asgari ücretle çocuk yapmak

Konu sahibi? Senin çalışma imkanın yok mu ? Eşine biraz yardım etsen, biriktirseniz. Çünkü 300 TL ile sen bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamazsın

Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce

Siz de 6 ayligina bari bir markette falan ise girseniz. Sizin maasinizin hepsini biriktirseniz daha guzel olmaz mi?

şuan beğen butonunun limiti olsa sonuna kadar kullanırdım.
evet tamamen aynı şeyleri hissediyorum sizinle.
dini içerik yasak diye derine dalamıyoruz .
madem dini içerik yasak o halde yukarıda tırnak içinde bahsettiğiniz kalıplaşmış cumlelerin kullanımı da yasak olmalı.
zira bana göre inançlı insanlara saygısızlıktır.
kişinin inancı var veya yok...her ikisine de saygı duymak zorundayız.
inançları küçümser kelimeler...
yok şucu gelir yok bucu gelir...
gerçekten toplum olarak bazı değerlerimizi yitiriyoruz....

Dini yorum yasak kib

Yaşım 29
kötü günler için birikimim var 10 bin kadar
evlendikten sonra çok yoruluyorum çalışamıyorum başım belim bacaklarim ağrıyor çalışma konusunda kendime guvenemedigimden oturup hesap kitap yapıyorum anne babaninda bi düşünmesi ön hazırlık yapmasında fayda vardır çaba bizden takdir rizik Allahtan tsk ederim her birinize

Neden alay ettigim gibi bir yargiya vardiniz bilmiyorum, aksine gayet ciddiydim.
kisisel olarak hem ulkemizdeki hem dunyadaki yoksulluk, besin ve temiz icme suyu yetersizliği gibi konulara fazlaca kafa yoran bir insanim.
Dolayisiyla dogan buyur mantigiyla dunyaya getirilen cocuklarin nasil hayatlar yasadigini goruyorum. her dogan buyumuyor işte, bazisi ölüyor (samsundaki kubra bebek gibi) bazisi yetersiz beslenme nedeniyle ciddi saglik sorunlari yasiyor, yeterli saglik ve egitim imkanlarına sahip olamadiklari icin hicbir cocugun haketmeyecegi cok cok dusuk standartlarda yasiyorlar. su an bu yagmurda 5 derecede bir brandanin altinda uyumaya calisiyorlar mesela, eger riziklari buysa ben bisey diyemiyorum.
Eger bunlara uzulmeyi ve kafa yormayi saygisizlik olarak gorup, herkese dogur sen rizkiyla gelir dememizi bekliyorsaniz dusuncelerinizi tekrar gozden gecirin.
Ya da gecirmeyin ama beni boyle hassas oldugum bir konuda polemige cekmeye calismayin.

Eviniz kira degil 300 TL artıyor çok zor hee ay doktoru hariç 700 TL sadece bebegime masrafım oluyor bezi maması çamaşırı

Yaş 29...10 bin kadar birikim var,ev kira değil,çocuk istiyorsunuz,bence hiç durmayın..

konu sahibi konun dağıldı bu noktada bende özür dilerim.
konuna yorum yapayım.
bence biraz daha bekle.
kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama yukardaki arkadaşa katılıyorum.
mümkünse 1 yıl kadar çalış ve maaşını koy kenara.
doğumdan sonra epey idare eder sizi.
ancak uzun vadede düşünürsek zorlanabilirsiniz.
annen kv falan var mı bakabilecek?
yavrun 2 3 yaşına gelince tekrar çalışsan?

