• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşi olmak?

eşimle ne alakası var ki?karın güne gelmedi mi diyo komutan:)))) yahu çizgifilm gibi,koskoca komutanın işi gücü yok da bunu mu takip ediyo:)) çok tuhaf geldi nolur dalga geçtiğimi sanmayın ama asker eşleri,siz ne saçma seylere katlanmışsınız,helal olsun sizlere...
evet canım bende asker nişanlııs olcam aynen böyle oluyor şaka gibi ama yapcak bişi yok komutan herkesin içinde eşin niye gelmedin diyormuş.

asker nişanlısıyım...

berbat bişey... ömrümden ömür gidiyor o seyire sefere gitti mi dönene kadar...

mecburi hizmeti biter bitmez bırakabilmesi için planlar kuruyorum şimdiden... lojmanda oturmayacagım için bilemiyorum ama benim kuzenim de asker ve rutbe ve konum farklılıklarının eşlere de yansıdıgını cok kez anlatmıstı eşi

ben gelemem oyle seylere acıkcası.. yani goreve gidip benden uzak kalması dısında asker oldugunu anlamıorum bile o yuzden... cok ic ice değilim onun iş hayatıyla çok şükür

ama beklemek...

bi yerde yerlesik duzen kuramamak vs. cok kotu hele de kariyer odaklı dusunen ve ilerde kariyer yapmak isteyen biriysen

asker esi olcaksan ozel sektorde sansın yok gibi olcaksa da esinle ayrı dusuyosun işte

ya memur olcaksın sen de ya da evde oturcaksın

her seye ragmen sevdik bi kere napalım diyoruz ama hem kendi hayallerim hem evlilik bilmiyorum nasıl olcak

Son düzenleme:
Allah nasip ederse bende asker eşi olucam şuan şark görevi için doğuda ve terörün ortasında
içinde olmadan kmse bilemez bence bu durumu. yüreğin ağzında yaşamak çook ama çook zor !
telefonun sesi açık olduğu halde defalarca telefona gidiyo elin acaba aradımı arayacakmı diye !
operasyona gidiyorum dediğinde sende kendi evinde yatağında nöbet tutuyosun sabaha kadar !

valla evlenmeden zorluklarını gördüm haala çekiyorum korkuyorum yapabilirmiyim diyorum ama 1 yıl 2 aya yakın hayatımda kendisi
ki çok zayıf duygusal bir insanımdır ben bile bu kadar sabrım bu kadar gücüm bu kadar güçlü olduğumu yeni yeni farkediyorum :31:

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin sizede :31:

arkadaşım eski bir asker eşi (boşandım) hatta hiyerarşinin en atlarında olan bir uzman jandarma eşi olarak hiçte yalakalık yapmadım...o yemeklere çaylara falanda en fazla birkaç kez gittim... eğer kişi kendini biliyorsa, kendinden eminse, kocasıda karısını ezdirmiyorsa,yalakalık peşinde koşmuyorsa kimse ona üstünlük taslayamıyor.. tabi bunda benimde çalışan bir bayan olmamın etkisi var..çalıştığım için genelde o tip toplantılara katılmadım..mazeret bildirirdi eski eşim gitmezdim....hatta lojmandada oturdum... kimseyle problemim olmadı...
herşey sizde biter... bu arada senin müstakbel kocan tabur komutanıysa kesin subaydır... merak etme ... sen yalakalık yapılan kişi olacaksın yani :))) tabi bunu yapmayacağını herkese normal arkadaşınmış gibi muamele edeceğini umuyorum :)))

ben mesela en rütbeli askerin esi olsam böyle mi davranmam gerekiyor. yani her istedigim kisiyle arkadas olamiyormuyum. bana siz demelerimi gerekiyor. ben istesem sen diyebilirlermi.. cok merak ediyorum bunlari ve cok saskinim.

benim esim doktor. benim en yakin arkadasim saglik memurunun esi. cok ama cok samimi olduk zamanla. cok iyi anlasiyordun sirdas olduk. esimde esiyle cok iyi anlasiyordu yani ben doktor esiyim diye arkadasimin bana siz demesini istemem. kapici esi olsa bile...

