- 21 Eylül 2009
- 9.864
- 10.314
- 773
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Haklısınız.Genç nüfusumuz çok fazla ondan..
O yüzden iş olmaz o yasa kadar.
Avrupada 70 yaşına kadar çalışıyorsun ama iş var.
Çünkü genç nüfus az..uremiyorlar.
Bizimde emeklilik 65 yaş olması için genç nüfus az olmalıydı.
Halbuki bencil değiliz.. büyütebileceğimiz kadar çocuk istiyoruz..mesela 1:) 1 güzel bir sayıdır..Bide benim gibi olanlara 1 cocuk cok az çok bencilsin iz diyen kitle de öyle çook ki şaşarsınız.
Ben de parayı severim ama benim için öncelik olmadı hic, fazla varsa kendime Godiva’dan bir seyler alırım Ya da ipek şort aldım mesela simdi bir de 100€ aldım kenara koydum, fazla param kaldı bu hafta diye, muhtemelen haftaya da Of parasız kaldım dicem :) yani hayati bir sekilde ihtiyaç duymadım hicbir zaman belki ondan Benım ıcın değersiz, ama varlık ıcınde yokluk cokkkk cektim. Yol paramın olmadığı, aç kaldığım zamanlar oldu. Babama desem baba param yok, verirdi ama bir sey almak istediğimde kendim almam gerektiğini bildigim icin her şeyden kısmaya calısıyordum ki alabileyim bir seyler. Yanımda hic para olmadığı zamanlar oldu gerçekten ya da kucukken telefon almak ıcın iste para biriktricem diye yol parasını kullanmayıp sogukta yürüdüğüm cok zamanlar oldu, evde tost yapıp sarıp yanıma alıyordum okulda para vermemek ıcın yemeğe, haftada bir kantinden yeme günü yapmıstım kendime ama onda da sadece bir tavuklu burgere yetiyordu param. ama kendi kendime geçinmeyi öğrendim böyle böyle kucuklugumden beri, bir de bizim evde söyle bir sey vardır cicek mi alınacak mesela eve Ben alalım diyorsam ben gider alır öderdim, salondaki koltuk cıplak duruyor üstüne kırlent alalım dese annem babam sen kendin öde bir de ona mi para vericem derdi. Şampuanımı dis fırçamı diş macunumh ne gelirse aklınıza kendim alırdım. arabamın lastiklerini bile kendim ödemiştim daha 19 20 yasında falandım, ya da guzel bir montum yoktu annem dışarı cıkmadıgı zamanlar onun kürkünü giyiyordum montum yok dediğimde babam harçlık veriyorum sana onunla al derdi ama harçlık pek bir şeye de yetmezdi. Cok pahalı evlerde oturup cok pahalı arabalara biniyoruz ama ben gerçekten varlık içinde yokluk cektim, o yuzden paranın var olması bana bir sey ifade etmiyor, ben cebimde param yokken de x beyin kızıyım herkes önüme hazır ola geciyordu, kolumda rolex varken de yemek alacak param olmadığı zamanlar oluyordu. Kardeşim su an iyi para kazanıyor babam da veriyor ona mesela iyi bir geliri var ve ne zaman gitsem anneme yüzüme bakmaz sürekli yok hisse takibi yok su is bu is para kazanma pesınde. Tamam belki ileride herkesten cok zengin olacak cok rahat yaşayacak ama bu da bana göre bir sey degil. bana paramdan dolayı yaklaşacak ya da parasızlığımdan dolayı uzaklaşacak insanların saygısını da istemiyorum bana bir sey ifade etmiyor cunku. Bu düzende yasamak cok zor geliyor bana o yuzden, inanın yurtdışında okudum ben yüksek lisans doktora yaptım kac dil biliyorum eğitimim cok cok iyi ama çalışmıyorum su an, daha önce calıstım ıkı farklı is yerinde ama bu zihniyet benim psikolojimi cok bozdu ilaca başladım cok zor toparlandım. Para insanların ahlakını bozuyor onlar da gelip benim psikolojimi bozuyorEvet dejenerasyon ciddi boyutta..ona katılıyorum.
Ben anladım demek istediğinizi..
Insanımız güçlüyü sever ..ee kapitalist düzende de güçlü olmak parayla ölçülür. O yüzden herkes paranın peşinde.. bir de yoklukla büyüyen çocuklar.. kavga dövüş.. sürekli az mal büyük çocuğun eline geçmişse ileride küçükler o büyüğe düşman olur.
