• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık karar verdim, sevdigime gitmekten başka bir çare bırakmayan ailem var!!

Mune Mune abla içim yanıyo yaa sen de annesin sen de bir kız evlatsın aynı kandan olan insana bu kadar zulüm neden yapılır neden başka çare bırakılmaz, kahroluyorum eriyorum günden güne imtihanım bu diyorum ama kaldıramıyorum artık
:( anneyim, kız evladım ve kız evlat sahibiyim, seni öyle iyi anlıyorum ki, 2 yıldır uğraşıyormuşsun, yaşın küçük olsa aileni anlarım, henüz çocuk bazı şeyleri göremiyor derler ama 26 yaşındasın, erkek arkadaşını, ailesini ölçüp tartmışsındır, babanın severek evlenmek nedir lafıyla Pazartesi düşünürüz lafına çok takıldım, kendi istedikleri birine zorla vermeyi mi planlıyordu kafasında acaba?
Hangi çağdayız, hayal ettiğin gibi evlenemeyecek olmana senin kadar üzüldüm ablacım, kimbilir ne hayallerin vardı ama sağlık olsun, sonu güzel ve hayırlı olsun, elinden geleni yapmışsın, artık düşünüp üzme kendini.

26 yasinda koca kadinsin
Meslegini eline almis,ayaklari uzerinde duran....tabi ki git evlen istediginle
Olaki anlasamadiniz sen yine ailene muhtac degilsin...zihniyetleri cok ilginc...

Ya boyle bencil bir adama baba demem direk laflari yapistiririm. Anneymis babaymis saygiymis dinlemem valla. Zor geldiyse seni buyutmek dogurmasaymis madem bukadar basit. Verdigi kararlarinin arkasinda dursun da bu dunyaya gelmek icin karar vermemis olan cocuklarini suclamasin bir zahmet. Peh..benim basimda boyle anne baba olamaz bu cumleleri soylemelerine firsati vermem kusura bakmasin kimse. Hadi arada sikayetci olurlar ama sizin babaniz resmen kendine is edinmis cocuklugundan beri psikojik siddet uyguluyor bu laflariyla. Hadi o uyguluyorda sen bunlarin dogru olmadigini bilmiyormusun? Sinme. Sindikce hakli sanar daha cok tepene biner senin. Dorduz olmak seninmi elindeydi allah allah...
Senin uzerindeki hakimiyeti elinden gidecekmis gibisinden bos bos dert cikariyor suan. Bu kendi hayatinin kararini evlilikle veriyorsun ve bu ilk diye burdan patlak veriyor...yoksa daha once bas kaldirsaydin baska konu olurdu.
Bence babanin guzelce yuzune vur. Bizi dogurmanin acisini cikarma bizden de. Yeter de. Kendi kararini baskalarini suclayarak omrunu bitirdin de. Neyse onu de ki bi dusunsun artik bitirsin bu sacmaliklari.
Bu olayin kökü evlenmek istemen degil. Kendi kararlarini kendin alman resmen.
Vur yuzune herseyi sussun bi kendine gelsin. Baba diye olagan ustu bir varlik degilki. Ki baba bile olamamis...resmen cocuk dogurdu diye cildirmis ...dogurmasaymis kardesim bu ne boyle...ay cok sinirlendim...hic sinme canim. Babanin yaptiklari normal degil..

Ya konu sahibi kaçarak evlenmek filan gibi düşünme bu olayı.
Kaçarak evlenmek genelde düğün dernek olmadan yaşı küçük biraz daha cahil kızlarımızın yaptığı bi olay.
Sen kaç yaşına gelmiş meslek sahibi kadınsın.
Yani kendi hayatın üzerinde söz sahibisin.
Sadece düğününde ailen olmayacak tek olay bu böyle düşün.
Ayarla düğün dernek olayini kargoyla da yolla davetiyeni bitti gitti.
Hayır allah korusun kocan berbat bi adama donusse bile mesleğin var gene ayrılır hayatını kurarsin ailene hiçbir şekilde muhtaç değilsin.

