- 18 Temmuz 2013
- 13.030
- 14.808
- 298
- Konu Sahibi yenigelinim
-
Vnm bu arada ne kadar oldu evlenelıMerhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
Evet canım bencede Allah rızkını verir ve veriyordaSiz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..
sadece bebeğin maması, şampuanı, ıslak mendili, bezi vs 300 tl tutar sanırım.
ekstra bir sağlık harcaması falan olursa çıkarabileceğiniz birikiminiz var mı?
eğer yoksa bir süre birikim yapın, siz de çalışın.
çünkü hadi bebekken neyse de büyüdükçe masrafları artıyor.
yemek alışverişin bile eskisi gibi olmuyor, her gün eti, sütü, yumutrası, peyniri, meyvesi vs eksik etmemek gerekiyor. bunlar böyle küçük küçük görünüyor ama baya tutuyor.
birazdan Allah rızkını verirciler gelir, eğer öyle olsa dünyada aç, sefil çocuk olmazdı...
biz bunları konuşurken şu an (sadece bugün içinde) dünyada kaç kişinin açlıktan öldüğünü linkten takip edebilirsiniz http://www.worldometers.info/tr/
757 milyon kişinin açlık çektiği bir dünyada, asıl sizin beni herkes rızkıyla gelmez dedim diye, saygısızlıkla itham etmeniz hoş değil.
Bu cümleler hoş değil..Allah bebek kayırıyor ne demek,haşa..Allah hakkında konuşurken cümlelerimizi özenli seçmeliyiz,çok hassas konu,rastgele yorum yapmaya gelmez..O zaman Allah bebek kayırıyor bazısına verirken bazısına rızk vermiyor. Annesinin parasızlıktan çay içirdiği bebek mesela ?
Evet canım bencede Allah rızkını verir ve veriyorda
Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..
Katılıyrm cnmBen de buna inanıyorum..
İnanmayanlara da bişey diyemem...
Onlar birikimlerini yaptıktan sonra yaparlar büyütürler çocuklarını..
Neden biri sizin gibi düşünmüyor diye hemen alay ediliniyor anlamıyorum ben gerçekten..
Yalnız konu hala anlaşılmamışBakin ben de mutasip bir insanim. Burda baska bir arkadasla da bu rizik olayini tartismistik. En son rizik olayinin yanlis yorumlandigina kadar geldik. Cunku dunyada acliktan olen cocuklar gercegi varken bir seyleri yanlis yorumladigimiz asikar.
Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
ayy bu dediklerinin aynısı bende var. bebeğimizin ne getireceğini bilmiyoruz ve ilk bebek olunca ne olacağını da bilmiyoruzBen çalışıyorum kocamla ikimizin geliri bahsettiğinden yüksek ama biz minimum yaşamaya çalışıyoruz yememizden içmemizden vazgeçmeden bahsettiğin rakamlara geçiniyoruz, şu ana kadar parasızlık çekmedim çünkü hesabımda para var. Çalıştığım için mecburen özel hastanede yaptırıyorum kontrolleri bu geçen ay ayrıntılı ultrasonuydu, benim bebekten dolayı hastalanmamdı, ilaçlardı falan derken yaklaşık 1000 tl harcadık fazladan. Sen çalışmıyosun anladığım kadarıyla devlet hastanesinde bir çok şeyi yapabilirsin elbette ama bebek istiyosan bence kenarda 3-4 bin liran olmalı. İnsan kendisine yapmıyo ama evladına yapamayınca üzülüyo. Biz ev alıcaz belli miktar paramız var ama bebek olmadan ev almaya cesaret edemiyoruz çünkü bebeğimiz nasıl olur bilemiyoruz.
Bakin ben de mutasip bir insanim. Burda baska bir arkadasla da bu rizik olayini tartismistik. En son rizik olayinin yanlis yorumlandigina kadar geldik. Cunku dunyada acliktan olen cocuklar gercegi varken bir seyleri yanlis yorumladigimiz asikar.
Uslup bana cok agir gelmedi. Ben de oyle diyen insanlarin kastettikleri seyde cok fazla yanildiklarini ve insanlari yanlis yonlendirdiklerini dusunuyorum cunku. Burdaki kimse konu sahibini cocugunun parasizlik yuzunden hayati sorunlar yasamayacaginin garantisini veremez. Halbuki rizik konusuna o sekilde %100 inaniyorsak verebilmemiz lazim. Ama iste Allah rizkini veriyor ama bazen 2 yasinda aclikta olebilecek kadar veriyor. Konu sahibinin cocuguna da ne kadar verir takdiri ilahi.Yalnız konu hala anlaşılmamış
Arkadasın takıldıgı nokta rızk meselesk degıl
Diğer arkadasın baskaların dogrularına karşı takıldıgı uslup
Rızk mevzusu tartısılır o apayrı
KENdısınden farklı dusunenlerk aşağılayan bir yorumdu bence gayet netUslup bana cok agir gelmedi. Ben de oyle diyen insanlarin kastettikleri seyde cok fazla yanildiklarini ve insanlari yanlis yonlendirdiklerini dusunuyorum cunku. Burdaki kimse konu sahibini cocugunun parasizlik yuzunden hayati sorunlar yasamayacaginin garantisini veremez. Halbuki rizik konusuna o sekilde %100 inaniyorsak verebilmemiz lazim. Ama iste Allah rizkini veriyor ama bazen 2 yasinda aclikta olebilecek kadar veriyor. Konu sahibinin cocuguna da ne kadar verir takdiri ilahi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?