artık umudumuz eylül diyen arkadaslarim toplanalim

evet zorla insanın psikolojısını bozuyorlar.bırde emri vaki yapanlar bıle var bır daha senı boş görmeyeceğim falan diye okadar kolaysa gel de doldur dıyesım geliyr.ey allahım duy su sesımızıde gonder şu bebışlerımı artık ne olur yarabbım.

canm bende bu sabah okudum netten fındık badem baklagıller yesıllıklerı bol tuketmek gerekıomuş. ayrıca tup seklınde olan varmı bılmıorum ama yapay gelıo bana onlar. en guzelı dogalından edınmek

cnm onları normalde yiyorum zaten zevdiğim için folic asiti şuan hamile olan arkadaşım kullanıyor doğru bebeğin omur iliğinin gelişmesini sağlıyomuş galiba ama gebelikten önce kullanıldığını bilmiyodum

Ben bilmiyorum mesela:44: Herkes kullanmalı mıdır? Zararı felan yok mu? Ayrıca doktor mu yazar bu ilacı..
Bilgi verirseniz çok sevinirim.

folik asit bebeğin ilk oluşumunda yani fasülye tanesi kadar olduğunda omuriliğin oluşumunda çok etkili olduğunu duymuştum kemik yapısı için , doğumsal sakatlıkları azaltıyormuş..bende kullanıyodum ama baktımki bişi yok tekrar bıraktım çok fena iştah açıyor ama

benım yumurtlama sorunum var adet duzensizlği.eşimdede ileri hareket yok spermlerinde.2 aşılama denedık tutmadı malesef.şimdi tüp düşünüyoruz işte.
inş.bu kez olur

amin cnm amin valla ben eşim istemiyor bikaç sene borcumuz çok dedim çıktım işin içinden ağızdan ağıza yayılıyo zaten geçen aydan beri soran falan yok bende işe yaradı sizde bir deneyin

cnm kendi kendimize mi kullanıcaz anlamadım ben hiç duyamadımda

kendi isteğinle kullanablirsin tatlım. eczanelerde recetesiz satılan bişi. yanılmıosam 8.65 tl falan yani komik bir rakam. hamilelik öncesi kullanmaya başladım ben yani 1 aydır kullanıyorum ki vücudun direnci artsın diye. hamile olduğumu öğrendiğim anda elevit alıcam multivitamin. bu da recetesiz satılıyor ki doktora ilk gittiğin anda sana yazdığı ilk ilaç :) ilk hamileliğimden biliyorum

tövbe ya rabbim..ne cok bılıo bu mıllet! gecen ay bızde esımın memleketındeydık bana bakan önce yuzume sonra bır adım gerı atıp karnıma baktı.tanımadıgım bırı de sokakta koştu yanıma..-hoşgeldın -hoşbulduk -bebek var mı? -yok -üzülme üzülme olur - arsız olup sanane be kadın demek vardı ya ooff of!

günaydın kızlarr nasılız bugün??bugün benim kritik günüm regli oldum oldum olmaz isem gelsin testler dua edin kızlar ne olurr hiç olcak gibide durmuyorum ama yinede korkuyorum....

canım inşallah olmazsın dualarım seninle ve batı gelen arkadaşlarımda inşallah iyi haberleriniz gelir..

gunaydin kizlar,nasilsiniz,hayirli cumalar benim bugun adet gunum ama henuz olmadim bakalim olacakmiyim hafif karin agrilarim var ama:18:

günaydın canım,,kelebeklerim inşallah gelmez adetin hadi bakalım ilk güzel haberi kimden alacağız

evlendikten 2 ay sonra vs sorular gelmeye başladı bendede şimdi sorarlarsa duymazdan geliyorum yada kestirip atıyorum şimdi 1 tane bebişimizz olsa eminiim ki hmen bi daha yapın yaş farkı olmasın yaşınız geçmesin vsvsvsvs bi sürüüüü soru nasihat..ben geç evlendim 28 yaşında 23-24 yaşımda başlamışlardı eeee hani yokmu birisi eee hani herkes evlendi:53 şimdi evlendim bebek bebek..aaaaaaaaaa

Ben bilmiyorum mesela:44: Herkes kullanmalı mıdır? Zararı felan yok mu? Ayrıca doktor mu yazar bu ilacı..
Bilgi verirseniz çok sevinirim.

