- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
- #1.001
Kısılacak bir yer kalmadı millette. Tatile gidemiyor, giyim alamıyor, teknolojik ürün alamıyor. Sadece gıdaya para harcayınca ondan kesmeye çalışıyorTasarruf birikim falan diyince hemen mutfaktan kısmaya çalışıyor birçok kişi nedense
Bence eksi hesaplarını kapatmakla işe başla, zor günler bizi bekliyorBu konudan sonra kendimi sorguladım. Ben eksi hesaplarımı biriktiriyorum millet o hooooama iyi oldu bu konuyu görmem. Bana bir şeyler kattı.
Ben de yıl kaç yazacaktım, 2000 lerin başı sanırım5 liralık çok sağlıklı sucuklar var, %100 dana eti ve hiçbir katkı maddesi, atık-kıkırdak nişasta sinir şu bu içermiyor, çok da leziz. Yediğiniz şeyleri pahalı pahalı alıyorsunuz sonra da para birikmedi diyorsunuz, biz etin kıymanın kilosunu 15 liradan alıyoruz, burada kasabımız var, %100 dana eti eminiz ve çok sağlıklı ayrıca pazardan 2 liraya 5 kilo muz, tanesi 50 kuruştan da avokado ve sadece 20 liraya kilolarca antep fıstığı, badem ve ceviz içi aldık. Hep manavdan alıyorsunuz, bilmiyorsunuz pahalı pazarlardan çıktığınız yok sonra.. şaka la şaka, canım sıkıldı.
Damacana mı? tifolu kuyu suyu dururken?tasarruf için bir haftalık mönümü açıklıyorummmmmpazartesi makarna yanında ekmek salı salçalı makarna yanında ekmek çarşamba domatesli makarna yanında ekmek perşembe yoğurtlu makarna yanında ekmek cuma sebzeli makarna yanında ekmek cumartesi ketçaplı makarna yanında ekmek pazar 5 liralık sucuklu makarna yanında ekmekkk.ekmek yazmamın sebebi 4 kişiye yetmez makarna doymaya ekmek şartturrrrrr.ha yanında da bol bol suuuuu ama bunda bonkörüm halis damacana suyu
Pazarda 10 liraydı. Geçen burda pazarımızın uygunluğundan söz etmiştim nazar değdi kemm gözlülerrçağdaş ta tane 6 tl idi bu hafta
Güzelim bak herkese parlamissin ama ben yine de dayanamayip söyleyeceğimBu sizide ilgilendirmiyor başını ye beddua değil baya cahilsin
Bu akşam markette elma gördüm 15.90 tl inanamadım hala etkisindeyim hahahah. Ben mi fakirim yoksa elmanın mı g.tü kalktıZengin meyvesi muz olmuş..avakodoyu bile solladı bence.
Dolar yükselmeden önce 14.99 tlye alıyordum.
Şimdi 17.99 olmuş.
Adam bir de olur o kadar dedi. Bende nasıl olur bu kadar fiyat farkı dedim.
Gülüyor ...
Gülmekten başka elimizde yapacak bir şey kalmadı galiba..
O piliç sucuk olabilir. Sucuğun memleketindeyim, merdiven altı yerler dahi o fiyata mal edemiyor.Güzelim bak herkese parlamissin ama ben yine de dayanamayip söyleyeceğim
5 liralik sucuğu ben sokaktaki kediye vermem
Bak şöyle düşün canım etin kilosu kaç lira mesela burda 60 lira
Bir kilo sucukta en az 700 Gr et vardır o zaman 5 liralık sucukta ne var hiç düşündün mü
Allah'ım esirgesin yavruna bir şey olur yeme canım yeme asla
Versen de yemez ki5 liralik sucuğu ben sokaktaki kediye vermem
Bence eksi hesaplarını kapatmakla işe başla, zor günler bizi bekliyor
ne güzel işte 1000 tlsini harcayıp 24 binini de birikime ayırın 1000 le nasıl lüks yaşanıyor öğrendik biz bu konuda dünden beriYıllarca 10-15 bin bandında kazanıp durduk. Kredi vs de olunca birikim yapamadık. Çocukların kursu, okulu, servisi vs derken ancak geçiniyorduk. Benim ailem hep sizin yerinizde başkası olsa ile başlayan cümlelerle kafamın etini yerdi. İki sene önce eşim terfi aldı, evimizin kredisi bitt kiraya verdik derken 20-25 bin bandına çıktık. Şu an kredi ödeyip, dışarda yemek yiyip, tatile gidip, birikim yapabiliyoruz. Ama yine de hala düşünmeden harcıyoruz diyemem. İnsanca yaşayıp üstüne birikim yapmak için 20 bin üstü kazanmak gerekiyormuş başımıza gelince anladık. Sorun bizde değişmiş yani :)
tadını çok seviyormuş başka sucuk yemezmişGüzelim bak herkese parlamissin ama ben yine de dayanamayip söyleyeceğim
5 liralik sucuğu ben sokaktaki kediye vermem
Bak şöyle düşün canım etin kilosu kaç lira mesela burda 60 lira
Bir kilo sucukta en az 700 Gr et vardır o zaman 5 liralık sucukta ne var hiç düşündün mü
Allah'ım esirgesin yavruna bir şey olur yeme canım yeme asla
Valla okudum o üyeyi ben de. 3 çocuk var bizde mutfak masrafımız aylık 3.500-4000 arası oluyor. Daha geçen ay ufaklığı kontrole götürdüm M..park’a. Doktor bir iki test istedi kontrolle birlikte 1.000 TL tuttu. Bizim eczacı her ay iki kutu bitirdiği Si...er damlanın kutusunu 92 TL’ye satıyor. Daha ne söyleyeyim ki. Burada mucizeyi başarıp asgari ücretle geçinmeye çalışanlar var bu nedenle cümleleri özenle seçmeye çalışıyorum ama gerçekten hayat çok pahalı.ne güzel işte 1000 tlsini harcayıp 24 binini de birikime ayırın 1000 le nasıl lüks yaşanıyor öğrendik biz bu konuda dünden beri
hiç hasta olmuyorlar galiba benim devam ettiğim hastanenin geceliği tedavi hariç bir asgari ücretValla okudum o üyeyi ben de. 3 çocuk var bizde mutfak masrafımız aylık 3.500-4000 arası oluyor. Daha geçen ay ufaklığı kontrole götürdüm M..park’a. Doktor bir iki test istedi kontrolle birlikte 1.000 TL tuttu. Bizim eczacı her ay iki kutu bitirdiği Si...er damlanın kutusunu 92 TL’ye satıyor. Daha ne söyleyeyim ki. Burada mucizeyi başarıp asgari ücretle geçinmeye çalışanlar var bu nedenle cümleleri özenle seçmeye çalışıyorum ama gerçekten hayat çok pahalı.