Ailenden ayri yasiyorsan, calisip, kendine bakabiliyorsan, evlen. Esinle araniz bozulursa ailene donmeyi aklindan cikar. Guclu bi kadin olabileceksen evlen

Baban sonuna kadar haksız ama.... su an istediğin kadar sevdiğin insan ve ailesi iyi olsun yarına dair hiçbir şeyi tahmin edemezsin. Evliliğinde sorunlar cıkarsa( Allah korusun) cok zor duruma düşersin. Ailenin rızası olmadan evlenmek çok büyük bir riski göze almak demek. Ailen nasıl bir aile olursa olsun

Insanlar o yolu gelip kabul etmişlerse sizi kabul ediyorlar demektir kıymetini bilin. Benim eşiminde ailesi çok çırpıntı yani hic ailemin nazını cekmek zorunda degildiler ikimizde en güzel yillarimizi hasretle gecirdik. Gidin, pisman olsaniz bile sizin karariniz. Hayatta aci veren seylerden bir taneside yapma firsati varken yapmadigin seylerdir ve icinde ukte kalir

Benim amcamlarda da oldu böyle bir olay kuzenim çalışıyordu sevdiği vardı .kız bütün parayı yengem e veriyordu .kuzenim çok güzeldi i steyenide baya vardı .velhasıl yengem vermemek için şehir bile değiştirdi. Maksat benim istediğimde evlensin dedi zorla hallamin oğluna vermeye kalktı .kiza etmediğini bırakmıyordu amcamida gazliyordu yani kız ailesini hakaretlerine 4 yıl dayandı. sonra kaçtı valla herkeste hk verdi kiza ben olsaydım bende giderdim bende karşıyım kaçmaya ama öyle bir annem olsa arkama bile bakmam :) şimdi kuzen 1 yıl evli hamile çok mutlu keşke 4 yıl ailemi ikna etmek için beklemeseydim diyor. Şimdi eşi bir dediğini iki etmiyor cok ta mutlular .sana tavsiyem diretebildigin kadar direk baktin gerçekten ikna olmuyorlar da kapıyı sessiz ce ac git arkana bile bakma çünkü sevdiğine evlenmek istiyorsun diye kimse hakaret edemez .hayir makul sebebleri olsa gene anlardim ama yok .ailene bir kurusta yardim etme sakin onlara ...bence tavrin net olsun

Son düzenleme:
Bak hiç uğraşma ailenle tamam vazgeçtim de istemiyorum sizin istediğiniz gibi olsun de .sen altan hazırlıklara başla meslek sahibisin bir arkadaşın yokmu ?çeyiz yap oraya bırak cocuga da söyle hazırlık yapsın düğün herşeyi organize edin sonra evi terk et düğüne daviteye yolla ister gelsinler ister gelmesinler unv .arkasimda böyle yaptı kaçmak değilde gizlice evlen derim.

Benim durumumu biliyorsunuzdur baştan sona tekrar anlatmak istemiyorum. Sevdigimi kabullenemeyen ve sırf severek evleniyorum babama abime danışmadan evleneceğim kişiyi buldum diye bana hakarete yardiran bir ailem var. Pazartesi günü sevdiğim ve ailesi geldi 24 saatlik yolu 3. Kez gelişleri.. babam yıldırmak için elinden gelen her seyi yapti, daha isteme olmadan 22 ayar 200 gram altın istedi, kız evinde de erkek evinde de düğün mevlidli olacak çalgılı olsun derseniz bu iş biter dedi( ki sevdiğimin aile tarafı daha önce hiç mevlidli düğün yapan insanlar değil) erkek evindeki düğüne karışma hakkı dahi yokken bunu yaptı. Ve sevdiğimin ailesi her sarti istemeye istemeye kabul etti yeter ki sevenler kavuşsun bizim yüzümüzden mutlu bir aile kurulamadan yok olmasın diye. Dün akşam aradılar kızınızı istemeye geleceğiz tüm şartları kabul ediyoruz diyerek, babam ve abim şok oldular kabul etmeyeceklerini ve bu işten sıyrılacaklarini düşündüler. Is ciddi ciddi evlenmeye doğru gidiyor diye babam bir hışımla odama gelerek üzerime yürüdü, severek evlenmek de neymiş sen bizim ailemizin başını yere egdirdin hiç bize sormadın danismadin, beni bir şeylere mecbur edemezsin istemiyorum madem kendi başına göre hareket edip beni hesaba katmadın çağırmıyorum aileyi evlenmiyorsun dedi. Ve benim yapacak hiç bir şeyim kalmadı biktim usandım yıldım, gitmeyi düşünüyorum artık. Sevdiğimin bulunduğu yerde çalışıyorum zaten gidicem düğünümü yapıp evlenicem yeter diyorum artık. Nolur bana bir akıl verin eriyorum her geçen gün
Insallah ilerde pisman olup aile yanina gelmez mutlu bir hayatin olur

Eski konularini bilmiyorum ama eğer kendine güveniyorsan bas nikahi.