Folik asit niçin önemlidir?
Hamileliğin ilk haftalarında çocukta merkezi sinir sistemi için düzenleme oluşur. Daha sonra bundan hareketle beyin ve omurilik oluşur. Bu sürecin iyi sonuçlanması önemlidir, çünkü yoksa çocukta sakatlıklar oluşabilir. Bu sakatlıklar nöral tüp defektleri (kusur) olarak isimlendiriliyor. Bu sakatlıklardan bir tanesi "açık omurga" veya spina bifida olarakda isimlendirilir. O zaman çocuk genellikle bedensel özürlüdür ve ayrıca zeka geriliğinede sahip olabilir. Bebek beyni olmadanda doğmuş olabilir (anensefali). Böyle bir çocuk genellikle doğumdan hemen sonra veya doğduktan sonra ilk hafta içerisinde ölür.

Böyle bir sakatlığı olan çocuğa sahip olma şansı çok şükür ki çok azdır. Hollanda'da canlı olarak doğan 2600 çocuktan birinde nöral tüp defekti görülür (Gezondheidsvoorlichting dergisi, eylül 2000 sayısı). Bu doğuştan sakatlıkların bir kısmının ekstra folik asit kullanımı ile önlenebilindiği bilinen birşeydir. Folik asit sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bir garanti değildir. Başka nedenler ve ırsi (kalıtsal) faktörlerde etkili olabilir. Fakat folik asit kullanımı nöral tüp defektli çocuk sahibi olma şansını azaltır.

Folik Asit Nedir?
Folik asit bir vitamindir. Bu maddeye doğal halde taze sebze, meyve, patates, baklagiller, kepekli- ve süt ürünlerinde rastlanır. Diğer vitaminler gibi folik asitide tablet halinde alabilirsiniz. Eğer sağlıklı ve değişik (çeşitli) şeyler yiyiyorsanız, normalinde yeterli folik asit alıyorsunuz demektir. Fakat hamile kalmak istediğiniz zaman, hamileliğinizin başlangıcında biraz daha fazla folik asite ihtiyacınız vardır. O zaman hergün 0,4 ile 0,5 miligram arası folik asit kullanmaya dikkat etmek zorundasınız. Hollanda'da satın almak için içinde ekstra folik asit içeren besin maddeleri henüz yok. Hergün yeterli derecede folik asit aldığınızdan emin olmak için beslenmenizi folik asit tabletleri ile destekleyebilirsiniz (günde bir sefer 0,4 veya 0,5 mg'lık folik asit tableti)

Folik Asit Bütün hamile kadınlar Için Iyi mi?
Folik asit hamile kalmak isteyen ve yeni hamile kalmış olan bütün kadınlar için iyidir. Onların bir veya daha fazla sağlıklı çocukları olmuş olsa bile. Günde 0,4-0,5 mg gibi az düzeydeki folik asitin zararlı yan etkileri anne adayı ve bebek için bilinmiyor. Hatta folik asiti biraz daha uzun süre kullanmış olsanız bile, örneğin hamile kalmanız biraz zaman almış olabilir.

Eğer önceden nöral tüp defektli çocuğunuz olduysa, bir sonra ki bebeğinizinde nöral tüp defektli olma riskini daha fazla taşıyorsunuz. Böyle bir durumda günlük olarak daha yüksek dozda folik asit yutmanız çok önemlidir. Tekrar hamile kalmadan önce doktorunuzla temasa geçmelisiniz. Doktorunuz size tablet başına daha yüksek dozda olan 4 veya 5 mg'lık folik asit (günde bir tablet ) verecektir. Nöral tüp defektli bebeğe sahip olma riskinin yüksek olduğu diğer bütün durumlarda (örneğin gebenin şeker hastası olması, hamilelik sırasında anti-epilepsi ilaçlarının kullanılması, ailede ve yakın akrabalarda açık omurga veya kafatası olması) yüksek dozda folik asite ihtiyaç yoktur. Bu durumda bu bayanların yüksek risk taşımayan kadınlara günlük olarak tavsiye edilen miktarı kullanmaları mantıklıdır, yani günde 0,4 veya 0,5 mg.

Folik Asit Kullanmaya Ne Zaman Başlayabilirsiniz?
hamile olmadan önce, ekstra folik asit yutmaya başlarsanız akıllıca davranmış olursunuz. Örneğin doğum kontrol hapını kullanmayı hamile kalmak istediğiniz için bırakacağınız zaman, aynı zaman da folik asit tabletleri yutmaya başlayabilirsiniz. Her zaman tam olarak başarılı döllenmenin gününü tahmin etmek mümkün değildir. Fakat göz önünde bulundurmanız gereken folik asit kullanımına döllenmeden en az dört hafta önce başlamanızın çok uygun olmasıdır. Böylece doğmamış çocuğun gelişimi için önemli olan dönemde (özellikle döllenmeden sonraki ilk 4 hafta) vücudunuzda yeterli folik asit bulunmasını sağlamış olursunuz. Folik asit kullanmaya hemen hamile kalmayı başaramamış olsanız dahi devam edin

benım yumurtlama sorunum var adet duzensizlği.eşimdede ileri hareket yok spermlerinde.2 aşılama denedık tutmadı malesef.şimdi tüp düşünüyoruz işte.
inş.bu kez olur

hayırlısı olsun inş..umarım en yakın zamanda bebeğini kucağına alırsın , kimseyi umursamadan önüne bak bence yoksa herşeyi kafana takarak kendini yıpratırsın.

