- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Herkese kucak dolu sevgiler
Eşim 2 gündür ağır derece de grip oldu, evde yatıyor. Dün eve gidince ona güzelce baktım, çorbasını, ilacını, çayını, meyvesine kadar yedirdim.
Gece yatarken boynunu, sırtını, ayaklarının altını vikisledim yatırdım. İnanın kızlar gece ona bakacağım diye hiç uyuyamadım. Sürekli terledi; uyandırdım, kıyafetlerini değiştirdim yatırdım. En son sabah 5 ti hala ayaktaydım ve o halde işe geldim. Sabah olunca salona yatırdım onu yatağın çarşafları kirlendi diye. Yatağı da sabah kapatmadım hava alsın akşama kadar kurusun diye. Gece üstünden çıkardığı her şeyi küçük odama koydum, terli haldeler akşama makineye girecekler. O odada bir de çamaşır askılığım durur, akşamdan çamaşır asmıştım. Anlayacağınız akşam feci halde yorgun ve evim dağınık kaldı. Şuan gözlerim kapanıyor uykusuzluktan ama eşim iyi olsun diye ses etmedim. Yemeğe çıkarken aradım nasıl oldun diye, daha iyiyim birazdan annem gelecek dedi. Sinirlerim tepeme çıktı o an. Ben neyim dedim, ne alaka dedi. Evin hali ne halde dedim, bana sormadan beni aramadan nasıl geliyor dedim. Çorba yapacakmış dedi, akşam ben sana yaptım, fazlası dolapta dedim. Artık insanlara diyecek lafım kalmadı.
Benim eşim evin tek oğlu 3 tane kız kardeşi var. Annesi ona fena halde düşkün. 30 yaşında olmasına rağmen, 3 yaşında çocuk muamelesi yapıyor. Evet oğlu tabiki de gelecek çorba yapacak vs neyse ama bana soracak. Ben o evin kadınıyım. Arkamı döndüğüm her an kocamın yanında annesini görmek istemiyorum. Böyle şeylere çok gülerdim ama kv benimle yarışıyor. Yok yatak odasına bakabilir miyim, yok ne yapıyorsunuz bakayım ( gecenin bir yarısı arar). Aralarına hiç bir zaman girmedim, öyle bir derdim de yok ama kocamı görünce çocuk gibi sarılması, annişim, minnoşum sana yemek yaptım al evine götür demesi, sürekli gel sana sarılayım, öpeyim demesi..Artık bıktım! Beni sevsin annesini sevmesin demiyorum, aralarındaki sevgiye de karışmadım ama bu tavırları beni delirtiyor. Yıl dönümü olur, özel bir gün olur eve pasta alır gelir, sosyal medyadan sürekli kutlar, her fotoğrafımıza yorum yazar. Artık patlama noktasına geldim.
Benim tavrımı soranlara; bugüne kadar lafımı hiç çekmedim. En başından samimi olmadım, hep mesafeliydim.
Hiç bir şeye karıştırmadım (2 tarafı da)
Bana karışabileceğini sanıyor ama avcunu yaladı.
Saygımı hiç bozmadım ama kendi bildiğimi yaptım.
Ama ne yaparsam yapayım kadın bu tavırlarından vazgeçmiyor.
Benim artık sabrım tükeniyor.
Daralıyorum kızlar.
Nefes alamıyorum
Kvalidenze haksızlık ediyorsunuz . Kadin siz evdeyken baskın yapıp gelmemis . Oglu hastaymis bakmaya gelmis bunun icin evine gidicem haberin olsun mu demeliydi? Zaten oglundan dolayi sizin de haberiniz olacak.
Kaldı ki sevmeseniz bile madem ev daginik rahatsz oluyorsunuz, kvalidenizi arayip anne ben corba yapmistim dolapta vardi onu da isiitrsin Allah razi olsun gelmissin bakmaya sabah 5te yattim mahvoldum deseniz o kadin zaten daginikligin halinden anlar.
Çünkü bazı kadınlar bunu "bana sanki oğluna bakamıyormusum, beceriksizmisim gibi davranıyor" diye anlıyor ve buna kinleniyor.halbuki olay bir çorba
Hayır olmadı çünkü siz beklediğiniz şeyi yapmıyorsunuz. KV sizi de arasın izin istesin istiyorsunuz ama onlara giderken siz kayınpederi aramiyorsunuz.
Ayrıca kayınvalidenizin size göre yanlış olan davranışı anneniz de yapıyor. Onun arkasından eşiniz bu kadar laf söylüyor mu?
Sonuç olarak hastalıklı bir davranış içindesiniz ayrıca tutarsizsiniz. Eski konularınız da bunun kanıtı.
Ne kadar komik duruma düştüğünuzu keşke görebilseniz.
Nefes alamayacak kadar nolmuş ya, ben anlamadım?
Sizin anneniz size gelmeden eşinizi arayıp haber veriyormu müsade edersen hasta kızımı ziyaret edecem diyormu mesela?
