Asla para birikmeyen ev

bu şey değil mi ya bizim ev
bizdede asla ama asla birikmiyor tamam bu ay kenara atacağım diyorum sağlık problemi çıkıyor evde bir sey bozuluyor asla birikmiyor biriktiren varsa cidden tebrikler

Yarım maaş alıyoruz suan içerden yedik epey ve ne kadar zorlansakta ekstra şeyleri almiyoruz geçinip gidiyoruz fakir durumda değiliz ona rağmen elhamdülillah. .Ne kadar çok paradan ziyade paranın bereketi de önemli .
Bizim eve sizin dediğiniz ücret girse birikim yapabilirdim zira covid öncesi tam alırken sizinkinden biraz aşağıdayken söyle yapıyordum. Ay başından 10 gün önce mutfak malzemelerim bitiyordu haliyle içerden yemek yerine 10 gün Sadece evde daha cok bakliyat üzeri tüketim yapiyorduk. Kahvaltılık çok çeşit olmuyordu . 10 gün sıkıp ay başı tekrar eski halimize dönüyorduk.aç ta kalmiyorduk paramız da israf olmuyordu. Ki benimde cocuğum var cevizinden propolisine eksik etmem. Her ay oyuncak almam. Kıyafetlerini azıcık büyük alırım hemen buyuyorlar. Buzluğa sadece 1 ay kendinizi aşarak kışlık stoğunuzuda yaparsanız rahatlarsın.
Benim yakın zamanda doğumum da var masraflar falan yine birsekilde idare ediyoruz.
Demem o ki harcadiklarinizi tekrar gözden geçirin. Paraniz bereketli olsun inşallah . Sizde bize dua edin covid den yarım maaş olayından kurtulalım normale dönelim

Çok kolay anlatayım.
Genel olarak benimsemek zorunda oldukları beslenme türü vejeteryan.
Yaşam tarzı maalesef ki 1920lerle aynı.
Başka türlüsüne imkan yok.
Bir üye 27 yaşımdayım, ömrümde bir kere tatile gittim çocukluğumda tanıdık yazlığı, şuan eşimizle aklımıza bile gelmiyor tatil dedi.
Dolayısıyla geçiniyor işte.
İnsan bilmediği isteyemiyor normal olarak.
Bu ülkenin bir vatandaşı olarak ömründe 1 kete tatile giden, gidemeyen insana çok üzülüyorum.
Yemeği içmeyi geçtim, zevktir der susarsın ama bu boyut, hem endişe verici hem de aynı ülkede birbirimizden ne kadar farklı hayatlar yaşadığımızın kanıtı.

Aaa öyle demeyin Avrupa bizi kıskanıyor

Aaa öyle demeyin Avrupa bizi kıskanıyor
Bence de kıskanyor olabilme ihtimalleri çok yüksek. Biz ülkemizde bu kadar maaş verdiğimiz halde Türkler bize kötü diyor. Türkiyede insanlar 2300 lira maaş alıp survivor gibi hayat yaşayıp nasıl canlı kalabiliyorlar diye kıskanıyor olabilirler. Bide böyle düşünün .

Aynı.
Bim in içerik olarak manav marketi diye biliyorum.

File’de Bim’de olmayan bir çok ürün mevcut. Et reyonu, dondurulmuş balık, şarküteri reyonu da epey geniş. Soruyu soran hanımefendi benim Bim’deki ürünlere kalitesiz demem bozuldu anladığım kadarıyla.

Anladım.
Bu konunun yabancısıyım, yeni yakınıma açıldı bim ve a101.
Meraktan gidip bakıyorum, alıyorum da her zaman kullandığım marka şeyler bulunca.
Dün bimdeydim, gıda almadım.
Ama ananas ve avokado gibi her markette kolay bulunmayan ürünler de gördüm.
Fileyi sadece uzaktan gördüm, bir tanışıklığımız olmadı.
İçeride bu kadar reyon olması iyi olmuş, onu da ziyaret edeyim yakın zamanda

Benim eski iş yerimdeki arkadaşım da Almanya doğumlu. Ama Türk vatandaşı. Ama Almanya'da süresiz yani ömür boyu oturum hakkı var. Sadece 6 ayda bir giriş çıkış yapıyor ülkeye.
Neden sizin yok onu anlamadım?

Turkiyede iki uç oldu. Ya çok zenginsin ya da fakir. Artık orta çok yok. O yüzden bazıları kanıksamış durumda. Durum üzücü.. kışın fiyatlar daha da artacak diyorlar. Ne yapacağız bilmiyorum.

Vallahi oturum izni de almamış sanırım babam. Konsolosluğa gidip görüşecektik aslında pandemi öncesi. Ama iş yoğunluğundan dolayı gidemedik. Sonrada zaten pandemi girdi araya. Kesinlikle katılıyorum uç noktalar olmasına ülkenin. Biz iki kişilik bir aileyiz bir şekilde geçiririz artarsa fiyatlar ama asgari ücretle ev geçindiren insanlara Allah kolaylık versin.

