Asla para birikmeyen ev

Tasarruf birikim falan diyince hemen mutfaktan kısmaya çalışıyor birçok kişi nedense
Kısılacak bir yer kalmadı millette. Tatile gidemiyor, giyim alamıyor, teknolojik ürün alamıyor. Sadece gıdaya para harcayınca ondan kesmeye çalışıyor

Ben de yıl kaç yazacaktım, 2000 lerin başı sanırım

Damacana mı? tifolu kuyu suyu dururken? müsrifsin işte, kabul et kurtul

Yıllarca 10-15 bin bandında kazanıp durduk. Kredi vs de olunca birikim yapamadık. Çocukların kursu, okulu, servisi vs derken ancak geçiniyorduk. Benim ailem hep sizin yerinizde başkası olsa ile başlayan cümlelerle kafamın etini yerdi. İki sene önce eşim terfi aldı, evimizin kredisi bitt kiraya verdik derken 20-25 bin bandına çıktık. Şu an kredi ödeyip, dışarda yemek yiyip, tatile gidip, birikim yapabiliyoruz. Ama yine de hala düşünmeden harcıyoruz diyemem. İnsanca yaşayıp üstüne birikim yapmak için 20 bin üstü kazanmak gerekiyormuş başımıza gelince anladık. Sorun bizde değişmiş yani :)

Bu sizide ilgilendirmiyor başını ye beddua değil baya cahilsin
Güzelim bak herkese parlamissin ama ben yine de dayanamayip söyleyeceğim
5 liralik sucuğu ben sokaktaki kediye vermem
Bak şöyle düşün canım etin kilosu kaç lira mesela burda 60 lira
Bir kilo sucukta en az 700 Gr et vardır o zaman 5 liralık sucukta ne var hiç düşündün mü
Allah'ım esirgesin yavruna bir şey olur yeme canım yeme asla

Bu akşam markette elma gördüm 15.90 tl inanamadım hala etkisindeyim hahahah. Ben mi fakirim yoksa elmanın mı g.tü kalktı

O piliç sucuk olabilir. Sucuğun memleketindeyim, merdiven altı yerler dahi o fiyata mal edemiyor.

Bence eksi hesaplarını kapatmakla işe başla, zor günler bizi bekliyor

Kapanmıyorki ordan kapanırsa diğer taraftan açılıyor. Ben kanıksadım derin bir kabulleniş ve huşuuuu içerisindeyim :d böyle konular görünce bi sorguluyorum geçiyor sonra.

ne güzel işte 1000 tlsini harcayıp 24 binini de birikime ayırın 1000 le nasıl lüks yaşanıyor öğrendik biz bu konuda dünden beri

tadını çok seviyormuş başka sucuk yemezmiş

ne güzel işte 1000 tlsini harcayıp 24 binini de birikime ayırın 1000 le nasıl lüks yaşanıyor öğrendik biz bu konuda dünden beri
Valla okudum o üyeyi ben de. 3 çocuk var bizde mutfak masrafımız aylık 3.500-4000 arası oluyor. Daha geçen ay ufaklığı kontrole götürdüm M..park’a. Doktor bir iki test istedi kontrolle birlikte 1.000 TL tuttu. Bizim eczacı her ay iki kutu bitirdiği Si...er damlanın kutusunu 92 TL’ye satıyor. Daha ne söyleyeyim ki. Burada mucizeyi başarıp asgari ücretle geçinmeye çalışanlar var bu nedenle cümleleri özenle seçmeye çalışıyorum ama gerçekten hayat çok pahalı.

hiç hasta olmuyorlar galiba benim devam ettiğim hastanenin geceliği tedavi hariç bir asgari ücret 2 yılda 250 bin tl tuttu en az tedavim allahtan çoğunu sigortam ödedi yoksa arabam elden gitmişti

Ay bı an gerçek zannedip kendimil Tokyo'da yaşıyor hissiyatina kapıldım ama kısa sürdü...

Doğru diyorsun da da si belli işte.. yapılmalı gereken de bu çoğu şey de böyle doğalgaz da böyle pahalı mesela.. bir ara herkes alabilsin et yiyebilsin diye ithal hatvan getirdiler sozde noldu et fiyatları düştü mü hayır..

hiç hasta olmuyorlar galiba benim devam ettiğim hastanenin geceliği tedavi hariç bir asgari ücret 2 yılda 250 bin tl tuttu en az tedavim allahtan çoğunu sigortam ödedi yoksa arabam elden gitmişti
Olmazlar mi hiç.. Genelde üçü sırayla bir hafta arayla :) Yani rutin kontrolde istenen kan testleri bu kadar tuttu, alerji falan testi de değil üstelik. Size de geçmiş olsun bu arada.

aslında pahalılık konusunda herkes hemfikir sanırım ama altini çizdiğim anahtar sözcükler konusunda anlaşamıyoruz bazı üyelerle ...insanca yaşamak lüx , müsriflik, şükürsüzlük ; köle gibi ,çer çöp yiyerek boğaz tokluğuna yaşamak ise normal kabul edilir oldu memlekette bunu anlatamıyoruz

Çok haklısınız. Haftada 70 TL mutfak masrafı için herşeyi ve dahası kalitelisini alıyorum diyen var. Daha dün 250 gr dut kurusu, 250 gr yaban Mersin’i kurusu, yarım kilo Antep fıstığı, yarım kilo kabak çekirdeği, 250 gr çiğ fındığa 115 TL ödedim. Zaten 3 çocuğa birer avuç versem bunlar ancak bir hafta yeter.

Küçül bir yerde yaşamama rağmen keçi sütünün litresi 12 TL haftalık 5 litre lazım ki ufaklığın yoğurdu, peyniri, tereyağını ondan yapıyorum. Büyükler günde 1,5 litreden haftada 10-11 litre inek sütü içiyor. İkisinin toplamı 120 TL. Bu sadece süt yani. Daha bunun eti, balığı, peyniri vs var.

Lanet olsun bu düzene kendi boğazımdan kısıp evladıma yetirmeye çalışıyorum demek var bir de asgari ücrete dört dörtlük besleniyorum demek var. Güzellemesini yapınca koşullar iyileşmiyor maalesef. İşin tuhafı da gerçekten zor koşullarda yaşayanlar bunu normal görüp, nispeten daha yüksek gelir grubunun düzene itiraz etmesi. Ne diyeyim Allah sonumuzu hayretsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…