Asla para birikmeyen ev

Hangi zihniyet? Konuyu acip kendi kendinize mi konusuyorsunuz? Bakin bir arkadasimiz da soru sormus cevaplamayacak misiniz? Yurt disindan dondunuz mu demis? Yurt disinda nasildi harcama durumlariniz?
O değil de yurtdışında nasıl 7500 lira giriyor eve yurtdışı dediği neresi mesela ?

Şöyle yapıyorum, 10bin giriyo eve, eşimde durduğu sürece kuruş kalmıyo ondan maaşı aldığı gibi çöküyorum, gidip direk bilezik alıyorum her ay olmasa da iki üç ayda bir zorla aldırıyorum, kalan parayla geçincez diyorum gayette geçiniliyo, yanisi azdan az gidiyo çoktan çok bu söz çok doğru, bana kalsa her ay bile bilezik alırım her türlü de geçinirim ama benim adam riske girmiyo cebinde bekletiyo öyle de eriyo tabi para

Ben fileciyim, isyerimin tam karşısında file var organik tavuk, yumurta vs hep fileden aliyorum artik, peynir zeytin reyonu da cok guzel, dondurulmus urunleri, ozellikle pastalarina bayılıyoruz, artık pasta soylemiyorduk sirkete.
Sadece et reyonunu begenmedim ben, etleri sert geldi bana.

İçinde dört kalın dilim olan P**** cheddar peyniri çok değil iki sene önce 12.99’a alıyorduk, önce 16 sonra 19 oldu şimdi 22,50 olmuş el insaf ama! Ne yapalım istiyorlar pazardan kilosu 15’e tebeşir gibi beyaz peynir mi alıp yiyelim? Daha geçen sene 17’ye aldığım T**** iç ceviz 26 olmuş! Ölün diyorlar insanlara, siz de para biriktiremiyoruz diye üzülüyorsunuz.

Dondurulmuş reyonu da çok güzel, insana kilo aldırır valla. Mantıları falan da efsane, eti ben de almıyorum ama dondurulmuş çipura aldık beğendik, somonu da güzeldi.

Eşim de aynı, ay sonunda koyarız diyor ama olmuyor, Allah'tan şimdi borca girdik, yoksa o ödediğimiz parayı ebbedi kenara atamazdık.

Eşim de aynı, ay sonunda koyarız diyor ama olmuyor, Allah'tan şimdi borca girdik, yoksa o ödediğimiz parayı ebbedi kenara atamazdık.
Ay başında atmak lazım sonunda gerçekten olmuyo, bu ay bileziğe yetmedi yarım aldım koydum mesela zorla benimkine kalsa bakalım yine ay sonu diyodu, bide kredi çektirip altın aldırcam az faizler düşsün, kredi borç olduğundan her türlü ödeniyo ama öyle üç beş bilezik falan almak kolay olmuyo ondan şimdi faizi bekliyorum kredi için

Ben istesem de harcayamaz oldum iyi mi?

Yani biliyorum ihtiyacım/ız var, yani hani alsam boşa gitmeyecek o para ama bir mamüle bakıyorum bir etikete. "Yok o bu o kadar etmez" deyip bırakıyorum geri. Her şey korkunç zamlandığı gibi müthiş de kalitesizleşti aynı zamanda. Üzerimdekiler dökülüyor, yenisini almaya elim gitmiyor kızın kıyafetleri genelde ikinci el zira bir karış şeylere istedikleri paralar nefesimi kesiyor. Uygun bulunca stoklu çalışıyorum ben, sürekli giydiğim kotun üretimi yakında bitecekmiş, çifti ortalama 200den bulunca 8 tane aldım, 5 sene kot derdim olmaz misal. Deterjan ve kağıt gruplarında da stoklu gitmeyi seviyorum.

Bu kış para biriktirme hedefimiz vardı ama yazın kredi oranları o kadar düşmüşken borca girip altın/gümüşe gömdük. Her ay biriktirip almaya çalışmaktansa düşük faizle uzun vadeli borçlanıp aynı anda emtianın değerlenerek kendini amorti etmesini umduk ve ciddi karlı çıkacak gibiyiz uzun vadede. Kısa vadede ise bu kış kemer sıkma politikası uyguluyoruz. Çünkü önümüzü göremediğimiz bir süreç bu. Kötü günler geride kaldı, şimdi sırada daha kötü günler var diyorlar ya, o hesap.

