Aşırı koruma içgüdüsü

Biraz abartıyorsun bence. İlerde üniversiteye başlar kendi iç çamasırnı bile alamaz Bi arkadasım vardı ordan biliyorum.
Yok canım sizjnkide uçuk olmuş o kadarı kisiligime de uygun değil zaten normalde böyle değilim ama ne bileyim kaydırağın tepesinden kafa üstü düşmesi sizin için basit birşey mi benim için degil

Kendime bağımlı yetiştirmek te ustamiyorum işte ama biraz daha kontrollü olmam gerek sadece nasıl.yaoacagim bilmiyorum .
Valla onu bende bilmiyorum kaydıraktan düşecek tabi dediği tepeden aşağı cakilmak kayarak düşmekte degil yoksa öyle bin defa düştü 😁 işte Allah onların çocuklarını da korusun ne diyeyim
Ne yapacağınızı bilmediğimiz zamanlarda pedagojik kitaplar size yön gösterebilir bence biraz araştırabilirsiniz dilerseniz

Onların çocuklarını da düşünmeniz güzel bir şey. Bu zamanda sadece kendi çocuğunun çıkarını iyiliğini düşünen o kadar çok insan var ki...

Oğlum 3 yaşında, daha bir kere bile oturmadim parkta.
Tabi ki koruyup kollayacagim, ayrıca kaydıraktan düşerek boynu bile kırılabilir Allah korusun, dediğin şey zaten ciddi bir şey .
10 yaşında aynı davranışı yaparsak anormal odur bence..
Mesela bir de, ben biliyorum ki benim çocuğum kimseyi itmez, ama başkasının çocuğunu bilemem..
Bu yavruların başına ne geliyorsa, birşey olmaz demekten geliyor arkadaşım.
Büyüdükçe farklı davranacağız elbet, ben hiç bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ileride 😊😊
Ya işte benim soylemeey çalıştığım da bu normal yere düşmesi veya koşarken çarpışması ,normal vurulma filan değil bahsettiğim kalın sopalarla vurmaya kalkıyor çocuk ,kaydıraktan itiyor yetmiyor kaydırağın merdiveninden itiyor sadece oğluma değil hepsine böyle onlara da kqriwiyorum onlarida korumaya çalışıyorum işte ..

İnşallah yaşamaz cidden çok sağolun 😊

Kimin ne dediğinin veya ne yaptığının bir önemi yok.. Senin oğlun sana Allah'ın emaneti ve hediyesi. Hayatı öğrensin diye başı boş bırakmaya hakkı yok kimsenin. Sonra o bası boş büyüyen çocukların hangi yollara girdiğini hepimiz biliyoruz. Ha annelerine sorsan " ben yemedim yedirdim, giymedim giydirdim saçımı süpürge ettim...," eee bu çocuğun ihtiyacı sadece bunlar mı? Nasıl insan olunur öğrettin mi mesela? En doğrusunu yapıyorsun canım. Taşınma imkanım varsa taşın. Yoksa onlarla oynamasına izin verme, kreş imkanım varsa kreşe gönder. Böyle tipler varsa bile öğretmen sana bu kadınların verdiği cevabı vermez.

Hayır değilsiniz. Hatta eve kendi girer cikar düşünceniz fazla rahat bana göre. İnsanlar çok kötü. Nolur gözünüzü ayırmayın.
Akran zorbalığı için güzel kitaplar var oğlunuzla okuyabileceğiniz. Yine bu konuda bir cok yazı bulabilirsiniz internetten. Bu önemli bir konu, kendini korumayı ve bir yetiskinden destek almayı ögretin. Korumak derken asla şiddetle karşılık vermesinden bahsetmiyorum tabi.
Ayrıca salıncak çarptığı için hayatını kaybeden çocuk biliyorum malesef. O iş o sorumsuz annelerin dediği gibi değil yani.
Evet sonra vazgeçtim hiçte göndermedim tek 😊anlatıyorum ama dediginiz gibi kitap arstirip okuyayım .En son artık dedim birisi sana vurmaya kalkarsa ellerimle yavaşça it uzaklassin senden diye ben zaten çocuğa asla laf etmem giidp anne babasına anlatıyorum o da ay çarptı düştü gibi durumlarda değil tabiki ..
Evet bende kaydıraktan düşüp hayatını kayveden bir cocuga şahit oldum maalesef bu yüzden rahat olamıyorum benim için ikiside çiddi sonuçlar doğurabilir