Tatlim biraz birikim yapin madem de öyle girin cocuk islerine. Attigin adim para olabiliyor. En azindan bankada belli bir miktar birikmisin olsun.
Ha bebek üc cesit degil de iki cesit giyer, sen tutumlu olursun falan idare edilir fakat okul cagina giyince popüler ayakabidan istedigi tutar, talafon cagi gelir.
Kizim iki bucuk yasinda prenses tutkunu oldu. Nerede görse fiyatina bakmadan almak mecburiyetine girdik. Inan alamasaydim cok üzülürdüm bunlari düsün. Cocugun pahali bir sey istediginde en azindan özel durumlar icin alabilecegim bir birikimin olsun kenarda.
Emzirirsen bir masraf zaten kalkiyor ortadan fakat emmezse mama sütü bile pahaliya geliyor.

Bezi de var. En iyi ihtimalle bir yasa kadar bez kullanacak. Sen ayda ne kadar biriktirabilecegine bak. Söyle yarim sene eline düseni say hesap yap. Güzel de para biriktirmeye calis. Kendinden kisarsin ama yavrundan kismak zoruna gider.
Acil hastane masrafi olur, acil herhangi birsey olur. Sen bu arada düsünürken iyi para biriktirmeye bak. Hatta ufaktan bir ise gir ki cocuktan önce sen de kenara para atabilesin.
Insallah istediginiz zaman Rabbim verir bebeginizi kucaginiza. Siz önden birikim yapin ne olur ne olmaz.

Konuyu öyle güzel saptırdınız ve öyle güzel ajitasyon yapıyorsunuz ki..
O çocuklar için sadece siz üzülmüyorsunuz..
Ve hala anlamadığınız konu..

Birazdan şunlar bunlar gelir dediniz ya..
Sadece o cümle..

Bunu saygısızlık ve alayvari olarak nitelendirdim..
Yoksa inancınız ve değerlerinizle ilgili bişeyi değil..
Herkesin düşüncesine saygı duyarım.
Başka düşüncelerle alay edilmediği sürece.

KENdısınden farklı dusunenlerk aşağılayan bir yorumdu bence gayet net
Inanmayabıılır katılmayabılır
Herkesın ozgur dusuncesı

Uzgunum cocuk yapin Allah onun buyumesine yetecek kadar rizkini verir diyen insanlar ki Allah rizkini verir buna cikiyor, yanlis dusunuyor, yanlis yonlendiriyor ve onlara bu tanimi kullanmak sozun sonuna sinciler eklemek hakaretse kiblemeniz yeterli.

Cnm ne kadaa evlısın yazmamıssın ama yas ıtıbarıyle cocuk ıstemen normal
Hayırlısı olsun

Yani canım esin is değişikliği yapabilecek mi mesela ? Bu maaş onun uzun bi zaman alacağı maaş ise bekleme bence. Kira verseniz bekle derdim ama o artiniz var. Bi kaç yıl sonra ne değişecek ki gene aynı gelir olacak canım

Haklısın ya cnm ısrarla anlamamazlıktan gelıyor
Şaka gıbı:)
Onun o cumleyı yazarken nıyetı zaten bırılerı gelsınde bende onlarla bunları tartısayım kafası bellı
Sen ne dersen de o ıcındekılerı yazdı
İlla bunları konusup tartıscak
La havle

Uzgunum cocuk yapin Allah onun buyumesine yetecek kadar rizkini verir diyen insanlar ki Allah rizkini verir buna cikiyor, yanlis dusunuyor, yanlis yonlendiriyor ve onlara bu tanimi kullanmak sozun sonuna sinciler eklemek hakaretse kiblemeniz yeterli.
Eger ben onun yanlıs dusundugunu dusunuyorsam??
Komık olmayın lutfen
Konu sahıbı kendı dogruları dogrultusunda yorumları dıkkate alır zaten
Neyın kahramanlıgı bu

ısrarla beni bu konuda polemiğe çekmeye çalışıyorsunuz ama gerçekten bu kadar hassas olduğum bir konuda kimseyle polemiğe girmek istemiyorum, söyleyeceğim her şeyi söyledim zaten, siz insanlara istediğiniz gibi akıl verin, ben de istediğim gibi fikirlerimi paylaşayım olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…