- 13 Mayıs 2020
- 1.051
- 4.356
- 53
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
O değil de yurtdışında nasıl 7500 lira giriyor eveHangi zihniyet? Konuyu acip kendi kendinize mi konusuyorsunuz? Bakin bir arkadasimiz da soru sormus cevaplamayacak misiniz? Yurt disindan dondunuz mu demis? Yurt disinda nasildi harcama durumlariniz?
Ben İstanbul'dayım en ucuz damacanayı alıyoruz 8 tl geçen sene 6 tlydi.Filmdelisi ben Istanbulda yasamiyorum. Burada 10tl. Asyasu kullaniyorum bu arada.
Anladım.
Bu konunun yabancısıyım, yeni yakınıma açıldı bim ve a101.
Meraktan gidip bakıyorum, alıyorum da her zaman kullandığım marka şeyler bulunca.
Dün bimdeydim, gıda almadım.
Ama ananas ve avokado gibi her markette kolay bulunmayan ürünler de gördüm.
Fileyi sadece uzaktan gördüm, bir tanışıklığımız olmadı.
İçeride bu kadar reyon olması iyi olmuş, onu da ziyaret edeyim yakın zamanda
Ben fileciyim, isyerimin tam karşısında file var ☺ organik tavuk, yumurta vs hep fileden aliyorum artik, peynir zeytin reyonu da cok guzel, dondurulmus urunleri, ozellikle pastalarina bayılıyoruz, artık pasta soylemiyorduk sirkete.
Sadece et reyonunu begenmedim ben, etleri sert geldi bana.
Eşim de aynı, ay sonunda koyarız diyor ama olmuyor, Allah'tan şimdi borca girdik, yoksa o ödediğimiz parayı ebbedi kenara atamazdık.Şöyle yapıyorum, 10bin giriyo eve, eşimde durduğu sürece kuruş kalmıyo ondan maaşı aldığı gibi çöküyorum, gidip direk bilezik alıyorum her ay olmasa da iki üç ayda bir zorla aldırıyorum, kalan parayla geçincez diyorum gayette geçiniliyo, yanisi azdan az gidiyo çoktan çok bu söz çok doğru, bana kalsa her ay bile bilezik alırım her türlü de geçinirim ama benim adam riske girmiyo cebinde bekletiyo öyle de eriyo tabi para
Ay başında atmak lazım sonunda gerçekten olmuyo, bu ay bileziğe yetmedi yarım aldım koydum mesela zorla benimkine kalsa bakalım yine ay sonu diyodu, bide kredi çektirip altın aldırcam az faizler düşsün, kredi borç olduğundan her türlü ödeniyo ama öyle üç beş bilezik falan almak kolay olmuyo ondan şimdi faizi bekliyorum kredi içinEşim de aynı, ay sonunda koyarız diyor ama olmuyor, Allah'tan şimdi borca girdik, yoksa o ödediğimiz parayı ebbedi kenara atamazdık.
Valla anlamadim ben de. Soranlara da cevap vermemis arkadas kendi kendine yazip duruyorO değil de yurtdışında nasıl 7500 lira giriyor eveyurtdışı dediği neresi mesela ?
Dondurulmuş reyonu da çok güzel, insana kilo aldırır valla. Mantıları falan da efsane, eti ben de almıyorum ama dondurulmuş çipura aldık beğendik, somonu da güzeldi.
Harcadıktan sonra, ancak ne kalırsa onunla birikim yapmayı düşünmek, yanlış bir başlangıç olur.
Gelirinizi 6.500 kabul edin, bu konuda da iradeli durun, bakın nasıl birikiyor.
Velev ki, bir nedenle birinizin maaşında 1000 TL'lik bir kesinti oldu, biraz sallantı ve sıkıntı olur ilk başta ama mecburen kendinizi bu yeni miktara adapte ederek yaşamaya başlarsınız. Mecburiyet hissi esastır :)
Bunu yapmalı mısınız, o ayrı bir şey, ama yapmak istiyorsanız, yolu bu.
Katiliyorum. Benim esim de esnaf kisin 7500 girmiyordur eve yani tek artimiz kendi evimiz ama yeri geliyor para da birikiyor borcta ödeniyor ki 300 tl ayakkabiya vermek artik lüks degil normal birsey.aslinda insan evine ne kadar giriyorsa okadar harcamaya alisiyor
benim evime suan 7.500 girse 2000 lira artida olacagim demek bu
cunku elimdeki parayla kredi odeyip ev gecindiriyorum sıkıntı çekmeden
Ya dark pandemi sürecinde zaten bir süre ucus yasakları vardi.Valla anlamadim ben de. Soranlara da cevap vermemis arkadas kendi kendine yazip duruyor
Eşi askeri personeldi , ama tutarsızlıklar çok fazla. Askeri personel yurt dışında iyi para kazanır ve Türkiye’deki maaşı da yatar ve bu kadar kısa sürede dönmez . Çok iyi birikim olması gerekirdiYa dark pandemi sürecinde zaten bir süre ucus yasakları vardi.
Eşi ne ara döndü.
İş buldu.
Ağustos ayında açtığı kocasının manyakligi hakkındaki konuda da annem bizde kalıyor dedi.Eşi askeri personeldi , ama tutarsızlıklar çok fazla. Askeri personel yurt dışında iyi para kazanır ve Türkiye’deki maaşı da yatar ve bu kadar kısa sürede dönmez . Çok iyi birikim olması gerekirdi
Ben ilk konularına inanmıştım ama keklemmişiz bayaAğustos ayında açtığı kocasının manyakligi hakkındaki konuda da annem bizde kalıyor dedi.
Ne ara annesi yurtdışina gitti de onda kalmaya başladı abdbahs
Valla baya baya garip:)Ben ilk konularına inanmıştım ama keklemmişiz baya
Olay politik değil artık.Yoook hiç siyaset konuşmam zaten velilerle. Ama insanın ümidi kalmıyor bu ülkeye dair onları görünce işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?