• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık zayıf ve sağlıklı yaşamak istiyorum.

regl olduğum için sanırım 78.8 kiloyum bu sabah.

üzgünüm.bırakmak yok devam............................

bu akşam yemeğe davetliydik.yedim de yedim.şimdi de karpuz yiyorum.

bugünü free günüm kabul ediyorum artık.haftada bir olsun bakalım.

haftasonu çok yedim ve 79 ları gördüm yine.

bu sabah 77.7 kilom.

2 aydır kendimi tanımaya çalışıyorum.değişik diyet tekniklerini deniyorum.

=denediğim yöntemler=
*ara öğünsüz iki ana öğün yemek
*kahvaltıdan sonra sadece çorba yemek
*bir gün pirinç lapası diyeti.*
*ekmeği tamamen kesmek.
*şekeri tamamen kesmek
*3 gündür de az ve sık yemek

*=bana en uygunu :şekeri tamamen kesmek,az ve sık yemek,ekmeği de sadece kahvaltıda tam buğday ekmeği bir dilim yemek.ekmeği tamamen kesince tuvalet sorunum oldu.lifli tam buğday ekmeğine başladım düzeldi.ama sabah bir dilim yeterli.

*az ve sık yemek olayında hem açlık yaşıyorsun hem de ara ara midene bir şeyler göndererek metabolizmanın çalışmasını sağlıyorsun.
*çok aç kalırsam vücudum tembelleşip direnç sağlıyor bunu anladım.

=denemelerime devam edeceğim.
=ama şu kesin ŞEKER asla olmayacak.sadece şekeri keserek bile kendiliğinden yavaş da olsa kilo kaybedeceğimden eminim.banko yani.

spora gidemediğim zaman bir saat açık havada yürüyorum.aslında bunu daha çok seviyorum.

ve sporsuz da olmayacağını kesin anladım.en az bir saat yürümek yeterli.

ha bir de her şey yiyorum ama az yiyorum.bu daha rahat bir yol oldu benim için.çünkü zaten yemek yapmayı sevmiyorum hem kendime ayrı hem eşime ayrı zor oluyordu.

aralarda da ne olursa onu atıyorum ağzıma ara öğün olsun midem çalışsın diye.peynir,yumurta,çilek ,karpuz,kraker ne varsa o an.ama az.

bu sabah kilom 77.3

dün az ve açıktıkça yedim.ve akşam yemekten sonra bir saat yürüdüm.

azar azar sık sık yani ara öğünü yemeye devam edeceğim.

Akşam yemeğe davetliydik yedim tabi ama dikkatli .ama yedim işte

Şimdi yürüyüşten geldim 1 saat yürüdüm.

Bari yürüyeyim içim rahat etsin dedim.rahatım

Az ve sık Yemenin bir diğer faydası da tuvalete daha rahat çıkmakmış

İki öğün yerken tuvalet sorunluydu

akşam yemeğinde bende misafir vardı.yine yedim ama ara öğün yediğim için az yitebildim.çok su içtim.

ve 1 saat yürüyüşümü yaptım duşumu aldım oturdum.

haftasonları yemeyi kaçırdığım içim başa sarıyorum.

yine ağır geliyorum.öfffffffffff

bazen yazamıyorum ama hep uğraş içindeyim.denemelerim sürüyor.

zayıflamak için sihirli bir ixir ,karışım ya da besin yokmuş arkadaşlar.

her konuda olduğu gibi diyette de sihir :verdiğimiz kararda ve inanmakta .bu altın kuralmış her alanda olduğu gibi.

yağ yakan besinler veya tok tutan besinler sadece bu süreçte yardımcı şeylermiş.

ünv kazanmak ya da kpss ile atanmak v.s. de istersen her ders için öğretmen olarak alanında birer prof. tut inanç yoksa niyet yoksa olmaaaaaaaaaaaaaaaz.

işte diyet de böyle.dünyanın en iyi doktorları bile bir şey yapamaz.

sır bu imiş.....

ve bu sırrı anlamayıp kısa süreli hedefler koyarak hızlıca zayıflamaya çalışan kim varsa dikkat ederseniz zayıflayamaz ya da hızla verdiği kiloları hızla alır.

gerçekten zayıflayanlar der ya diyet değil hayat tarzı olmalı.işte bu.

ben de bu bilinci kaybetmeden bıkmadan bırakmadan devam edeceğim.nefsime yenik de düşeceğim ama zayıflayacağım inancı bunu tolere edecek biliyorum.

geç de olsa buraya yazacağım zayıfladığımı .kaç kilo olduğumu.neler yaptığımı.tüm süreci yazacağım.

bugün karabuğdayı soğuk suda ıslattım ve yoğurtladım .öğlen akşam yedim. yanında sebze ne varsa yedim.salatalık ,yeşil biber v.s yoğurt zaten protein.çok tok tuttu.

kahvaltım karatay kahvaltısı.ekmek de sabah hariç yok.çaya şeker yok.şeker olarak bazen glutensiz bisküvi yiyorum.

ekmeksiz ve şekersiz de oluyormuş ya.

şimdi arkadaşlarımla 1 saatlik yürüyüşüm için çıkıyorum evden.eşimin çayını verdim.

77.4

sabah salata yaptım kendime.salatalık,domates,taze nane,maydanoz,bahçemden biber,çok az zeytinyağı,yarım limon sıkıp yedim.çok güzel oldu.bir de az bir zeytin yağında 2 yumurta kırdım .

su içtim kahvaltıda .çaya şeker atmayınca canım içmek istemiyor.su daha iyi tabi ki.

toplam bir litre su içtim.yatana kadar en az 2 litreye tamamlarım.

öğlen yemeğimi yedim.

tavuklu sebze yemeği.karabuğday pilavı ve yoğurtlu karabuğday az ama.

şimdi spor salonunda tartıldım 2.5 kilo yağdan vermişim.buna sevindim.

bir avuç leblebi ve bir büyük bardak ayran içtim.çok tokum şu an.

sabah kilom 77.0 küsüratsız :D mutluyum.devam.

sabah yine salata ,2 haşlanmış yumurta biraz ev yapımı yufka yedim ve çay yerine su içtim.eşime yaptığım bal ve kaymak karışımına da iki ekmek batırdım :D

3 gündür şekerim düşüyor sanki hiç şeker yemiyorum ondan mı acaba ama yemiycem.

Back
X