Ama cicim aylari eger birgün biterse kendin altindan kalkabileceksen bas nikahi.

İlerde geri dönmek zorunda kalirsan ailen seni yerin dibine sokar hergün.

Benim durumumu biliyorsunuzdur baştan sona tekrar anlatmak istemiyorum. Sevdigimi kabullenemeyen ve sırf severek evleniyorum babama abime danışmadan evleneceğim kişiyi buldum diye bana hakarete yardiran bir ailem var. Pazartesi günü sevdiğim ve ailesi geldi 24 saatlik yolu 3. Kez gelişleri.. babam yıldırmak için elinden gelen her seyi yapti, daha isteme olmadan 22 ayar 200 gram altın istedi, kız evinde de erkek evinde de düğün mevlidli olacak çalgılı olsun derseniz bu iş biter dedi( ki sevdiğimin aile tarafı daha önce hiç mevlidli düğün yapan insanlar değil) erkek evindeki düğüne karışma hakkı dahi yokken bunu yaptı. Ve sevdiğimin ailesi her sarti istemeye istemeye kabul etti yeter ki sevenler kavuşsun bizim yüzümüzden mutlu bir aile kurulamadan yok olmasın diye. Dün akşam aradılar kızınızı istemeye geleceğiz tüm şartları kabul ediyoruz diyerek, babam ve abim şok oldular kabul etmeyeceklerini ve bu işten sıyrılacaklarini düşündüler. Is ciddi ciddi evlenmeye doğru gidiyor diye babam bir hışımla odama gelerek üzerime yürüdü, severek evlenmek de neymiş sen bizim ailemizin başını yere egdirdin hiç bize sormadın danismadin, beni bir şeylere mecbur edemezsin istemiyorum madem kendi başına göre hareket edip beni hesaba katmadın çağırmıyorum aileyi evlenmiyorsun dedi. Ve benim yapacak hiç bir şeyim kalmadı biktim usandım yıldım, gitmeyi düşünüyorum artık. Sevdiğimin bulunduğu yerde çalışıyorum zaten gidicem düğünümü yapıp evlenicem yeter diyorum artık. Nolur bana bir akıl verin eriyorum her geçen gün
Bu tarz tuhaflıkları bende yaşadım. Ve üzgünüm ki kaçarak evlendim. Şuan çok mutluyum. Allah yar ve yardımcın olsun başka çareniz yok belli ki. Eğer sevdiğiniziin ailesi iyi insanlarsa iki gün sonra laf etmeyeceklerse gidin evlenin bence.

Kızın seviyor, seviliyor, aile kuracak, dede olacaksın sende inş. Mutluluğu ile mutlu olmak varken, neden önüne taş koyuyorsun be adam. Babasın baba. Düşmanın gibi davranmak niye? Günah ya. Allah ıslah etsin. Senin içinde hayırlısı olsun.

hayatını niye bu kadar değersizleştiriyorsun. böyle zamanları güzel anılarla geçirmek varken bu şekilde geçirmek çok zor. az çok bilirim. sevgilinden eminsen sorun etme kendine bu kadar. bnm amcamın kızı da bu şekildeydi. mezhep farkı var diye vermediler. annesi kaç istersen bnm rızamla kesinlikle olmayacak dedi. kız da kaçtı ki 28 yaşındaydı. aman kavga kıyamet annesinin kendini yerlere atması falan. oooooo şimdi 2 yavrusu var kızın ve eşi ailenin en değerli damadı. seni sevecek adama ihtiyacın var babanın olur dediği adama değil. bir ömür sen yaşayacaksın..

İşini gücünü bırakma maddi olarak her zaman bir birikimin vs olsun çünkü ayrılık boşanma olursa baba evine dönmen zor...
26 yaşında bir kadınsın, kendi hayatını kendin kur.
Baban ne bekliyor ki, kendi istediği mi olsun? Kendisi sana kimi bulabilecek ki? Aklında biri vs mi var?

Back
X