- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.562
- 598
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Bir ömür böyle degilmisler ve olmayacaklar ... Bizler zaten kafaları eleştiriyoruz. Eşi masallahKonu sahibinin geliri 6500 tl. (Eşinin geliri) 123456 kere yazıldı. Konu sahibi ücretsiz izinde şu anlık maaşı yok..
Şu ana kadar en az 5 üye sizin gibi yazdı..konu neden okunmuyor, anlamadım..
Evet hesabını yapıyorum yalan yok.. Ki asgari ücretle çalışmıyorum..İnsana koyan bu paraya satılması değil.
O kadar çalışırken bir kahveye verilecek paranın hesabının yapılması, çünkü o kahve birçok çalışanın yarım ya da saatlik iş bedeli.
Bir fincan kahveye bir saat çalışır mı yahu...
Tamam da, yapıcı yorum yok dikkat ettiyseniz..Bir ömür böyle degilmisler ve olmayacaklar ... Bizler zaten kafaları eleştiriyoruz. Eşi masallah
Valla ben bir kızdım gerçekten.... Çünkü onlar gibi olan arkadaşlarım var ve yatırım yapmak isteyenler ilk başta ya çocuk yapmadı ya da ayaklarını hep ona göre uzattı.Tamam da, yapıcı yorum yok dikkat ettiyseniz..
Nasıl o paraya geçinemezsiniz vs vs vs o kadar.
Memurluğa dönünce şunu bunu yapın vs yazsaydı zaten o yorumu atmazdım.
Öyle yazanlar da oldu, eleştirmedim beğendim hatta yorumlarını..
Hangi şehir orası?Ben bu konuya çok kafa yordum. Gerçekten 2-3 sene önce ev alanlarla bile kiyaslamamak lazim. Kendi memleketimde 450 ye 150 m2 yeni evler varken burada 2+1 orta halli o fiyata. Bir de bu bölgede 2 sene önceye göre ev fiyatları %100 arttı. (Turistik bir şehirde yasiyoruz) 2 sene önce paramız yoktu alamadık simdi paramız var değeri yok maalesef böyle hayat şartları.
Nasıl fiyatlar uçuk değil mi?Konu beni gaza getirdi. Malum sarı siteye girdim. Çarpıya basmam 10 saniyemi aldı
Serbest piyasa ekonomisine aykırı. Devlet dargelirli için toki yapıyor.O üyeyi biliyorum. Nişanlısının 4 işyeri var. 15 binden 60 bin kira masrafı varmış.. 1000 tl yardım oluyordu. Zor durumdalardı. Ki onlar iş sahibi.. gene kenarda paraları vardır. Zavallı insanımız napsın..
Avrupadan tek farkımız bizde aile bağları daha sağlam.. aileler destek oluyor. Ama ya çocuk yoksa veya mazallah ölmüşse? Çocuğa bel bağlanamaz.
Buna bir çözüm olmalı.. bence devlet ev fiyatlarında bir limit belirlese...kira bedeli gibi..
Mesela 400 binlik ev seneye 1 milyon olamaz gibi.. olmaz mı acaba..giderek ev fiyatları uçtu çünkü..
Evet bende o fikirdeyim.Valla ben bir kızdım gerçekten.... Çünkü onlar gibi olan arkadaşlarım var ve yatırım yapmak isteyenler ilk başta ya çocuk yapmadı ya da ayaklarını hep ona göre uzattı.
Kesinlikle katılıyorum. Katılmakla birlikte o arkadaşlara verilen “valla bravo nasıl yapıyosunuz biz de yapalım” içerikli mesajların çoğundan küçümseme seziyorumYa ben burada çok şükür herşeyi alıyoruz yiyoruz diyen insanların, kendi iç dünyalarında hiç de öyle olmadığını düşünüyorum.
Eğer öylelerse toplumdaki bu mutsuzluk saldırganlık neden ?
aynen... yani bizimkilerin ev icin para biriktirme seyi olmadı da hic genel olarak yetistirme tarzı biraz degisikti, yoksa hani ev icin araba icin para biriktirelim tasarruf edelim modu olmadı hic cunku zaten cok eskiden beri bunlar olan seylerdi, guzel evlerde oturduk lüks arabalara bindik. ama kendimi idare etme isini cok zorlana zorlana yasadım ve öğrendim maalesef, o yuzden simdi migrosa gidince mesela ıvır zıvır hicbir sey almam evet cok para tutar ama aldıgım hicbir sey ziyan da olmaz çöpe de gitmez, on liraysa on lira tasarruf ederim o parayla ya da bozukluklarım birikince gider kahve alırım. hani yasak elma dizisi var ya orada yıldız sey diyordu biz varlık icinde yokluk cekiyoruz bizim yalıda oturdugumuza bakma babamız bize hic para vermez diye, aynı iste, yalıda oturuyorum ama yol parası vermemek icin yuzerek bile gidebilirdimSize üzüldüm varlık içinde yokluk çekmişsiniz.
O da aşırı işte, çocuğumun cebinde harçlık yok kabanı yok ben gidip ev için para biriktirmem. Bana çocuğumun hakkını yiyormuşum gibi gelir.
