Aşırı sinirliyim!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü bazı kadınlar bunu "bana sanki oğluna bakamıyormusum, beceriksizmisim gibi davranıyor" diye anlıyor ve buna kinleniyor.halbuki olay bir çorba
Bir nevi sen hastaylen ve eşin evdeyken babanın gelip hastaneye götürdüğünü düşün bu durum ne kadar ironikse ben evdeyken çorba yapmışken kayınvalidemin çorba yapması da benim için saçmadır
[/QUOTE]
Dusundum esimin isine gelir corba yapilmasi da benim isime gelir. Cunku corba yapmakla gorevlendirilmis ve baska biri daha iyi yaparsa beceriksiz is bilmez kisi olmam

Kayınvalidenize giderken kayinpederi de beraberinde arama zahmetine girer misiniz? Sanmıyorum. Kayinvalideye giderken arar öyle giderim demişsiniz de...o da aramış gitmiş ne fark eder sizi veya oğlunu aramasi...Boşu boşuna sinirlenmeyin. Çocuğu hasta bir anne evinde rahat oturamaz. O telaşla aklına gelmemiş de olabilir. İki oğlum var 22 ve 21 yaşlarında. Kendimi o annenin yerine koydum bir an...İçim ciz etti.

Evin dağınık olmasi mi sizi rahatsiz etti? Laf söz eder diye vs.. eşiniz hastaymis sonucta gereken aciklamayi yapardi annesine. Ayrica ev hali yani.. olabilir.

Çünkü bazı kadınlar bunu "bana sanki oğluna bakamıyormusum, beceriksizmisim gibi davranıyor" diye anlıyor ve buna kinleniyor.halbuki olay bir çorba
Bir nevi sen hastaylen ve eşin evdeyken babanın gelip hastaneye götürdüğünü düşün bu durum ne kadar ironikse ben evdeyken çorba yapmışken kayınvalidemin çorba yapması da benim için saçmadır
[/QUOTE]

Şöyle birşey var: Ben böyle ufak tefek şeylere takılmıyorum. Annesi belki corba yapıldığını bilmiyor veya laf gelişi "sana bir çorba yaparım" dedi. Veya oğlu ne zaman hastalansa ona özel yaptığı bir corba var. Ha iki çorba yapılmış olsa bile dünyanın sonu mu? Değil. Annem bana hasta olsam limonlu cay yapardı hep. İnanın hasta olunca o çayı da arıyorum bazen. Halbuki bildiğiniz limonlu cay. Ama annem yapiyor. Böyle şeyleri problem haline getiririp durursan ohoo hayat çok zorlaşır. Esimin annesi mesela bize giderken börek yapıp verdi. Ben şimdi "bu ne demek oluyor? Ben istesem yaparım" diye çıkışmam doğru olur mu? Ben tam aksine "Hadi hadi. Sadece oğlun icin yaptın aslında" diye takılıyorum. Bir kere gelirken kocaman tepsi baklava yapıp getirmiş, halbuki evimde tatlı vardi. O nerden bilsi. Ben bunu evime müdahale olarak asla algilamiyorum, kompleks da yapmam.

[/QUOTE]

Konu sahibi evde olsaydi ve corba yapmiş olsaydi tamam diyecegim hadi ama konu sahibi işe gitmiş, aksama kadar işyerinde ve corbayi dün yapmiş, kalani dolaptaymış, adam evde yalniz. Annesi ugrayabilir, corba da yapabilir şu durumda neyi hakaret bunun yahu

Bu kadar dertse işe gitmeyip gece gunduz adamin başinda bekleyecek.