Ya işte korkum endisem bu .Yani herşeyden endişe duyan ,kendine guvenemwyen bir insan olmasın .
Bende sizin aksinize tek başıma herşeye yetneye çalıştım .Kimse koruyup kollamadi .İlk çocuktum ilkokulda 45 dk yol yürüyordum 7 yaşında ve tek başıma neden benden 1,5 yaş küçük kardeşim uyanmak usteniuor diye ??
Sonra sonra içime oturdu herhalde ailemle doğru düzgün birşey paylasmam ,kötü birşey yasasam ailem yanımda diyemem .
Birkaç ay önce sınav için iki ile gittim annemlere oğlumu bıraktım mecburen ve toplam 5 gün ağzıma tukurduler .mesela heryere tek başıma giderim tek bir tereddutum olmaz .Eşim dalga geçiyor iyiki öyle olmuş bak cogu zaman tek basinasin çocukla aklım kalmiyo ama sende diye ...
İşte ben bundan sıkıldım mesela .Hep mantık o yapar naislsa ?? Hayır bende bazen bunalıyorum ,yoruluyorum birileri ustumden bir dk da olsa yük alsın istiyorum .

Ya tabiki düşecek ama o çok kötüydü ya bu çocuklar nasıl biliyomusunuz kaydıraktan direk yan taraftan aşağıya itiyor balkondan duser gibi nasıl tuttugumu bile bilemedim o yüksekten kafa üstü düşse gerçekten ciddi şeyler olabilirdi onu atamıyorum ustumden .

Mesela sopalarla vurmaya kalkıyor millete kafa göz öyle tipler yoksa tabiki düşsün haklısınız :)
Ama yetişkin birilerinin nasıl etkilendiğini duymak çok güzel .Ona göre biraz daha rahat bırakabilirim kendimi yine gozum üstünde olur ama bu kadar değil belki sağolun :)
Yani asiri korumaci olmak-her an kalkan olmak elbette cocugu kötü etkiler.
Ya pisirik olur. Anasinin agzindan cikmaz. Kendi soz hakki olamaz. Her an onaylanma ihtiyaci duyar.
Ya da daha ters teper, "cocuklugumu yasayamadim,gencligimi yasayayim" diye atar kendini maceralara-gözünüz camda onu bekler durursunuz:)
Çocuğunuz zorbalik goruyorsa da bunun çözümü her an yaninda olmak- ya da zorbalik yapan cocuklari azarlayip engel olmak degildir bence. Bu sevgi fanusu onu korusa korusa ilkokula kadar korur. Onemli olan çocuğun zorbalarla basetme mekanizmasi oluşturmasını sağlamak. Cunku akran zorbaligi maalesef hayatin her alaninda karsina cikabilecek birsey. Bununla mucadele etmek icin herkesin kendince bir yontemi olmali. Sizin cocugunuz da zaman icinde bir cozum üretebilmeli. Ama eger her saniye koruyup kollarsaniz o kendisini-kendi psikolojisini korumayi ogrenemez. Buldugu tek cozum "anneeee" diye aglayip eteginize basini yaslamak olur.
Ayrica bence siz kendi karakterinizi gayet de seviyorsunuz. Ben oyle anladim :)
Tam tersi ilgi görülen bir cocuklugi elbette ki isterdiniz ama belki de aman yavrum , tüh evladim diye pesinizde kosan bir aileniz olsa 'daglari deldim, tek basima
Colleri astim,bir tek ben
Erleri yendim kiz basima,
sende yikilmam' modunda olmazdiniz :)))
Bazen insanlarin dusmesi gerekiyor ki kalkmayi öğrensinler.
Benim minik bir hamagim var. Yillardir ne zaman basinda iki dakika oyalansam hemen biri gelir yardim eder baglamaya. Sevgilimle cikmissam zaten onun gorevidir... gecen gun kiz kiza bir piknige gittik. Hamagimi da goturdum. Ve baglayamadim. Saka gibi. Yillardir bende ama bana yardimci olan (!) insanlar oldugu icin ben öğrenememisim. Aslinda yaptiklari sey yardim degil benim deneyim kazanmami engellemek bir yerde :) cocuk yetistiririken de bu boyle. Eger onun dusmesine izin vermezseniz kalkmasini da ogrenemez.
Tabii ki sopayla dalan cocuktan koruyun yavrunuzu. Ama hayatin her alaninda da korumaya calismayin. Birakin da kendi duvarlarini kendi orebilsin.