arkadaşım eski bir asker eşi (boşandım) hatta hiyerarşinin en atlarında olan bir uzman jandarma eşi olarak hiçte yalakalık yapmadım...o yemeklere çaylara falanda en fazla birkaç kez gittim... eğer kişi kendini biliyorsa, kendinden eminse, kocasıda karısını ezdirmiyorsa,yalakalık peşinde koşmuyorsa kimse ona üstünlük taslayamıyor.. tabi bunda benimde çalışan bir bayan olmamın etkisi var..çalıştığım için genelde o tip toplantılara katılmadım..mazeret bildirirdi eski eşim gitmezdim....hatta lojmandada oturdum... kimseyle problemim olmadı...
herşey sizde biter... bu arada senin müstakbel kocan tabur komutanıysa kesin subaydır... merak etme ... sen yalakalık yapılan kişi olacaksın yani :))) tabi bunu yapmayacağını herkese normal arkadaşınmış gibi muamele edeceğini umuyorum :)))

Evet sanırım herşey bizde bitiyor,gerekli mesafeyi koymak gerekiyor anladığım kadarıyla.Benim erkek arkadaşım binbaşı ama katılmak zorunda olduğu toplantıları ve saçma sapan davetleri olduğuna göre subay olmak ya da olmamak bişey değiştirmiyor sanırım,üstünün de üstü herzaman oluyor,ama kendisi öyle biri değildir,çok insancıl,terbiyeli,akıllı,bitane bişi ya..bitanem o benim....burda yazılanları okudum da;çatışmalara katılan kocalarını bekleyen arkadaşlarımız var,bebek bekleyen ama yalnız yaşamak zorunda kalan,aılesınden uzakta kalan,eşinin yolunu gözleyen,her an kötu bır haber alıcak endışesıyle gecelerı gözune uyku gırmeyen,,..tum bunları dusununce da katılacağın bikaç çay da çörek de sıkılacağın bikaç saat bana çok gereksiz bir kapris bir kapris gibi geldi..onlar sagolsun da gerısı bos,çekeriz bikaç cahılın kaprısını,görgusuzlugunu..nolucak..

ben mesela en rütbeli askerin esi olsam böyle mi davranmam gerekiyor. yani her istedigim kisiyle arkadas olamiyormuyum. bana siz demelerimi gerekiyor. ben istesem sen diyebilirlermi.. cok merak ediyorum bunlari ve cok saskinim.

benim esim doktor. benim en yakin arkadasim saglik memurunun esi. cok ama cok samimi olduk zamanla. cok iyi anlasiyordun sirdas olduk. esimde esiyle cok iyi anlasiyordu yani ben doktor esiyim diye arkadasimin bana siz demesini istemem. kapici esi olsa bile...

Canım anladığım kadarıyla askerıye de durum bıraz daha farklı..özel sektorde ya da devlet sektörunde daha esnek olabılıyor kurallar ama sanırım aynı hıyerarsı askerıye de esler arasında da oluyor..arkadaslar daha detaylı anlatabılırler sanırım..ama cok haklısın...ınsanlar eslerının ıslerıyle degıl kendı bılgı bırıkımlerıyle takdır gormelı..ben de kesınlıkle karaktere bakarım...

benim eşim de asker, elbette istemediğiniz halde kimi zaman o sıkıcı ortamlara giriyor, herkese sahte gülücükler saçıyorsunuz ama nadiren olan şeyler bunlar... sık sık toplanmıyor en azından bizimkiler. gün içinde çok çok önemli bir şey olmadıkça iletişim kurmuyoruz, çoğunlukla yanında telefon götürmez.. yeni evliyiz ama 5 yıldır birlikteyiz, ben alıştım bu durumlara, artık çok normal geliyor.. birlikte doğuya gidicez daha:72: bence sevince hiçbir olumsuzluk sizi yıldırmaz...

kısmetse nişanlacağım kişinin anlatıılarını anlatayım ,lojmanda eşler arasında bile ast üst ilişkisi var,eşinizin veya işinin hakkında söylediğiniz herşe yanlış aksetirelerek anlatılabilyor ,çok bakımlı ,çok gezmeniz,çok güzel olmanız bile dedikodu malzemesi olabiliyor,davetlerde garsonlar bile ona göre daranıyor eşiniz astsubaysa az ilgi,subaysa daha ilgi,daha subay,kaldığınız tail yerlerinde bile en güzel odalar onlara aittir,o odalar boş bile olsa siz kalamazsanız ,askeriyenin içinde bile subaylar ,astsubaylar ayrı yerde yemek ye vs vs...

