asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet kesinlikle ! Artık hamilelikler doğum eskisi gibi değil ve inan bir magnezyum 150 ₺ oda net fiyatı eczane maşallah iki katı
Evet maalesef..Zaten tüm anne adaylarının korkulu rüyası ya süt yetmezse, mulipa bir kutu olmuş 200 tl

bence idareli değilsiniz
Ayağınızı yorganına göre uzatamıyorsunuz
Aylık 10000 civarı giriyorsa evinize illa ki birikim yapıp alabilirsiniz.
Kıyafet ya da teknolojik eşya zorunluluk değil her ay her ay
Ayrıca 1000 tl öğle yemeği için çok abartılı bir rakam ben İstanbul’da yaşıyorum burada bile en büyük şirketler yemek parası 500 tl veriyorlar. Gerekirse eşiniz evden götürsün
1200 tl kira veriyorsanız üzerine bir o kadar daha koyup kredi ile ev alabilirsiniz.
Heryerde 600 değil evler
Küçük yerlerde 300-400 e de mis gibi evler var
Tutumlu olursanız alınır yani

Evet..
Ama işte bizim ülkede serbest piyasa = fırsatçılık (Genelde)
O yüzden 40 yıllık asansörsüz eski binalar bile 700 bin..Hem de semtler çok merkezi değil
Acaba ucuzlar mı evler?
Ben ucuzlayacağını hiç sanmıyorum. Arsa fiyatları düşmez, toprak artmayan tek şey. Demir, çimento deseniz onlar da dolar üzerinden fiyatlanıyor. Nüfusumuz hem doğumla hem göçle sürekli artıyor, eee talep de düşmüyor bu vesileyle. Ben düşeceğine hiç imkan vermiyorum.
Ben yurtdışındaydım, yeni geldim. Geldiğim ülke de bir avrupa ülkesi, gelişmemiş bir yer değil yani. Orada da ev fiyatları böyle çok yüksek olduğu için düşük gelirli insanlar basbayağ şehir dışında köy evlerinde yaşıyorlar. Ama orada araba ucuz olduğu için külüstür de olsa arabayla ulaşım sağlanıyor.

5 bin tl telefon için çok değil ama bana kalırsa eğer boşa harcadığı masraflar varsa ufaktan bence de borca sokun

Biz nikahla dugun arasi aldik. Arabamizi birikmisimizi koyduk kredi cektik aldik. Dugun takılarıyla borcu kapattik. Iki memur olarak almamanız bna sacma geldi acikcasi. Gelirler iyi bir şekilde peşinat biriktirip kredi çekilebilir

Bana çok savuruyorsunuz gibi geldi.Tek maaşla benim eşimde memur bu arada evimizi aldık.ha bu arada bize de kimse yardım etmedi kendi çabalarımızla yapıyoruz herşeyi.Maaştan Kalanı da gayet güzel yetiyor.Siz nasıl yetiremiyorsunuz anlamadım ?

türk kahvesini evde icmek daha guzel ya zaten, dısarıda keyifli olmuyor bence, evde camın onune gecip iceceksin saat söyle 4 gibi, kendi kendine günün kritigini yaparken
Kesinlikle.. Hatta cafelerde çoğunlukla su gibi yapıyorlar. Çok kahve koymuyorlar. Ben telveli seviyorum. Ama işte bir cafe zincirinin kremalı havuçlu keki var. Çok lezzetli..bazen ona dilimine 15 tl veriyorum.. görünce dayanamıyorum

Talep olmazsa ne yapacaklar ki????

Bence evler bir süre sonra düşecek ya da böyle kalacak... Belki kredi de kolaylık olacak.....

Reactions: 000
Her ay bin liralık kiyafet alışverişi yapsam bir senenin sonunda kıyafetlerim için ayrı bir ev kiralamam gerekir. Gerçekten insanların her ay yeni kiyafetlere mi ihtiyacı oluyor ya?

bu bir amme hizmetidir:)

Şu şartlarda 5binlik telefon normal biliyorsunuz değil mi? Yani Çok değil.yani biraz düşük mo

eşinizin maaşınne kadar kredi ne kadar ödüyorsunuz ne kadar kalıyo geriye mesela biz de önümüzdeki 1 yıl tek maaşızno yüzden soruyorum
Her ay bin liralık kiyafet alışverişi yapsam bir senenin sonunda kıyafetlerim için ayrı bir ev kiralamam gerekir. Gerçekten insanların her ay yeni kiyafetlere mi ihtiyacı oluyor ya?
her ay bin lira kıyafet değil ama teknoloji kıyafet gibi şeylere toplamda her ay bin lira harcar bir ay kulaklık saat bir ay sandalye ayakkabı bir ay bilgisayarına bir parça alır bir ay bot alır her ay bin lira en az alışverişe gider mesela bu ay ayakkabı kemer çanta sandalye aldı bir keresinde de kitap alışverişi pijama almıştı yine bine yakın tutmuştu şu an 6 7 pijama takımı vat hepsi yeni bakalım ne kadar giyecek

Siz gerekli dersi almışsınız..Evet zor bir çocukluk olmuş ama kendinizi yetiştirmişsiniz.
Bazı ailelerde senin paran durumu var. Bunu bende anlayamıyorum..
Bir de bazı aileler çocuklarına gıda dışında bir şey vermez, diğer hobileri vs zaruri harcama görür. Bunu da çok yanlış buluyorum.
Çocuğun fiziksel ihtiyaçları kadar ruhsal ihtiyaçları da var. Ama siz ileride çocuğunuzu böyle yetiştirmeyeceksiniz. Bu en güzel farkındalık..
İçinizde kalanları da ben olsam listelerim, ekstra param oldukça veya maaşımdan her ay cüzi miktarlarla onları gerçekleştiririm.
Mesela resim kursuna mı gidemediniz.. Resim yağlı boya kitleri satan siteler var. Onları alın evde deneyin..Hem pandemide güzel bir uğraş..
Benim kardeşim suluboya resim yapıyor amatör olarak..Çok da keyif alıyor. Tavsiye ederim..

Talep olmazsa ne yapacaklar ki????

Bence evler bir süre sonra düşecek ya da böyle kalacak... Belki kredi de kolaylık olacak.....
Talep nasıl olmasın? Nüfus artış hızımız çok yüksek. İnsanlara ev lazım. Barınma temel ihtiyaç. Ev alamayan kirada oturacak, yine de o evler dolacak.
Çimento, demir, işçi yevmiyesi, harçlar zamlanırken müteahhitler nasıl evleri aynı fiyata yapacaklar?
Kredi konusunu bilemem. O devletin faiz politikası. Ama faizleri düşürdüklerinde döviz veya altını tutamıyorlar. Çok zor gerçekten, ben umutlu değilim ev fiyatlarından.

ayy starbucksın keki mi bence de o cok guzel türk kahvesi konusunda da haklısınız, daha gecen hafta bir otelde ictim ben de su gibiydi geri gonderdim yenisini yaptırdım, bir de ben mehmet efendi de icemiyorum ama dısarıda hep onu kullanıyorlar mesela, ekstra ziyan benim icin

Ancak hayalimdeki villayı verirse düşünürüm ben de. Yenilenmeyi seviyorum çünkü.

ben spora gidememistim hic o icimde kalmıstı mesela, boyum uzun diye beni voleybol takımına almak istemislerdi tabii ki ona da gidememistim, o biraz icimde kaldı, ama simdi allahtan esim cok iyi o konuda da simdi sürekli spora gidiyorum gitmedigim zaman pilatese gidiyorum onu da yapmazsam yuruyuse gidiyorum vs cok iyi oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…