Asla para birikmeyen ev

Bu arada ben tebrik etmiştim sizin gibi maharetli hanımları ve dolayısıyla sizi... Allah daha çok versin inş... İstemeden kalbinizi kırdıysam özür dilerim... Allah hepimize bol bol rızk ihsan etsin ne diyeyim...

Kusura bakmayın ama çocuk doğacak Allah rızkını gönderecek cümlesi çok yanlış Siz böyle diyerek çocuğu olup fakirlik fukaralık çeken dünyadaki nice insana hakaret etmiş oluyorsunuz Çünkü size "gönderilecek" rızık onlara gönderilmemiş oluyor Sizin dediğiniz gibi olsa koca dünyada açlık sefalet olmazdı değil mi?

Bakın arkadaşlar sonuçta burası bir forum ve herkes bütçesi hakkında konuşmuş bende hiç bir şey e gerek duymadan yedigimden kismadan aylık en fazla bin tl harcadigimi iddia ediyorum bunu size yazdığım zaman elime birşey gecmicek ayrıca kimseye yalan borcum yok ve açlık sınırının altında falanda değilim gayette luxs yaşıyorum aksini iddia eden misafirliğe gelsin kapım hep açık sonuçta bende bir insanım ve her ihtiyacım oluyor hepsinide alıyorum.ve birikim yaptigimida gurur duyarak söylemiyorum birikim yapmaliyim çünkü hamileyim ve geleceğini düşünmem gereken bir çocuğum olucak.evet çocuk olduğu zaman giderim articak ama Allah rızkını gonderecek beni taniyan herkeste aslında cimri olmadığımı paylaşımı çok sevdiğimi kendimden kismadigimi iyi bilir yinede yorumlariniz için teşekkür ederim.fakat birşey yazarken karşınızdakini incitmemeye çalışın hayırlı günler dilerim
Ve evet hanımefendi hayatımda hiç bir şey eksik değil her gün kuaförden çıkmayıp spor yapanlarida görüyorum çok Şükür hiç bir şey eksik değil hayatimda beni çok seven bir eşim var çok sağlıklı çok Şükür beklediğim bir evladım var huzurum var ve çok mutluyum bu kadar mutsuz insanın olduğu yerde bence benim hiç bir eksiğim yok..
Bu arada ben tebrik etmiştim sizin gibi maharetli hanımları ve dolayısıyla sizi... Allah daha çok versin inş... İstemeden kalbinizi kırdıysam özür dilerim... Allah hepimize bol bol rızk ihsan etsin ne diyeyim...
Ben özellikle sizin için yazmadim asıl ben özür dilerim.ben yazdığım mesaja bu kadar tepki verdikleri için şaşırdım açıkçası sonuçta hepimiz bayanız ve ihtiyaclarimiz var alıyoruz harciyoruz benim harcamam bu kadar diye tepki gosterilmis ona şaşırdım

Gerçekten su kelimeden bu anlamida çıkardınız ya helal olsun size vallahi tebrik ediyorum bir insan iyi niyetle söylenmiş bir kelimeyi daha ne kadar abartabilir canlı örneği siniz.bakin bu çocukları Allahu Teala bize nasip ediyor rabbim rızkını gönderir derken tabiki eşim çalışıp getirir fakat o sadece aracı rabbim gönderir dedim.bunu dünyadaki çocuklara nasıl bagladiniz üstelik evet açlık sefalet yaşanıyor fakat her insanın imtihanı farklı yoksa Allah'ın ne kadar kudret sahibi ve açık gönüllü olduğu tartışılamaz .

Balık ne kadara alıyorsunuz?
Dondurulmuş balıklar bile şu an 300 gr 20 tl.
Ondan soruyorum..

Tazeler daha pahalı..

Vala bizim eve her ay
3 bin giriyor ev kendimizin 2bini birikim yapiyoruz

Mümkün değil
Ben sizin gibiler çok kızıyorum ya
Burda bunları yazıp resmen yoksulluk güzellemesi yapıyorsunuz Halbuki sizi tanısak ya ailelerden maddi destek olduğunu göreceğiz, ya mal mülkten kira geliri olduğunu ya da bir sürü insan gibi devletten düzenli yardım aldığınızı Yani bunlardan biri olmayacak ve ileriki mesajlarinizda savundugunuz gibi bin TL ile fatura yeme içme hepsini halledeceksiniz hem de eksiksiz?

Balık ne kadara alıyorsunuz?
Dondurulmuş balıklar bile şu an 300 gr 20 tl.
Ondan soruyorum..

Tazeler daha pahalı..
Bakın ben normaldede deniz ürün leri tüketmeyen biriyim evimde kokusunada tahammül edemem eşim yiyeceği zaman dışarda yer gelir üstelik bu hamilelik olayindan sonra kokusuna hiç tahammül edemiyorum.

