Ya bu doğru bende okumuş vs kendini geliştirmiş biriyim .ama yani gezmek vs ileBu biraz ataerkil bir düşünce kalıbı. Günümüz eğitimli kesimi bunlara pek takılmıyor. Para=güç değil. Güç sağlayan birçok unsur var ve artık yine eğitimli modern erkekler de karşılarında güçlü, ayakları sağlam basan kadın görmek istiyorlar. En azından benim çevrem böyle artık. Kocam benden çok kazansın, karım benden az kazansın diyen yok.
Benim için de maddi denklikten çok eğitim ve kültür denkliği artı çalışma azmi önemliydi erkek arkadaş ve eş seçiminde. Bunlar olduğu zaman ailenin mal varlığının bir önemi kalmıyor çünkü. Bir şekilde birlikte çalışıp elde ediyor insanlar hedeflediklerini.
Ben de böyle düşünüyordum ama benim beklentim ile onun beklentisi aynı olmadığını gördüm. Yani gezelim tatile gidelim ama onun için önce kazanmalıyız ilerde beraber yaparız istiyorum. Şu var hani yas faktörü vs işin içine girince şunu fark ettim hani hedefi olan hani yapacağım vs diye azimli biri değil sanki. Su şartlarda hemen ticaret yapilmazki ben maddiyatco değilim sadece ben net olunmasını istiyorum.Bu biraz ataerkil bir düşünce kalıbı. Günümüz eğitimli kesimi bunlara pek takılmıyor. Para=güç değil. Güç sağlayan birçok unsur var ve artık yine eğitimli modern erkekler de karşılarında güçlü, ayakları sağlam basan kadın görmek istiyorlar. En azından benim çevrem böyle artık. Kocam benden çok kazansın, karım benden az kazansın diyen yok.
Benim için de maddi denklikten çok eğitim ve kültür denkliği artı çalışma azmi önemliydi erkek arkadaş ve eş seçiminde. Bunlar olduğu zaman ailenin mal varlığının bir önemi kalmıyor çünkü. Bir şekilde birlikte çalışıp elde ediyor insanlar hedeflediklerini.
Yani gerçekten amnesine bir şey dedirtmiyor görmeyecez dedi bide. Ben senle hayat kurcam diyor ben inanmıyorum. İlk tartışmamız bunun yüzünden olmustuAmannn hic bir erkek gormedim ki sevgilisine "annem seytan gibi tanisan sevmezsin" desin.Hepsinin annesi bir melektir.
Böyle laflara itibar etmeyin yaşayip kendiniz goreceksiniz ama anneye duskun iyi bir sey olmuyor genelde.
Ben emir alamam, ben patron altında çalışamam ticaret yapmam lazım diyen ne kadar insan gördüysem hepsi sürünüyor. O kafada insanlar bir baltaya sap olamıyor.Ya bu doğru bende okumuş vs kendini geliştirmiş biriyim .ama yani gezmek vs ile
Ben de böyle düşünüyordum ama benim beklentim ile onun beklentisi aynı olmadığını gördüm. Yani gezelim tatile gidelim ama onun için önce kazanmalıyız ilerde beraber yaparız istiyorum. Şu var hani yas faktörü vs işin içine girince şunu fark ettim hani hedefi olan hani yapacağım vs diye azimli biri değil sanki. Su şartlarda hemen ticaret yapilmazki ben maddiyatco değilim sadece ben net olunmasını istiyorum.
Yani gerçekten amnesine bir şey dedirtmiyor görmeyecez dedi bide. Ben senle hayat kurcam diyor ben inanmıyorum. İlk tartışmamız bunun yüzünden olmustu
Yq bunlar beni düşündürdü işte Bi kafada olması. Şuan düzenli bir işe girdi mesleği var ama ben iste tam güvenemiyorum. Ben sana bakarım ilerde de guzsl şeyler olacak hep ihmalBen emir alamam, ben patron altında çalışamam ticaret yapmam lazım diyen ne kadar insan gördüysem hepsi sürünüyor. O kafada insanlar bir baltaya sap olamıyor.
Ben sana bakarım cümlesi hep ataerkil kafa ürünü işte. Niye bir adam size baksın? Birlikte el ele verip bir hayat kurabiliriz diyen adamlarla olun lütfen.Yq bunlar beni düşündürdü işte Bi kafada olması. Şuan düzenli bir işe girdi mesleği var ama ben iste tam güvenemiyorum. Ben sana bakarım ilerde de guzsl şeyler olacak hep ihmal
Yaa herkes işte bana olumsuz yorum yaptı ama şöyle işte benim de kafamda soru işareti olduğu için sizlere danışmak istedin ben iyi niyetli biriyim. Sadece şüphe oluştu bende de.cok fazla farklı yönümüz var. Ben bide şunu düşünüyorum ilerde ailemle karşı karşıya getirirse diye. Yani hep şu var hep zor Bi yaşamı olmuş. Bende bu yüzden hak veriyordum. Sadece is güç düzeni olmadan gezmek tozmak bunlara vakit ayırması benj düşündürdü. Yani ben pek çok şeye takıldım.
