Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Ben sürekli göğüslerimi yokluyorum acımaya devam ediyolar demekki bebek iyi gelişiyor diyorum :) yalnız iğneyi bıraktım ama içim hiç rahat değil bu fitil çıkıyor ya yani sabah 7 de uyguladım yattım 9 a kadar uyudum kalktım daha yatapı düzeltirken çıktı böyle krem peynir gibi baya çıkmış yani bu bana böyle fayda edecek mi bilmiyorum. İllaki hareket ediyoruz acaba uygulayıp yattım diye mi çıltı çoğu? Erimeden çıkmış gibi. Rahat yok ya şimdi de buna takarım.

oh oh maşallah...8 haftayı bile geride bıraktın şükür..iğnelerde bitmiş...sıkıntılar azalıyor normale dönüyor cok şükür canım..sevindim ..jolly nin de dediği gibi artık keyfini çıkar ...tedirginlik hamilelik bitene kucağımıza alana kadar devam edecek mutlaka..bende artık ufak ufak hissetmeye başladım..bazen cok sakin olunca acaba bişey mi oldu diye korkmuyor değilim..oluyor vesveseler yani ilerleyen zamanlarda da...canım jeli kullanacağım zaman embryoloğum bana fitili uyguladıktan sonra kesinlikle yatma demişti...fili uygula hemen kalk günlük işlerini yap..hatta geceleri yatıp uyuma yatmadan 1 saat önce uygula demişti..hareketli iken yani ayakta iken daha cabuk eriyip fayda sağlar demişti..eğer yatarsan kaskatı kalır daha sonra sanada sıkıntı verir ağrı bile yapabilir demişti..o yüzden ben hiç yatmadım uyguladıktan sonra...sende yatma daha iyi olur canım ..ama her durumda bazen katılaşıp bi kısmı çıkabilir takılma o kısmına...o yerini gereğini yerine getiriyordur mutlaka...

selam kızlar ercelf herşeyin yolunda olmasına çok sevindimm hep böyle devam eder inşallh bizde geçen cuma çatı muayenesi olduk ....

normal doğum yapamiycakmışım,, bebek çıkışta takılı kalabilirmiş,, bizzde riske atmadık.. hayırlısı ile kızım 20 mayısta kucağımda olucak

Haraket etmeye başlayana kadar bi yoklama halinde geçer zaten :) Fitli kullandıktan sonra haraket etmen gerekiyor bol bol. Yoksa dediğin gibi geri geliyor. Dr'una söyle sağlık ocağından Crinone jel yazdırsana . Kullanımı çok daha kolay öyle geri gelme durumuda çok olmuyor. Ben hep aile hekimine yazdırmıştım onu düşük tehtidi diye yazmıştı. Normalde 79 TL 'ydi fiyatı ama yazdırınca çok az bişey ödüyodum.

Aslında aklıma da geldi ama hareket halindeyken de çıkıyor o üzden biraz yatayım demiştim ama bütün halde çıkto birdaha kalkımca uygulicam. Maşallah hissetmeye başlamışsın kızını ben de görürüm inşallah o günleri hele bir 12. Hafta gelse ikili test temiz çıksa sonrasında belki cinsiyetini de görürüz.:)

Az kalmış melekcim hayırlısıyla doğsun da riske atma kendini de bebişini de sezeryan olsun boşver Allah tez zamanda kurtarsın seni bebeğim sağlıkla doğsun darısı da bizlere olsun.

Canım evde 2 kutu progestan 200 mg var onları değerlendirmek istedim crinone jel evet daha kolay ama evde var şimdi bıktım git ilaç yazdır iğne ol vs:) bisüre evimde idare edeyim ben daha sağlık ocağına bile haber vermedim ne zaman vermek gerekir?
Ben en iyisi fitili uygulayınca yatmayayım birdaha hareket edeyim.