Ne yapacağınızı bilmediğimiz zamanlarda pedagojik kitaplar size yön gösterebilir bence biraz araştırabilirsiniz dilerseniz

Onların çocuklarını da düşünmeniz güzel bir şey. Bu zamanda sadece kendi çocuğunun çıkarını iyiliğini düşünen o kadar çok insan var ki...
Teşekkür ederim arasturacagim mutlaka :)
Kendime müslüman bir tip olmadım asla hepsini kollamaya calsiiyorum hiçbirine zarar gelmesin ya ne bileyim

Ya işte benim soylemeey çalıştığım da bu normal yere düşmesi veya koşarken çarpışması ,normal vurulma filan değil bahsettiğim kalın sopalarla vurmaya kalkıyor çocuk ,kaydıraktan itiyor yetmiyor kaydırağın merdiveninden itiyor sadece oğluma değil hepsine böyle onlara da kqriwiyorum onlarida korumaya çalışıyorum işte ..

İnşallah yaşamaz cidden çok sağolun 😊
Çocuk değil canavar yetiştiriyorlar resmen. Benim kızım da aynı zorbalığa uğruyor da o yüzden bu konularda çok sinirim bozuluyor.

Kimin ne dediğinin veya ne yaptığının bir önemi yok.. Senin oğlun sana Allah'ın emaneti ve hediyesi. Hayatı öğrensin diye başı boş bırakmaya hakkı yok kimsenin. Sonra o bası boş büyüyen çocukların hangi yollara girdiğini hepimiz biliyoruz. Ha annelerine sorsan " ben yemedim yedirdim, giymedim giydirdim saçımı süpürge ettim...," eee bu çocuğun ihtiyacı sadece bunlar mı? Nasıl insan olunur öğrettin mi mesela? En doğrusunu yapıyorsun canım. Taşınma imkanım varsa taşın. Yoksa onlarla oynamasına izin verme, kreş imkanım varsa kreşe gönder. Böyle tipler varsa bile öğretmen sana bu kadınların verdiği cevabı vermez.
Yani işte ne bileyim .Normalde öyle kavga gürültü seven bir insana değilim oğlumu da kendimce öyle büyütmeye calsiiyorum yapısida müsait olduğu için zoroanmadim şükür ama geçen hafta 1-2 defa kendisine temasta bulunan çocuklara onda vurmaya başladı .
Tasinsam da farketmeyecek ki bu çocuklardan jeryerde var .Kresi ciddi ciddi düşünüyorum Eylül gibi zaten Ekim'de 4 yaşını dolduracak .Ya tabiki elbette vuracak ,itecek birileri bizde öyle pamuklarda buymedik ama tehlikeli işler korkuttu gozumu çok .orda en azından öğretmen gözetiminde olur