o zaman bizde alıp kullanalım cnm ya madem zararı yok faydası var

o zaman bizde alıp kullanalım cnm ya madem zararı yok faydası var

kullan tabi canım faydası var dediğim gibbi hem anneye hem bebeğe ve hamilelik öncesi kullanmakta fayda olduğu zaten yazıyor her yerde. ama dikkat et çok iştah açıyor :)

aysunaycım erkencisin bugün dün kahvaltı hazırlıcaktın ektin tüm topiği şaka bi yana evet haklısın bu insanların soruları hiç bitmiyor daha evlenmeden koruncanız mı sakın korunmayın diyenler bile oldu bana elalemin derdi bitmez biz önümüze bakalım kızlar ya kimseyi takmayalım kim ne derse desin bizeneee

kullan tabi canım faydası var dediğim gibbi hem anneye hem bebeğe ve hamilelik öncesi kullanmakta fayda olduğu zaten yazıyor her yerde. ama dikkat et çok iştah açıyor :)

eyvah eyvak o zaman zaten bu ara iştahım bi açıldı kocişle dünyaları yiyoruz bide o açarsa ne olur halimiz bilmem valla

amin cnm amin valla ben eşim istemiyor bikaç sene borcumuz çok dedim çıktım işin içinden ağızdan ağıza yayılıyo zaten geçen aydan beri soran falan yok bende işe yaradı sizde bir deneyin

ben de bir kaçkez daha düşünmüyoruz falan dedım yok yok yapın kayınvalıden bakar sonra olmz falan diyen bıle var.sankı ben doğurduğum cocuğa bakamam ole tuhaf ınsanlar varkı.bende suan çalışıyorum bırazdaha çalışayım sonra falan diyorum napıyım.

valla cnm ben direk kocam istemiyor korunuyo dedim iş onda bitiyo dedim bi daha kimseden ses çıkmadı çok şükür bide ters bi yapım var valla bi zamndan sonra kimseden esirgemem lafımı

oyle yolda pazarda gunlerde falan soranı boğasım geliyr.ya bı kere bu çok özel bışey bı bebek eşlerın cınsel munasebetınden olur bunu 5 yaşında çocuk bıle bılıyr artık cocugun yok mu demk sen kocanla .....yapmıyon mu demk gıbı bışey...

öyle mi yaptım aferdersiniz borcum olsun o zaman işi asamadım tatlım valla haklısın artk umrumda dğeil kim ne demiş.. ben kocişe bakarım olacağı varsa herşey oluyor..ben evlenmicem artık diyordum herkese umutlarını ve sorularını üzerimden çeksinler diye ama olacağı varmış ki 3 ay içinde nişanlanıp evlendim..aman boşverdim

eyvah eyvak o zaman zaten bu ara iştahım bi açıldı kocişle dünyaları yiyoruz bide o açarsa ne olur halimiz bilmem valla

ben folic plus kullanıyordum onu günde 3 tane içmen gerekiyor..çok içildiği için bende kabızlık yaptı şimdi folbiol kullanıyorum günde 1 tane gece yatmadan. iştahımı açmadı benim ilaç...yalnız ne zaman hamile kalcağımız belli olmadığı için 4 ay olacak neredeyse içiyorum

insanların soruları bitmiyor ki amaaan onları takmaya kalkarsak paranoyak olur çıkarız zaten... benim için önemli olan eşimin ne düşündüğü onun dısında bırakın dısarıdakileri kimi zaman ailelerin ne dediği bile umurumda olmuyor...

valla cnm ben direk kocam istemiyor korunuyo dedim iş onda bitiyo dedim bi daha kimseden ses çıkmadı çok şükür bide ters bi yapım var valla bi zamndan sonra kimseden esirgemem lafımı

bende tersledım ole bıkaç kişiyi çunku pazarın ortasında sordu.kızını evlendırmış yenı.kalkmış pazarın ortasında bana sen hala boş mu geziyon dedi bende evet ne bılıyon belki senın kızında boş gezer bılemzsın allahın işini dedim yanımda kayınvalıdemde vardı baktı kaldı oda.hak edıyor bazıları...

ayy çok haklısın bende utanıyorum bazen..nerdeyse şöyle yapın böyle yapın tutar dicekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…