asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanım geçen konu açmış kocasına boyun egenler diye...aylık 100 veriyor falan bunaldım keşke calissaydim. Adama yuklenildi ama meğer adam çok haklıymış.O maaşla ev aldıysa helalllll
E 850 liradan aylık 100 lira kalıyorsa kendine bence şükretsinler
Yemek ısınma ulaşım masrafları ödeniyor düşün bir de kişisel olarak 100 lira kalıyor
Gelir 850 TL

Bacim kusura bakma da su satirlari yazarken bile karnin açtir senin..

altınlar düğün borçlarına gitti zaten çok da birşey gelmemişti
Gelirlerimiz aşağı yukarı aynı. Düğünü bizde kendimiz yaptık. 10 senede ev aldık ( biz oturmuyoruz yaşadığımız yerde değil), arabada aldık çok şükür. Bence birikim yapmak istiyorsanız harcamalarınızı gözden geçirin.
Her ay kıyafete harcamıyoruz mevsim başında 2000 falan harcayıp o mevsim giyeceklerimizi alıyoruz.
Oyuncaklar zaten pahalı olduğu için kendi beğendiğimiz değil çocuğun oynayacaklarını abartmadan almak lazım. Cocuklar mandallarla bile oyun kuruyor kendine.( 2. cocukta akıllandım)

Is yerine öğle yemeği götürebilirsiniz. Hep dışarıdan yemek masraflı ve sağlıksız olur. Biz sefertası almıştık dökülmüyor güzel taşınıyor. 3 sene öğle yemeği götürdük.
Biraz fedakarlık yapmanız lazım. Hem lüks yaşayıp, aklına düşeni alırsan birikim yapamazsın.
Bir de çocuk büyüyen kadar çalışmayacağım diyorsun. Çocuk ne zaman büyümüş oluyor. Ben kızım 2 aylık oğlum 7 aylıkken calismaya başladım.

Kuzum üç sene dediğiniz 1000 gün.
Bi de böyle düşünün.
Çocuklar tam büyüme, gelişme çağında.
Keşke bu kadar ağır bir borç yükünün altına girmeseydiniz.
Bir de bugünkü şartlarda 3 yılı bırak 3 gün sonrasını bile öngöremiyoruz, herşey bu kadar belirsiz bu kadar dengesizken neye dayanarak 3 yıl sonra durumun düzeleceğine emin olabilirsin ki? Ben çıkamadım bu mantığın içinden, anlayan varsa şudur desin Allah aşkına

Üyenin kocası sıkıntılı zaten.
Şuan anladım niye kafayı sıyırdığını adamın, 850 tl geçim mi olur?
Yahu markete giriyoruz haftalık alışveriş o ücretler tutuyor, deterjanı, eti, baklagili olmadan.
Sıradan alışveriş yani.
Ama şu da madalyonun öbür yüzü, o kadar kredi çekip mal edinmese hayatı boyunca alacağı maaşın yarısı kiraya gidecek.
Eskiden kiralar uygundu, belirli iller ve semtler yüksek, gerisi aynı karardı.

Yahu yazlık ev bakıyorum, mesele yüzülecek su olsun, su görsün.
Van gölüne bile baktım, daha ne yapabilirim, en gelişmemiş kasabada bile milyonluk ev gördüm ben.
Ülkede her şey aynı oranda nasıl artıyor, aklım almadı.
Tlc, dmax ve bizim tv yi izlemeyeceğim bir daha.
Millet 150bin dolara bizde milyonluk şeyi satın alıyor, 150 bine biz anca hobi bahçesi kulubesi

Siz ezilen ev hanımları diye konu açan üye değil misiniz ? Bu maaş ve ödeme ile elinize 100 TL veriyorsa eşiniz yatin kalkın dua edin. Tüm gün makarna mi yiyorsunuz çocuklarla yok yani faturalar ve iki çocukla imkansız ötesi. Eğer aileniz mutfak masrafınızi karşılamıyorsa tabi. Tüm gün makarna da yeseniz hiç mi doğalgaz yakmıyor elektrik acmiyorsunuz. Yazık üzüldüm çocuklara. Tabi ev almak çok güzel ama çocuklar ihmal edilerek değil

valla ne diyim.. İstanbul da oturuyoruz. 1600 tl kira verirken 5 yıllık evliyken ev aldık. eşim banka da çalışıyor.ben çalışmıyorum. O da lüks giyinmeyi sever bense asla. ona vereceğim parayla çevreme yardım ederim daha iyi. Eşim paradan iyi anlar. yatırımcı kafası var. Ben harcamadım o da parayı değerlendirdi derken kredi derken evi aldık. Borç ödüyoruz, borca girmeden olmuyor.

Biz nabalım kendimizi camdan atalım bari. Evimize tek asgari ücret giriyor. 2 çoçukla geçiniyoruz. Zamanında allahdan eşim asgari ücreti biriktirip daire sahibi olmuş , bekarken... annemin yardımıyla cocugum özel anaokulda okuyor. Et, kıyma gibi şeyleri yemek çok zor. Birde hastane masrafları çıkıyor .... Bir şekkilde rızık geliyo . İnsanlar bolluk zamanında birikim yapmalı teknolojik aletler, en guzelinden giyinmek, kuaförler, ı phone kullanırsa birikim yapamaz tabiki...