Yani asiri korumaci olmak-her an kalkan olmak elbette cocugu kötü etkiler.
Ya pisirik olur. Anasinin agzindan cikmaz. Kendi soz hakki olamaz. Her an onaylanma ihtiyaci duyar.
Ya da daha ters teper, "cocuklugumu yasayamadim,gencligimi yasayayim" diye atar kendini maceralara-gözünüz camda onu bekler durursunuz:)
Çocuğunuz zorbalik goruyorsa da bunun çözümü her an yaninda olmak- ya da zorbalik yapan cocuklari azarlayip engel olmak degildir bence. Bu sevgi fanusu onu korusa korusa ilkokula kadar korur. Onemli olan çocuğun zorbalarla basetme mekanizmasi oluşturmasını sağlamak. Cunku akran zorbaligi maalesef hayatin her alaninda karsina cikabilecek birsey. Bununla mucadele etmek icin herkesin kendince bir yontemi olmali. Sizin cocugunuz da zaman icinde bir cozum üretebilmeli. Ama eger her saniye koruyup kollarsaniz o kendisini-kendi psikolojisini korumayi ogrenemez. Buldugu tek cozum "anneeee" diye aglayip eteginize basini yaslamak olur.
Ayrica bence siz kendi karakterinizi gayet de seviyorsunuz. Ben oyle anladim :)
Tam tersi ilgi görülen bir cocuklugi elbette ki isterdiniz ama belki de aman yavrum , tüh evladim diye pesinizde kosan bir aileniz olsa 'daglari deldim, tek basima
Colleri astim,bir tek ben
Erleri yendim kiz basima,
sende yikilmam' modunda olmazdiniz :)))
Bazen insanlarin dusmesi gerekiyor ki kalkmayi öğrensinler.
Benim minik bir hamagim var. Yillardir ne zaman basinda iki dakika oyalansam hemen biri gelir yardim eder baglamaya. Sevgilimle cikmissam zaten onun gorevidir... gecen gun kiz kiza bir piknige gittik. Hamagimi da goturdum. Ve baglayamadim. Saka gibi. Yillardir bende ama bana yardimci olan (!) insanlar oldugu icin ben öğrenememisim. Aslinda yaptiklari sey yardim degil benim deneyim kazanmami engellemek bir yerde :) cocuk yetistiririken de bu boyle. Eger onun dusmesine izin vermezseniz kalkmasini da ogrenemez.
Tabii ki sopayla dalan cocuktan koruyun yavrunuzu. Ama hayatin her alaninda da korumaya calismayin. Birakin da kendi duvarlarini kendi orebilsin.
Aklımı okuyosunuz resmen ;) bu şekilde büyümüş insanların deneyimi cook.kiymetli benim için çünkü ne yaşadığınızı en iyi siz biliyorsunuz .
İşte böyle ilk paragrafta bahsettiğiniz gibi olsun istemiyorum çünkü kız olsun wrkek olsun pisirik tiplere tahammül edemiyorum .Hele de annesinin eteğinden çıkamayan erkeklerin kurduğu yuvaların naasil mutsuzluk saçtığıda ortadayken..Ay düşüncesi bile kötü Allah korusun :))

Hamak örneği çok güzel olmuş dediginiz gibi hep birileri ucundan tutunca biliyorum sandığıniz şeyde tokezlemisiiniz şimdi tabiki yaşı küçük ama büyüyünce de bu tedirginliği mi devam ettirmek istemiyorum :/

Gerçekten normalde o kadar rahat bir tipim ki ben .Hiç böyle olacağım aklıma gelmezdi .Son 1 yıldır böyleyim .3 defa kaydıraktan kirtarinca saplantı haline geldi o korku .Tabiki hoş değil ama ne bileyim hala düşünemiyorum orada tutamasam ne olurdu diye ...Korkuyla da yaşanmaz haklisiniz ...

