Aşırı koruma içgüdüsü

Ayni bensiniz...
Anlattiklarinizda gayet normal.Cocugum disardaysa gozum kulagim elim ayagim herseyimle ona odaklanirim.

İyi aksamlar ,şimdiden hepinizin bayramı mübarek olsun ...@mune abla yeri mi değil mi bilmiyorum ama yeri değilse de biraz kalabilir mi konum burada lütfen :)

3,5 yaşında bir oğlum var .Ve tek başıma buyutuyorum .Bu süre içinde calismadim .Bebekliginden beri yapı olarak sakin yani öyle ısırma ,vurma ,eşyalara zarar verme vs durumunu hiç yaşamadım .

Geçen yıl lojmana taşındım ve maalesef sürekli itip kakan ,vuran ,ısıran ,birbirinin kafasını gözünü yaracak şekilde hırçın oynayan çocuklarla dolu burası .Ve tabiki oğluma kaç kez vuruldu hatırlamıyorum bile.2 -3 defa kaydıraktan dusecekken havada yakaladım .Bu yuzden asla peşinden ayrilamiyorum.

evim giriş kat ve park dibimde yani camdan dussem parka düşerim o derece ki buraya tasinmamin en büyük sebebi de az da olsa kendisi girip vikar bende camdan kontrol ederim biraz kendisine güveni gelir diye dusunmemdi .

Maalesef oğlumda geçen hafta 1-2 defa vuran çocuklara karşılık verdi vurarak yine de konuştum oğlum öyle oynanmaz o senin arkadaşın filan diye ...

Ama bu çocukların anneleri bahçenin diğer köşesinde lak lak peşinde oldukları için hicbirseyden haberleri yok ben gidip söylüyorum ciddi birşey olursa -ki asla çocuklara birşey söylemem - .Bu kez de tepki aynen şu " ya sen cok evhamlisin boyle böyle çocuk hayata karisamazki ama bırak kaydıraktan da dussun salıncak çarpıp bı yeri de kanasin biizmkinin dudağı kaç kez patladı yok geçen yıl kaydıraktan düştü kolu kırıldı bak ama nasıl herkesin hakkından geliyo " yani bu durumla gurur duyuyor ve sonu tartışmayla bitiyor ister istemez .

Tabiki başına birşey de gelebilir ama ben aman kaydıraktan dussun ömrü bitmediyse Allah bağışlar mantığıyla yasayamiyorjm işte .
Ve koruma icgudum çok çok fazlalasti ..

Kendi çocukluğumda yasamadifim seylerin acısını oğlumda çıkarıyorum sanırım çünkü ailemde asla bir sahiplenme ,bir koruma kırıntısı görmedim su yaşıma kadar .Herseyle kendim başa çıkmayı öğrendim ve o küçük yaşımda gerçekten yorulmuştum keşke birisine anlatabilsem bana yardım etse dediğim cook şey oldu ..

Çok uzattım kusura bakmayın yani kısaca ben fazla duygusal davranıp ,benim gibi olmasin diye fazla mi koruyorum ,ben bir "helikopter ebeveyn " miyim ??
Bu akşam eşimlw bebeğimi parka çıkarttık 3 tane 10 yaslarında oğlan çocugu kibrit içiyorlardı. Yanan kibriti bebegıme doğru attılar ya bebeğimin yüzüne gelseydi??? Eşimle bir bağırdık o çocuklara ki hızlı hızlı koşup gittiler

Bu akşam eşimlw bebeğimi parka çıkarttık 3 tane 10 yaslarında oğlan çocugu kibrit içiyorlardı. Yanan kibriti bebegıme doğru attılar ya bebeğimin yüzüne gelseydi??? Eşimle bir bağırdık o çocuklara ki hızlı hızlı koşup gittiler
Onlarda iyice laftan anlayacak yastalarmis ya ...Allah korumuş gerçekten akillara ziyan çocuklar var gerçekten .. Onun çocuğa zarar vereceğini algilayamiyolar mıdır nedir ya Allah akıl fikir versin

İyi aksamlar ,şimdiden hepinizin bayramı mübarek olsun ...@mune abla yeri mi değil mi bilmiyorum ama yeri değilse de biraz kalabilir mi konum burada lütfen :)

3,5 yaşında bir oğlum var .Ve tek başıma buyutuyorum .Bu süre içinde calismadim .Bebekliginden beri yapı olarak sakin yani öyle ısırma ,vurma ,eşyalara zarar verme vs durumunu hiç yaşamadım .

Geçen yıl lojmana taşındım ve maalesef sürekli itip kakan ,vuran ,ısıran ,birbirinin kafasını gözünü yaracak şekilde hırçın oynayan çocuklarla dolu burası .Ve tabiki oğluma kaç kez vuruldu hatırlamıyorum bile.2 -3 defa kaydıraktan dusecekken havada yakaladım .Bu yuzden asla peşinden ayrilamiyorum.

evim giriş kat ve park dibimde yani camdan dussem parka düşerim o derece ki buraya tasinmamin en büyük sebebi de az da olsa kendisi girip vikar bende camdan kontrol ederim biraz kendisine güveni gelir diye dusunmemdi .

Maalesef oğlumda geçen hafta 1-2 defa vuran çocuklara karşılık verdi vurarak yine de konuştum oğlum öyle oynanmaz o senin arkadaşın filan diye ...