Reactions: 000

Ay Yok ne bozulcam sanki bim benim.hahahahah

Ama yazıp yazıp sonra file deyince gülesim geldi hahahahah

Asgari ücretle şu an geçinemiyorlar.
Bu konu burada açılmış ne ilk ne son geçinemiyorum konusu..
Bu gibi konulara çok yazan oldu. Hepsine de ben yorum yaptim. Hepsi ya aile desteği ya ek iş ya köyden erzak vs ile geçiniyor.
Ev kira diyelim istanbulda. 1000 tl. Fatura 500 tl.
Etti 1500. Kaldı 800. İmkansız geçinmek imkansız.
Daha mutfağı var giyimi var sağlığı var çocuk varsa bez mama var. Imkansız..

Ama halkta bakıyorum hiç tepki yok.
Ne kadar az paraya geçinen varsa en az 2 3 4 5 6 .. çocuk.
Neden ki neden..
Zaten çok zor yaşiyorsun geçinemiyorsun.
Neden ki bu kadar çocuk..

Anlayamıyorum.

Dün bir amca vardı youtube trendlerde. Engelli maaşıyla geçinemiyorum diyen. Bir adam da gelmiş, adamın cebindeki kırk yıllık tuşlu telefona laf ediyordu. Sen geçinemiyorsan telefon sana lüks diye. Bazı yorumlar bana o adamı hatırlattı nedense. Haberleşmeyi lüks gören insanlar için elektrik kullanarak tv izlemek bile israf, bizler şımarığız o yüzden geçinemiyoruz aslında, hayat hiç pahalı değil. Bu ülkede bazı insanlar bir ütopyada yaşıyor, yolunu bulup gidebilsem keşke.

Daha uyguna evler vardır ama emin olun kömürlükten farkı olmayan evlerdir. İşte o evde yaşamaya yaşamak denirse evet İstanbulda yaşıyorlar diyebiliriz. Ben Kağıthanede lüks olmayan bir eve 2000 lira kira veriyorum. Hem geçinemeyip , hem çocuk yapanları hiç anlamıyorum. Düşünün ki tek maaşa düşersek burda ciddi sıkıntıya düşeceğimiz için tüp bebek yapmak istemiyorum. Benimle birlikye çocuğumda sıkıntı çekmesin diye. Ayrıca halkta tepki olmadığı için bu haldeyiz zaten.

Konu Gurbetcilere geldiginde niye surekli tüm gurbetciler linc ediliyor, asalaniyor? Soylenenlerde haklilik payi oldugu kadar asiri abartilarda var. Bende Avrupali Türküm Almanyada memurum durumuzuz iyi Allaha sukur. Ailemin durumuda cok iyi. Tüekiye‘ye geldigimde asla Almanca konusmam, paramin x9 olmasiyla hava atmam. Ama sanildigi gibi degil.

Türkiyede oldugu gibi agir islerde cok az maasa calisip para biriktirip tatile gelen cok, herkezin altinda audi, mercedes yok. Ama yinede haklisiniz sukur cogunun durumu birada daha iyi. Bazilari buna sukredecehine sacma sapan konusuyor. Yinede herkezin bir kefeye koyulmasindan rahatsizim ben.

Asla aynı kefeye koyamam sizin gibi düşünen biriyle , o konuşan kadınları. Özelden size fenomenin ismini atayım oradaki yorumları bi okuyun isterseniz. Tabi ki orada da ultra lüks yaşayan ve normal yaşayan insanlar vardır. Biz 1993 de kesin dönüş yaptığımız için kesin konuşmam yanlış olur bu konuda. Ama biz çok zor şartlarda çalışıyoruz , şöyle kötüyüz böyle kötüyüz , ah vatanım , vatanın kıymetini bilin Gavur ! Ellerde olmak çok zor diyor kimisi ( ama gavur dediği insanın verdiği parayı alıp yiyor) ki bu kelimede ayrı irite edici zaten. E tamam madem zor durumdasın gel o zaman vatanına deyince de düzenim burda nasıl geleyim diyor. İnsan kendi vatanına gelmekten korkar mı ? Çünkü işlerine gelmiyor. Böyle deyince de canım hasetlenme , çalış seninde olur , biraz daha çalış belki benim her sene gittiğim 5 yıldızlı otelde tatil yapabilirsin çok çalışırsan diyor E hani sen çok zor durumdaydın. 11 ay çalışıyoruz krallar gibi tatil yapıcaz hakkımız tabi diyen kişiye ( 3000 5000 euro Civarı bir harcadığını söyledi Bu bayan ) e tamam o parayı türk lirasına çevirince düzen kurmak için yeterli tatile gitme , gel memleketinde ev tut yerleş işte memnun değilsin deyince de direk hakaret ediyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…