asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Biz burda triplex villaya odeyecegimiz kirayi 1+1 eve kredi olarak ödüyoruz tabi 50 yil degil.

Reactions: 000
Benim meslektaşlarımın adbde yıllık ortalama geliri 128 bin dolarmış. Tr’de aynı meslek için yıllık ortalama maaş 58bin ₺. 850bin ₺’ye 15 yıllık 3+1 apartman dairesi alınabiliyor.

Yazik günahtir. Kendinizin neyse de o cocuklarin hakkina girdiginizin farkinda misiniz? 850 liraya sütünüz kesilse(allah korusun) bebegin mamasi bezi yetismez.

Benim meslektaşlarımın adbde yıllık ortalama geliri 128 bin dolarmış. Tr’de aynı meslek için yıllık ortalama maaş 58bin ₺. 850bin ₺’ye 15 yıllık 3+1 apartman dairesi alınabiliyor.
Hep ABD ye UK Fransa Kanada İsveç gibi gavur memleketlere özenirseniz kazandığınızın da bereketi kaçar , Endonezya da Afganistan da ya da ne bileyim Kongoda filan meslektaşınız yok mu? Biraz da onlara bakın, bı nefes alın, şükredin biraz.
( o değil de bunu söylerken bile korkuyorum bı yandan , oralarda bile daha iyi çıkacak diye zira şahsen benim mesleğin durumu en son Pakistan la yarışıyodu, o da bu yıl geçti bizi galiba)

Evet Anadolu daha ucuzdu. Bence büyük şehirde ev alamayanlar, ilerisi için emeklilik vs için Anadolu'da ev alıyor.
Mesela bende başımı sokacak bir ev aldıktan sonra daha büyük vs diye istanbulda araştırsam cebimde 1 veya 1.5 milyon olması lazım.
Onun yerine gider misal balıkesirde tek katlı müstakil ev alırım..hem de diyelim 500 bin olsun.. yeter..
Hangi emlak dergisi bu? İstanbulu da kapsıyor mu?

Yahu ben sri lanka ya da baktım, bahçeli evim olsun diye.
Ki fakirliği dillere destan, tl ile masayı donatan ülke kendisi ama hah oturulur dediğim villa 8 milyon dolardı
Hadi dandiğine geçelim, 2 olsun.

Gerçekten ciddi anlamda çok ama çok asabım bozuluyor, 2+1 65 metre kare yaşam alanlı, 500 metre kare arsalı hobi bahçeleri 300 bin oldu.
Allahın dandirik kulubesi yahu, verdiği arazi arsa desen değil bir şey değil, kriz geçiriyorum artık.
Çocuklarla dairede yaşamak inanılmaz zorlaştı, bahçeli eve güç yetmiyor sonra ‘gürültücü komşu’ konuları hortluyor.
Oxford vardı da biz mü okumak diyeceğim artık

Bence de insanlar okuduğunu anlamıyor hayır gerçekten ısrarla geliriniz 10 bin nasıl ev alamazsınız yazıyorlar ben ona şaşırıyorum. Konu sahibi başta 10 bin gelir olduğunu sonra izinde olduğunu gelirinin 6500 olduğunu yazmis. Nasıl bir şey anlamadım

Var ama bulacagim elbet,gecen gun dedim hatta,aa bu kiz ne zaman evlendi de hamile,sonra baktim o degil,sonra bir baskasi daha var
Once yakaladigimi takibe alayim bir
Yok ben o üye değilim..Daha nişanlıyım evlenemedim ne çocuğu..
Kahveli üyeler var, sanırım onlardan biri..

Allah başka dert vermesin.