Kendim için valla övünmek için yazmadim 😁şuan ki hayatım için evet memnunum çünkü kocası olmadan iki sokak ötedeki markete gidemeyen tipler var onlar gibi olmaktan iyidir .Ki eşim polis yeri geldi sadece 2 saat eve uğrayıp gittiği oldu .Dogudayiz ,lojmandayiz ki geçen şüpheli bir araç yakalandı bomba yüklü lojmanın arka tarafında hemen .(Böyle durumlarda panik olmuyorum işte ;) ama park beni mahvetti 😁 )

Mesela başvuruda Bingöl ve Kars a sınava kabul edildim ailem Bursa'da .Annem kardeşlerin de görsün sen gel oğluna biz burda kaç kişi oyalariz hem filan dediği için kalktım İstanbul'a oradan Bursa'ya gittim Batman'dan .sonra oradan Kars'a oradan bingole oradan Batman'a otobüste aramada birde terörist yakalandı tam atraksiyon işte sonra oradan tekrar Bursa İzmir batman ...bunlarda evet o kişilik ise yarıyor yoksa heryere eşimi de tasiyacaktim baba gibi ...
Ama mesela o an keşke mızmız bir tip olsaydım benimde birseyleri yapamadigimi.bilselerdi diye düşündüm .Uzun vadede güzel birşey değil çünkü aslında herseyle.basa cikamadiginizi ,beceriksiz oldugunuzu görmek istemiyorlar işlerine gelmiyor ve bir tokezleme de en kotu siz oluyorsunuz .Gerçekten öyle mükemmel birisi değilim 10 yıldır atanamadim mesela becerip :D
Ama dediğiniz gibi zarar vermek istemem ,sadece her durumda arkasında oldugumuzu bilsin istiyorum .Yine kontirollu ama.bu kadar müdahale etmeden takip etmeye çalışacağım .Sağolun :)

Çocuk değil canavar yetiştiriyorlar resmen. Benim kızım da aynı zorbalığa uğruyor da o yüzden bu konularda çok sinirim bozuluyor.
Ya ne bileyim daha 5 yaşında bunu yapan çocuk .Evde ogrendigini yada ciddi şiddete uğradığını düşünüyorum artık. İlk başlarda hadi birlikte kayın filan diye oyun kuruyodum 10 dk sakin sonra 3.bir çocuk gelince ona dalıyor çocuk ben başkasının çocuğuna vurulunca da sinirleniyorum işte .sonra ee avukat misin oluyo evet avukatim ...

Rabbim covuklarimizi korusun diyeceğim gerçekten 1 senede benim gibi rahat bir insanı ruh hastası ettiler :/

Anlattıklarınıza bakılırsa diğer anneler aşırı rahat. Ne demek salıncak çarpsın, kaydıraktan düşsün. 😳

Çocuğa özgüven kazandırmayı çok yanlış anlamışlar. Siz normal geldiniz valla bana. Benimki de 3 yaşında daha yeni yeni kendi başına bırakıyorum. Kum oynarken, kaydıraktan kayarken falan. (Parkın hemen yanındaki bankta oturuyorum ve hep gözlemliyorum tabiki.) Bazı kadınlar nelerine güvenip 3-5 çocuk sahibi oluyor anlayamıyorum gerçekten.

Belki kizacaksiniz ama şu anneleri duyunca o kadar sinirlendim ki? Devir artık baska devir kansizlar sut kokan bebeklere goz dikiyor!!! Bu cocuklar nasıl korunacak Allah tarafindan bir muhafizlami? Sizi Allah o evlada ne diye ana diye verdi???? Devir kötü valla kolla çocuğunu...

Bende sizin gibiydim benlede dalga geçerler çocuğu rahat bırak diye. Ama bu dedikleri yaş 3 yaştı. Arkasında dolanmam garip gelirdi. Evet çocuğa özgüven kazandırmak gerekli ama tehlikeli haraketleri yaşamasını sağlayarak değil. Düşmek var kaydıraktan uçmak var. Öğrensin diye çocuğa bırak salıncak çarpsın demek garip.
Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Ben kızımı artık göz hizamda tutuyorum 4 yaşında peşinde değilim. Ama ona zarar vericek çok tehlikeli haraketler yapıcak çocuklar yok parkta.. Ve asla göz hizamdan uzağa gitmesine izin vermiyorum. Bilmiyorum bende evhamlıyım. Çocuğun normal düşüp kalkmalarına zaten bişi yapmıyorum. Hemen koşmuyorum. Ama ona zarar gelecek bir tehlike görüyorsam uyarırım bunu tecrübe etmesini beklemem