Neden krizi fırsata çevirmiyorsunuz, ben olsam ay annenin gelmeside ne iyi olmuş ev çok fena halde biliyorsun evi bi çeki düzene soksa çamaşırla yıkayıp assa, mutfağa girmişken akşam içinde yemek yapsa nasıl makbule geçer derdim. Hata kv arar yapılacak işleri ona söylerdim, akşama gelirken ekmek alayımmı diye sorar kapattırdım. Hiç işinizi bilmiyorsunuz bence
Aksine işte kv ler böyle davranıyor sanki evlendikten sonra eşleri çocuklarına iyi bakamayacaklar gibi.
Ben kendim kaç kere dedim anne sen 40 yıllık ev hanımısın benden daha iyi yemek yaparsın ben senin gibi lezzetli yemek yapamam diye ama kendisi benim çok iyi yaptığım, çok beğendiği yemeği bile eleştirir. Halbuki oğluna da iyi bakıyorum ama işte kabullenemiyorlar
Esinizi siz de ,üç yaşinda cocuk gibi görüyorsunuz sanırım.Ne gerek var sabaha kadar cocuk gibi bakmaya.Ayaginin altina vicks sürmeye.Siz caniniza acimiyor musunuz? Bu evlilik sizi cok yorar
Sevgili konu sahibi sen bakma burada evli bile olmayıp anne oğul sevgisinden dem vuranlara. Bazıları konu açanlara ficikligina yorum yapmak için burada. Ben evli bir kadın olarak seni çok iyi anladım. Noktasına virgülüne haklısın. Sabahlara kadar baktığım, yemeğini çorbasını dolaba koyduğum adam, aciz gibi, evin dağınık olduğunu ve senin bu daginikla kimseyi eve istemeyecegini bile bile annesini cagirmasaydi, hakli yere sinirlenmeyecektin. Seni anlayan bir kocan yok demek ki. Kocan neye kizacagini bilmiyor ya da umursamıyor.
Ne var annesi diyenler, kim evi bok götürürken, arkadan bu evin halı ne diye bir ton konuşacak, dedikodu yapacak kaynanayı evde yokken hemde ister ki? Biraz anlayış, muhalefet edeyim, like alayım derken yapmadığınız şey kalmıyor.konu sahiplerine.
Sizde bi tuafsinizCocuklarim hastayken bile sabaha kadar bssinda beklemedimeşine 3 yasinda cocuk muamelesi yapan sensin
O kadar haklisin ki bizzat şahit oldum ben bu olaya 10 sene önce kuzeni evlendirdik kocasi olacak kazma eşya yerlestirmeye giderken yolda annesini azarlamış kadin tabi cok bozulmuş falan neyse şimdi 10 senelik evliler ama kiza yapmadigini birakmiyor annem dedi ki kizim bak annesine bunu yapan eşine de kıyıyor değer vermiyor bu beni cok etkilemişti gerçekten.Gerçekten ya çok kötü kalpli birisiniz, yada safsiniz.
Eşiniz annesini sizin yanınızda azarladı diye mutlu olmuşsunuz.
Kendisini doğuran, besleyip, büyüten, gecesini gündüzüne katan kadına fırça kayan adam size neler yapmaz, hiç düşündünüz mü?
Anne olma isteğiniz varsa, yada nasibinizde varsa anlarsınız o emeği.
Aklınızın kalmasını.
Sizi abarttiginiz kadar hasta kocanız onun evladı. Onun aklı kalmıyor mu?
Ama pardon, evin hanimindan izin almalı.
Gelemezmiş.. allah sizi sizin gibilerle karşılaştırsın
Gerçekten ya çok kötü kalpli birisiniz, yada safsiniz.
Eşiniz annesini sizin yanınızda azarladı diye mutlu olmuşsunuz.
Kendisini doğuran, besleyip, büyüten, gecesini gündüzüne katan kadına fırça kayan adam size neler yapmaz, hiç düşündünüz mü?
Anne olma isteğiniz varsa, yada nasibinizde varsa anlarsınız o emeği.
Aklınızın kalmasını.
Sizi abarttiginiz kadar hasta kocanız onun evladı. Onun aklı kalmıyor mu?
Ama pardon, evin hanimindan izin almalı.
Gelemezmiş.. allah sizi sizin gibilerle karşılaştırsın
Bir de anlamadığım, niye bu kadar üstüne düştün diyenler, evlilik böyle bir şey değil mi zaten? Ben hasta olunca o bana bakar, o hasta olunca ben ona. Yani konu sahibi de doğal olarak eşine bakmış, bunda ne var şimdi?
O kadar haklısınız ki ben kayinvalidemi ne yalan söyleyin pek sevmezdim o da beni sevmezdi ama eşim annesiyle tartıştığı kızdığı zaman utanırdım kötü bişey söylese ben eşime kızardım ne olursa olsun annesi ya sonuçta.
Burda genel olarak bir sıkıntı var. Evlenen iki yetişkin insan. Kimse esinize "bakmak" zorunda değil artık. Ne siz, ne annesi. Bizim toplumda ama şu kadınlar kocalarına bakıyor anlayışı çok yaygın ama hastalık hariç de. Kayınvalideniz sizi böyle konularda kiriyorsa oda yalnis yapıyor. Kimse 4/4 ev hanımı doğmuyor, birde herkesin zevki aynı değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?