Ya bu doğru bende okumuş vs kendini geliştirmiş biriyim .ama yani gezmek vs ile
Ben de böyle düşünüyordum ama benim beklentim ile onun beklentisi aynı olmadığını gördüm. Yani gezelim tatile gidelim ama onun için önce kazanmalıyız ilerde beraber yaparız istiyorum. Şu var hani yas faktörü vs işin içine girince şunu fark ettim hani hedefi olan hani yapacağım vs diye azimli biri değil sanki. Su şartlarda hemen ticaret yapilmazki ben maddiyatco değilim sadece ben net olunmasını istiyorum.
Maddi fark fazlaysa, adamın çalışmaya da gönlü yoksa o ilişkiden psikolojik ve fiziksel şiddet içeren bir evlilik çıkar, ki sevgiliniz şu an sizin gözünüzü boyamak için işe girmiş siz evlenmeye karar verirseniz işten çıkar, ben ticaret adamıyım deyip şimdiye kadar hiçbir ticari adım atmamış annesinden harçlık alan adamdan ticari kafa da çıkmaz, kendi tembelliği ve iş bilmezliğinin tüm acısını sizden çıkarır, annemi görmeyeceğiz de palavradan ibaret, herkes annesini görmeli ama eşle anne arasında dengeyi kurabilmeli, sevgiliniz denge kuramayacak, çalışmayacak.Yani gerçekten amnesine bir şey dedirtmiyor görmeyecez dedi bide. Ben senle hayat kurcam diyor ben inanmıyorum. İlk tartışmamız bunun yüzünden olmustu
Biraz ataerkiller ama kadınları hiç üzmem diyor. Yani bana iyi davranıyor seviyor belli. Ama ilerde manipülasyon olur mu bilmiyorum. Seven gelir işte sevgi nedir bilmiyorsun diyor. Bide ailem durumu iyi ya o bundan etkilenmez hani ailen zengin vs söylemleri ile beni üzer mi diyeBen sana bakarım cümlesi hep ataerkil kafa ürünü işte. Niye bir adam size baksın? Birlikte el ele verip bir hayat kurabiliriz diyen adamlarla olun lütfen.
Seven gelir ne demek? Nereye gidecekmişsin?Biraz ataerkiller ama kadınları hiç üzmem diyor. Yani bana iyi davranıyor seviyor belli. Ama ilerde manipülasyon olur mu bilmiyorum. Seven gelir işte sevgi nedir bilmiyorsun diyor. Bide ailem durumu iyi ya o bundan etkilenmez hani ailen zengin vs söylemleri ile beni üzer mi diye
Arkadaşlarım sen iyi niyetli düzgün birisin o da bırakmak istemiyor dedi. İlerde işte en ufak şeyde ben şunu düşünüyorum ben bir şey almaya kalksam her şeye dikkat etmem gerekiyor sozlerime davranislarima çünkü karşımdaki insan eşim olcak vs üzülür diye sürekli düşünmem gerekiyor. Şuan sevgiliyiz evime geri geliyorum yani ben biraz sevgiyle toz pembe bakıyorumAnlattıklarınızda adam sağlı sollu falsolu. Habire red flag veriyor. Niye zorluyorsunuz?Değmez hiçbir erkek için yaşam standartlarınızdan vazgeçmeye. Yapmasaydın derler nankörlük görür oturursunuz diyeyim ben size. Ben hep çok iyi niyetliyim diyip durmuşsunuz habire. Orta iyi niyet bol akıl mantık lazım insana.
İyi niyetli düzgün birisin diye mi bırakmak istemiyor yoksa saf zengin bebesi kafaladım, kancayı atarsam hayatım kurtulur diye mi bırakmak istemiyor? İkincisi daha ağır basıyor benim gördüğüm kadarıyla.Arkadaşlarım sen iyi niyetli düzgün birisin o da bırakmak istemiyor dedi. İlerde işte en ufak şeyde ben şunu düşünüyorum ben bir şey almaya kalksam her şeye dikkat etmem gerekiyor sozlerime davranislarima çünkü karşımdaki insan eşim olcak vs üzülür diye sürekli düşünmem gerekiyor. Şuan sevgiliyiz evime geri geliyorum yani ben biraz sevgiyle toz pembe bakıyorum
Bakmayın o zaman.Arkadaşlarım sen iyi niyetli düzgün birisin o da bırakmak istemiyor dedi. İlerde işte en ufak şeyde ben şunu düşünüyorum ben bir şey almaya kalksam her şeye dikkat etmem gerekiyor sozlerime davranislarima çünkü karşımdaki insan eşim olcak vs üzülür diye sürekli düşünmem gerekiyor. Şuan sevgiliyiz evime geri geliyorum yani ben biraz sevgiyle toz pembe bakıyorum
İleride manipülasyon olur mu diyorsunuz ancak şu an yaşadığınız manipülasyonu görmemek için gözlerinizi sımsıkı kapıyorsunuz öyle mi? "Seven gelir işte sevgi nedir bilmiyorsun diyor" ne demek, bundan ala manipülasyon mu olur?Ama ilerde manipülasyon olur mu bilmiyorum.
