Artık ne yapacağımı bilmiyorum

Burada sizi haksız bulanların yorumlarını hayretle okuyorum. Depremden dolayı tabiki evinizde misafir edeceksiniz ama onlarda bian önce başka bir eve geçmek için çabalayacaklar. Sizin evinize yerleşmeyecekler. Ev üstüne ev olmaz. Herkesin evliliği de böyle değil.
Evet bende çok şaşırıyorum yahu ben kimseden bir şey beklemiyorum millet ne meraklıymış hazıra konmaya hazır yemeğe hazır temizliğe hiç bana göre bir şey değil. Ayrıca bakın ben depremden sonra olanlardan bahsetmiyorum yani evlendiğinizden beri böyle gerçekten çok yoruldum üstelik bebeğime mi bakayım bunlarla mı uğraşayım canıma tak etti

Ben anlamadım şimdi taşındılar mı yoksa hala birlikte misiniz sizde mi kalıyorlar şu anda da

Gerçekten bebeğiniz var ve kaynananızın evinizde iş yapmasını sorun mu ediyorsunuz?

Belkide kadın Deprem yüzünden evinizde kaldığı için bir şekilde size destek olmak istiyor.. Valla her iki taraf için de zor..
O zaman hamarat olun kalķın kendi işlerinizi yapın. Demek ki her yer dökülüyor ki kadın yapmak zorunda kalıyor. Size kimse yaranamaz.

Çevrenizdeki herkes çok sabırlı ama bir gün bu sabır da biter..

Eşimle 8 senedir tanışıyoruz 2 senelik evliyiz çok severek evlendim memleketine geldim bir kızımız oldu 8 aylık. Memurum şu an çalışmıyorum bebeğim olduğu için

Evlendiğimiz günden beri kayınvalidegil sürekli çağırması sürekli gelmeleri derken eşimle iki gün aram iyiyse iki gün bozuldu haftasonu sabahın 7 sinde 8inde arar kayınbaba çağırırdı oğlum evde misin evdeysen şöyle böyle diye daha biz plan yapmadan yaparlardı çok tartıştık çok kavga ettik eşimle bu yüzden şimdi bizde kalıyorlar bir haftadır şu an evleri yok kalacak depremden bu zamana kadar ne ev tuttular ne başka bir iş yaptılar gelene git diyemezsin ama canıma tak etti artık biz gidince bize illa burada kalın derlerdi Birgün bile kalmadım on dakika mesafede oturuyor şimdi kendi geliyor geldiği zaman gitmek bilmiyor eşimle 10 gündür hiç konuşmuyorduk küstük bugün konuyu açtım anlattım
Annen geldiği zaman her şeye karışıyor kafasına göre bebeğimi alıyor banyo ettiriyor yeri süpürüyor siliyor gidiyor tuvaleti çamaşır suyu yapıyor buzdolabımın içini döküyor geri silip koyuyor anlattım canım çok sıkılıyor dedim canıma tak etti dedim şu an olan bir şey değil bu ben evlendiğim günden beri artık çok yoruldum eşiminse bana söylediği benim abarttıgım böyle şeyleri alttan almam gerektiği herkesin evliliğinin böyle olduğu vaziyetin çok doğal olduğunu söylüyor gerçekten gerginlikten artık başım ağrıyor çok üzgünüm ne hayallerle evlendim kayınvalideden kurtulamadım
Baştan kötü olacaktın.(Ben öyle yaptım)Şimdi zor durumlarında ne desen haklılık payın olmaz.

Bir şey söylersem artık içimdeki her şeyi atacağım ve kötü olacağız bunu da yapmak istemiyorum ama çok yoruldum çok bunaldım her şeyi beraber yapmak zorunda mıyız meden ayrı değil hayatlarımız
Eninde sonunda her şeyi söylemek zorunda kalacaksınız zaten bari ertelemeyin de bir an önce kurtulun. Sonuç değişmeyecek yani bi noktada patlayacaksınız şuan erteleyerek kendinizi üzüyorsunuz boşverin ne düşünüyorsanız söyleyin.

Size iyi davranan eş ailesi ile kötü olmadan da sorununuzu çözebileceğinize inanıyorum.