850 tlye geçim. Olmaz net
1 kalıp peynir 30 tl
Zeytin in kilosu 30 40 tl
Sucuk desen 1 kangalı 30 tl o da 2 sabah gider
Hayat çok pahalı. Temel gıdaları bile alamassınız o paraya.
Olmaz yani ben çözemedim

Koca cok sıkıntılı değil film, evi asıl almak isteyen de kendisiydi.

E almışlar iki çocukla, adam elinde kalan parayla, karısına 100 TL ancak verir, doğalgazı da kısar, gezmek için benzin de harcamak istemez.
Balon bile fazla gelir onun yerine ekmek alırım der.
Bu şartlarda ev aldıysan olmayan parayı harcamaya çalışmıyor diye adamı yerden yere vurmanın bir mantığı yok yani.

Son düzenleme:
Cocugunuzu özel okula gönderip de beslenmesinden kısmak da ne bileyim olmamış.

Yakında o programlar yasaklanırsa ya da yayından bir şekilde kaldırılırsa hiç şaşırmam. İnsanlar görüyor. 350.000 dolara mükemmel çiftlik evi ve hektarlarca arazi alıyorlar. 35.000 dolara evlerini mükemmel dekorasyon yapıyorlar. Bizim evin tamamı kadar mutfağa küçükmüş deyip burun kıvırıyorlar. Devasa bir arka bahçe gösteriyorlar köpeğimiz burada rahat koşturamaz diyorlar ben 65 m2 evde yaşarken.... Geçen yolda ne yiyoruz programında 13 dolara harika tütsülenmiş et yediler... Az önce kızım için tavuk kanat menü paket yaptırdım. 16 tl tuttu. İçinde 5 adet kanat yarım domates bir biber bir kase kadar bulgur pilavı ve minik bir pide vardı. Aldığım yerde gayet uygun satış yapan yer...

Not: Sakin 350 000 dolara ben neler neler alırım deme gafletinde bulunmayım. Cahil cahil konuşmayın.

Tam içimden geçiriyordum şimdi birim para- kur farkı kavgası çıkacak diye notu okudum ne kadar anlatsak da boş, biz şükretmek için yaratılmış bir milletiz, gerekirse 350000 doları kurla çarpar ,lan bu kur niye böyle , parite niye bu kadar yüksek diye hiç düşünmeden yine şükrederiz ...makarna yer şükrederiz, zam gelir şükrederiz, elektrigimiz kesilir suyumuz var diye şükrederiz, aç kalırız sokakta yaşayanlara bakar şükrederiz, sokakta kalsak nefes alıyorum diye şükrederiz....hep şükrederiz

Son düzenleme:
Şuan izledim yine.
450 ye bizde malikane geçen bir evi alıp 400 bin tadilat yaptılar.
Totalde 850 bine tenis kortu, neredeyse bir orman gibi bahçesi, benim evin üç katı büyüklüğünde verandalı ve herhalde 650 metre kare bir ev yaptılar.
Aynı birim parayla biz o arka bahçeyi satın alamıyoruz hatta bırak onu evin ön girişini de alamıyoruz

Cehalet mutluluk ya, gerçekten öyle.
Şuan asla ama asla sahip olamayacağım 40 sene çalışsam da bizim ülke değeri ile 10 milyona satılan hayalim için üzülüyorum...

Geçen spor olsun diye yürüyerek indim aşağı. Herkes çöpünü çıkarmış. Baktım bir Allahın kulu bile çöp poşet kullanmamış. Herkes akan minik minik pazar poşetleri ile çıkarmış çöpünü. Yumurta kolileri sığmadığı için açıkta. Şimdi bu insanlar gerçekte böyle değiller ama bir çöp poşeti almak bile lüks oldu artık. 9 tl bir paket çöp poşeti fazla geliyor insanlara . Bana da fazla geliyor bu arada...

Bence bi yaşam biçiminizi gözden geçirin bence bir yerlerde baya bi Hata yapiyorsunuz
Bizimde yeni evliyken cok borcumuz vardi esime hep evden koyardim yemegini malesef hergun disardab yeseydi o Borc bitmezdi ama
Cocugun masrafini soylemeniz ayri bi can sikici emin olun esinizin kendine ozel harcadigi masraflardan daha az tutuyor
Bunlari buraya yazacaginiza esinizle ciddi ciddi konusun
Uzgunum ama kismadan olmuyor cilesini cekmeden olmuyor
Siz niyetlenin bak nasil oluyor

Aklınıza kastınız yoksa seyretmeyin onları, delirirsiniz valla karışmam Ben son bir yıldır TRT belgesel seyrediyorum, Hep Nijerya, Endonezya, Kamboçya, Tanzanya, Alaska, Amazon kabileleri...gibi bilumum dünya medeniyetlerinin günlük yaşam hikayelerinin anlatıldığı seriler var hep, hiç gelişmiş medeniyet yok nedense ama hiç kaçırmıyorum, hep TRT belgesel açık artık evde, görsen neler yiyorlaar, nasıl yaşıyorlaar haline şükredersin hem bilgileniyosun hem şükrediyosun hem delirmiyosun böylece ben çok başarılı buluyorum yerli milli kanallarımızı bu konuda, hepinize tavsiye ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…