- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi yenigelinim
-
Asa asla suclamiyorum. sadece rizik olayi yanlis yorumlaniyor diyorum.Dünya da ölen çocuklar var ama bunu insanlar yapıyor
Neden böyle bakmıyorsunuz bakın Allah c.c her insana doğumundan ölümüne kadar imtihanlar verir herkesin imtihanı farklıdır
İnsan oğlu bu kadar aç gözlü kibirli ben merkezci olmasa
Dili dini rengi gelir düzeyi gibi kavramlar koymasa bir olabilse herkese saygı duyabilse yardım edebilse maddi ve manevi zaten çocuklar savaş veya açlıktan ölmez
Bu çok derin bir mevzu ama Allah o suçlayamayız
Al işte, o bebek belki mama yüzünden değil de bir rahatsızlığı yüzünden de kilo veriyor olabilir. Allah göstermesin, gerek olduğunu anladıkları vakit çok geç olursa ne olacak?Merak ediyorsanız deneyin. Yakınlarınızda yeni doğum yapmış biri illa vardır. Kendilerinden masraf listesi isteyin. Bebekle ilgili ne harcama yapmışlarsa o kadar parayı harcanmış farzedip kenara atın. Bakalım geçinebiliyor musunuz?
Bence geçinilmez de neyse. Ben çalışıyorum, çok şükür 2 maaş oğluma yetiyoruz. Geçenlerde kuzenim çocuğu ek gıdaya yeni başladı birşeyler yiyebiliyor, masraf olmasın diye mamayı kesmiş çocuk 2 kg vermiş. Devlet hastanesine götürmüşler ilgilenmemişler. Özele götürmeye durumları yok. Ben götürsem diye teklif edecektim yiğitliğe de b.k sürdürmüyorlar "gerek yokmuş". Simdi dusunuyorum da belki en ucuz giydiririm belki her istedigini alamam ama oglumun doktora ihtiyaci olacak ve devlette sira icin gun alicam, kac gun sonra goturucem sira falan bekleyip 2 dk muayene ettiricem. Veya masraf oluyor diye mamasini kesicem. MUMKUN DEGIL...
325 tl asla ayakkabı almam. büyük konuşmayaym
bir de tr de şöyle bir algı var ne kadar pahalı o kadar iyi.
sizin birikiminiz olsun öncelikle 2-3000tl kadar /(, ondan sonra 2.el sayfalarını bulun, ve akrabalardan 2.el şeyler ayarlayın. benim maddi durumum iyi ama ben de 2. el kullanmaktan gocunmuyorum.
benim bildiğim Atatürk de tenis ve ingilizce kursuna gitmedi ama Atatürk oldu. biraz çocugun içinde olacak. çocuğun ilerde isterse bursla, hediyelerle her şeyi yapabilir, destek alır. benim bildiğim öss birinciler, ödtülüer kolej bebesi değil. kursa gideceğine sokakta bol bol oynasın daha zeki olur.
ben düz kafayımi benim de bir kızım var. böyle düşünüyorum.
Evet insanoğlu dediğiniz gibi olsa güzel olurdu ama değil işte.İnsanoğlunu çocukları öldürecek dünyadaki bütün kötülükleri yapacak kadar acımasız bir fıtratta yaratan da Allah ona bakarsanız.Kendisi bunu seçmiş olabilir ama bu kadar kötülüğü de veren o yani.
Dünyada her zaman kötülük olacak.Allah'ın bebeğin rızkını verdiğini savunan birinin şu soruları da cevaplaması gerek bence: Afrika'daki çocukların neden rızkını vermiyor,ülke yıllardır kıtlık içinde, onlar toptan lanetlenmiş mi o zaman? Yenidoğan bir bebek neyle sınanıyor, imtihanı ne olabilir ki orada açlıktan ölüyor?Dünyadaki kötülüğün sebebi Allah değil diyorsunuz, o zaman neden Afrika ülkelerinin yıllardır süren kıtlığı içerisinde oradaki zavallı çocukların kıtlığına müdahale etmedi?Eğer her çocuğa rızkı verilse dünyada hiçbir çocuk açlıktan ölmez.Doğal olarak bu tez çürümüş oluyor.
Ayrıca konu zaten çocuğun karnının doymasından çok öte.Çocuğun karnı doyunca çocuk belki büyür, ama yetişmiş olmaz.Bu iki arasındaki farkı anlamak da mesele tabi, haklısınız.