Siz nezaketi elden bırakmadan konuşun eşe durumu şikayet etmekten başka bir şey yapmamışsınız. Rahatsızlığınızı kendiniz de pek ala söyleyebilirsiniz kötü olmadan.

Daha önceki konularınız vs bilmiyorum ancak tarafsız bakış açısıyla şunu söyleyebilirim.

1.si mağduriyet var. Bu mağdurluk sebebiyle sizle yaşıyorlar, evin işleri için de yeterince destek oluyorlar.

2.si gelecek planları nedir sizinle yaşamak mı, yeni bir yer arayışındalar mı?

3.sü size hak veriyorum başka insanlarla yaşaması düzenine karışmaları çok can sıkıcı ama el ense yatıp bunu beklemiyor olmaları da kötü insanlar olmadıklarını gösterir.

Bu halde can sıkmak, kocanla ara bozup durmak yerine sakin bir zamanda gelecek planlarını öğrenip teşvik etmek.

Bir diğer taraftan da anne çok teşekkür ederim ama evimin işini sen yapınca mahcup oluyorum. Ben hallederim modunda evin hanımı halinizi bozmayın.

Kolay değil ama kıymet bilip üslubu korumak çok önemli dengeler açısından.

Sorun kayinvalide ve esi degil. Sorun olan sizin esiniz. Ondan gereken ilgi ve alakayi görseniz ailesi bu kadar gözünüze batmazdi. Evlilik yürümüyorsa insan ailesine de sariyor. Böyle ite kaka yürütmek yerine evlilik danismanina bir gidin derim. Etraflica duruma bir baksin

Ben sizi dibine kadar anlıyorum. İnsanlar yaşamadıkları için mi bilmem bu gibi durumları anlayamiyorlar. Oh ne güzel evin temizleniyor,yemeğin yapılıyor sana da yaranilmiyor deniyor ama o iş öyle olmuyor işte. Bende benzer konulardan burda çok linç yedim derdimi anlatamadım. Daha bugün dogumuma günler kaldı eşim şehir dışında diye kaynana bana geldi. Günlerdir annemdeydim biraz da benle ol diye triplendi mecbur kaldım bari dedim o bana gelsin ben düzenimde kalayım ama sabah bir baktım mutfakta yere oturmuş kapi altlarını dolap altlarini,bulaşık makinasının iç kenarlarını siliyor. Ne dedimse dur şurası da bitsin diye diye 1 saat kalkmadı. En son tersledim yeter ama artık geçip içeri oturur musun diye muhtemelen bozuldu. Bu arada sildigi yerler pis değil daha dün temizlik yaptım. Sorun kendi temizlik hastalığı. Ve evet aynı sizin gibi pis bile olsa evime bu kadar mudehale beni de çok geriyor. Ama öte yandan bişey de denmiyor. Kötü ol demek kolay çoğu kişi de öyle yorum yapmış. Kötü olunca konu kapanmıyor arada eş faktoru de var. Gerçekçi olmak gerekirse fazlasıyla içinden çıkılmaz bir haldesiniz. Şöyle yap kurtul olayı değil bu tarz olaylar. Allah yardım etsin ve sabırlar versin.

M
O zaman hamarat olun kalķın kendi işlerinizi yapın. Demek ki her yer dökülüyor ki kadın yapmak zorunda kalıyor. Size kimse yaranamaz.

gerçekten çok ilginçsiniz tertemizimdir hamdolsun yemeğimde olur kagınvalidemgil bu geldiklerinde ben kış temizliğimi yeni bitirmiştim….

