asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bu konuya çok kafa yordum. Gerçekten 2-3 sene önce ev alanlarla bile kiyaslamamak lazim. Kendi memleketimde 450 ye 150 m2 yeni evler varken burada 2+1 orta halli o fiyata. Bir de bu bölgede 2 sene önceye göre ev fiyatları %100 arttı. (Turistik bir şehirde yasiyoruz) 2 sene önce paramız yoktu alamadık simdi paramız var değeri yok maalesef böyle hayat şartları.

Harcamanın yüksek sanirim birikim yapmıyorsunuz hic. Ben.memurum esim ise işçi esimin maaşı asgari ücret nerdeyse. Ona rağmen İstanbul gibi bir yerde ev kredisiyle istediğimiz gibi ev kredisine girebildik. Çocuğumuz olunca ucuzundan başlayıp araba aldık. Simdi ikinci çocuğumuz olacak. Hem ev hem araba kredisi ödüyor hemde kenara atmaya calisiyoruz. Sanirim ikimizinde harcama ile ilgili sorununuz var. Benim gorumcemde bize yakın maas aliyor eşiyle ama onlarda yetmiyor diyor. Yakin oturuyoruz. İnternet alışverişine her ay kredi kartları 3000 geliyo. Herseyi alıyorlar gerekli gereksiz. Bu arada bizimde aileden bisey gelmedi hiç. Evlenince cocuk olana kadar her ay giderleri ayarlayıp kendime 300 ayırıp kalani hep biriktirdim.

Oha çom afedersiniz
Eşinizin haberi yok muymuş

Reactions: 000
Zaten kaç atıyoruz kalem kalem yazmam.
Bazı ay eşimin maaşı yeterki oluyor
Bazı ay bende kredi kartımdan harcama yapıyorum 300 500.
Normal de harcamaları hep eşim yapar.
Pandemi den önce kitap alırken, bazısını da kütüphaneden veya arkadaşlar dan değiş tokuş yapardık.
Ama 2 atıyoruz garanti her ay...

Altını takmam, ben de taşçıyım ama yatırım için altın favorim (gram fiziki ya da altın hesabı. Ah ah eskiden ata olarak yapardım birikimi ama artık o hayal)

Bu arada mutfaktan, çocukların eğitiminden, hobilerimden, gezmekten hiç kısmam. Çünkü afedersiniz köpek gibi çalışıyorum, bunları da yapamayacaksam kafayı yerim sanırım.

Ahahahshshsh

Aksine, tam da bu.
Sistem ona ev almasını, araba almasını yani bu dünyada bir dikili ağacı olmasını doğduğundan beri kodluyor.
Aç da kalsan alacaksın o evi, başka çaresi yok.
Alacaksın ki 65 ine gelsen de çalışmaya mecbur kalacaksın, hayatın boyunca borç ödediğin için kıtlıkta yaşayıp daha çok çalışıp daha fazla para hırsına sahip olacaksın, işten çıkarılma korkunla tüm veriminle çarka dahil olacaksın.
Hepsi sen, ben, biz çalışalım diye, ölene kadar nasıl çalıştıracak yoksa bizi

O zaman yaşamanın ne anlamı var diye düşünenlerdenim...

Oha çom afedersiniz
Eşinizin haberi yok muymuş
Gerçekten eşimin de haberi yoktu. Eşim İstanbul’da yaşıyordu, ailesi memleketlerinde. Ama işe yeni başladığı için öyle stajyer maaşı gibi bir şey alıyordu. Burada yaşayan maddi gücü yerinde bir teyzesi var, ben ne kadar kredi çekeriz hallederiz desem de o krediye karşı çıktı, işte zamanında biz destek oluruz demiş bu teyze ve enişte. O da onlardan biraz borç alırım boşuna faiz ödemeyiz demişti. Teyze tamam diyor, işte altınların alındığı akşam teyzesine gidiyor nakit parayı almaya diğer şeyler için ihtiyaçlarımız olacak elimde olsun diye. Orada öğreniyor ben senin istediğin borcu annenlere verdim işte altın aldılar düğün sonrası da ödersin diye. Ben hareketlerinden farkettim bir gariplik var, kıvranıyor(bu arada eşim asla sır filan saklayamaz, öyle çaktırmayım da yapamaz) Neyse iyi oldu akraba ile iş yapılamayacağını öğrendi. Ben de tüm borcu direkt ödemedim parça parça ödettim özellikle. Sen koskoca kadın bizimle ne konuştun, ardından ne iş çevirdin diye kendimce o zamanki aklımda böyle ceza verdim

kiyafet teknolojik urun ve disarida yeme icme masrafiniz cok fazla. hayat pahali evet ama siz gereksiz harciyorsunuz.haftanin hergunu isyerine kebap soyleyip bi de starbucks kahve iciyor olmasi lazim aylik 1000 lira yemege gidiyorsa. 1000 lira kiyafete ve teknolojik cihaza verilmez her ay.oturup bi gelir gider hesabi yapsaniz com rahat ev araba alirsiniz. ayrica istanbulda degilseniz 350bine de luks olmayan 15 yillik ev veya uzak semtlerde daha yeni ev alinabiliyor bu ulkede.ama siz herseyim marka olsun.evim arabam en iyisinden en guzelinden olsun derseniz bu maaslarla hicbi zaman olmaz.

