- 16 Nisan 2020
- 2.464
- 5.227
- 78
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
derin dondurucun var mı ?Neden toplu alayım ki kardeşim bu devirde yarın ne olacağı belli değil param elimde kalsın allah korusun yine bir kriz çıkarsa elimizde para olmamasi ne demek biliyormusun sen ben burada yillarca kaliciyim taksit yapıp yavas yavaş ödicem çocuğun kiyafet ve diğer ihtiyaçlarını peşin alicam
Var nedenderin dondurucun var mı ?
Ben her şeyi alabildiğini sanmıyorum.
Imkansız.
Benim küçük şehirde yasayan yakınlarım var.
70 tl ye bir hafta tüm gıda ürünlerini alman imkansız.
Anca iki üç kahvaltılık alırsın.
Tabi 70 tl değil 70 euro ise iş değişir.
Almanya'da yaşıyorsa inanırım.
Siz köyde mi yaşıyorsunuz? Hangi ildesiniz acaba? Belki oralardaki köylülerden alıyorsanız cidden ucuz alırsınız çünkü.Bakın ben bunu kastetmiyorum bu benim ilk çocuğum eşimin maaşı ikimizede onada yeter bende Allah rızkını verir deyip 5 tane yapmaya karşıyım bu anlami nerden çıkarıyorsunuz bilmiyorum ne yani ben bin tl harcayan biri olarak sadece eşim çalışıyor rabbimde rızkını verir aramızda buyururuz çocuğumuzu dediğim için 5 çocuk yapıp sokaga atan kadın sinifinami giriyorum acımasız oluyorsunuz bazen
Var nedenkışlık dolu patlıcan falan doldurdum közleyip
Elektrik, su,telefon, doğalgaz 200 TL tutsa sigara alkol gezme yoksa et yok denecek kadar alınırsa olur yoksa olmaz. Mümkün değil.Vala bizim eve her ay
3 bin giriyor ev kendimizin 2bini birikim yapiyoruz
Hamileyim etin kokusu çok geliyor kurbanda baya et geldi eşime yapıyorum arada Diyarbakır dayim evet köye yakın zaten tarlalarda bize yakın direk gidip tarladan da alabiliyorum patlican biber falan zaten kışlık için hep tarladan aldımSiz köyde mi yaşıyorsunuz? Hangi ildesiniz acaba? Belki oralardaki köylülerden alıyorsanız cidden ucuz alırsınız çünkü.
Et tüketiyor musunuz? Şu an hamilesiniz gerçi, Ben hamileliğim boyunca yiyememiştim, kokmuştu bana ki çok severim. Eğer köyde büyükbaş filan kesmiyorsanız haftada 70 lira gerçekten çok az et filan almaya. He normalde de et sevmiyor olabilirsiniz.
Var nedenkışlık dolu patlıcan falan doldurdum közleyip
yoksa dedim 1000 tl alırsan 500 e düşer diye ümitlenmiştimarkadaşlar hep söylerim görüyorsunuz tasarrufun başı derin dondurucu. Birşey daha öğrendim ben hep peşinciydim taksit olayını düşüneceğim ama o da kredi kartıyla oluyor ya kredi kartıyla tasarruf zor. Ona bi çözüm önerin var mı?
O rızık denilen anne sütü imiş sadece. Öyle duymuştum. Ki o bile çoğu kadında maalesef olmuyor.Gerçekten su kelimeden bu anlamida çıkardınız ya helal olsun size vallahi tebrik ediyorum bir insan iyi niyetle söylenmiş bir kelimeyi daha ne kadar abartabilir canlı örneği siniz.bakin bu çocukları Allahu Teala bize nasip ediyor rabbim rızkını gönderir derken tabiki eşim çalışıp getirir fakat o sadece aracı rabbim gönderir dedim.bunu dünyadaki çocuklara nasıl bagladiniz üstelik evet açlık sefalet yaşanıyor fakat her insanın imtihanı farklı yoksa Allah'ın ne kadar kudret sahibi ve açık gönüllü olduğu tartışılamaz .
Bir gün kuru fasulye pilav turşu falan .2 gün fırında et yaninda sebze falan 3 gün makarna çorba pizza börek falan yaparım bazen . türlü bulgur falan meyvede karpuz kavun şeftali üzüm falan alırım ama onlar burda çok uygun Diyarbakır karpuz kavun yeri üzüm bağdan alıyorum toplu sarma için yaprak falanda ben bağdan alıp basarim ordada ücretli ama uygun ve kendim yaptığım için icerigini biliyorum tursumuda kendim yapıyorumGercekten anlayabilmek icin soruyorum, kotu niyetli degil yanlis anlamayin. 5 gunluk aksam yemegi menunuzde neler olur mesela? Belki beslenme duzeninizle alakalidir ve bize o yuzden az geliyordur.
sorması ayıp abla neden taksit o kadar birikime :) yanlış anlama bin tl ye geçinme ye değil ben buna şaşırdım
Bende maddiyatla desteklendigini söylüyorum eşim çalışıyorO rızık denilen anne sütü imiş sadece. Öyle duymuştum. Ki o bile çoğu kadına maalesef nasip olmuyor.