M

gerçekten çok ilginçsiniz tertemizimdir hamdolsun yemeğimde olur kagınvalidemgil bu geldiklerinde ben kış temizliğimi yeni bitirmiştim
Ben sizi dibine kadar anlıyorum. İnsanlar yaşamadıkları için mi bilmem bu gibi durumları anlayamiyorlar. Oh ne güzel evin temizleniyor,yemeğin yapılıyor sana da yaranilmiyor deniyor ama o iş öyle olmuyor işte. Bende benzer konulardan burda çok linç yedim derdimi anlatamadım. Daha bugün dogumuma günler kaldı eşim şehir dışında diye kaynana bana geldi. Günlerdir annemdeydim biraz da benle ol diye triplendi mecbur kaldım bari dedim o bana gelsin ben düzenimde kalayım ama sabah bir baktım mutfakta yere oturmuş kapi altlarını dolap altlarini,bulaşık makinasının iç kenarlarını siliyor. Ne dedimse dur şurası da bitsin diye diye 1 saat kalkmadı. En son tersledim yeter ama artık geçip içeri oturur musun diye muhtemelen bozuldu. Bu arada sildigi yerler pis değil daha dün temizlik yaptım. Sorun kendi temizlik hastalığı. Ve evet aynı sizin gibi pis bile olsa evime bu kadar mudehale beni de çok geriyor. Ama öte yandan bişey de denmiyor. Kötü ol demek kolay çoğu kişi de öyle yorum yapmış. Kötü olunca konu kapanmıyor arada eş faktoru de var. Gerçekçi olmak gerekirse fazlasıyla içinden çıkılmaz bir haldesiniz. Şöyle yap kurtul olayı değil bu tarz olaylar. Allah yardım etsin ve sabırlar versin.
Allah sizden razı olsun gerçekten yorumunuz için evet Allah bana sabır versin çünkü bu çok değişik bir olay karşımdaki kötü bir şey yapıyor ama kötü bir şey yapmıyormuş gibi lanse ettiği için düzeltmek uyarmak çok zor Allah sabır versin ne diyim iş eşte bitiyor

Eninde sonunda her şeyi söylemek zorunda kalacaksınız zaten bari ertelemeyin de bir an önce kurtulun. Sonuç değişmeyecek yani bi noktada patlayacaksınız şuan erteleyerek kendinizi üzüyorsunuz boşverin ne düşünüyorsanız söyleyin.
Valla çok doldum patlamaktan çok korkuyorum haklısınız ağzımı hiç açmadığım için doldu taşmak üzere

kafasına göre bebeğimi alıyor banyo ettiriyor yeri süpürüyor siliyor gidiyor tuvaleti çamaşır suyu yapıyor buzdolabımın içini döküyor geri silip koyuyor
Ne güzel kaynana yav ,keşşşşke benim olsaydı 😂
Niye istemiyorsunuz ki yıkın bütün işleri başına oturun boş boş. Hatta işinize geri dönün baksın çocuğa işte.

Deprem zor durum okey ama artık herkes düzenini kuruyor birşekilde kadın neden hiç alışamadığı düzene ayak uydursun yaşamak zorunda değil konu sahibi.
İsterse evi pis olsun ama kendi düzenini kendi bilir kendi sağlar bu konfor çok mühim.
Yaparlar yaparlar istemezsin ses çıkarmadığın için gün gelir başına kakar.
Herkesin bir düzeni var biri müdahale ederse orda rahatsız hisseder kim olursa olsun.
Aslında ev bulcaksınız emrivaki yaparak gerekirse onlar da anlasınlar artık.
Temizliği yemeği onlar da kalsın kişisel alanını geri versinler.

Genelde burdaki kv ler hem gelinin evine gelip hem de hiçbir iş yapmadıklari için burdakilerin hoşuna gitmiş olabilir ama haklısınız ben de istemezdim, buna net bir şekilde çözüm bulmanız lazım, eşinize ve başka kardeşi varsa onlara da söyleyin, babanlara ev bak yoksa bizim ev bozulacak de gerekirse kirasını ödeyin ya da destek olun sonrasına da telefonları akşamdan kapatip yatın, plan yapın haber vermeyin net olun, acindirmalara kanmayin

Şimdiye çoktan size mutluluklar deyip çekip gitmiştim. Ben gelemem böyle şeylere. Deprem zor durumdu 2-3 ay idare edersin ama aylar oldu ki ev tutalım kirayı da hallederiz demişsiniz. Bu durumda eş kişisi pasif ise yapcak şey ortada ya çekeceksiniz ya da evden gideceksiniz. Çünkü kötü olup evden gidin dersen hem kötü olursun hem eşinle aranız daha çok bozulur.

Yani ev işine yardım ettiği sürece herkes gelip bizde süresiz kalabilir mi? Herkes şu an bunu mu savunuyor? Kirayı biz verelim ev tutun demişler yine gitmemiş insanlar, tam olarak hangi noktada hak veriliyor kvye? Evimde istemiyorum, ev işimi yapmasını istemiyorum bu kadar basit olamaz mı?

Back
X