Ikiniz de memursunuz cift maasken alamiyosunuz
Kenara her ay gram altin atabilirsiniz ya da bi araba alip yatirim yapın. Sonra onu satıp kucuk bi ev alir kiraya verirsiniz. Biraz kendinizi toplayınca o evi satip ustune katarak buyuk bi ev alirsiniz.
Biz öyle yaptik tek maasiz. Kimseden destek de almadik tamamen kendimiz aldik.. su an ev kirada. Birikime devam ediyoruz bikac yil sonra o evi saticaz. 600 falan da degildi 250 civariydi kucuk olduğundan ev.
Gecinmek gercekten zor su an her sey pahali anliyorum ama fedakarlik yapmak zorundayiz. Biz de birsuru seyden kıstık. Mesela esim cogu zaman öğlen yemeklerini evde yer.. siz de aksamdan yapip yaniniza goturebilirsiniz ya da bi sandvicle gecistirebilirsiniz.
Kucuk gibi gorunen ama buyuk adimlar bunlar birikim icin..

Son düzenleme:
Bacım sen niye üstüne alınıyorsun ki her yazılanı, sana yazmadım ki ben o yorumu, aklıma bile gelmedin

Son düzenleme:
Simdi olsa su besibiryerde bile varos durmaz,hemi de nasilll yakisir
17 yılda çok şey değişti, ben de değiştim, gençken altına burun kıvıran ben bugün dişimle ısırıp ayarını söyleyebilecek haldeyim ayrıca hiç varoş değil valla nereden baksan 18000 çil para takan olsa tutmam elini yani

kıt kanaat işte ...ama oluyor ...borç içindeyiz wmw en azından kimseye muhtaç değiliz .. birde dört kere kiralık ev değiştirdik nakliye depozite bir sürü şey oldukça masraflı oluyor zaten ..eziyeti de cabası ...ev sahipleri vicdansız çok dediği anda ne yapacaksın bir suri masraf eziyet ..şimdi enazindan yerleştik evimizin borcunu ödüyoruz çik diyen olmayacak i insalah..bence boyle düşünmeniz çok yanlış ...eşim 32 yaşında bence bu yaşta tek başına bir ev alması güzel bişey ...surda en fazla üç sene bunaliriz

850 tl ile geçinmek mümkün değil
Geçindiğinizi iddia ediyorsanız onun adı bunalmak ya da aza kanaat etmek değil
Direkt bildiğimiz kıtlık yani

Kuzum sistem çalışalım diye artı mal , tüketim kültürü, özel mülkiyet...yarattı , tamam da bu hatun ve nicesi sistemi de tersinden anlamış, çalışmıyor ki, sorsan çalışmayı düşünmüyordur bile, işi gücü yok, düşünmeden üstüste doğurup , sadece çocuklarının boğazından keserek mal sahibi olmaya çalışıyor benim öfkem buna, yoksa hepimiz aynı sistemin kölesiyiz zaten, ama insanda az akıl az vicdan olur, Das Capital okumana ,iktisat bilmene de gerek yok görmüyor musun evlatlarının halini ,öz annelerisin sen, hiç mi için acımıyor?ne desem boş

Son düzenleme:
850 tl ile geçinmek mümkün değil
Geçindiğinizi iddia ediyorsanız onun adı bunalmak ya da aza kanaat etmek değil
Direkt bildiğimiz kıtlık yani
Hanım geçen konu açmış kocasına boyun egenler diye...aylık 100 veriyor falan bunaldım keşke calissaydim. Adama yuklenildi ama meğer adam çok haklıymış.O maaşla ev aldıysa helalllll

Kuzum üç sene dediğiniz 1000 gün.
Bi de böyle düşünün.
Çocuklar tam büyüme, gelişme çağında.
Keşke bu kadar ağır bir borç yükünün altına girmeseydiniz.

Eve giren maaşınız gayet iyi , şuan çalışmadığınız için alışık olduğunuz düzen kısıtlanmış hissetmeniz gayet doğal , her ay eve 11.500 girmesi var 6.500 girmesi var. Evet herşey ateş pahası doğru. Eğer harcamalarına üst düzeydeyse ayda 20 binde yetmez kimseye. Şöyle ki tek eşinizin maaşıyla geçinen aileler var. Bende eşimde asgari ücretle çalışıyoruz ve ikimizin maaş toplamı eşinizin maaşının altında kalıyor. Idareli şekilde hayatımızı geçindiriyoruz ki güzel birikimlerde yaptık. Evlendiğimizde ilk borçlarımızı ödedik sonra kenara birikim yapmaya başladık. Geçtiğimiz yazda araba aldık kendimize. Tekrar birikim yapıyoruz ev almak için. Mutfaktan kısmadan idareli kullanıyoruz.
Aylık kıyafet ve teknoloji masrafınız çok yüksek yani her ay 1000 tl kıyafet alsan dolaplar taşar. Ki pandemi sürecinde sosyal hayatın pek olmadığını düşünürsek. Eşiniz de iş yerine evden yemek görürse yada evde yemek yese kenara her ay 2.000 tl koymuş olursunuz. Ilk olarak ufak bir ev alsanız sonra yavaş yavaş büyütmesi kolay olur diye düşünüyorum tayininiz çıkarsa da satarsınız yada kiraya verirsiniz satana kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…