- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
- #1.021
öyle bacım, allah sonumuzu hayıretsin ama gidişat hiç iyi değil, biz yemesek de gezmesek de giymesek de olur, analık der geçeriz ama şu çocukların günahı ne...bir tane evladım var, 2. ciye cesaret edemedim, karı koca köpek gibi çalışıyoruz yine de korkuyorum ilerde yetememekten, şimdiden yetmiyor çunkü...gidalarini,eğitimlerini, sağlıklarıni,mutluluklarını , geleceklerini geçtim can güvenliklerini bile çaldılar evlatlarımızın...hep diken üstü , hep umutsuzlukla , hep yarından korkarak mı yaşıycaz böyle? yaşanır mı böyle?Çok haklısınız. Haftada 70 TL mutfak masrafı için herşeyi ve dahası kalitelisini alıyorum diyen var. Daha dün 250 gr dut kurusu, 250 gr yaban Mersin’i kurusu, yarım kilo Antep fıstığı, yarım kilo kabak çekirdeği, 250 gr çiğ fındığa 115 TL ödedim. Zaten 3 çocuğa birer avuç versem bunlar ancak bir hafta yeter.
Küçül bir yerde yaşamama rağmen keçi sütünün litresi 12 TL haftalık 5 litre lazım ki ufaklığın yoğurdu, peyniri, tereyağını ondan yapıyorum. Büyükler günde 1,5 litreden haftada 10-11 litre inek sütü içiyor. İkisinin toplamı 120 TL. Bu sadece süt yani. Daha bunun eti, balığı, peyniri vs var.
Lanet olsun bu düzene kendi boğazımdan kısıp evladıma yetirmeye çalışıyorum demek var bir de asgari ücrete dört dörtlük besleniyorum demek var. Güzellemesini yapınca koşullar iyileşmiyor maalesef. İşin tuhafı da gerçekten zor koşullarda yaşayanlar bunu normal görüp, nispeten daha yüksek gelir grubunun düzene itiraz etmesi. Ne diyeyim Allah sonumuzu hayretsin.
Evet doğalgazda pahalı.Doğru diyorsun da da si belli işte.. yapılmalı gereken de bu çoğu şey de böyle doğalgaz da böyle pahalı mesela.. bir ara herkes alabilsin et yiyebilsin diye ithal hatvan getirdiler sozde noldu et fiyatları düştü mü hayır..
Doğrudur inanırım.Bu akşam markette elma gördüm 15.90 tl inanamadım hala etkisindeyim hahahah. Ben mi fakirim yoksa elmanın mı g.tü kalktı
Ama canım o zaman nasıl vergi toplanacak. Araba da inanılmaz vergi var misal, hazinenin yüzde 20 si arabanın ÖTV ve MTV sinden karşılanıyormuş. Mazotta yüzde 67 vergi var. Dışarı çıkmaya korkuyır
ev alırken eşek yükü ile tapu harcı ödüyorsun, her yıl da emlak vergisi ödüyoruz, kiradaki yatırımlık evin yılda bir ayı maliyete vergi olarak gidiyor. Bir ara sayın gökçek Ankara’da yol kaldırım vergisi gibi bir borç göndermişti evlere. Hukuksuz bulundu da ödenmedi
Bizim 12 bin liraya aldığımız cep telefonu, yurt dışında 6 bin lira. Oradan getireyim dersen pasaporta işletme için ödediğin vergiler inanılmaz zamlandı. 618 TL sen 1500 liraya yükseldi. Her ay cep faturamızdan belli bir vergi kesiliyor.
Biraz birikim yapalım diyorsun, hop altında dolarda vergi çıktı 2 ay önce.
Diyebilirsin ki zengin ödesin, evi arabası olan devlete vergi versin. Fakirin cebindekini de gıdadan alacağı vergiler tamamlanacak. Sigara ve alkollü ürünlerdeki vergi zaten yüksek.
Kadınlarımız da artık çalışarak, bir şeyler elde etmek yerine, bunlara sahip olan yaşlı adamlarla birlikte oluyorlar. Geçen bir haberde okudum, 80 yaşında (95 gibi duruyor dede) sosyetenin bilinen bir yaşlı zengini 30 yaşında avukat ile evlenmiş.
Ülke ekonomik krizde oldukça, kadınlarımız parçalanan Sovyetler birliğindeki kadınlar gibi olmaya başlayacak diye çok korkuyorum. Gelecekten çok tedirginim. Bizim çocuklarımıza sunduğumuz imkanları, yetişkin olduklarında bulamayacaklar diye korkum.
TV De her gün korono ve pandemi nedeni ile zor durumda yaşayan insanlar. Yaşadığım şehir küçük bir yer, insanlar bir şekilde geçiniyor ama büyük şehirde insanların yaşamları çok zor. Burada insanlar görmedikleri için bazı şeyleri aramıyor ama metropolde insan birine nefsini kapatsa, canı başka bir şey istiyor. Hele de çocuklar
Çocuklar gördüklerini istiyorlar, insanların gelirleri arasında uçurum oldukça, çocuklar hep bir şeyler görüyor. İnşaallah ülke olarak şu süreç atlatılır da, uçurum azalır
Çok endişeli ve mutsuzum bu durumdan. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın
Keyfimize limon bile sıkamayacagız desene abla fhjkhffHazırlanın uçuşa geçiyoruz,limon olmuş 12 lira tünelin uçundaki ışığı gören varmı hanımlar ben göremiyorumda.,Yoksa benmi körüm..
Keyfimize limon bile sıkamayacagız desene abla fhjkhff
Keyfimize limon bile sıkamayacagız desene abla fhjkhff
Aynen valla ben çaktırmadan salataya bile hazır limon suyu kullanıyorum sjksjksjksjk
Ben koydum eşim anladı smdmffmfmfk iki limon alıyorum yarın yarım idare ediyorum
Ben ta geçen hafta gördüm tezgahlarda 12 tl idi.
Bu pazar fiyatı.
Kilosu 5 tl olan bamya'dan (Bizde 16 tl'idi) bile daha pahalı ajhadgHSGS
Bamya'ya limon da sikamiciz...
Abla neyse doğalgaz bulundu diyolla, limonu düşürür, biz de bol bol yerink.Hazır limon suyu kullancan doktorcum en karlısı o zatibu limonlae nereye gidiyor arkadaş yurt dışı tabisi..
Doğrudur inanırım.
Fakirleştiğimiz doğru.
Ama elma da nolmus öyle ya..
Kendini bilmez olmuş.
Elmayı da mı ithal ediyoruz yoksa..
Abla neyse doğalgaz bulundu diyolla, limonu düşürür, biz de bol bol yerink.
Hadi limonun elmanın mevsimi değil ama domatesin kilosu ne öyle sen domatessin şimdi pahalı olursan sonra hiç yiyemeyiz
biberi patlıcanı salatalığı derken meyveler zaten pahalı ..
Neden tarım ülkesi olan bir yerde bu ürünler pahalı
Adam ekmiyor.Hadi limonun elmanın mevsimi değil ama domatesin kilosu ne öyle sen domatessin şimdi pahalı olursan sonra hiç yiyemeyiz
biberi patlıcanı salatalığı derken meyveler zaten pahalı ..
Neden tarım ülkesi olan bir yerde bu ürünler pahalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?