- 21 Eylül 2009
- 9.864
- 10.314
- 773
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Doğu da mesela çok pahalı imiş evler. Kiralar da öyle...İleride anadoludan alabilirler. Ev alırlar ileride..ama konu sahibi şu an dert ediyor sanırım..
Bende baktım istanbuldan alamıyorum ileride yatırımı anadoluya yapacağım..
Anadolu bekle bizi..bu gidişle anadolu da pahalanacak..
Benim eşimKim giymiş
Bu kişisel bir soru olacak şimdi istemezseniz cevap vermeme hakkına sahipsiniz tabi kiBı de iki aile de yapabilecek durumdayken biz sırf inadımızdan gurur yapıp engel olmuştuk o takı taklavat işlerine, hem fakir hem şeyi büyük derler ya öyleydik aynenarada aklıma gelir derim eşime şimdi istesek, pişmanız desek olmaz mı diye geçti tabi borun pazarı...yine de minnet etmemek çok güzel, 17 yıl oldu kimse de çıkıp diyemedi sayemde şunu yaptınız diye
O da baya abartmışBenim eşimadama git al bitane nedir yani bi pantolon diyordum yokkk ben iki tane kredi ödüyorum diyordu bana hem ev hem araba aynı amda denk gelmişti. Neyse bizim kredi bitmedi ama 2 sene üstüne adama gittim pantolon aldım yani benim demek istediğim insanlar bu şekilde idare ediyor da bişeylere sahip oluyor. Öyle hopp diye gökten elma düşmüyor kimseye
Mersin, denizli, aydın, balıkesir daha uygun.. En son öyleydi..Doğu da mesela çok pahalı imiş evler. Kiralar da öyle...
Ailesi hiç destek olmadı diyenler bunları kastetmiyor zaten, ben de burda öğrendim konu komşu kuzen akraba ne takarsa taksın , bizzat kv kp bilmem kaç tane burma bilezik takmadıysa veya bi tane bile eksik taktiysa ailesi hiçbişey yapmadı deniyor, değißik bir kafaBen de bir şey görmedim eş ailesinden. Kendim de kına gece yerime kadar verdim. Ama mesela iki taraftan da hala, amca,teyze, kuzen vs bilezik ya da yarım falan taktı. Akraba komşu para taktı. Bunları da ailelerimiz zamanında onlara taktiği için taktı. Elinizden almıyorsa bunlar bizim diye bu bile yardım değil mi? Yoksa yakın veya uzak akrabalarda mı bit şey takmadı.
çok teşekkür ederim, çok naziksiniz.Yeni mi üye oldunuz veya eski olup yeni üyelik mi açtınız bilmiyorum ama birkaçtır mesajlarınıza denk geliyorum dolu dolu yazıyorsunuz buralarda kalın gitmeyin
Memuruz esinle maaslarimiz yakin sayilir hatta bizim ki bir bin lira kadar az ama araba ve evi aldik cok sukur .. Oncelikle yeni evleneceklere tavsiyem borc ile evlenmeyin ne kdar oluyorsa onunla kalsin ilk evlendigimizde evimizde tv yoktu tv yi gectim hali perde bile yoktu babannemden kalma eskinkilim ve perdeleri kullandim ilk yil evin temel eksiklerini tamamladik ama lukse hic girmedik .. Altinlarimi bozdurdum uzerine kredi cektik birimizin maasinla borc odedik birimizin maasi ile gecinip bir araba aldik bu yil bitti .. Bitince boyle hazir tek maasa alismisken eve girelim diye dusunduk ve tokiden birinden devirli bir ev aldik yani ev sahibine biraz peşinat verdik ve toki borcunu devraldik zaten odedigimiz kiranin uzerine 500 tl gibi bir rakam ödeyerek ev sahibi olmus olduk ..kalici yerinizde degiliz giderken bunu satıp ustune koyar iyi bir ev aliriz. Velhasil kinu sahibi eger birikmiyorsa borca girin o zaman ona gore harciyorsunuz benim de 3 yasinda bir kizim var .. Bu surecte dışardan yeme masraflarini azaltmak icin esinize evden atistirmalik birseyler hazirlamayi teklif edin teknolojik araclar cok pahali ihtiyaciniz olandan fazlasini almayin siz de calsimaya baslayinca yine tek maas gibi dusunmeye devam edinne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Kardeşim şuan doğu da görev yapıyor. 1250 kira 1000 tl doğalgaz faturası.Mersin, denizli, aydın, balıkesir daha uygun.. En son öyleydi..
Bulunur bence.. tekirdağ da fena değil.. Edirne vs.. İstanbula göre gayet iyi..
Doğu istemem, doğalgaz çok gider.. en iyisi antalya gibi bir yer..
Yani bence de mesela bana ailem ve kardeşlerim dışında 8 bilezik takıldı. Aslında onları da ailem aldı zamanında ben öyle görüyorum. Eşimin taraf için de öyle. Ama dediginiz gibi bir anlayış var doğru hem her şeyi yapsın hem hicbir şeye karışmasın şeklinde bir anlayış hem de evrimleşmiş anlayış:)Ailesi hiç destek olmadı diyenler bunları kastetmiyor zaten, ben de burda öğrendim konu komşu kuzen akraba ne takarsa taksın , bizzat kv kp bilmem kaç tane burma bilezik takmadıysa veya bi tane bile eksik taktiysa ailesi hiçbişey yapmadı deniyor, değißik bir kafa
Öyledir..Hele erzurum kars ise..Kardeşim şuan doğu da görev yapıyor. 1250 kira 1000 tl doğalgaz faturası.
Iste aslinda hepimizin onceligi farkli.Bana hicbir güç ayni pantolonu iki yil giydiremez mesela..Pijamamdan bile iki ayda sıkılıyorum ben yenisini almak istiyorum..Al bu apartman senin iki yil ayni pantolonu giy deseler, onu bile dusunurum yani..Herkes nasil mutluysa oyle yasasinHahaha yok hayatım düzenli temizlik ve iyi bir bakımla giyilebilir
Müge ablanın kulakları çınlasınKimse konuyu okumuyor yahu..
Konu sahibinin kazancı yok.. ''Ücretsiz izinde.'' yani maaşı şu an yok.
Benim mesajimi da siz okumadan alintilamissinizKimse konuyu okumuyor yahu..
Konu sahibinin kazancı yok.. ''Ücretsiz izinde.'' yani maaşı şu an yok.
Eve sadece 6500 tl giriyor. (Eşinin maaşı)
Bununla nasıl ev alacaktı?
Sizin eve en az 20 30 bin girmiştir. sizin maaş hariç.
Benim eve de şu an o kadar para girse bende bir yerden ev alırım..
Rahat alırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?