Ben ayagimi sakatladigimda eşim bana cok guzel bakti ameliyat oldugumda da eşim bakti evdeyken cunku annemler farkli sehirde ve bir sure yanimda durabildiler o yuzddn daha cok eşim bakti ama annemlerle yakin otursaydik eşim işteyken annem de gelirdi bana bakmaya, bu bana eşimin bakamadigi anlamina gelmezdi

[/QUOTE]
Ev sahibi evde değil işte ayrıca gelini değil oğlunu aramış hasta oldugunu duyunca gelim bi çorba yaparım diye düşünmüştür DOĞAL OLARAK bunda ne gibi bi terslik var bakalım kocası dedimi ya da biliyomu dolapta çorba var annesine demedi bile belkide. Siz anne olsanız oğlunuz hasta olsa ya da kızınız çorba yapmak kadar doğal ne var gelip napcak telepati yöntemiyle iyileştirmicek herhalde ya çorba yapar ya ıhlamur kaynatır hey allahım yaa. Kadın doğurduğu büyüttüğü çocuguna çorba da mı yapamicak pes kayınvalide sevmiyorsunuz diye abartmayın isterseniz. Ha bende bayılmıyorum kvdeme ama bi çorba yapsa getirse kıyamet koparmam evde oğlu hasta yatsa arayıp sormasa gariplik vardır?? Daha ne söylemeliyiz burda ne biçim gelinler var ya

Sevgili konu sahibi sen bakma burada evli bile olmayıp anne oğul sevgisinden dem vuranlara. Bazıları konu açanlara ficikligina yorum yapmak için burada. Ben evli bir kadın olarak seni çok iyi anladım. Noktasına virgülüne haklısın. Sabahlara kadar baktığım, yemeğini çorbasını dolaba koyduğum adam, aciz gibi, evin dağınık olduğunu ve senin bu daginikla kimseyi eve istemeyecegini bile bile annesini cagirmasaydi, hakli yere sinirlenmeyecektin. Seni anlayan bir kocan yok demek ki. Kocan neye kizacagini bilmiyor ya da umursamıyor.

Ne var annesi diyenler, kim evi bok götürürken, arkadan bu evin halı ne diye bir ton konuşacak, dedikodu yapacak kaynanayı evde yokken hemde ister ki? Biraz anlayış, muhalefet edeyim, like alayım derken yapmadığınız şey kalmıyor.konu sahiplerine.

Bakın yanlış düşünüyorsunuz. Kv nizi sevmeyebilrsniz ısınamamış olabilirsiniz anlarım ama siz eşinize yeni bir ebeveyn tayin edilmediniz değil mi ? Bir anne hasta olan oğlunun yanına gelebilmek için oğlunun karısından izin alacak kadar yabancılaşmış olmuyor evlendiğinde. Aynisi kız anneleri için de geçerli. Biraz ılımlı düşünün. Eşinizin ailesine karşı olan negatif düşüncelerinizi en azından hastalık durumlarında bari olsun bir kenara bırakın ve güzel yanından düşünün.
Eviniz dağınıkmış buna laf edecek olunursa itinayla gereken cevabı verirsiniz sonuçta hem dışarda hem evde çalışıyorsunuz ve bir de hasta eşinize bakıyorsunuz tabi ki evi tertemiz tutmak mümkün değil.

Ben sizi anlıyorum aslında olay gelipte çorba yapması değil, evi karışık görüp, dedikodu yapabilecek olması.
Eminim karışıklığı gördüğünde gözünde ne oğluna bakmanız olacaktır, ne de çalışıyor olmanız.
Ben bu konuya dışarıdan bakarsam kızabileceğim tek nokta bu olurdu.

Kvalidenze haksızlık ediyorsunuz . Kadin siz evdeyken baskın yapıp gelmemis . Oglu hastaymis bakmaya gelmis bunun icin evine gidicem haberin olsun mu demeliydi? Zaten oglundan dolayi sizin de haberiniz olacak.
Kaldı ki sevmeseniz bile madem ev daginik rahatsz oluyorsunuz, kvalidenizi arayip anne ben corba yapmistim dolapta vardi onu da isiitrsin Allah razi olsun gelmissin bakmaya sabah 5te yattim mahvoldum deseniz o kadin zaten daginikligin halinden anlar.

Noktasına virgülüne haklısın mı? Sırf gıcıklığına yorum yapmak mı?
Bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış hesabı oldu iyice. Hem anneyim, hem gelinim, hem eşim, hem kızım var hem oğlum. Nereden baksam haklı yanını bulamadım.

