- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Evet maalesef..Zaten tüm anne adaylarının korkulu rüyası ya süt yetmezse, mulipa bir kutu olmuş 200 tlEvet kesinlikle ! Artık hamilelikler doğum eskisi gibi değil ve inan bir magnezyum 150 ₺ oda net fiyatı eczane maşallah iki katı
Ben İstanbul’da değilim kiBen Tuzlaya bakıyorum. 500 bine apartman dairesi şu an var..Çok iyi muhit değil bir kadıköy değil evet ama bence fena değil diyorlar..
Bence tuzlaya da bakın..
Ben ucuzlayacağını hiç sanmıyorum. Arsa fiyatları düşmez, toprak artmayan tek şey. Demir, çimento deseniz onlar da dolar üzerinden fiyatlanıyor. Nüfusumuz hem doğumla hem göçle sürekli artıyor, eee talep de düşmüyor bu vesileyle. Ben düşeceğine hiç imkan vermiyorum.Evet..
Ama işte bizim ülkede serbest piyasa = fırsatçılık (Genelde)
O yüzden 40 yıllık asansörsüz eski binalar bile 700 bin..Hem de semtler çok merkezi değil
Acaba ucuzlar mı evler?
5 bin tl telefon için çok değil ama bana kalırsa eğer boşa harcadığı masraflar varsa ufaktan bence de borca sokunanlaşılan benim eşimin akıllanması gerek 5000lik telefon kullanıyor hatta benimki bozulunca bana da 4300e aldı vallahi ben bu adamı en iyisi borca sokayım böyle giderse evimiz Teknosa gibi olacak ama yıllarca kirada sürüncez
Bir bakacağım teşekkür ederim..@kedimvekahve
Kahveli bir cok uye var gercekten,kimi evli kimi nisanli,kimi anne adayi..
Emlak danismani,Tebernus Kirecci,yasak degildir paylasmak umarim.
Siteye soru soruyorlar filan..
Kesinlikle.. Hatta cafelerde çoğunlukla su gibi yapıyorlar. Çok kahve koymuyorlar. Ben telveli seviyorum. Ama işte bir cafe zincirinin kremalı havuçlu keki var. Çok lezzetli..bazen ona dilimine 15 tl veriyorum.. görünce dayanamıyorumtürk kahvesini evde icmek daha guzel ya zaten, dısarıda keyifli olmuyor bence, evde camın onune gecip iceceksin saat söyle 4 gibi, kendi kendine günün kritigini yaparken
Talep olmazsa ne yapacaklar ki????Ben ucuzlayacağını hiç sanmıyorum. Arsa fiyatları düşmez, toprak artmayan tek şey. Demir, çimento deseniz onlar da dolar üzerinden fiyatlanıyor. Nüfusumuz hem doğumla hem göçle sürekli artıyor, eee talep de düşmüyor bu vesileyle. Ben düşeceğine hiç imkan vermiyorum.
Ben yurtdışındaydım, yeni geldim. Geldiğim ülke de bir avrupa ülkesi, gelişmemiş bir yer değil yani. Orada da ev fiyatları böyle çok yüksek olduğu için düşük gelirli insanlar basbayağ şehir dışında köy evlerinde yaşıyorlar. Ama orada araba ucuz olduğu için külüstür de olsa arabayla ulaşım sağlanıyor.
Kesinlikle.. Hatta cafelerde çoğunlukla su gibi yapıyorlar. Çok kahve koymuyorlar. Ben telveli seviyorum. Ama işte bir cafe zincirinin kremalı havuçlu keki var. Çok lezzetli..bazen ona dilimine 15 tl veriyorum.. görünce dayanamıyorum
Şu şartlarda 5binlik telefon normal biliyorsunuz değil mi? Yani Çok değil.yani biraz düşük mo
eşinizin maaşınne kadar kredi ne kadar ödüyorsunuz ne kadar kalıyo geriye mesela biz de önümüzdeki 1 yıl tek maaşızno yüzden soruyorumBana çok savuruyorsunuz gibi geldi.Tek maaşla benim eşimde memur bu arada evimizi aldık.ha bu arada bize de kimse yardım etmedi kendi çabalarımızla yapıyoruz herşeyi.Maaştan Kalanı da gayet güzel yetiyor.Siz nasıl yetiremiyorsunuz anlamadım ?
her ay bin lira kıyafet değil ama teknoloji kıyafet gibi şeylere toplamda her ay bin lira harcar bir ay kulaklık saat bir ay sandalye ayakkabı bir ay bilgisayarına bir parça alır bir ay bot alır her ay bin lira en az alışverişe gider mesela bu ay ayakkabı kemer çanta sandalye aldı bir keresinde de kitap alışverişi pijama almıştı yine bine yakın tutmuştu şu an 6 7 pijama takımı vat hepsi yeni bakalım ne kadar giyecekHer ay bin liralık kiyafet alışverişi yapsam bir senenin sonunda kıyafetlerim için ayrı bir ev kiralamam gerekir. Gerçekten insanların her ay yeni kiyafetlere mi ihtiyacı oluyor ya?