Geri gelse bile vücut ihtiyacı olanı alır artık takma onu illaki biraz gelicek çünkü Sağlık ocağına ben ilaç yazdırmak için gittiğimde hemen açmışlardı kaydı. Şimdi ayda 1 arıyorlar gelicekmisiniz diye :) Kontrole hiç gitmedim ama 16. haftada 1. doz tetenoz için gittim. 20. haftada yine gittim 2. doz tetenoz için. Bir daha artık eylülde gidicem 3. doz tetenoz için :) 5 dozu tamamlıycamda 2. ye kalmasın bişey :)

kızlar nasılsınız çok uzun zamandır yazamadım sizlere ama hep takip ediyorum gelişmeleri

ercelf canım rabbim hayırlısıyla kucagına almayıda ansip eder inşallah maşallah bak ne güzel ilerliyor hersey..2 aylık olmuş bile bebişin valla..

jolly canım 31. haftada oldugunu gördüm ve şok oldum zaman ne cabuk geciyor yaa dogumuna bişey kalmamış valla...rabbim sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsin inşallah.

bebeşko cnm sen naıslsın?neler yapıyorsun?çalışmalara devam mı?

cansu canım sen ne yaptın?tekrar başlıycak mısın canım tedaviye yoksa bir süre ara mı verdin.

kızlar bende işe girmiştim biliyorsunuz şimdi farklı bir yere geciyorum buradan çok memnun değildim başka bir yerde iş buldum.bugün son günüm ayın 6 sında orada başlayacagım inşallah..
64 gün oldu hala adet olmadım.en son negatif olan tüp bebek denememde subatın 24 ünde olmuş ondan sonra tık yok hamile olmayı çok isterim ama muhtemelen değilim idrar testlerinde bişey çıkmadı.işe yeni gireceğim için bizde buz bebekleri kasıma kadar fln erteledik eger o zamana kadar olmazsa kasım gibi alıcam buz bebişlerimi tekrardan..inşallah bu güzel duyguyu bizde yasarız en kısa zamanda

benden haberler böyle kızlar..hepinizi öpüyorum.

ercelf merak etme fitil zaten muhakkak o hale geliyor benimde öyleolurdu.bende o kalan parçayıda geri iterdim içime.sende öyle yapabilirsin...

melek normal doğum olmayacak diye üzüme sakın.emin ol sezeryan çok daha rahat ve iyi.bebeğinle sağ alim kavuşman dileğiyle hoşcakal....

karakedi yeni işin hayırlı olsun.bu konuyu askıya almaya başladıın bir döneme başlıyorsun inşallah bu arada kendiliğinden gelir bebeğin.Her şey gönlünce olsun...

Zaten tetenozdan önce sağlık ocağına gitmenin bir anlamı yok gerekirse ilaç yazdırırım o zamana kadar da illaki hane veririm. Dün akşam ve bu sabah fitilden sonra 2-3 dk uzandım hemen kalktım dolandım falan cidden çıkmadı dağıldı güzelce:) artık kaptım işi perşembe günü tahlile gidicem yine görücem bebişi ama yine bişey oldumu diye ultrasona girerken tırsıyorum. Cumartesi de girmiştim ultrasona sık girmekten bişey olur mu?

Selam canım çalışma hayatı da güzel olsa gerek tadını çıkar inşallah yeni işin sana şans getirir çok fazla zaman kaybetme tedavi için de. Benim de 2 ay oldu ama korkuyorum hergün canım kucağımıza alana kadar bitmicek sanırım bu korku rabbîm korusun hepimizin meleklerini. Sizinde yoldaki meleklerinizi

günaydınlar canlarrrrrrr temizlik yapıyordum sizlere bakim dedim sonrada kız kardeşime gideceğim biliyorsunuz gebeliği ile iligili sıkıntısı var dr yat dediği için bir şey yapsın istemiyorum

...

melek normal doğum olmayacak diye üzüme sakın.emin ol sezeryan çok daha rahat ve iyi.bebeğinle sağ alim kavuşman dileğiyle hoşcakal....
canım benim çok sağol inşallah sağlıkla doğsunda ssezeryan olsun offf çok heyecanlıyım

Az kalmış melekcim hayırlısıyla doğsun da riske atma kendini de bebişini de sezeryan olsun boşver Allah tez zamanda kurtarsın seni bebeğim sağlıkla doğsun darısı da bizlere olsun.
.

aminnnn canım benim bi bakıcaz seninde hayırlı bi şekilde doğum haberini almışız inşallah rabbimin izni ile

Ne guzel hamilesin. Kendi kendime diyorumki 2011 den beri yazistigim tum arkadaslarim hamile tek ben kaldim :85: ama olsun Hayirlisini istiyorum Rabbimden biliyorumki en guzel haliyle nasip edecek Rabbim gonlume gore insallah bende tup bebek yaptirmayi dusunuyorum yaza istanbulda insallah hayirlisiyla sizler adina cok sevindim Allahim hayirlisyla kucaginiza alip buyutmeyi nasip etsin isteyen herkesede tattirsin bu duyguyu insallah Allah 'a emanet olun..