Mesela benim annem.
Sutu az gelmiş. Mama yemişim.
O zaman maaşın yarısı mamaya gidermiş.
Şükür ki pirinc lapası ile büyümedim.
Hastalıktan mahvolurdum.
Durumları varmış ki bir maaşla geçinip diğeri ile bana mama almışlar. 33 yıl önce mulipa pahalıymış.
Gerçi şu anda da 100 tlyi geçti.
Yani tamam maneviyatınız olabilir.
Ama maneviyat maddiyatla desteklenmedikçe benim için sadece avuntudur.
pizzaya sucuk ve kaşar koyuyorsan onun maliyeti zaten 100 tl yi aşıyor abla üşenmedim ben hesap ettim bigünBir gün kuru fasulye pilav turşu falan .2 gün fırında et yaninda sebze falan 3 gün makarna çorba pizza börek falan yaparım bazen . türlü bulgur falan meyvede karpuz kavun şeftali üzüm falan alırım ama onlar burda çok uygun Diyarbakır karpuz kavun yeri üzüm bağdan alıyorum toplu sarma için yaprak falanda ben bağdan alıp basarim ordada ücretli ama uygun ve kendim yaptığım için icerigini biliyorum tursumuda kendim yapıyorum
Ya luxs yaşıyorum derken tabiki de kastettigim bu değil çok Şükür kimseye muhtaç değilim istediğimi alıyorum bence bu devirde bu bile bir luxs tabikide tatile falan gidemiyoruz ama bunlari gerekli bulmuyorum yani yoklugunu aramiyorum da ve evet çocuk olduğunda masraf artacaktir onun için harcamaya hazırım zaten kendimizi bu konuda yeterli hissetmeseydik emin olun bu cocuguda dunyaya getirip surundurmezdik bende eşimde çocuğumuz kimsenin eline bakmasin gözü kalmasın ciyizBanada garip geldi. 3000 maas alip bunun ucte ikisini biriktirmek. Ha cocuk icinse bu kadar anlarim ama 3000 maas zaten neki? Muhtemelen hanimefendi koy gibi ilce gibi bir yerde oturuyor. Cocuk oldugunda zaten harcamalar iki katina cikacak.
1000 tl ile bir sekilde geciniyorlar anlasilan ama bari luks yasiyorum deme. Bana gore luks her yil yapilan 5 yildizli otelde tatildir, kapimin onunde audi, bmw, mercedestir. Bu gibi seyler.
Hamileyim etin kokusu çok geliyor kurbanda baya et geldi eşime yapıyorum arada Diyarbakır dayim evet köye yakın zaten tarlalarda bize yakın direk gidip tarladan da alabiliyorum patlican biber falan zaten kışlık için hep tarladan aldım
Anladım canım ben de ağzıma sürememiştim ama bol süt, muz, yumurta ve ceviz tüketmeye çalış. Bütün vitamin depoları boşalıyor hamileyken. Et de önemli b12 kaynağı. Eşim Diyarbakırlı, ben hiç gitmedim ama yaşadığınız yerler Eminim daha uygundur. Sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah.Hamileyim etin kokusu çok geliyor kurbanda baya et geldi eşime yapıyorum arada Diyarbakır dayim evet köye yakın zaten tarlalarda bize yakın direk gidip tarladan da alabiliyorum patlican biber falan zaten kışlık için hep tarladan aldım
diyarbakır örgü peyniri vardırSimdi anlaşıldı.. köyde iseniz büyük şehir en az ×3 fiyatlar.
Orada güzel peynirler de olur mis gibi.
Mesela ben Erzincan Tulum Peyniri hastasiyim.
Yarım kiloyu 25 tl ye alıyorum. 1 kilo 50 tl. Yer istanbul.
Siz büyük ihtimal uyguna peynir yapan köylüden alıyorsunuzdur.
pizzaya sucuk ve kaşar koyuyorsan onun maliyeti zaten 100 tl yi aşıyor abla üşenmedim ben hesap ettim bigün
Bak şimdi unun kilosu 5 TL yagda 10 diyelim sucuk 5 TL biber burda 2 domates 2 ki kiloyla girmiyor peynir ev peyniri katıyorum oda kilosu 14 ama pizza yapicam diye ozellikle almıyorum mutlaka evde malzemelerin yarışı oluyor sonuçta yağ un hep alıyorum yada domates biberpizzaya sucuk ve kaşar koyuyorsan onun maliyeti zaten 100 tl yi aşıyor abla üşenmedim ben hesap ettim bigün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?