Reactions: 000

Balık çok pahalı.
Dondurulmuş bile pahalı şu an.
Halbuki çoğu alışverişi de uygun marketlerden yapıyoruz.
Mesela muz 14 tl. Ucuza alan var mı.
Mesela 5 tl ye. Ben sanmıyorum da.
Bazı yiyecekleri ucuza alamazsın.

Somon gibi..

Her ay eve giren paranın 1000 ve ya 500 TL sini çekmeyin bankadan onu ellemeyin öyle öyle çoğalır ya da her ay bir iki tane çeyrek altın alıp koyun kenara
Biz öyle öyle biriktiriyoruz ki bunu yapmak gerekir

1ay boyunca nereye ne kadar harcadınız bi kenara not alın bi bakın gercekten nereye ne veriyosunuz gözden kaçan ne var. Zaten harcama listenize baktıkca da gereksiz hiç bişeye eliniz uzanmıyor.

Reactions: 000
Devletten hiç bir yardım bugüne kadar almıyorum ki alsaydım söylerdim çok Şükür durumum iyi ailemden maddi destek almıyorum aksine kendilerine borç vermisligim bile var üstelik eşimin ailesi yle görüşmüyoruz onlardanda alinmiyor yani ev kendimizin ve bin tl harcıyoruz her ay hiç bir şey de kismiyorum kismamda nasilki siz aaa bugün ekmek yok birikim yapmam lazım ekmek yemiyim diyemeyecekseniz bende diyemem o yüzden herşeyi aliyorum

Bide sizin gibilere kızıyorum demek hoş değil o zaman bende senin gibi yarınını düşünmeyen birine kızıyorum eline geleni harcamaya meyillenmis biri olmaya kızıyorum.

O zaman asgari ücretle çalışan korunmasın 4 çocuk yapsın 5 çocuk yapsın Allah rızkını gönderir desin. Bu nasıl Bi mantık. Bulgur makarnayla yetişen sokağa atılıp size ne ben bakıyorum büyütüyorum diyen insanlar çok var çevremde. Asgari ücretle çalışıyo 5 cocuk yapmış 16 sına basan kızları evlendiriyo erkek çocuklar sokakta perişan. O çocuklara bu hayatı yaşatmaya neye hakları var. Eşimle Benim gelirim ortalamanın çok üstünde Bi tane çocuk yaparken 50 kere düşündük 2. Ye yeter miyiz bilmiyoruz. İnsanlardaki cahil cesareti çok korkunç

Mesela pandemiden sonra Ölüdeniz'e; Antalya'ya gitmek istiyorum..orta segment otellerde tatil istiyorum. Tahminen 10 bini geçer.
Şu an olamaz yani..

Ama şu an istediğimi yapabiliyorum demek büyük lüks.

Size özendim darısı bana..

Sizi tebrik ediyorum. Aylık nereye ne kadar harcadiginizi paylassanız bize de yardımcı olsanız seviniriz.

sorması ayıp abla neden taksit o kadar birikime :) yanlış anlama bin tl ye geçinme ye değil ben buna şaşırdım

Bakın ben bunu kastetmiyorum bu benim ilk çocuğum eşimin maaşı ikimizede onada yeter bende Allah rızkını verir deyip 5 tane yapmaya karşıyım bu anlami nerden çıkarıyorsunuz bilmiyorum ne yani ben bin tl harcayan biri olarak sadece eşim çalışıyor rabbimde rızkını verir aramızda buyururuz çocuğumuzu dediğim için 5 çocuk yapıp sokaga atan kadın sinifinami giriyorum acımasız oluyorsunuz bazen

sorması ayıp abla neden taksit o kadar birikime :) yanlış anlama bin tl ye geçinme ye değil ben buna şaşırdım
Neden toplu alayım ki kardeşim bu devirde yarın ne olacağı belli değil param elimde kalsın allah korusun yine bir kriz çıkarsa elimizde para olmamasi ne demek biliyormusun sen ben burada yillarca kaliciyim taksit yapıp yavas yavaş ödicem çocuğun kiyafet ve diğer ihtiyaçlarını peşin alicam

Sizi tebrik ediyorum. Aylık nereye ne kadar harcadiginizi paylassanız bize de yardımcı olsanız seviniriz.

Ben de 5 gunluk ornek aksam yemegi menusu rica ediyorum arkadasimizdan. Gercekten kotu niyetimden degil, kafamda oturtamiyorum ama herkesin normali farkli oldugu icin acaba her seyi yiyorum'dan kasit ne onu anlamaya calisiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…