tabiki güzel dostluklar kurulabilir.meslek statü önemli değilidir ,ama maalesef bu askeriyede farklı,lojmanda sizden üst rütbeli biri sizin çıkmasını söyleyebilir komutana bu hoş karşılanmaz ama söylenebilir,az muhabbet az sorun kısaca,ama tabiki kafa dengi bulduğunuzda sizden iyisi olmaz ...

ne kadar zor günler geçirmişsin canım benim,allah sabır versin sana,bana da katıldığı çatışmarı anlattı üstü kapalı olarak,bir dakikada geçiştirdi,nedense işi konusunda konuşmayı sevmiyor,yaşayarak öğrenirsin diyor ama kafasında elbette sorunlar var,daha çok sen yapabilir misin gibi sorunlar,beni sevdiğine çok eminim ama işte haklı olarak bunlara tepki göstermemden korkuyor sanırım,peki bu gittiğiniz yerleri kendiniz seçebiliyor musunuz şehir olarak yani?

Canım, sevgilinin rütbesi ne bilmiyorum ama sanırım şehir olarak 5 seçenek hakkı var ama tayin, sicile ve ihtiyaca göre yapılıyor.. Yazmadığı yer de çıkabilir..Belli olmaz.

Asker eşi olmanın zorluğu çok var..Ama güzelliği de çok var. Yemekleri,tanışmaları çok dert etme.. Sonuçta bir yemek en fazla 1-2saat işte.. Fazla konuşmazsın,itiraz etmezsin,güler yüzlü oturursun biter gider.

Aklıma geldi, mesela kavga ettiniz,çok kızgınsın bir kaşık suda boğasın geliyor..Bir telefon gelir hoop göreve.. Valla ne kavga kalır ne sinir. Hepsini içine atar Sarılır öper,huzursuz gitmesin diye uğraşırsın..Sağ salim gelsin yeter ki.. Biraz sağlam olmak lazım,desteğine ihtiyacı olur..

Ama özellikle kimseyle özelini paylaşma,dert yanma,sakın şikayet etme.Dedikodudan uzak dur...Bugün çok samimiyim dediğin kişiyle aran bozulursa al başına bela.. Hiç gerek yok. Zaten normal hayatta bu böyledir,en iyi sırdaşın kendindir,eşindir. :ssz:

Asker eşleri arasında ki istihbarat ve iletişim CIA' e Mossad' a taş çıkartır..MİT yanında sıfır kalır. Bazen eşimin ne zaman eve geleceğini önce ben öğreniyordum düşün artık :9:

Canım, sevgilinin rütbesi ne bilmiyorum ama sanırım şehir olarak 5 seçenek hakkı var ama tayin, sicile ve ihtiyaca göre yapılıyor.. Yazmadığı yer de çıkabilir..Belli olmaz.

Asker eşi olmanın zorluğu çok var..Ama güzelliği de çok var. Yemekleri,tanışmaları çok dert etme.. Sonuçta bir yemek en fazla 1-2saat işte.. Fazla konuşmazsın,itiraz etmezsin,güler yüzlü oturursun biter gider.

Aklıma geldi, mesela kavga ettiniz,çok kızgınsın bir kaşık suda boğasın geliyor..Bir telefon gelir hoop göreve.. Valla ne kavga kalır ne sinir. Hepsini içine atar Sarılır öper,huzursuz gitmesin diye uğraşırsın..Sağ salim gelsin yeter ki.. Biraz sağlam olmak lazım,desteğine ihtiyacı olur..

