Asla para birikmeyen ev

802 kredi odedim

55 tl kitap aldim

40 tl yol yukledim

30 tl salca aldim

200 tl yolladim

200 tl goz doktoru

50 tl bayram harcligi

60 tl sok market

95 tl su faturasi

260 tl kasap

200 tl ipekn hanim

530 tl kredi karti odemesi

320 tl blender

250 tl annemin telefonu

30 tl taksi

20 tl mado

25 tl kargo

20 tl kumbara madeni para

40 tl bagis

50 tl migros

50 tl mado

50 tl taksi

200 tl migros ceki alisveris

600 ticket alisveris aylik

Ben bu ay ilk keher seyi yazrim.

Mutfak alisverisimi ticket ve migros ceklerimle yapmama ragmen sonuc ortada.

3000 tl ile gecinen arkadas alkisliyorum.

Faturalar kira esimde. Durum bu.

biriktiriyorum yakında bir arkadaşımın çiftliği var o yakıt olarak kullanıyor kat kaloriferin de
Bulunduğum yerde atık yağları belediyenin yağ kumbaralarına atıyorum, atık yağlar kat kaloriferinde mi kullanılıyor. Bildiğimiz şekil yapı döküyorlar öyle mi? İlk defa duydum da cahilliğimi mazur görün, açıklarsanız yeni bir bilgi olacak

Restaurantta yemek yemek lüks mü?

Kredi kartı dar gelirlilerin günü kurtarmaları için büyük yardımcı oluyor ama zamanla alışkanlık oluyor hayali bir rahatlık sağlayıp çıkmaza sokuyor maalesef, doğru kullanmayı beceremiyoruz, simdi hala öyle mi bilmiyorum ama bir ara kredi kartlarinin toplam limitleri ev gelirinin 4-5 katı olan insanlar vardı. tasarruf yapabilmek için ilk başta kurtulunması gereken şey kredi kartı.

Benim o her günkü rutinim.
Gerçekten abartı vs değil, günde ortalama 4 saatimi mutfakta harcıyorum, ayakta!
Eğer ki kolay yemek yapmıyorsam, meşakkatli bir işse bu 7 saati buluyor.
Dermanım, dayanma gücüm ya da geleceğe dair bir umudum kalmadı.
Beni ocakla evye arasına gömün bari diyorum.

Bizimde 7.200 falan maaş. 3.000 kredi araba için
Gerisi fatura mutfak herşey içinde. Bende istiyorum en azından bi 300 500 kalsın. Ama markete gidip 3 parça bişey alınca 150 lira veriyorsun nasıl biriksin böyle.

At binenin kilic kusananin valla aynen anlattigin gibi yasiyor cogunluk. Bana da bir cocuga bakmak zor geliyor iste, cunku inanilmaz yoruluyorum maddi manevi.
Bu süreç hepimizi mahvetti.
Maddi olarak bir kenara, manevi olarak dayanma gücümüz tükenmek üzere.
Sürekli 24 saat aktif işleyen evler, dışarıda bir aktivite yok pandemi mevcut, hayat aşırı pahalı ve daha bir sürü şey.
Kendimi çarkında dönen hamsterlar gibi hissediyorum artık, şöyle bir kafa dinleyelim desek e o tatiller de uçmuş gitmiş.

Sıkıntıdayım

benim koca beni boşar yav sadece hastaysam ve dışarda çok işimiz var sa yemek yapmam ayda 15 bin tutar yemek masrafı zaten o şekilde
Ben pazarları çok çok nadir yemek yaparım, yılda birkaç kere denk gelir.
Onun dışında evde olsak bile dışarıdan söylenir, bugün de öyle oldu.
Ama fişi görünce ‘yuh ne olmuş fiyatlar, yapsa mıydım acaba’ diye düşündürmedi değil.

nasıl kullanılıyor tam bilmiyorum arkadaş şehirden uzakta oturuyor orda doğalgaz yok kendi yaktıkları bir kalorifer sistemi var orda kullanılıyor diye veriyorum

Allah razı olsun işte ben komşularıma güvenemiyorum önceden çok yardımcıları ben bekarken ama şimdi bir garipler halleri tavırları nedendir bilmem birinde oğlum merdivenden yuvarlandı ona çağırdım birinde de aniden aşırı kusmaya başladı acaba ağzına bişey mi aldı diye korktum çağırdım iki ay arayla ama işte insan bide pandemi dönemi zaten çok yoğunlar boşuna mı oyalıyoruz diye düşünüyor

Siz neden utanıyorsunuz?
Bu kadar emeğinizi sömüren, hakkınızı vermeyen, hepimizi ülkece zor koşullarda ölmeyecek kadar yaşatan, 5 günlük tatili lüks yapanlar utansın!
Ve bilakis, sesiniz daima en fazla çıkan kesim olmalısınız.

virüsten önce ben de cumartesi asla yapmazdım dışarda yerdim eve de paket yaptırırdım ama artık korkudan gitmiyorum bir tek çayyolu köroğlu var gittiğim o da bin de bir

Olmayan parayı harcatıyor insana bizimki 1300 limiti iki elektronik eşya ihtiyacımız vardı onu aldık borç bitince direk çöp olacak

virüsten önce ben de cumartesi asla yapmazdım dışarda yerdim eve de paket yaptırırdım ama artık korkudan gitmiyorum bir tek çayyolu köroğlu var gittiğim o da bin de bir
Biz de dışarıda yemek olayını kestik, hiçbir yere gitmiyoruz.
Sadece ailece piknik alanı o kadar
Ama eve sipariş veriyorum ya, vermeden 4 ay yaşadım anam ağladı.
Dışarda ne yesek her şeyi evde bir şekilde benzeterek yaptım.
Son keşfim kahve zincirleri kahveleri.
White mocca yı çözdüm, yahu bir kahve keyfim vardı alıp geldiğim, o da elimden gitti.
Her akşam istiyor koca kişisi şimdi, seninki daha güzel diye gazı veriyor.
Gece bile mutfaktayım hala

ayıp ediyorlar o zaman.biz de 2 teyze var yaşlı ne isterlerse alırım ben marketten eczaneden sırtımda mı taşıyorum nolacak teyzelerde araba yok sağlık ocağı yokuş çok dik çıkamazlar ben götürüyordum ilaçlarını da beraber alıyorduk ama virüsten sonra götürmüyorum kendim risk grubu olduğum için ama ararlar alırım gene ne isterlerse .yaşıtlarımdan şekerler sohbetleri bile daha güzel özledim onları ama görüşemiyoruz yüzyüze artık

umutsuz ev kadınları diye bir dizi vardı aynı o durumdayız ha ha ha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…