merhaba kızlar.ben temmuz 1'de bebeğin kalp atışları durması nedeniyle kürtaj oldum.doktor üç ay korunun dedi.bizim üç ay dolmadan ben üçüncü adetimi gördüm geçen hafta biz de denemeye başladık.allahım inşallah bu ay bebeğimi bana sağlıklı bir şekilde verir.hayırlı ve sağlıklı bir evlat diliyorum rabbimden.internette bir yazı buldum size aynen aktarıyorum.bu ay hamile kalırsak inşallah tutar da görürüz.
çukurova üniversitesi tıp fakültesi tıbbi biyoloji anabilim dalı öğretim üyesi prof. Dr. Osman demirhan, anne adaylarına kız ya da erkek çocuk isteyip istemediklerini soran jinekologlar tarafından, çin takvimine göre annenin yaşı ve gebe kaldığı ayın bebeğin cinsiyeti üzerindeki etkileri konusunda bilgi verildiğini söyledi.
Demirhan, birçok kadın doğum uzmanının tavsiye etmesine karşın bu takvimin açıklanabilir bir bilimsel izahının bulunmadığını ifade etti.
Annenin gebe kaldığı ay, yaşı, bazı çevresel faktörler ile alkol ve sigara kullanımının cinsiyet üzerine etkisi ve önerilen çin takviminin doğru olup olmadığını ortaya çıkarmak için çalışma başlatıklarını belirten demirhan, “bu kapsamda çü tıp fakültesi kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı'na gelen 2 bin 155 anne adayı ile fakültenin tıbbi biyoloji anabilim dalı genetik ünitesinde amniyosentez ile bebeğin doğum öncesi cinsiyet tayini ve anket çalışması yaptık” dedi.
Demirhan, araştırmada, anne adaylarının hamile kaldıkları ayın bebeğin cinsiyeti üzerinde çin takvimi ile ilgili herhangi bir ilişki bulunmadığının ortaya çıktığını ifade etti.
Araştırmada, eylül dışındaki diğer aylarda istatistiksel olarak herhangi bir fark gözlenmediğini kaydeden demirhan, şöyle konuştu:
“ancak, eylül ayındaki erkek-kız oranı diğer aylara oranla oldukça yüksek bulundu. Eylül dışındaki diğer aylar esas alındığında, erkek-kız oranı yaklaşık bire bir çıkarken (yüzde 50,5 erkek ve yüzde 49,5 dişi), bu oran eylül ayında erkek cinsiyeti yönünde yaklaşık iki katına yakın bir oranda saptandı (yüzde 64,2 erkek ve yüzde 35.8 dişi). Bu durum, eylül ayında hamile kalan annelerin erkek çocuğa sahip olma şanslarının yaklaşık iki kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.”
yazı çok güzel inş. Dediğin gibi hamile kalırızda öğreniriz
Kızlar yazıyı okudunuz napıyoruz çalışmalara hız veriyoruz afrodizyak etki yapan meyveler diye yazın akşama meyve salatası yapın özellikle kırmızı meyveler afrodizyakmış durmak yok
inşallah haber verelim birbirimize.aslında sağlıklı ve hayırlı bir evlat istiyorum tabiki.ama bu yazıyı okuyunca hoşuma gitmedi desem yalan olur.allah bize sağlıklı bir evlat versin de görelim inşallah
ya kızlar ben hala adet olmadım ya ne olucak benim sonum anlamadım valla
Stres yapma gecen ay kendımı sartlandırdım hamıleyım dıye uc gun gec regl oldum..stres bıle neden olabılıyor..
canım şartlamıyorum ki valla bu ay rahat olduğum kadar hiç bir ay rahat değildim o zamanlar tam tesrine tam günümde oluyodum şimdi ise 6 gün geçikti stresten olsa belli bi günü var mı yani şu kadar zaman sonra gelir diye ya hastalansamda gelecek ay için çalışmalara başlasak bari
belkıde hamılesın:)
sanmıyorum canım 25 de adet olmam lazımdı olmadım bende 26 da gittim kan verdim 0.21 çıktı yani 1 2 bile değil koca bi sıfır çıktı olsa çıkardı demi
evet çıkardı..6 gun gecıkmek normal değil hamıle degılsen..bır doktora gorun bence..denız havuz vs tatıle cıkmadıysan degısmemesı gerekıyor.
20 günlüğüne memlekete gittik ama öyle deniz falan yok adetime 1 hafta kala geldik bende hava değişliğindendir diye düşündüm ama bu kadar sürer miki bide daha öncede gittik o zamanlar olmadı ama
Uyarılar
Her türlü adet gecikmesi mutlaka değerlendirilmesi gereken önemli bir sağlık sorunudur. Testin negatif çıkması durumunda eğer adet kanamanız hala daha başlamadıysa mutlaka jinekoloğunuzla görüşmelisiniz.
ya kızlar ben hala adet olmadım ya ne olucak benim sonum anlamadım valla
yarı yada haftaya gitmeyi düşünüyorum zaten canım 10 gün geçsin diye düşünüyorum aslında ama bakalım ne zaman nasipse o zaman gidicem sağol canım
Bacım sen git bir test al bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?