Ama özellikle kimseyle özelini paylaşma,dert yanma,sakın şikayet etme.Dedikodudan uzak dur...Bugün çok samimiyim dediğin kişiyle aran bozulursa al başına bela.. Hiç gerek yok. Zaten normal hayatta bu böyledir,en iyi sırdaşın kendindir,eşindir. :ssz:

Asker eşleri arasında ki istihbarat ve iletişim CIA' e Mossad' a taş çıkartır..MİT yanında sıfır kalır. Bazen eşimin ne zaman eve geleceğini önce ben öğreniyordum düşün artık :9:

en önemlisi sabır güçlü olmak bence allah bütün askerlerimizi korusun ama hergün sevdiğine bişey olabilirmi korkkusu yetiyor zaten bunlara bu sorunlar tboşi geliyor

GÜZEL BİR ÖZET
bir çeşit memuriyettir. üstelik bunun için ne maaş alırsınız ne de sosyal güvenceniz vardır.

__aslında hiç de katılmak istemediğiniz üst rütbelilerin her yemeğine, kokteyline, resepsiyonuna katılmak,

__eşinizle kanlı bıcaklı olsanız dahi o resepsiyonlarda komutandan sonra rütbe sırasına göre dansa kalkmak,

__sizden daha alt rütbede görev yapan her personelin özel günlerinde * mutlaka ziyarete gitmek,

__her bayramda hazır kıta beklemek,

__ eşinizin en özel anınızda da olsa gelen telefonu yanıtlaması gerektiğini bilmek ve bunu anlayışla karşılamak,

__iki yılda bir tüm eşyalarınızı toplamak, paketlemek, bir hafta sonra başka bir yerde açmak

__ön balkona çamaşır asamamak,

__resmi bayramlarda arka balkona da çamaşır asamamak,

__eşiniz operasyondayken kafayı yemek üzere de olsanız gene de asker eşi olarak metin olmak ve birinci maddede bahsedilen her resepsiyona, davete, çaya, toplantıya saçınız fönlü, makyajınız yapılı gitmek,

__bir gün eşinizin ölüm haberini getirirler mi korkusuyla lojmanlarda gezen ambulansları korkuyla izlemek, sizin apartmanın önünde durmayınca derin bir nefes almak,

__o ambulansın belki de eşinizin yanındaki diğer rütbelinin evinin kapısında duracağı gerçeğini görmezden gelmek,

__bir gün, eşiniz yerine, evlendiğiniz ilk andan beri boynunda taşıdığı künyesi size teslim edilince metin olmak, eşinizi asker selamı ile uğurlamaktır.

tek derdiniz bunlar olsun şimdi askerler çok rahat anneciğim 2 senede 1 yer değiştirmekten harap olmuştu kadıncayız doğuda yaşadığımız evi anlatsam ağlarsınız türkiyenin en batısından en doğusuna kamyon yolculuğunu saymıyorum mülteci gibi :) şimdi kaldıkları yerde 6 7 sene kalıyolar mis gibi lojman var sosyal imkanlar var istanbulda kimsenin 1 bardak çay içemiyeceği yerde siz çay parasına karnınızı doyurursunuz boğaz manzarası cabası ayağınıza gelen hizmeti saymıyosum tabi :)

Merhaba;

Aranıza yeni katıldım ,iyi ki de katıldım..En azından artık aklı danışacağım bir sürüüü arkadaşım var.Ne güzelllll....!!!

Ben 32 yaşındayım ve 6 aydır çok güzel giden bir beraberliğim var,kendisi askeri personel ve yıldırım aşkı bizimkisi:)) 38 yaşında, Çok tatlı,çok bitane,çok aşık,çok aşığım ,çok yakışıklı,çok romantik ,çok düşünceli..tabi benim bildiğim kadarıyla:) Her konuda o kadar iyi anlaşıyoruz o kadar çok ortak noktamız var ki rüyada gibiydim..ta ki bugüne kadar..

Biz ilk 3 ay sürekli beraberdik ama 3 aydır telefon ve internet yoluyla görüşebiliyoruz.Bugün bana bikaç ay sonra söz kesmek istediğini söyledi,yaklaşımımı sordu.Ben de olumlu baktığımı söyledim.Zaten 15 gün sonra yanımda tekrar:))

Ama laf arasında asker eşi olmanın çok zor olduğunu,benim gibi açık sözlü ve olduğu gibi davranan bir kadının bundan bıkabileceğinden korktuğunu söyledi.Sebebini sordum hiyerarşi dedi,askeri sistemi bilmiyorsun aşkım,söylesem de şimdi inanmazsın dedi. Fazla konuşmayı sevmiyor bu konuda,seni bu hayata sürüklemek bana haksızlık gibi geliyor dedi..Şark görevi bitti..Çok düşündüm ama tanıdığım hiç asker eşi-sevgilisi yok..Acaba bazen işteyken telefonla konuşamıyoruz bunu mu kastediyor,ya da internet yasak orda?Bazen de geç saate kadar çalışıyor,müdürü bişeyler istediği zaman eğitim için vs..sadece bunlar mı?yoksa başka şeyler de mi var?