Anlattıklarınıza bakılırsa diğer anneler aşırı rahat. Ne demek salıncak çarpsın, kaydıraktan düşsün. 😳

Çocuğa özgüven kazandırmayı çok yanlış anlamışlar. Siz normal geldiniz valla bana. Benimki de 3 yaşında daha yeni yeni kendi başına bırakıyorum. Kum oynarken, kaydıraktan kayarken falan. (Parkın hemen yanındaki bankta oturuyorum ve hep gözlemliyorum tabiki.) Bazı kadınlar nelerine güvenip 3-5 çocuk sahibi oluyor anlayamıyorum gerçekten.
Ya cidden çok rahatlar ama öyle olanların çocukları da henüz 5 -6 yaşında valla Survivor'a katilsa şampiyon olur öyle tipler :D
Ben bırakınca hep bişey pluyo 🙄 bilmiyorum ben gerçekten bir iki sene daha istemiyorum belkide hiç istemem 2.cocugu ki olmayadabikir .Çocuk digurmaktan ziyade güzel yetiştirebilmek daha önemli benim için .Elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum .Mesela yürümeye başladığında beri herşeyi birlikte yapıyoruz temizlik dahil neden ilerde gelin rahat etsin Bana dua eder belki diye :🤪
Tabi şaka bı yana o konuda eşimin yardımını coongordugum zaman oldu herşeyi kadın yapar zihniyetine uyuz oluyorum bilsin ve yapsın ilerde de Kamu sporu gibi oldu 😂

Yani işte ne bileyim .Normalde öyle kavga gürültü seven bir insana değilim oğlumu da kendimce öyle büyütmeye calsiiyorum yapısida müsait olduğu için zoroanmadim şükür ama geçen hafta 1-2 defa kendisine temasta bulunan çocuklara onda vurmaya başladı .
Tasinsam da farketmeyecek ki bu çocuklardan jeryerde var .Kresi ciddi ciddi düşünüyorum Eylül gibi zaten Ekim'de 4 yaşını dolduracak .Ya tabiki elbette vuracak ,itecek birileri bizde öyle pamuklarda buymedik ama tehlikeli işler korkuttu gozumu çok .orda en azından öğretmen gözetiminde olur
Yaa ben size kafamin kaç defa yarıldığını söylesem inanmazsınız. Ama benim başımda anne yoktu. Her şeyi kendi kendime öğrendim. Kızımla kendimi kiyasliyorum bir yerinde çizik olsa saatlerce ağlar:)) . Normal olan bizim yaptığımız aslında. Çocuk dediğin fidandır, çiçektir, pamuktur. Asıl onların yaptığı yanlış. Biz çocuklarımıza kendilerini koruyup vurmayı ogretecegimize onlar çocuklarına şiddetin ne kadar kötü bir şey olduğunu öğretmesi lazım.

Belki kizacaksiniz ama şu anneleri duyunca o kadar sinirlendim ki? Devir artık baska devir kansizlar sut kokan bebeklere goz dikiyor!!! Bu cocuklar nasıl korunacak Allah tarafindan bir muhafizlami? Sizi Allah o evlada ne diye ana diye verdi???? Devir kötü valla kolla çocuğunu...
Ya olur mu niye kizayim ? Bende kızıyorum diyorum ya çocuğun ağzı kan içinde kaldı kucakladim götürdüm yoksa haberi yok suyla sildi bişey olmaz Allah korur diyo Ya Allah korur tabi ama sana da akil vermis bı bak sonra basına çökünce hastaneye götürmek zorunda kaldı çocuğun ağız içine 5 dikis atılmış ...
Aynen öyle eşim çocuk subede calisti pek bişey anlatmqzdi ama birgün geldi bir erkek bebeğe bakicinin oğlu tecavüz etmiş bebek yoğun bakimdaydi sonrada vefat etti :( dedi ki bu çocuk konuşup kendini ifade Edip bir kreş veya anaokuluna gitneden çalışma ben evde bakıcıya filan emanet etmem .O yüzden de çalışmadım bu yaşa kadar .Rabbim çocuğunu emaent Edip calisanlarin çocuğunu iyi inslanlarla karsilastirsin tabi tüm çocukları da