Ya kadının oğlu hasta olmuş, ana yüreği merak etmiş kalkmış oğluna bakmaya gelmiş. Çorba yapsın yapmasın, isterse oğulcuğuna börek açsın. Bir insan hasta çocuğunu merak edip evine giremeyecekse, batsın sizin evlillik anlayışınız. İşinize gelince herşey ortak, işinize gelmediğinde evin hanımı benim. Bu kafayla huzurda bulamazsınız, huzurda vermezsiniz. Anne ya daha ötesi var mı? Benim annem hastayken yada bir kahveye uğramak istedi diye, benden izin alın/haber verin diyen kocanın alnını karışlarım, "evimde bu kadar hakkım yok mu, süs köpeğin miyim senin" derim. Bu kadar buldumcuk olmayın.

Ev dağınıkta olur, topluda olur sen ailesin artık. Yeri gelir kv ne "anne işe geldim ilgilenemedim, o çarşafları makineye atar mısın" da dersin. Ha evinin dağınıklığı için laf sokarsa, cevabını verirsin.

Benim kv evime geldiğinde akşama ne pişireyim diye sorar, "dolaba bak ne istersen pişir" derim. Kadın kendini rahat hissetsin oğlunun evinde, besleme muamelesi görmesin diye. Ha benim ki beni pamuklaramı sardı, zamanında psikolojik şiddetin alasını yaşattı. Ama bilirim ki etle tırnak birbirinden ayrılmaz. O evde evladı, torunları var ben sevmiyorum diye evime girmesin mi? Hoşuma gitmeyen bir şey yaparsa cevabını veririm yada duymazdan gelir kafama göre takılırım ama sapla samanı karıştırmam.

Ailece planın vardır, gelecek misafirin vardır, yok sayılırsın o zaman uslûbunca konuşursun, çizgini çekersin. Ama bu olay böyle bir şey değil ki. Kendini korumakla, şirretlik yapmayı karıştırmamak lazım.

Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz, herşeyi bu kadar büyütmeyin ya ölümlü dünya. Ne kıymetli evleriniz varmış, o gelmesin bu girmesin. Asık suratınla mis gibi evinde ağırlayacağına, güler yüzün samimiyetinle dağınıklığınla ağırla misafirini. Baktın karşı taraf iyiniyetini anlamadı o zaman "beğenmezsen gelme" dersin.

Sadece kv yi arıyorum ama müsaitseniz diyorum.
Beni arıyor ama eşiminde her zaman fikrini alıyorum.
Yeterli oldu mu?
Hayır olmadı çünkü siz beklediğiniz şeyi yapmıyorsunuz. KV sizi de arasın izin istesin istiyorsunuz ama onlara giderken siz kayınpederi aramiyorsunuz.
Ayrıca kayınvalidenizin size göre yanlış olan davranışı anneniz de yapıyor. Onun arkasından eşiniz bu kadar laf söylüyor mu?

Sonuç olarak hastalıklı bir davranış içindesiniz ayrıca tutarsizsiniz. Eski konularınız da bunun kanıtı.

Ne kadar komik duruma düştüğünuzu keşke görebilseniz.

[/QUOTE]

Aksine işte kv ler böyle davranıyor sanki evlendikten sonra eşleri çocuklarına iyi bakamayacaklar gibi.
Ben kendim kaç kere dedim anne sen 40 yıllık ev hanımısın benden daha iyi yemek yaparsın ben senin gibi lezzetli yemek yapamam diye ama kendisi benim çok iyi yaptığım, çok beğendiği yemeği bile eleştirir. Halbuki oğluna da iyi bakıyorum ama işte kabullenemiyorlar

Evet konu sahibine çok ficik oldum :))

Annesine gel diyen eşim değil, üstüne basa basa gelmek isteyen kv :)
Ben kimseyle yarışmıyorum hele kv hiç tarzım değil :)

Işte bende onu anlatmaya çalışıyorum ama bir yerden konu hep farklı noktalara gidiyor. Amaç burada akıl vermek değil, anlamadan dinlemeden eleştirmek. Çok güzel özetlemişsin teşekkür ederim anladığın için

7474483939 kere cevap verdim hala aynı şey :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…