Aşırı samimiyet tez ayrılık getirir mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi poeme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

poeme

Ziyaretçi
arkadaşlar siz arkadaşlar arasında fazla samimiyetin tez ayrılık getirdiğine inanıyor musunuz?Çevreme baktığımda bunun bazı kişiler için hiç de geçerli olmadığını görüyorum.Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

aslında ben tanıyacaksan bir insanı bir anda samimi olacaksın yada bir anda yüzleşeceksin diyenlerdenim çünkü eğer seni üzecek insansa en başında hafif atlatırsın ama sonra bizim için yıkım olur diye düşünürüm ve ilk başta tanır sonrasında yıkımdan kurtarırım belki de diye düşünürüm....

Bence bu söz sadece arkadas iliskileri icin gecerli degil, tüm insan iliskileri icin gecerli..

Gerek aile ile gerek eslerin ailesi ile ve gerek eslere bile dozunda bir mesafe olmali diye düsünüyorum.

Şunu hiçbir zaman unutma.. Hiç kimseye yüzde yüz güvenmemelisin.. Kimseye sonradan sana karşı koz olarak kullanabileceği nitelikte büyük sırlarını ve hayatının dizginlerini vermemelisin.. Sözlerimi dinlemek için ille senin de ayrı bir yıkım yaşaman gerekmez.. Bu konuda tecrübesi olan bi dünya insanı göz önünde bulundurmalısın.. Fazla samimiyet, eğer o insan sana sırtını döndüğünde işler senin zararına dönecekse o zaman hem ayrılık hem yıkım getirir. Onun dışında fazla samimiyet kurmaktan korkacak bir durum olmasa gerek.. Tabi karşındaki kişiyle de çok alakalı bir durum bu.. Seninle aynı frekansta değilse zaten tez ayrılmanız kaçınılmaz.. Araya giren kıskançlıklar, uyumsuzluklar tez ayrılığı getirir elbette. Biriyle can ciğer olurken bunları gözardı etme nolur.. Sonunda üzülen taraf olmanı istemem. Sevgiyle kal..

arkadaşlar size katılıyorum Gerçekten arada mesafe olunca daha az kırılıyorsunuz daha az zarar görüyorsunuz.Ama insanoğlu işte yakınlaşmak istiyor mesafeleri kaldırmak istiyor.Fakat sonuç hüsran.Ama bazıları varki ne kadar samimi olursa olsun yediği içtiği ayrı gitmesin yine de samimiyet bozulmuyor.Yanlış anlamayın kıskançlıktan,çekememezlikten değil bu ayrı bir yetenek heralde

kesinlikle aşırı samimiyet tez ayrılık qetirir..boshayallersmile

evet getirir..
mesafe her zaman cooook faydali biseydir.

Aşırı samimiyet yada çok fazla görüşme kişiyi daha çok tanımamızı sağlar...
Bazen çok iyi yönde sonuçlar alınırken,bazende çok fazla zaman geçirdiğin için bütün huyları bir bir çıkar kişinin ve arkadaşlık yada sevgililik her ne ise aradaki bağ bu yüzden kopar...
Yani tamamen kişinin karakterine bağlı bir şeydir bu .

bence getirmezzz:1closedeyes:

Herkesle samimi olmam.İnsanlar önüne gelen herkesle samimiyet kuruyor,ilişkileri zamanla vıcık vıcık bir hal alıyor.Bir bakıyorsunuz birbirlerinin düşmanı oluyorlar.
Az,ama öz olsun,samimi olayım ,yeter.Gerisi hikaye.aklinialirimsmile

lirik güzele tamamen katılıyorum.

Bence samimiyet zamanla gelmeli. Mesela ben 15 yillik arkadasimla cok samimiyim, bu samimiyet yillar icinde gelisti. Birbirimizi iyice tanidigimiz icin bize ayrilik getirmiyor.
Bir de tanistiktan kisa bir zaman sonra can ciger kuzu sarmasi gezenler olur ki, bence onlar icin ayrilik kacinilmaz. Ben bunun orneklerini gordum.
Uzun lafin kisasi, fazla samimiyet, kisa zamandir tanilan bir insanla evet ayrilik getirir.

getirirrrrrrrr.....hemde en tezinden bi ayrılık..

Tüm ilişkilerde aşırı samimiyet tez ayrılık getirir sonuna kadar katılırım ben bu görüşe bunu da hiç aklımdan çıkarmam bazı insanlar suistimale son derece açıktır alsanaalsanasmile

hep bir arada olup normal görüşmek sohbet etmek var birde cıvıklık sapkınlık yapmak var
herkesle zaten samimi olunmaz bu söz bence kişiden kişiye değişir

herşeyin aşırısı sakat bencebayanssulusmile

her ilişkinin ucunda gidip dayanacağı bir sınır olmalı bence..herşeyin aşırısı zararlıdır..

aşırı samimiyetine bir dozu vardır bence,aşırı samimiyet demek özelinin içini paylaşmak demek değildir,yada ağzı bozmak değildir.karşındakiyle samimisin diye kırıcı olmak demek değildir.
eğer bunları yaparsan ayrılık getiri ama yapmazsan aşırı samimiyet ayrılık getirmez
benim naçizane düşüncem

bence oluyor
insanları tam tanımadan samimi olmuyacaksın
samimi olsanda bazı konularda
sınırlı davranacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…