Asker eşlerinden yardım istiyorum,eminim asker sevgilisi olan bir çok arkadaş da bu topıcden faydalanır..
altta yazan yorumları okumadım. eşinizin rütbesi ve sınıfı ne? ve meslekte kaçıncı yılında

çok doğru önermeler yapmışsın kuzum,kafamda o kadar net sekıllendırıyosun kı:))) senden daha cok bılgı ıstıcem sanırım

GÜZEL BİR ÖZET
bir çeşit memuriyettir. üstelik bunun için ne maaş alırsınız ne de sosyal güvenceniz vardır.

__aslında hiç de katılmak istemediğiniz üst rütbelilerin her yemeğine, kokteyline, resepsiyonuna katılmak,

__eşinizle kanlı bıcaklı olsanız dahi o resepsiyonlarda komutandan sonra rütbe sırasına göre dansa kalkmak,

__sizden daha alt rütbede görev yapan her personelin özel günlerinde * mutlaka ziyarete gitmek,

__ eşinizin en özel anınızda da olsa gelen telefonu yanıtlaması gerektiğini bilmek ve bunu anlayışla karşılamak,

__iki yılda bir tüm eşyalarınızı toplamak, paketlemek, bir hafta sonra başka bir yerde açmak

__eşiniz operasyondayken kafayı yemek üzere de olsanız gene de asker eşi olarak metin olmak ve birinci maddede bahsedilen her resepsiyona, davete, çaya, toplantıya saçınız fönlü, makyajınız yapılı gitmek,

__bir gün eşinizin ölüm haberini getirirler mi korkusuyla lojmanlarda gezen ambulansları korkuyla izlemek, sizin apartmanın önünde durmayınca derin bir nefes almak,

__o ambulansın belki de eşinizin yanındaki diğer rütbelinin evinin kapısında duracağı gerçeğini görmezden gelmek,

__bir gün, eşiniz yerine, evlendiğiniz ilk andan beri boynunda taşıdığı künyesi size teslim edilince metin olmak, eşinizi asker selamı ile uğurlamaktır.

işte bunları yapabılmek gercekten cok zor,ben de o kadar metanetlı bırı degılım,allahım o sabrı nası verıyor asker eslerıne....

altta yazan yorumları okumadım. eşinizin rütbesi ve sınıfı ne? ve meslekte kaçıncı yılında

meslekte kaçıncı yılı bilmiyorum canım ama emekliliğine 7 yıl var,ama bişiler yapmış artık neyse bilmiyorum okulla ilgili sanırım ya da başka birşey 2 sene kazancım var dıyordu rutbede..su an bınbası

GÜZEL BİR ÖZET

biraz fazla ironik ve duygusal askelik bir meslek tamirci gibi yada mühendis gibi hepsinde ölüm riski var ecelin geldiyse gidersin yapacak bişey yok böyle şeyler yok efendim polis eşi olmak asker eşi olmak polis olmak asker olmak zorlukları şunları bunları internette yayılan şeyler doğruluk payı yokmu var ama dediğim gibi ironik ve duygusal asker ailesi olmak iyidir çocuklarınız rahat büyür lojmanlarda parklarında top sahalarında gerçek çocuk gibi büyür uzun süreli arkadaşlarınız olur benim ortaokulda tanıdığım insanlar abimn düğününe geliyorlar öyle yani güzel yanları daha çok 20 senede en fazla 4 kede doğuya gidersiniz 8 sene yapar 12 sene yada 16 sene batıdasınız doğudada nereye düşeceğiniz görevinizin ne olacağı bunlar önemli örneğin hakkaride doğu antepde doğu elazığda doğu doğudada güzel yerler var

Back
X