Siz gerekli dersi almışsınız..Evet zor bir çocukluk olmuş ama kendinizi yetiştirmişsiniz.aynen... yani bizimkilerin ev icin para biriktirme seyi olmadı da hic genel olarak yetistirme tarzı biraz degisikti, yoksa hani ev icin araba icin para biriktirelim tasarruf edelim modu olmadı hic cunku zaten cok eskiden beri bunlar olan seylerdi, guzel evlerde oturduk lüks arabalara bindik. ama kendimi idare etme isini cok zorlana zorlana yasadım ve öğrendim maalesef, o yuzden simdi migrosa gidince mesela ıvır zıvır hicbir sey almam evet cok para tutar ama aldıgım hicbir sey ziyan da olmaz çöpe de gitmez, on liraysa on lira tasarruf ederim o parayla ya da bozukluklarım birikince gider kahve alırım. hani yasak elma dizisi var ya orada yıldız sey diyordu biz varlık icinde yokluk cekiyoruz bizim yalıda oturdugumuza bakma babamız bize hic para vermez diye, aynı iste, yalıda oturuyorum ama yol parası vermemek icin yuzerek bile gidebilirdimlisedeyken bir dogum gunumde Fenerbahçe maçı vardı mesela, ben gitmeyi aşırı istiyordum hatta bekledim o gün sürpriz yaparlar maça gideriz belki diye dogum gunu hediyesi olarak, şampiyonlar ligi maçıydı haftaiciydi okuldan cıktım annem dedi ki bak sana ne göstericem ne aldım bayılıcaksın, ben de heyecanlandım biletleri aldı diye, bir baktım trenckot almıs kendine sene kac hatırlamıyorum 2008 2009 falandı sanırım, o zaman 3 bin küsür lira vermisti o trenckota ben de cok uzulmustum o paraya maça gidebilirdik falan diye de annem kızmıstı benim paramla maça mı gidicez diye. aile icinde oyle senin paran benim param olması cok kötü bir sey, yani o zaman 16 yasında falandım bir de. ben asla boyle yapmıcam cocuklarıma allah kısmet ederse, soforum varken cocuguma bin dolmusa git demicem, arkadaslarınla tatile gitmek istiyorsan bu ay hic dısarı cıkmıcaksın demicem, o yuzden icimde kalan cok sey var evet
Talep nasıl olmasın? Nüfus artış hızımız çok yüksek. İnsanlara ev lazım. Barınma temel ihtiyaç. Ev alamayan kirada oturacak, yine de o evler dolacak.Talep olmazsa ne yapacaklar ki????
Bence evler bir süre sonra düşecek ya da böyle kalacak... Belki kredi de kolaylık olacak.....
ayy starbucksın keki mi bence de o cok guzelKesinlikle.. Hatta cafelerde çoğunlukla su gibi yapıyorlar. Çok kahve koymuyorlar. Ben telveli seviyorum. Ama işte bir cafe zincirinin kremalı havuçlu keki var. Çok lezzetli..bazen ona dilimine 15 tl veriyorum.. görünce dayanamıyorum
10-15 yıl..Oralarda siteler de var. Ama o evler pahalı.. 1+1 500..Bende 1+1 e o parayı veremem..Bünye kabul etmez..Ben İstanbul’da değilim kikaç yıllık binalar o fiyat?
Iste aslinda hepimizin onceligi farkli.Bana hicbir güç ayni pantolonu iki yil giydiremez mesela..Pijamamdan bile iki ayda sıkılıyorum ben yenisini almak istiyorum..Al bu apartman senin iki yil ayni pantolonu giy deseler, onu bile dusunurum yani..Herkes nasil mutluysa oyle yasasin
Hakikaten...hislerime tercüman oldu..
Bazı üyelere böyle demek istedim..
ben spora gidememistim hic o icimde kalmıstı mesela, boyum uzun diye beni voleybol takımına almak istemislerdi tabii ki ona da gidememistim, o biraz icimde kaldı, ama simdi allahtan esim cok iyi o konuda da simdi sürekli spora gidiyorum gitmedigim zaman pilatese gidiyorum onu da yapmazsam yuruyuse gidiyorum vs cok iyi oluyorSiz gerekli dersi almışsınız..Evet zor bir çocukluk olmuş ama kendinizi yetiştirmişsiniz.
Bazı ailelerde senin paran durumu var. Bunu bende anlayamıyorum..
Bir de bazı aileler çocuklarına gıda dışında bir şey vermez, diğer hobileri vs zaruri harcama görür. Bunu da çok yanlış buluyorum.
Çocuğun fiziksel ihtiyaçları kadar ruhsal ihtiyaçları da var. Ama siz ileride çocuğunuzu böyle yetiştirmeyeceksiniz. Bu en güzel farkındalık..
İçinizde kalanları da ben olsam listelerim, ekstra param oldukça veya maaşımdan her ay cüzi miktarlarla onları gerçekleştiririm.
Mesela resim kursuna mı gidemediniz.. Resim yağlı boya kitleri satan siteler var. Onları alın evde deneyin..Hem pandemide güzel bir uğraş..
Benim kardeşim suluboya resim yapıyor amatör olarak..Çok da keyif alıyor. Tavsiye ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?