Sağol canım darısı başına öyle düşünme ben de hep öyle dedim ama rabbîm biliyor herşein zamanını sen duanı eksik etme benim gece gündüz yaptığım tek şeydi. Hala da kucağımıza alana kadar korkularla geçiyor bizler zor kavuştuğumuz için hiç rahat bir hamile olamicaz ama buna şükür rabbim isteyen herkese versin bak bize tüp bebekle vesile oldu belki sana da öyle nasip olur.

Elcefcim hakliymissin 37.gunde adet oldumm.nasippp

Bebeskoo nerelerdesinn

cansucumm buralardayım girip okuyorumm ama yazacak hiçbirşeyim olmadığı için yazmıyorum sende adet olmuşun takip ediyodum seni demekki zamanı gelmemiş benimde kimyasal gebelikten sonra bu tam 2.ayım oldu bende az önce adet oldum bu ayda olmadı nasip dediğin gibi ama çevremde çocuğu olmayan 2 kişi hamile kaldı normal yolla hemde biri 3 biri 4 yıllık evliydi inanıyorumki bizleride olcak inşallah daha fazla beklemeyiz evlatlrımız hayırl sağlıklı bi şekilde gelir bize sen neler yapıyosun ben işi bırakmaktan vaz geçtimyanıma bayan yardımcı aldılar rahatladım o yüzden bebeğim olana kadar bırakmıcam allahım ne olur gönder artık meleklerimizi

Dun seni aradim telfonun kapaliydi.bu seferki tup bebegi a.tip fakultesinde denemek istiyorumm.ama ozelde bi doktor bulup hastanefe benimle ilgilensin istiyorymm.yani bildin bi doktor varmi muayehanesinede gitcem.bide murat sonmezer cok metetmislerr sen nediyosun biliyomusunn cnm benim yumurtalik rezervinde azalma var suan bekleyip sonradan kendimi suclamak istemiyorumm ypksaa bende senin gibi beklerdimm

Aynen öyle bi aşı zamanlarında gidersin onun dışında gitmene geek yok. İlk aşı içi gittiğimde çok komikti kalp atışlarına baktılar bi aletle dinletiler felan Biz özel takip edilen hastalar olduğumuz için mebur başlarda sık girmek durumundayız 2 dr'umada sormuştum ben hiç bir zararı yok dediler. Bilimsel olarak hiç bir şekilde zararlı olduğu kanıtlanmamış. Zaten ilk başlarda hemen 2 dk bakıyorlardı bebek rahatsız olmasın diye. Şimdi mecbur bir sürü ölçüm yapıldığı için daha uzun sürüyor. Allaha emanetler

Evett kocaman oldu tosunum :) Vallahi zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Haftaya normalde yasal doğum iznim başlıyor ama çalışabilir raporu alıp son ana kadar çalışmayı düşünüyorum şimdilik. Evde olsam bu sefer zaman geçmiycek say say bitmez son zamanlar.Haziran 25 gibi duruyor şimdilik doğum mecburi sezeryan olacağı için . Ekstra birşey olursa rapor tarihini değiştiririm. Yeni işinde hayırlı olsun hadi bakalım. İş değişikliklerinde de hemen bebek olsa millet laf yapmaya başlıyor aaa işe yeni geldi hemen hamile kaldı diye :) 5-6 ay sonra alırsın bebişlerini sonrada hiçç bırakmazlar seni inş.

Elcefcim hakliymissin 37.gunde adet oldumm.nasippp

evet nasip canımm vardır rabbimin bir bildiği sen çok ara vermeden tedavine devam et üstüne düş canım.

evet çok kısa bakıyolar bugün de gördüm bebeğimi sevinçten ağlamak geldi içimden :) kan idrar vs.. için kan verdim evime geldim sonuçları bekliyorum şimdi. bu arada tüp bebekle hamile kalanlar 2013 topiğinde kullanılan ilaçlarla ilgili bişeyler sormuştum. estrofem i birisine doktoru kalp atışlarından sonra bıraktırmış. güya tehlikeliymiş çocuk da anomali olabiliyomuş tüp bebek de kullanılma amacı rahim duvarını kalınlaştırmak sen de içtin dimi 12. haftaya kadar? ben de muadili cyclo progynova dan günde 4 tane içiyorum hala. tedirgin oldum ilaçlara 3. aya kadar devam dedi bana merkezimde. şimdiki jinekoloğum da ben ona karışmıyorum dedi hani merkezin vermiş orayla görüş dedi. aklıma takıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…