Evet ya starbuckstan ıkı tane orta boy latte aldım gecen gun 30 tl tuttu, gerci Londra’da kucuk latte bir tanesi 3,5 pound ama dusununce bizde de 3,5 tl olması gerekirken 13 tl yani neredeyse 4 katı neden :/
Aynı fikirdeyim..
Millet orada günde 3 5 içiyor.. Tabi 1 birim para olsa bende içerim ne olacak ki içsen 3 tane 3 lira şaka gibi..
En iyisi kahve makinesi alıp içmek..
Bu fiyatlarla o parayı verirken içim acıyor..
Hele türk kahvesine..Bazı cafelerde küçücük fincanda kahveler olmuş 15 tl.
Ben 15 tlye 3 paket kahve alırım yahu..

İnsana koyan bu paraya satılması değil.
O kadar çalışırken bir kahveye verilecek paranın hesabının yapılması, çünkü o kahve birçok çalışanın yarım ya da saatlik iş bedeli.
Bir fincan kahveye bir saat çalışır mı yahu...

annemin komsusu var. okuyan veya evde oturan yok. kari-koca iki yetiskin ogul calisiyor. hepsi asgari ucret alsa, ki degil adam memur, eve giren para belli. hala yoksulluk sinirinda gibi yasiyorlar. kirayi odeseler aidati odeyemiyorlar. bir yerlerde ya gereksiz aciliyor bu insanlar ya hesap kitap bilmiyor. konu sahibininki de o hesap.

Evet hayat pahalı ev fiyatları uçtu gitti, kredinin 2 katı kadar faiz ödeniyor haklısınız ama yapacağınız şey biraz harcamaları kısıp maaş alır almak birikime atmak olacak. Eşiniz her gün işte ne yiyor da o kadar para tutuyor onu merak ettim.
Ben 24 saatlik nöbet tutuyorum. Hastane yemeği yağlı diye yemek istemiyorum mesela. Kahvaltımı evde yapıyorum. Yanına salata, makarna,ev poğaçası falan götürüyorum. 1000 tutmaz yani

Size üzüldüm varlık içinde yokluk çekmişsiniz.
O da aşırı işte, çocuğumun cebinde harçlık yok kabanı yok ben gidip ev için para biriktirmem. Bana çocuğumun hakkını yiyormuşum gibi gelir.
Her şeyin çoğu zarar.. Bir süreden sonra para hırsı oluyor bence.. Bir de bazı kişiler mal yarıştırır, ben bunu çok mantıksız buluyorum. Mesela sizin 1 eviniz var kiminin 2, kiminin 3 kiminin 5, 6,7 ...bu gider böyle.. Herkese yetişemeyiz. Tabi ki başını sokacak 1 ev, 1 yazlık ya da yayla evi lazım. olursa çok iyi olur. Ama sonrası biraz hırs oluyor.Mesela sizin küçükken içinizde neler ukte kalmıştır..çok üzücü..
Benim annemlerinde evi var ama sizinkiler kadar 3 5 tane değil.. Ama çok şükür eksik büyümedim. Çok harcayamadım ama montum da oldu, harçlığım da oldu aç kalmadım. Bu dengeyi kurmak önemli.. Ama tamamen savurmamak da lazım. Bu ülkede emeklilikten sonra asla ev alamazsın. Ne yapacaksan emekliliğe kadar olur. O yüzden denge önemli..
Umarım bir daha öyle yokluk çekmezsiniz..

ben saat ucreti calisiyorum, yurtdisindayim. bir kahve icin 10 en fazla 15 dk calismam gerekiyor.

Yaaa gerçek mi acaba o arsa ben eşime de dedim 3 5 kenara atıyoruz onlarla arsa alalım hayatta o paralara olmaz dedi bende baktım yoktu fethiye için biraz imkansız bir rakam gibi geldi. Bu arada yorumlarınıza harfi harfine katılıyorum

Yahu millet asgari ücretle geçiniyor on bin lira gelire ağlıyorsunuz yapmayın ev alamıyorsanız sorun sizde gelirinizde değil
Konu sahibinin geliri 6500 tl. (Eşinin geliri) 123456 kere yazıldı. Konu sahibi ücretsiz izinde şu anlık maaşı yok..
Şu ana kadar en az 5 üye sizin gibi yazdı..konu neden okunmuyor, anlamadım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…