Bizde tatlı yasak, ben gizli gizli pijama çekmeceme popkek ve biskrem saklıyorum, bazen gece yiyoruz ben getiriyorum içeriden ama kaynağını söylemiyorum söylesem vurgun yaparBizim evde tatlıları eşim yapar. Trileçe, kek, sütlaç kurabiye . Hele bi iyileşsin de yapar gene
Fazla harcamanın sebebi her şeyin pahalı olması, bu ekonomide ölmedigin icin yaşıyor sayılıyorsun zaten, ölmemek ıcın de insanlar harcıyor mecburenÜlke ekonomisini hayat pahalılıgını konusmaya luzum yok ama maaslarınız az degil sanırım bıraz fazla harcıyorsunuz
Evet ya starbuckstan ıkı tane orta boy latte aldım gecen gun 30 tl tuttu, gerci Londra’da kucuk latte bir tanesi 3,5 pound ama dusununce bizde de 3,5 tl olması gerekirken 13 tl yani neredeyse 4 katı neden :/Bana da kahve dayanmıyor:)
Kahvecilere de zam gelmiş. En iyisi termos alıp evde demlemek.. yurt dışında 1 birim kahve burada 20 birim
Kahve içmek de lüks..
Buzluga salam atan bir üye vardı acaba bu o muBacım kadın 3500 gelir ve 2 çocukla 2650 aylık krediyle ev aldım diyor. 2 çocukla fatura elektrik su ısınma market pazara 850 TL ayırarak ev almış... Marx Freud Sartre biraraya gelse, evime gelip 3 gün yalvarsa ikna edemez beni o çocukların aç kalmayacağına ama anaları emin herşeyi yediklerinden...sistem mistem bunun hiçbir izahı yok artık
Siz çalışmaya başlayınca mutlaka birinizin maaşını krediye bağlayıp yatırımlık bir ev almaya çalışın.aslında eşime arada söylüyorum bazen saçmalıyor alışveriş yaparken sizden de bilgi almak istedim abartıyor muyum diye mesela dün ayakkabı kemere 250 lira gitti bu ay sandalye saat aldı kendine onlara da 500 gitti
Hadi doğduk bari erken evlenseydikŞu an bebeğime tepkiliyim kısmetiyle gelmiyor diye delirdim iyice
Bence asil bebis tepkili bence,anasinin basi gec baglandigi icinHadi doğduk bari erken evlenseydikŞu an bebeğime tepkiliyim kısmetiyle gelmiyor diye delirdim iyice
Ahhahhahhh,cikolata ve kahvenin cumlede durusu bile guzelCanın kahve yanına çikolata mı çekti Deniz'im, tüm çikolata kahve kombinlerini sıraladın bir solukta
Ben aslında konuya aman sakın asla siyasi yorumlara girmeyin demeye geldim, geçim meçim derken sonu siyasetle yapıyorsunuz, sonra orak, mızrak, tırpan elimizde ne varsa girişiyoruz, siyasi yorum cıs
Var ama bulacagim elbet,gecen gun dedim hatta,aa bu kiz ne zaman evlendi de hamile,sonra baktim o degil,sonra bir baskasi daha var
Bulundugum ilde,6 yil once 3+1 120 metrekare ev 180 bindi,hem de onu kapanmayacak,mesire alani gibi dinlenmelik bir parka bakiyorduŞu an büyük şehirler için bile maalesef eğer maaş azsa ev almak mesele. 1+1 bile. Ama illa en lüksü olmak zorunda değil ona katılıyorum. Hemen 3+1 olmayabilir. Zamanla olabilir. Ama mutlaka emekli olana kadar bir ev sahibi olunmalı.. Şu an emekli maaşı ile kiralarda yaşam olmaz. Bir öğretmen bile 3.500 emekli maaşı ile kiralarda sürünür maalesef
Ooo,kaynana bilerzigi diyorsun yani,hemi de kollari singir singir yapanlardaanBebek düşünenleri biraz da ben tırsıtayım, çocuk çok masraflı değil miKıza 3 yılda harcadığım bez parasıyla dünya turuna çıkardım, diğer harcamaları söylemiyorum dahi
Konu sayesinde aydınlanma yaşadım, 25 yıldır prensesime yaptığım harcamaları hesap edip dolar kuru üzerinden maliyet çıkarayım, gelecekteki damadımdan tahsil eder yatırım yaparım, devir ekonomi devri:)