Her şeyin çoğu zarar.. Bir süreden sonra para hırsı oluyor bence.. Bir de bazı kişiler mal yarıştırır, ben bunu çok mantıksız buluyorum. Mesela sizin 1 eviniz var kiminin 2, kiminin 3 kiminin 5, 6,7 ...bu gider böyle.. Herkese yetişemeyiz. Tabi ki başını sokacak 1 ev, 1 yazlık ya da yayla evi lazım. olursa çok iyi olur. Ama sonrası biraz hırs oluyor.Mesela sizin küçükken içinizde neler ukte kalmıştır..çok üzücü..
Benim annemlerinde evi var ama sizinkiler kadar 3 5 tane değil.. Ama çok şükür eksik büyümedim. Çok harcayamadım ama montum da oldu, harçlığım da oldu aç kalmadım. Bu dengeyi kurmak önemli.. Ama tamamen savurmamak da lazım. Bu ülkede emeklilikten sonra asla ev alamazsın. Ne yapacaksan emekliliğe kadar olur. O yüzden denge önemli..
Umarım bir daha öyle yokluk çekmezsiniz..
Evet..Serbest piyasa ekonomisine aykırı. Devlet dargelirli için toki yapıyor.
Kahveli bir cok uye var gercekten,kimi evli kimi nisanli,kimi anne adayi..Yok ben o üye değilim..Daha nişanlıyım evlenemedim ne çocuğu..
Kahveli üyeler var, sanırım onlardan biri..
Emlak danismani,Tebernus Kirecci,yasak degildir paylasmak umarim.Evet Anadolu daha ucuzdu. Bence büyük şehirde ev alamayanlar, ilerisi için emeklilik vs için Anadolu'da ev alıyor.
Mesela bende başımı sokacak bir ev aldıktan sonra daha büyük vs diye istanbulda araştırsam cebimde 1 veya 1.5 milyon olması lazım.
Onun yerine gider misal balıkesirde tek katlı müstakil ev alırım..hem de diyelim 500 bin olsun.. yeter..
Hangi emlak dergisi bu? İstanbulu da kapsıyor mu?
türk kahvesini evde icmek daha guzel ya zaten, dısarıda keyifli olmuyor bence, evde camın onune gecip iceceksin saat söyle 4 gibi, kendi kendine günün kritigini yaparkenAynı fikirdeyim..
Millet orada günde 3 5 içiyor.. Tabi 1 birim para olsa bende içerim ne olacak ki içsen 3 tane 3 lira şaka gibi..
En iyisi kahve makinesi alıp içmek..
Bu fiyatlarla o parayı verirken içim acıyor..
Hele türk kahvesine..Bazı cafelerde küçücük fincanda kahveler olmuş 15 tl.
Ben 15 tlye 3 paket kahve alırım yahu..
Evet kesinlikle ! Artık hamilelikler doğum eskisi gibi değil ve inan bir magnezyum 150 ₺ oda net fiyatı eczane maşallah iki katıEvet bende o fikirdeyim.
Ev peşinatı için en az 2 3 yıl çocuk olmamalı. Yoksa kenara hiç para atamazsın.
Arkadaşlarımdan biliyorum daha hamile iken, doktor, vitamin, dengeli beslenme vs başlıyor.. Sonra harcamalar arşa gidiyor..
Öyle şeyler şu kadar paraya her şeyi alıyorum hem de en iyisini alıyorum diyenlere yazılıyor. Çünkü biz de bizimle dalga geçildiğini seziyoruz.Kesinlikle katılıyorum. Katılmakla birlikte o arkadaşlara verilen “valla bravo nasıl yapıyosunuz biz de yapalım” içerikli mesajların çoğundan küçümseme seziyorum
anlaşılan benim eşimin akıllanması gerek 5000lik telefon kullanıyor hatta benimki bozulunca bana da 4300e aldı vallahi ben bu adamı en iyisi borca sokayım böyle giderse evimiz Teknosa gibi olacak ama yıllarca kirada sürüncezBiz nabalım kendimizi camdan atalım bari. Evimize tek asgari ücret giriyor. 2 çoçukla geçiniyoruz. Zamanında allahdan eşim asgari ücreti biriktirip daire sahibi olmuş , bekarken... annemin yardımıyla cocugum özel anaokulda okuyor. Et, kıyma gibi şeyleri yemek çok zor. Birde hastane masrafları çıkıyor .... Bir şekkilde rızık geliyo . İnsanlar bolluk zamanında birikim yapmalı teknolojik aletler, en guzelinden giyinmek, kuaförler, ı phone kullanırsa birikim yapamaz tabiki...
Şu şartlarda 5binlik telefon normal biliyorsunuz değil mi? Yani Çok değil.anlaşılan benim eşimin akıllanması gerek 5000lik telefon kullanıyor hatta benimki bozulunca bana da 4300e aldı vallahi ben bu adamı en iyisi borca sokayım böyle giderse evimiz Teknosa gibi olacak ama yıllarca kirada sürüncez
Şöyle, eğer ikimizin de işine 1 saat uzakta, merkezi olmayan yerlere bakarsak 750bine falan bulunuyor.Nasıl fiyatlar uçuk değil mi?
Ben Tuzlaya bakıyorum. 500 bine apartman dairesi şu an var..Çok iyi muhit değil bir kadıköy değil evet ama bence fena değil diyorlar..Şöyle, eğer ikimizin de işine 1 saat uzakta, merkezi olmayan yerlere bakarsak 750bine falan bulunuyor.vaktimizi yolda geçirmeye razı olup, 10 yıllık kredi çekip öyle bir şey yapabiliriz belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?