asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibinin geliri 6500 tl. (Eşinin geliri) 123456 kere yazıldı. Konu sahibi ücretsiz izinde şu anlık maaşı yok..
Şu ana kadar en az 5 üye sizin gibi yazdı..konu neden okunmuyor, anlamadım..
Bir ömür böyle degilmisler ve olmayacaklar ... Bizler zaten kafaları eleştiriyoruz. Eşi masallah

Biz evlendikten 13 ay sonra ev aldık düğünde ki takılar vardı elimizde üzerine de kredi çektik ben çalışmıyorum eşim çalışıyor sadece . Allah kim istiyorsa hayırlısını daha güzelini nasip etsin , bizlere de ödeme kolaylığı versin inşallah

Evet hesabını yapıyorum yalan yok.. Ki asgari ücretle çalışmıyorum..
Dünyada o kahvecilere millet cebinde bozuklukla girip bir kahve bir cupcake alıp çıkıyor.
Bizde ikisini alsan en az 30 tl.. Ayaküstü yenen atıştırmalık 30 tl ise vay halimize..

Bir ömür böyle degilmisler ve olmayacaklar ... Bizler zaten kafaları eleştiriyoruz. Eşi masallah
Tamam da, yapıcı yorum yok dikkat ettiyseniz..
Nasıl o paraya geçinemezsiniz vs vs vs o kadar.
Memurluğa dönünce şunu bunu yapın vs yazsaydı zaten o yorumu atmazdım.
Öyle yazanlar da oldu, eleştirmedim beğendim hatta yorumlarını..

Valla ben bir kızdım gerçekten.... Çünkü onlar gibi olan arkadaşlarım var ve yatırım yapmak isteyenler ilk başta ya çocuk yapmadı ya da ayaklarını hep ona göre uzattı.

Hangi şehir orası?

Serbest piyasa ekonomisine aykırı. Devlet dargelirli için toki yapıyor.

Reactions: 000
Valla ben bir kızdım gerçekten.... Çünkü onlar gibi olan arkadaşlarım var ve yatırım yapmak isteyenler ilk başta ya çocuk yapmadı ya da ayaklarını hep ona göre uzattı.
Evet bende o fikirdeyim.
Ev peşinatı için en az 2 3 yıl çocuk olmamalı. Yoksa kenara hiç para atamazsın.
Arkadaşlarımdan biliyorum daha hamile iken, doktor, vitamin, dengeli beslenme vs başlıyor.. Sonra harcamalar arşa gidiyor..

Kesinlikle katılıyorum. Katılmakla birlikte o arkadaşlara verilen “valla bravo nasıl yapıyosunuz biz de yapalım” içerikli mesajların çoğundan küçümseme seziyorum

aynen... yani bizimkilerin ev icin para biriktirme seyi olmadı da hic genel olarak yetistirme tarzı biraz degisikti, yoksa hani ev icin araba icin para biriktirelim tasarruf edelim modu olmadı hic cunku zaten cok eskiden beri bunlar olan seylerdi, guzel evlerde oturduk lüks arabalara bindik. ama kendimi idare etme isini cok zorlana zorlana yasadım ve öğrendim maalesef, o yuzden simdi migrosa gidince mesela ıvır zıvır hicbir sey almam evet cok para tutar ama aldıgım hicbir sey ziyan da olmaz çöpe de gitmez, on liraysa on lira tasarruf ederim o parayla ya da bozukluklarım birikince gider kahve alırım. hani yasak elma dizisi var ya orada yıldız sey diyordu biz varlık icinde yokluk cekiyoruz bizim yalıda oturdugumuza bakma babamız bize hic para vermez diye, aynı iste, yalıda oturuyorum ama yol parası vermemek icin yuzerek bile gidebilirdim lisedeyken bir dogum gunumde Fenerbahçe maçı vardı mesela, ben gitmeyi aşırı istiyordum hatta bekledim o gün sürpriz yaparlar maça gideriz belki diye dogum gunu hediyesi olarak, şampiyonlar ligi maçıydı haftaiciydi okuldan cıktım annem dedi ki bak sana ne göstericem ne aldım bayılıcaksın, ben de heyecanlandım biletleri aldı diye, bir baktım trenckot almıs kendine sene kac hatırlamıyorum 2008 2009 falandı sanırım, o zaman 3 bin küsür lira vermisti o trenckota ben de cok uzulmustum o paraya maça gidebilirdik falan diye de annem kızmıstı benim paramla maça mı gidicez diye. aile icinde oyle senin paran benim param olması cok kötü bir sey, yani o zaman 16 yasında falandım bir de. ben asla boyle yapmıcam cocuklarıma allah kısmet ederse, soforum varken cocuguma bin dolmusa git demicem, arkadaslarınla tatile gitmek istiyorsan bu ay hic dısarı cıkmıcaksın demicem, o yuzden icimde kalan cok sey var evet

Serbest piyasa ekonomisine aykırı. Devlet dargelirli için toki yapıyor.
Evet..
Ama işte bizim ülkede serbest piyasa = fırsatçılık (Genelde)
O yüzden 40 yıllık asansörsüz eski binalar bile 700 bin..Hem de semtler çok merkezi değil
Acaba ucuzlar mı evler?

@kedimvekahve
Yok ben o üye değilim..Daha nişanlıyım evlenemedim ne çocuğu..
Kahveli üyeler var, sanırım onlardan biri..
Kahveli bir cok uye var gercekten,kimi evli kimi nisanli,kimi anne adayi..
Emlak danismani,Tebernus Kirecci,yasak degildir paylasmak umarim.
Siteye soru soruyorlar filan..

türk kahvesini evde icmek daha guzel ya zaten, dısarıda keyifli olmuyor bence, evde camın onune gecip iceceksin saat söyle 4 gibi, kendi kendine günün kritigini yaparken

Evet kesinlikle ! Artık hamilelikler doğum eskisi gibi değil ve inan bir magnezyum 150 ₺ oda net fiyatı eczane maşallah iki katı

Kesinlikle katılıyorum. Katılmakla birlikte o arkadaşlara verilen “valla bravo nasıl yapıyosunuz biz de yapalım” içerikli mesajların çoğundan küçümseme seziyorum
Öyle şeyler şu kadar paraya her şeyi alıyorum hem de en iyisini alıyorum diyenlere yazılıyor. Çünkü biz de bizimle dalga geçildiğini seziyoruz.

anlaşılan benim eşimin akıllanması gerek 5000lik telefon kullanıyor hatta benimki bozulunca bana da 4300e aldı vallahi ben bu adamı en iyisi borca sokayım böyle giderse evimiz Teknosa gibi olacak ama yıllarca kirada sürüncez

Şu şartlarda 5binlik telefon normal biliyorsunuz değil mi? Yani Çok değil.

Şöyle, eğer ikimizin de işine 1 saat uzakta, merkezi olmayan yerlere bakarsak 750bine falan bulunuyor. vaktimizi yolda geçirmeye razı olup, 10 yıllık kredi çekip öyle bir şey yapabiliriz belki.
Ben Tuzlaya bakıyorum. 500 bine apartman dairesi şu an var..Çok iyi muhit değil bir kadıköy değil evet ama bence fena değil diyorlar..
Bence tuzlaya da bakın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…