Yine yorumlarini beni vurgulayarak yapıyorsun. O şimdi anlattığın yorum bana ait değil. Üst üste çocuk yapanları ve bakamayacak durumda olanları ben de yadırgıyorum ama biz o durumda değiliz çok şükür. Çocuklarım aç değil, kimseye ihtiyaçları da yok ve gayet güzel bir hayatımız var. Elimde şuan 10 bin olup çıkıp harcasam o para da anında biter, yetmiyor derim. Kuaföre, kıyafetlerime fazla fazla harcarım ama ayağımızı yorganimiza göre uzatiyoruz.Cocuk yaparken sana mı soracağız? Konuşmalarına dikkat et. Ben o doğurup aç bırakanlardan değilim. Şu dünyada insanın en değerli sahip oldukları evlatlaridir. Gel bi bak bakim nasıl bakıyorum onlara.Neleri eksik? Senin gibiler bilip bilmeden sallar tutmaya çalışır. Bana yönelik yazma sakın. Heleki çocuklarımla ilgili yazma.Ya bı de " ben de ultra lüx ev isterdim ama buna da şükür " demiş şimdi gördüm...yok arkadaş ben vazgeçtim anlamaya çalışmaktan, söyleyince kızıyorlar ama ne doğurmaktan vazgeçiyorlar ne de mal hırslarından...bu çocuklar bu ana babalar sayesinde aç perişan mahrum sağlıksız bir nesil olarak büyüyor, söyleyince de zorlarına gidiyor, anneliklerine laf da söyletmiyorlar ama hesap ortada işte
Kesinlikle katılıyorum. Her şeyi kendimiz yaptık diyorlar ama bir konuşuyorsun aile 5 bilezik takmış. Biz de sizin gibi evlendik. Adan zye her şeyi kendimiz yaptık, gelinlik, ev eşyası, yüzükler ... takı töreninde de çıkıp ikimizi de öpüp tebrik ettiler sadece.Olsun sizinkiler takmiş, babaanne de aileden, sonuçta aile desteği ile alınan alınmış, yine de şanslısınız, biz her şeyimizi ama GERÇEKTEN HERŞEYİ eşimle birlikte yaptık,iki aile de tek bir çeyrek taksalardı onların katkısı var derdim yine de
Gerçekten okumuyoruz ya da okuduğumuzu anlamıyoruz.Kimse konuyu okumuyor yahu..
Konu sahibinin kazancı yok.. ''Ücretsiz izinde.'' yani maaşı şu an yok.
Eve sadece 6500 tl giriyor. (Eşinin maaşı)
Bununla nasıl ev alacaktı?
Sizin eve en az 20 30 bin girmiştir. sizin maaş hariç.
Benim eve de şu an o kadar para girse bende bir yerden ev alırım..
Rahat alırım..
Valla bizde herşeyi kendimiz yaptık. Aileler misafir gibi geldi birer bilezik taktı gitti. Hatta kayinbabam düğünden sonra geldi bide altinlarimizdan istedi utanmadan. Çok masraf etmiş. Evimize bir iğne almamış insanlar. Allah var ama ev alırken 35 bin ablam verdi arabayı sattık peşinat yapıp aldık evi. Zaten geçen bir buçuk sene evvel bu kadar pahalı değildi evler. Ablam vermese bı kaç yıl sonra alırdık.Kesinlikle katılıyorum. Her şeyi kendimiz yaptık diyorlar ama bir konuşuyorsun aile 5 bilezik takmış. Biz de sizin gibi evlendik. Adan zye her şeyi kendimiz yaptık, gelinlik, ev eşyası, yüzükler ... takı töreninde de çıkıp ikimizi de öpüp tebrik ettiler sadece.
Sonra millet hep evini arabasını almış biz neden alamamışızDolayısıyla eş dosttan gelen hediyeler evlilik borçlarına gitti.(o zaman dersanede çalışıyorduk bir de yazın maaş da yoktu )
Simdi olsa su besibiryerde bile varos durmaz,hemi de nasilll yakisirYok bacım ne altını, ne onlara aldırdım ne kendim aldım...keşke almış olsaydık o zaman altın bedava sayılırdı şimdiye göre, kv kuyumcuya götürmüştü de burun kıvırmıştım varoş gibi altın mı takıcam, bı taş gerdanlık alın yeter diyesalaklık işte...annemin aldıklarını da al kendin tak ben takmam öyle şey diyip bı su yolu aldırmıştım sadece...altın yerine hediye diye aldırdığım su yollarını bozduramadığım için takıp takıp geziyorum 17 yıldır Allah'tan eşim de ben de iyi maaş alıyoruz, çalışkan insanlarız, herşeyimizi de aldık zamanla zorlanmadan ama şimdiki aklım olsa havada kapardım o burmaları, bozdurup 2 ev daha alırdım onlarla valla
O zaman ben şaşırtayım sizi boşa gitmesinHep altın sorunca ben de altın aldınız sandım borca girerek
Şaşırmıştım yani
Biz de o bilezik bile yok, olmasın da zaten gözümde değil. Ama gelip altınları isteyemediler(gerçi takı sonrası çok dolandılar amaValla bizde herşeyi kendimiz yaptık. Aileler misafir gibi geldi birer bilezik taktı gitti. Hatta kayinbabam düğünden sonra geldi bide altinlarimizdan istedi utanmadan. Çok masraf etmiş. Evimize bir iğne almamış insanlar. Allah var ama ev alırken 35 bin ablam verdi arabayı sattık peşinat yapıp aldık evi. Zaten geçen bir buçuk sene evvel bu kadar pahalı değildi evler. Ablam vermese bı kaç yıl sonra alırdık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?