Artık zayıf ve sağlıklı yaşamak istiyorum.

herkesi tok tutan besin farklı araştırmalarım sonucunda bunu da anladım.

beni tok tutan besinler: özellikle yoğurt,sonra ayran,karabuğday ,et(çok uzun tok kalıyorum et yersem kırmızı et yani ),tavuk,yumurta aklıma gelince yazıcam daha.

beni hemen acıktıran besinler:özellikle ekmek yersem sonraki öğüne kadar çok acıkıyorum.şekerli şeyler,meyve..

bazıları tarçınlı süt diyor.bir iki defa denedim ama anlayamadım deniycem yine.sanırım sütü ayran yoğurt kadar sevmediğimden aklıma gelmiyor.

İNANÇ VE İSTİKRAR her konuda bu böyle.

belki zayıfladıktan sonra aslında her şey de yediğimi görücem ve şaşıracağım.braz dikkat ve inanç işin sırrı.

eskiden şeker yokmuş.yeni yeni şeker çıkarken az bulunuyor tabi sadece zenginler yiyebiliyormuş.

osmanlıda sadece saraya girermiş şeker.saray kadınları zamanla şişmanlamaya başlamış.

ve şişmanlık bir soyluluk göstergesi olmuş.fakirler sıska imiş.çünkü şeker yiyemiyorlarmış.

eskilerde balık etli kadın makbulmüş.eski türk filmlerinde türkan şoray v.s. kadınlar hafif basenli balık etliler dikkat ederseniz.

yani şişman kadın güzel ve soylu kadın,algısı 1950-1960 lara kadar sürmüş.

başlarda çok su içiyordum.15-20 gündür içmemeye başlamıştım.suyun önemi ne ki dedim sürekli tuvalete gidiyorum.tok da tutmuyor dedim.ta ki 3 gün önce aynada yüzüme bakana kadar böyle düşündüm.

cildimi çok temizlemiş hatta harika olmuş.bir şeyi anlamak için sabretmek gerekiyormuş.boşuna mı konuşuyor bu kadar insan.

aslında su vücudumun içini temizliyor.vucudumun için suyla yıkamışım yani.suya kesinlikle devam.

aslında diyette iken benim en büyük yardımcım olmazsa olmazım yoğurt.

ev yapımı ama.tüm sistemimi düzenliyor mucize bir besin.

açlığımı hemen kesiyor.tok tutuyor .şekerim düşmüyor.bağırsaklarıma çok iyi geliyor.tuvalet sorunlarını düzenliyor.ee daha ne olsun diyetteyken can simidi benim için.

yoğurdu sevmeyenler koyu bir ayran yapsın ama baya koyu içine de nane seviyorsa atsın içsin.

ben ayranı çok severim.

kola içmiyorum ya ne mutlu bana.çaya şeker atmıyorum ya ne mutlu bana.çikolata yemiyoru ya ne mutlu bana.ekmeği azalttım ya ne mutlu bana.

işte bunlar olmazsa zaten kilolar gidiyor.

sabır ve inanç unutmayın.

defileye mi çıkıcam yavaş olsun canım ama olsun .kalıcı olsun.

en fazla 84-85 kilo oldum ben hayatımda.

ama hiç kimse inanmaz o kadar olduğuma .çünkü yağ değil de kas var bende.pörtlemiyorum fazla .sıkı sıkı kilolu oluyorum.

ama tartıda ağırım tabi.bunu ben biliyorum.

hatta bazen benden daha şişko duran arkadaşlarımla tartıya çıkıyoruz onlar benden 5-6 kilo daha az.

bir kilo kas ile bir kilo yağın görüntüsü çok çok farklı.yağ çok daha büyük durur.

yağlı olan arkadaşlarımla benim beslenme şeklimi inceledim.farkımız şu.onlar çok şeker,şerbet,puding,yaş pasta,krem şanti,jel,halley,cips,meyveler gibi .yani yeni çıkan tatlı türleri var ya onları çok tüketiyor ve seviyorlar.

ben ise saf sütlaç,bitter çikolata,baklava yiyeceksen ev yapımı olsa yerim hani,kebap ,sebzeleri çok severim ama meyve sevmem,puding gibi cıvık tatlıları hiç aramam.marketten abur cubur yiyceksem asla halley değil bitter çikolata yerim.