Ya olur mu niye kizayim ? Bende kızıyorum diyorum ya çocuğun ağzı kan içinde kaldı kucakladim götürdüm yoksa haberi yok suyla sildi bişey olmaz Allah korur diyo Ya Allah korur tabi ama sana da akil vermis bı bak sonra basına çökünce hastaneye götürmek zorunda kaldı çocuğun ağız içine 5 dikis atılmış ...
Aynen öyle eşim çocuk subede calisti pek bişey anlatmqzdi ama birgün geldi bir erkek bebeğe bakicinin oğlu tecavüz etmiş bebek yoğun bakimdaydi sonrada vefat etti :KK43: dedi ki bu çocuk konuşup kendini ifade Edip bir kreş veya anaokuluna gitneden çalışma ben evde bakıcıya filan emanet etmem .O yüzden de çalışmadım bu yaşa kadar .Rabbim çocuğunu emaent Edip calisanlarin çocuğunu iyi inslanlarla karsilastirsin tabi tüm çocukları da
Rabbim 😰😰😰😰
Bende sehir degistim ozel okulda ogretmendim fakat burada kizimi emanet edecek kimsem yok o yuzden çalışmıyorum. Rabbim böyle insanlara yardım etsin çok çok zorrr😞😞😞 Allah biz anneleri onlari korumamız icin verdi, boz koruyup kollamazsak hangi limana siginacaklar 🙃

Bende sizin gibiydim benlede dalga geçerler çocuğu rahat bırak diye. Ama bu dedikleri yaş 3 yaştı. Arkasında dolanmam garip gelirdi. Evet çocuğa özgüven kazandırmak gerekli ama tehlikeli haraketleri yaşamasını sağlayarak değil. Düşmek var kaydıraktan uçmak var. Öğrensin diye çocuğa bırak salıncak çarpsın demek garip.
Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Ben kızımı artık göz hizamda tutuyorum 4 yaşında peşinde değilim. Ama ona zarar vericek çok tehlikeli haraketler yapıcak çocuklar yok parkta.. Ve asla göz hizamdan uzağa gitmesine izin vermiyorum. Bilmiyorum bende evhamlıyım. Çocuğun normal düşüp kalkmalarına zaten bişi yapmıyorum. Hemen koşmuyorum. Ama ona zarar gelecek bir tehlike görüyorsam uyarırım bunu tecrübe etmesini beklemem
Ya işte normal şeyleri dert etmiyorum zaten mesela geçen gün bı çocukla oyun oynuyolardi sozde futbol 🤪topa koşuyor ikisde bı anda duranayip çarpıştılar biizmkinin kafasi şişti biraz tabiki kalp krizi gecirneidm yani .Yada kaç defa düştü ama kendi normal bir şekilde düşmesi var birde yukarıdan itilip uçmak var dediğiniz gibi bende herşeyi tecrübe etmesini bekleyemiyorjm .Yani ufak tefek vurmalarda da öyle gidip annesine şikayet etmiyorum çocuğu tabi .mutlaka birdsyelri tecrübe edecek canı aciyacak am anne bileyim dur araba bir çarpsın da tecrübe etsin diye bekleyemiyorjm mesela

Rabbim 😰😰😰😰
Bende sehir degistim ozel okulda ogretmendim fakat burada kizimi emanet edecek kimsem yok o yuzden çalışmıyorum. Rabbim böyle insanlara yardım etsin çok çok zorrr😞😞😞 Allah biz anneleri onlari korumamız icin verdi, boz koruyup kollamazsak hangi limana siginacaklar 🙃
Aynen bizde yalnıziz işte iki ailede farklı şehirlerde gelip öyle yılarca benimle kalacak durumda değillerdi böyle böyle 4 yıla geldik nerwdyse ..Rabbim hepsini korusun o kadar çoğaldılar ki. Bunlarin nefes bile almaması gerek te ...

Back
X