Ülkenin durumunu şöyle özetleyeyim, 2012 yılında komşumuz Gürcistan'a gidip 100 TL bozdurunca 180 lari veriyorlardı. Ye ye bitmezdi o para, müthiş ucuzdu Batum. Bugün gidip aynı 100tl uzatınca 41 lari verirler. Avrupaya gitmeye gerek yok, bir tane bacası tüten fabrikası olmayan Gürcistan'ın larisi bile ezdi geçti TL'yi.

Dondurulmuş reyonu da çok güzel, insana kilo aldırır valla. Mantıları falan da efsane, eti ben de almıyorum ama dondurulmuş çipura aldık beğendik, somonu da güzeldi.

Arttiriyorum, dondurulmus bosnak boregi ve pideri çok güzel, sirkette yemegi begenmeyince hemen alip mutfakta 15 dk da pisiriyoruz, elmali kurabiyesini de ben gayet basarili buldum, evde yapilan gibi degilse de disardakilerden iyi, waffle tabani cok guzel, ayvalik tostu ekmegi efsane, bi de kendi markasinin kajun baharati cok iyi.
Kotu olanlar (denediklerimden) harras marka surulebilir cikolata, cips ve bal (sirkette kahvalti yapmak icin almistik, agda kaynatsak ondan guzel olurdu, direkt çöpe gitti)
Yani dusunuyorum, ben baya da ucuz marketlere dadanmis durumdayim, millet sirket yemegini begenmez dışardan söyler, ben marketten aldigimi isitip yerim, gayet ekonomik bir insanım, buna rağmen neden iki yakam biraraya gelmiyor acaba

Kalitesiz evet.
Ben kaç kere tarihi geçmiş ürün yakaladım orada.
[/QUOTE]
Tarihi geçmiş ya da o gün gelmiş ürünleri çalışanları ayrıca elden çıkarmak zorunda. Çıkaramazlarsa maaşlarından kesiyorlar. Müşteri bir ürüne zarar verirse onun da parasını çalışandan kesiyorlar. Kapitalizmin en vahşi hali Bim ve a101 de yaşanıyor. Bunları yeni öğrendim, belirteyim dedim. Araya girdim kusura bakmayın

aslinda insan evine ne kadar giriyorsa okadar harcamaya alisiyor
benim evime suan 7.500 girse 2000 lira artida olacagim demek bu
cunku elimdeki parayla kredi odeyip ev gecindiriyorum sıkıntı çekmeden
Katiliyorum. Benim esim de esnaf kisin 7500 girmiyordur eve yani tek artimiz kendi evimiz ama yeri geliyor para da birikiyor borcta ödeniyor ki 300 tl ayakkabiya vermek artik lüks degil normal birsey.

Son düzenleme:
Ya dark pandemi sürecinde zaten bir süre ucus yasakları vardi.
Eşi ne ara döndü.
İş buldu.
Eşi askeri personeldi , ama tutarsızlıklar çok fazla. Askeri personel yurt dışında iyi para kazanır ve Türkiye’deki maaşı da yatar ve bu kadar kısa sürede dönmez . Çok iyi birikim olması gerekirdi

Eşi askeri personeldi , ama tutarsızlıklar çok fazla. Askeri personel yurt dışında iyi para kazanır ve Türkiye’deki maaşı da yatar ve bu kadar kısa sürede dönmez . Çok iyi birikim olması gerekirdi
Ağustos ayında açtığı kocasının manyakligi hakkındaki konuda da annem bizde kalıyor dedi.
Ne ara annesi yurtdışina gitti de onda kalmaya başladı abdbahs

Yoook hiç siyaset konuşmam zaten velilerle. Ama insanın ümidi kalmıyor bu ülkeye dair onları görünce işte.
Olay politik değil artık.
Tencere kaynamıyorsa siyaset işi bitmiştir.

Ama gelde bunu anlat..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…