şimdi öğlen yemeğimi yedim.kıymalı taze fasulye içine de bir patatesi dörde bölüp atmıştım.ondan 3-4 kaşık yedim patatesinden değil.eşim için patates koyarım ben patates sevmem.

yanında da bir kase yoğurtlu karabuğdağ .soğuk çorba şeklinde naneli.büyük saklama kabına yaptım dolapta duruyor her öğlen yiyorum.çok pratik.

akşama kadar acıkırsam arada bir şeyler yerim.

dün arada atıştırmıştım akşam yemeği yiyemedim toktum çünkü.

atıştırdıklarım da 3 glutensiz bisküv. bir sade soda.sonra da bir avuştan çok leblebi bir büyük bardak buz gibi ayran.

ha bu arada şu tespitimi de diyeyim.leblebi iyi fikirmiş diyette.sonuçta nohut yani baklagil.diğer yağlı kuru yemişlerden daha iyi.diğerlerinden de yenir tabi.çok yiyeceksem leblebi tercihim olacak.

hatta dün bir paket nohut haşladım düdüklüde buzluğa attım.onu tavada kavurup yiycem atıştırmalık çerez yapıcam kendime.

yulaf denememden de bahsedeyim:buğdaydan, arpadan bir farkı olmadığını düşünüyorum.

bir de yulaf üretiminde ABD birinci sırada araştırdım.işte bu yüzden de güvenmiyorum.ABD nin nesi çok ise onu bir şekilde pazarlamayı beceriyor algı yaratarak.

ama evde var.arada çorbalara koyuyorum bir de nadir olarak süt ve tarçınla yiyorum.almışım bi kere kullanayım.buğdayın ya da arpanın ezmesi olsa onu da kullanırım yani farketmez.

Bende artık sağlıklı bir insan olarak devam etmek istiyorum hayatıma. Zaten hep toplu biriydim. Sonrasında da hamilelik girdi işin içine. Doğum yapalı 3 ay oldu ve artık bir düzene sokmak istiyorum kendimi. Birbirimizi motive ederek beraber zayıflayalımmı :)

• Beğen
Reactions: s u
Bende artık sağlıklı bir insan olarak devam etmek istiyorum hayatıma. Zaten hep toplu biriydim. Sonrasında da hamilelik girdi işin içine. Doğum yapalı 3 ay oldu ve artık bir düzene sokmak istiyorum kendimi. Birbirimizi motive ederek beraber zayıflayalımmı :)

Selaam
Ben de katılabilir miyim dostlar

Tabi ki katılabilirsiniz hoşgeldiniz.

Doğum kiloları çabuk gider

Yıllanmış yağların erimesi zor oluyor

Uzun süre kaldığın kilolar zor veriliyor

Ama olmaz diye bir şey yok

Akşam çayla glütensiz bisküvi kabak çekirdeği yedim

Yatmaya yakın da pul biberli yoğurt be bir erimek yedim

Maalesef ben hamileliğe de kilolu başlamıştım o yüzden bende her ikisi birden var :D

Tamam o zaman birlikte zayıflayalım

Bu sabah kilom 76,9

Sonu 9 da olsa 76 yı görmek güzel Sabah mantarlı yumurta zeytinyağında kırdım ve salata

İki bardak da su içtim

Şimdi evi silip süpürdüm çamaşır attım su içmeye devam ediyorum

Ne pişireceğimi düşünüyorum

Gerçekten de yağ ve protein kilo yapmıyormuş Canan Karatay doğru söylüyor

Asıl Kilo yapan şeker ve ekmekmiş

Çünkü yumurtamı yağda kırıyorum ve salatama yağ koyuyorum öğlen de ne pişirdiysem yiyorum ama yine de kilo vermeye devam ediyorum

Back
X