- 8 Ocak 2019
- 1.353
- 2.203
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
- #1.041
İlla ki vardır bişeyler diye düşünüyorum.Kısılacak bir yer kalmadı millette. Tatile gidemiyor, giyim alamıyor, teknolojik ürün alamıyor. Sadece gıdaya para harcayınca ondan kesmeye çalışıyor
Burada köylü pazarı kuruluyor normal pazarın yanındaTarimin zirvede oldugu bir ilcede calisiyorum.
Ayakkabi atsan ayakkabi cikacak oyle verimli topraklar
Senelerdir etrafimda kac kisi elma agaclarini sökup sökup atti.
Cogu dalinda birakti.
O kadar azaldıki
Ekonomi kotu ama uretimde ciddi azalma var ben gun gelecek elma diye bir meyve vardi anlatacagiz derdim sanirim o gunler daha yakin
Yalvardim bir tane birakin cocuklariniza kalsin dedim pazardan alirlar cop cikariyor dediler
Burada köylü pazarı kuruluyor normal pazarın yanında
Adamlar normal pazarcılardan 1 tl ye maydonoz alıp biz köyde yetiştiriyoruz organık bu dıyerek 2 tl ye satıyor
Varın siz düşünün artık
Hadı komisyon hal parası yer parası derken normal sebze tezgahlarında 2 liralık sey oldu 10 lira diyelim. Koylu pazarı dedıklerı yerde tezgah parası haftalık 2 lira, komisyon, aracı, hal şu bu parası yok. Dırek uretıcıden halka olan şey neden daha pahalı
İthaldi evetDoğrudur inanırım.
Fakirleştiğimiz doğru.
Ama elma da nolmus öyle ya..
Kendini bilmez olmuş.
Elmayı da mı ithal ediyoruz yoksa..
Vala artık herkes anasının gözü olmuş tabirii caizseSiz bizim pazari gorseniz inanamazsiniz
Hem pahali hem tum satamadiklari urunler tezgahta
Uzun yillardir burdayim artik cevrem var ne nerden alinir biliyorum.
Valla bir ara bu ithal hatvan getirilirken çiftçi hayvan sahipleri bizim memlekette zaten hayvanimiz yeteri kadar var ama bize destek yok destek olsa ithal yerine gibi birşey söylemişlerdi haberde ki doğru bence..Evet doğalgazda pahalı.
Üretim yapmamız lazım. Yoksa böyle pahalı pahalı yeriz. Doğalgaz dolar kuru yüzünden sürekli artıyor. Eti üretsek daha uyguna yeriz. Ithal ithal nereye kadar.. Ben ithal et almıyorum. Ama maalesef alanlar var.
Bizim ev sahibi nerdeyse iki 3 aya yakındır tatilde...adam ayda sadece 2 kere geldi 1 gün kalıp gitti benim önceki ay az kullanımdan faturalanmayip ikinci aya 2 aylık toplam gelen faturamdan daha fazla elektrik gelmiş adama.. 126 lira.. benim 2 aylık 123Sorun sizde değil sorun Ülkeyi Nasıl çökertiriz diye uğraşan mahlukatlarda.. 1 ayda eve 4 sefer gidiyorum elektrik faturası 225 TL Gelmiş elektriğe 1000 TL borcum var hemde kullanmadan
Benim de tek çocuk bende ikiye cesaret edemiyorum hele şu önümüz belirsiz virüs ortamında hiç yani.. virüs bu ekonomi sağlık herşeyi etkiliyo.. şubattan beri hastaneye gitmiyorm misal cocugumdan korkumdan..öyle bacım, allah sonumuzu hayıretsin ama gidişat hiç iyi değil, biz yemesek de gezmesek de giymesek de olur, analık der geçeriz ama şu çocukların günahı ne...bir tane evladım var, 2. ciye cesaret edemedim, karı koca köpek gibi çalışıyoruz yine de korkuyorum ilerde yetememekten, şimdiden yetmiyor çunkü...gidalarini,eğitimlerini, sağlıklarıni,mutluluklarını , geleceklerini geçtim can güvenliklerini bile çaldılar evlatlarımızın...hep diken üstü , hep umutsuzlukla , hep yarından korkarak mı yaşıycaz böyle? yaşanır mı böyle?