Sadece kendi hayatı mahvolacak olsa sorun yok, anasına babasına da dert olacak. Kızı hoş tutsun diye damada ha bire batıracağı işler kurması için para verecekler, maddi olarak destekleyecekler, ölene ya da konu sahibi boşanana kadar maddi manevi sıkıntı çekecekler.İleride manipülasyon olur mu diyorsunuz ancak şu an yaşadığınız manipülasyonu görmemek için gözlerinizi sımsıkı kapıyorsunuz öyle mi?
"Seven gelir işte sevgi nedir bilmiyorsun diyor" demek, bundan ala manipülasyon mu olur?
Bildiğiniz istediğini yaptırmak için kışkırtıyor.
Tüm bunlara rağmen kafanızda soru işareti olduğunu söylüyorsunuz ya hala, helal olsun valla.
Ne söylesek faydası yok, siz yolunuzdan dönmeyeceksiniz belli.
Bu kadar insan boşuna dil döküyor burada, bir şeylerin kafaya dank etmesi için bazı şeylerin illa ki yaşaması gerekiyor demek ki. Olan size olacak, sizin hayatınız mahvolacak.
Yarın öbür gün buraya gelip "her şeye rağmen evlendim, kocam çalışmıyor, beni kullanıyor, şiddet uyguluyor" diye konu açacak olursanız biz en fazla "biz söyledik, kendi düşen ağlamaz" deriz.
Evet, orası da ayrı boyutu. Olay sadece boşanmakla da bitmez ayrıca.Sadece kendi hayatı mahvolacak olsa sorun yok, anasına babasına da dert olacak. Kızı hoş tutsun diye damada ha bire batıracağı işler kurması için para verecekler, maddi olarak destekleyecekler, ölene ya da konu sahibi boşanana kadar maddi manevi sıkıntı çekecekler.
Herif biraz cevval, medeni bir tip olsa sorun yok. Çok yakınımın kızı kendinden maddi olarak düşük seviyede bir adamla evlendi mesela. Ama herif çalışkan, zehir gibi bir çocuk. İki sene izledi kızın ailesi damadı. Baktılar çocukta iş var kızın babası benim oğlum yok, işimi devredeceğim kimse yok (kızlar istemiyor sanayi işletmesi olduğu için) damada gel sen işi öğren ben üç beş seneye emekli hayatına geçeyim dedi. Çocuk geldi dört elle sarıldı işe.Evet, orası da ayrı boyutu. Olay sadece boşanmakla da bitmez ayrıca.
Böyleleri kendine bağlamak için hemen çocuk da yapar.
Ondan sonra boşansa da ömür boyu bir bağ ki boşanırsa o da.
Kızları zengin kızı kafaladım diyen damadı başlarına dolayacak.
Yazık ailesine valla.
Evet, burada sorun maddi farklılıklar değil. Doğru, bu da evlilik dinamiklerini etkiliyor.Herif biraz cevval, medeni bir tip olsa sorun yok. Çok yakınımın kızı kendinden maddi olarak düşük seviyede bir adamla evlendi mesela. Ama herif çalışkan, zehir gibi bir çocuk. İki sene izledi kızın ailesi damadı. Baktılar çocukta iş var kızın babası benim oğlum yok, işimi devredeceğim kimse yok (kızlar istemiyor sanayi işletmesi olduğu için) damada gel sen işi öğren ben üç beş seneye emekli hayatına geçeyim dedi. Çocuk geldi dört elle sarıldı işe.
Konu sahibinin sevgilisine hazır kurulu iş versen bir seneyi görmeden batırır, öyle bir potansiyeli var. Eve düşen yıldırım olur damat.
Günümüz erkekleri yapmıyor bence. Hatta tam tersi keşke diye bakıyorlar . Çünkü artık piremses olan onlar :)Zengin erkek durumu daha kötü bir kızla evlenince sorun olmuyir da neden tam tersi olunca sorun oluyor yoksa bahane mi?erkekler gurur yapar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?