Ama bu çocukların anneleri bahçenin diğer köşesinde lak lak peşinde oldukları için hicbirseyden haberleri yok ben gidip söylüyorum ciddi birşey olursa -ki asla çocuklara birşey söylemem - .Bu kez de tepki aynen şu " ya sen cok evhamlisin boyle böyle çocuk hayata karisamazki ama bırak kaydıraktan da dussun salıncak çarpıp bı yeri de kanasin biizmkinin dudağı kaç kez patladı yok geçen yıl kaydıraktan düştü kolu kırıldı bak ama nasıl herkesin hakkından geliyo " yani bu durumla gurur duyuyor ve sonu tartışmayla bitiyor ister istemez .

Tabiki başına birşey de gelebilir ama ben aman kaydıraktan dussun ömrü bitmediyse Allah bağışlar mantığıyla yasayamiyorjm işte .
Ve koruma icgudum çok çok fazlalasti ..

Kendi çocukluğumda yasamadifim seylerin acısını oğlumda çıkarıyorum sanırım çünkü ailemde asla bir sahiplenme ,bir koruma kırıntısı görmedim su yaşıma kadar .Herseyle kendim başa çıkmayı öğrendim ve o küçük yaşımda gerçekten yorulmuştum keşke birisine anlatabilsem bana yardım etse dediğim cook şey oldu ..

Çok uzattım kusura bakmayın yani kısaca ben fazla duygusal davranıp ,benim gibi olmasin diye fazla mi koruyorum ,ben bir "helikopter ebeveyn " miyim ??
Valla benim oğlum 21aylik.ne tedavilerle kucağıma aldım.bise olmaz diyenlerin cocuguna bişe olmaz belki ama ben gözüne bakıyorum.ya bişe olursa?

Hehe anne olunca da aynı olursunuz çünkü bende sizin gibiydim .Evlenmeden önce evimizin önü park olduğu için sürekli kavga ayirirdim.Hatta geçen markete gidiyorduk ara sokakta 4-5 çocuk bı çocuğu sıkıştırıp tartakliyo bebek arabasıyla atladim :D dayanamıyorum benim çocuğum olması şart değil sevmiyorum şiddeti çocuk bile yapsa ...
Geçen hafta bu çocuk oğluma vurunca oğlumda pat diye yuzune yapıştırdı ama şak diye ses çıktı ona bile sinirlendim yani benim oğlumda vurnasin ay ne bileyim ya belki birazcık rahatlamak ,kendini savunmasını sağlamak gerek ama ne bileyim oradan buradan itince korkuyorum işte :)
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum size 😌

Oyy ne bileyim kendini savunsun ama vurup can yakacagina bu seçenek daha iyi ya sevmiyorum zarar veren insanları da ,durumları da :) ne yapacağız bilmiyorum
Inan bilmiyorum kreşe nasıl gönderecem diye kendi kendimi yiyorum orda kavga ederler mi kızıma vururlar mi zaten pasif söylemez de çok düşünüyorum

Valla benim oğlum 21aylik.ne tedavilerle kucağıma aldım.bise olmaz diyenlerin cocuguna bişe olmaz belki ama ben gözüne bakıyorum.ya bişe olursa?
Ya tabir yanlış olsun istemem ama Sakinilan göze çöp batıyor resmen ,yani umursamamaya çocuğa birşey olmuyor -ki olmasın tabiki - ama peşinde gezilen çocuğun başına gelmeyen kalmıyor ne bileyim ...
Allah bağışlasın inşallah yavrunuzu :) yani takdiri ilahi tabiki insanın yetemeyecegi durumlarda ve elbet ama en azından kaydırağın tepesinden aşağı takilsin da yaşarsa hayatı öğrenir yasamazsa kısmet deyip geçmiyorum :/

Inan bilmiyorum kreşe nasıl gönderecem diye kendi kendimi yiyorum orda kavga ederler mi kızıma vururlar mi zaten pasif söylemez de çok düşünüyorum
Valla aynı düşünüyorum içim sıkılıyor ne bileyim öyle nazik pamuklara sarılı da buyutulmedim ama 😁 okul öncesi öğretmenliği yapan arkadaslarim var diyor ki öyle başı boş bırakmıyoruz zaten ama diyelim anı bir hareketle vurdu cocuk ,ki dışarıda da olabiliyor bazen yetisemiyosun o an, o zaman görmemezlikten gekmiyoryz yaş grubuna göre anlaaycgi şekilde konuşuyoruz ve kaynaştırma ya çalışıyoruz çocukları filan dedi .
Birde ne bileyim insanlar bebekken bakıcıya ,krese vs bırakıp çalışmak zorunda kalıyorlar öyle de olabilirdi diye düşünüyorum . Rabbim tüm çocukları korusun

Siz yine de 1 dakika olsa bile ‘kendi girer çıkar, park dibimde’ diye çocuğu zaten bırakmayın , millet kafayı yemiş , tarladan ay çiçeği çalar gibi çocuk çalıyorlar insanların kapısından . Kaşla göz arası .
Ben de dün gece ‘çocuk için takip sistemi-çip’ araştırırken buldum kendimi. Allahım aklıma mukayyet ol , sonum paranoyaklık 🙇🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Var mıymış peki o_Oo_O

Var , ama görünmeyen bir yere sabitlemek gerek . Allah korusun kaçırma olsa çantayı filan fırlatıp atarlar , ayakkabısının içine filan koymak gerek , tabanını kaldırıp 🙈🙈çocuğun da bilmemesi gerek , güvenmiyoruz zanneder .
Diyorum ya hayatım sonum hiç iyi değil 🙇🏻‍♀️🙈
Kız bi zahmet fiyatını yazar mısın merak ettim :110:

Back
X