Soğan nedir ya soğan bile uçmuştu bir ara onda sonra hiçbirine şaşırmamHazırlanın uçuşa geçiyoruz,limon olmuş 12 lira tünelin uçundaki ışığı gören varmı hanımlar ben göremiyorumda.,Yoksa benmi körüm..
Soğan nedir ya soğan bile uçmuştu bir ara onda sonra hiçbirine şaşırmam
Dün elmanın kilosunu 8 liradan aldım.İthaldi evet
Işte düşün zamanında soğan uçtuysa limon da uçar artık 3 değil 1 tane alırızŞimdide gene limona döndük hala çok pahalı,neyseki soğanın fiatı gene iyi
Aynen doğru.Valla bir ara bu ithal hatvan getirilirken çiftçi hayvan sahipleri bizim memlekette zaten hayvanimiz yeteri kadar var ama bize destek yok destek olsa ithal yerine gibi birşey söylemişlerdi haberde ki doğru bence..
Vah vah. Dağ taş elma olan memleketimizde gelinen durum çok acı..İthaldi evet
Işte düşün zamanında soğan uçtuysa limon da uçar artık 3 değil 1 tane alırız
Tarimin zirvede oldugu bir ilcede calisiyorum.
Ayakkabi atsan ayakkabi cikacak oyle verimli topraklar
Senelerdir etrafimda kac kisi elma agaclarini sökup sökup atti.
Cogu dalinda birakti.
O kadar azaldıki
Ekonomi kotu ama uretimde ciddi azalma var ben gun gelecek elma diye bir meyve vardi anlatacagiz derdim sanirim o gunler daha yakin
Yalvardim bir tane birakin cocuklariniza kalsin dedim pazardan alirlar cop cikariyor dediler
artık ağzımızdan şükür dışında ne çıksa nankör oluyoruz zaten...adam açım diyor ona bile nankör diyorlar sokak röportajlarında...halbuki biz de isteriz devletimiz daha çok yol , daha çok köprü , saray yapsın, bak 2. yazlık saray da bitmiş Ahlat da, pek de güzel, şanımıza layık, gezenler pek beğenmiş, çok mütevazıymış, öve öve bitiremiyorlar maşallah, sübhanallah , allah onlara daha çok versin, biz yemek yemesek de olur , çok şükür, çok şükürEskiden de zor günler geçirmişiz ama hatırlıyorum hükümet kemer sıkma politikası uygulayacağız bu zorlukları aşacağız enflasyonu yok edeceğiz bolluk bereket gelecek vs diyorlardı. Insnalara güzel günler vadediyorlardı.
Şimdi ise bir sorun yok siz nankörsünüz diyorlar. Maaşını dolarla mı alıyorsun diyor. Halk gırtlağına kadar borca batmış utanmadan herkesin gözüne soka soka ekstra vergileri bindiriyorlar. Hala utanma yok. Görmüyorlar bile. Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler modundalar. En çok da bu utanmazlık koyuyor bana. İnsanın bir yüzü kızarır, üzgünüm der halledeceğiz der...Eşime bak bimden aljsveriş yaptım, bu poşet 200 tl tuttu diyordum. Böyle dediğim için yarım saat bağırıyordu sen nankörsün diye. Her ürüne korkunç zam gelmiş,. zam yapana hiçbir söz yok, ben bu kadar zam neden dediğim için dünyanın en nankör insanıyım. Hani karısı olmasam hergün beni evde görmese sen dışgüçlerin ajanısın senin yüzünden bu fiyatlar böyle diyecek. Eski eşimden çok iyi biliyorum insanlar yoksulluklarını farkında bile değil artık. Açlık sınırının altında yaşayıp en kalitesinden besleniyorum hiçbirşeyim eksik değil modundalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?