Ay bı an gerçek zannedip kendimil Tokyo'da yaşıyor hissiyatina kapıldım ama kısa sürdü...5 liralık çok sağlıklı sucuklar var, %100 dana eti ve hiçbir katkı maddesi, atık-kıkırdak nişasta sinir şu bu içermiyor, çok da leziz. Yediğiniz şeyleri pahalı pahalı alıyorsunuz sonra da para birikmedi diyorsunuz, biz etin kıymanın kilosunu 15 liradan alıyoruz, burada kasabımız var, %100 dana eti eminiz ve çok sağlıklı ayrıca pazardan 2 liraya 5 kilo muz, tanesi 50 kuruştan da avokado ve sadece 20 liraya kilolarca antep fıstığı, badem ve ceviz içi aldık. Hep manavdan alıyorsunuz, bilmiyorsunuz pahalı pazarlardan çıktığınız yok sonra.. şaka la şaka, canım sıkıldı.
Doğru diyorsun da da si belli işte.. yapılmalı gereken de bu çoğu şey de böyle doğalgaz da böyle pahalı mesela.. bir ara herkes alabilsin et yiyebilsin diye ithal hatvan getirdiler sozde noldu et fiyatları düştü mü hayır..Işte yapacak olanı devlet yapmalı. Fiyatları daha ulaşılabilir yapmalı.
Ithal ürün muz evet ama başka ülkelerde de ithal .
Onlarda salkımı 1 birim para iken bizde nasıl tanesi 3 birim para oluyor yahu..
Ortada ciddi uçurum var.
Onu yeme bunu yeme.
Ne yiyeceğiz ya..
Akşam pazarında 10 liraya bulursanız alın.
Sizde yiyin..
Olmazlar mi hiç.. Genelde üçü sırayla bir hafta arayla :) Yani rutin kontrolde istenen kan testleri bu kadar tuttu, alerji falan testi de değil üstelik. Size de geçmiş olsun bu arada.hiç hasta olmuyorlar galiba benim devam ettiğim hastanenin geceliği tedavi hariç bir asgari ücret2 yılda 250 bin tl tuttu en az tedavim allahtan çoğunu sigortam ödedi yoksa arabam elden gitmişti
aslında pahalılık konusunda herkes hemfikir sanırım ama altini çizdiğim anahtar sözcükler konusunda anlaşamıyoruz bazı üyelerle ...insanca yaşamak lüx , müsriflik, şükürsüzlük ; köle gibi ,çer çöp yiyerek boğaz tokluğuna yaşamak ise normal kabul edilir oldu memlekette bunu anlatamıyoruzşu an kredi ödeyip, dışarda yemek yiyip, tatile gidip, birikim yapabiliyoruz. Ama yine de hala düşünmeden harcıyoruz diyemem. İnsanca yaşayıp üstüne birikim yapmak için 20 bin üstü kazanmak gerekiyormuş başımıza gelince anladık. Sorun bizde değişmiş yani :)
Çok haklısınız. Haftada 70 TL mutfak masrafı için herşeyi ve dahası kalitelisini alıyorum diyen var. Daha dün 250 gr dut kurusu, 250 gr yaban Mersin’i kurusu, yarım kilo Antep fıstığı, yarım kilo kabak çekirdeği, 250 gr çiğ fındığa 115 TL ödedim. Zaten 3 çocuğa birer avuç versem bunlar ancak bir hafta yeter.aslında pahalılık konusunda herkes hemfikir sanırım ama altini çizdiğim anahtar sözcükler konusunda anlaşamıyoruz bazı üyelerle ...insanca yaşamak lüx , müsriflik, şükürsüzlük ; köle gibi ,çer çöp yiyerek boğaz tokluğuna yaşamak ise normal kabul edilir oldu memlekette bunu anlatamıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?