Uslup bana cok agir gelmedi. Ben de oyle diyen insanlarin kastettikleri seyde cok fazla yanildiklarini ve insanlari yanlis yonlendirdiklerini dusunuyorum cunku. Burdaki kimse konu sahibini cocugunun parasizlik yuzunden hayati sorunlar yasamayacaginin garantisini veremez. Halbuki rizik konusuna o sekilde %100 inaniyorsak verebilmemiz lazim. Ama iste Allah rizkini veriyor ama bazen 2 yasinda aclikta olebilecek kadar veriyor. Konu sahibinin cocuguna da ne kadar verir takdiri ilahi.
Çocuk 325 tl lik ayakkabı isteyince çocuğa hayır diyebilmeli anne baba325 tl asla ayakkabı almam. büyük konuşmayaym
bir de tr de şöyle bibalgı var ne kadar pahalı o kadar iyi.
sizin birikiminiz olsun öncelikle 2-3000tl kadar /(, ondan sonra 2.el sayfalarını bulun, ve akrabalardan 2.el şeyler ayarlayın. benim maddi durumum iyi ama ben de 2. el kullanmaktan gocunmuyorum.
benim bildiğim Atatürk de tenis ve ingilizce kursuna gitmedi ama Atatürk oldu. biraz çocugun içinde olacak. çocuğun ilerde isterse bursla, hediyelerle her şeyi yapabilir, destek alır. benim bildiğim öss birinciler, ödtülüer kolej bebesi değil. kursa gideceğine sokakta bol bol oynasın daha zeki olur.
ben düz kafayımi benim de bir kızım var. böyle düşünüyorum.
İlber hoca ne diyor just bilirsinNe kadar enteresan ki maddi gücü yetmeyen, darda olan insanlar 4-5 çocuk yapıyor.
Kafalar rahat.
Bizim gibiler de yetebilir miyim diye 40 kez düşünüyor, plan yapıyor.
Ayak sağlığını korumak için olabilir mi? Marka adı vermeyeceğim, yasak ama bebekler için ilk adım ayakkabısı olarak doktorlar tarafından tavsiye edilen bir marka ayakkabı aldım. Ki bu sene nedendir bilmem pek popüler oldu çocuklar arasında o marka. Ergenlik çağında bir çocuktan burda daha ucuz benzeri var diye sakınmak doğru gelmiyor bana. Daha küçükken idare edilebilir ama belli bir yaştan sonra mümkün değil.
Kendi çocuğum olursa da, yeğenim için de benim için önemli olan sınavlardaki ya da çarpık eğitim sistemimizdeki başarısı değil mutlu, huzurlu, faydalı bir çocuk, genç, yetişkin olması. O sebeple kendi istediği kulüplere katılmasını ailesi ile birlikte destekliyorum. Yüzmede henüz 8 yaşındayken Türkiye birincisi olmuş bir çocuğa çocuğum sen kulübe gitme sokakta oyna, bir de ders falan çalış teog yaklaşıyor denmemeli bana kalırsa. Ve o kursa göndermeden o çocuğun başarılı olup olamayacağını bilemezsiniz. Her şey akademik başarı değil.
O zaman çocuklarımızın ne kadar yasayacaginin da garantisi yok hiç çocuk yapmayalım mi
Allah kime ne kadar ömür rızık bicmisse onu yaşar .
Aynı hoca diyor ki bilmek ve bilmemek sorun değil, iyidir. Esas problem yarım bilmek.İlber hoca ne diyor just bilirsin
Bilmemek de mutluluktur
Bir seyin farkinda olmayanlar mutlu iste
kapitalist sistem
sana o 200 tl ye aldıran oyuncak aslında 15tl maliyeti var.
birileri aç kalacak ki başkaları milyonluk arabaya binebilsin.
Burada inanç tartışılması yapılmıyor, insanların inançlarına saldırmak ne zamandır özgür düşünce oldu?O zaman Allah bebek kayırıyor bazısına verirken bazısına rızk vermiyor. Annesinin parasızlıktan çay içirdiği bebek mesela ?
Aynı hoca diyor ki bilmek ve bilmemek sorun değil, iyidir. Esas problem yarım bilmek.Ne oluyorsa bundan oluyor zaten darkcığım.
Burada inanç tartışılması yapılmıyor, insanların inançlarına saldırmak ne zamandır özgür düşünce oldu?
Kapitalist sistem Afrika'da mı var sadece?
Türkiye'de 1300 lira asgar ücretle çalışan insan başka bir sistemde mi çalışıyor peki?
İlber hoca ne diyor just bilirsin
Bilmemek de mutluluktur
Bir seyin farkinda olmayanlar mutlu iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?