Asla para birikmeyen ev

Açıkçası tasarruf yapmak çok zor. Tasarruf deyince mutfak gida harcamaalri geliyor. Sadece o değil ki. Evinizde hic mi bsy bozulmuyor gerek duymuyorsunuz almaya. Ben geçen gün ucuzluk yerleri olur ya oradan eve bikac bsy aldım banyoda aski vs eskimişti. 70 lira ödedim. Yine mutfak tesisatında sorun vardı 70 oraya gitti..düzelmezse borular temizlenecek 300 civarı o tutar. Evin eksiği vs bitmiyor.
Devlet hast sıra yok belki 20 gun sonraya..Eşim de iş dolayısıyla özel dişçiye gitti 200 o tuttu.
Hizmet almak çok pahalı artık.
Sürekli giydiğim bikac ayakkabi eskimiş alacağım beğendiğim güzel bsy bulamadim.
Bu saydıklarım hepsi gıda harici gerekli şeyler.

Burada köylü pazarı kuruluyor normal pazarın yanında
Adamlar normal pazarcılardan 1 tl ye maydonoz alıp biz köyde yetiştiriyoruz organık bu dıyerek 2 tl ye satıyor
Varın siz düşünün artık
Hadı komisyon hal parası yer parası derken normal sebze tezgahlarında 2 liralık sey oldu 10 lira diyelim. Koylu pazarı dedıklerı yerde tezgah parası haftalık 2 lira, komisyon, aracı, hal şu bu parası yok. Dırek uretıcıden halka olan şey neden daha pahalı

Siz bizim pazari gorseniz inanamazsiniz
Hem pahali hem tum satamadiklari urunler tezgahta
Uzun yillardir burdayim artik cevrem var ne nerden alinir biliyorum.

Siz bizim pazari gorseniz inanamazsiniz
Hem pahali hem tum satamadiklari urunler tezgahta
Uzun yillardir burdayim artik cevrem var ne nerden alinir biliyorum.
Vala artık herkes anasının gözü olmuş tabirii caizse
Hak hukuk kalmamış. Vicdan zaten yok
Hiç iyi hallerde degiliz. Hem ekonomık olarak, hem vicdanen, ruhen çökmüş bir durumdayız

Valla bir ara bu ithal hatvan getirilirken çiftçi hayvan sahipleri bizim memlekette zaten hayvanimiz yeteri kadar var ama bize destek yok destek olsa ithal yerine gibi birşey söylemişlerdi haberde ki doğru bence..

Sorun sizde değil sorun Ülkeyi Nasıl çökertiriz diye uğraşan mahlukatlarda.. 1 ayda eve 4 sefer gidiyorum elektrik faturası 225 TL Gelmiş elektriğe 1000 TL borcum var hemde kullanmadan
Bizim ev sahibi nerdeyse iki 3 aya yakındır tatilde...adam ayda sadece 2 kere geldi 1 gün kalıp gitti benim önceki ay az kullanımdan faturalanmayip ikinci aya 2 aylık toplam gelen faturamdan daha fazla elektrik gelmiş adama.. 126 lira.. benim 2 aylık 123

Benim de tek çocuk bende ikiye cesaret edemiyorum hele şu önümüz belirsiz virüs ortamında hiç yani.. virüs bu ekonomi sağlık herşeyi etkiliyo.. şubattan beri hastaneye gitmiyorm misal cocugumdan korkumdan..

Eskiden de zor günler geçirmişiz ama hatırlıyorum hükümet kemer sıkma politikası uygulayacağız bu zorlukları aşacağız enflasyonu yok edeceğiz bolluk bereket gelecek vs diyorlardı. Insnalara güzel günler vadediyorlardı.

Şimdi ise bir sorun yok siz nankörsünüz diyorlar. Maaşını dolarla mı alıyorsun diyor. Halk gırtlağına kadar borca batmış utanmadan herkesin gözüne soka soka ekstra vergileri bindiriyorlar. Hala utanma yok. Görmüyorlar bile. Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler modundalar. En çok da bu utanmazlık koyuyor bana. İnsanın bir yüzü kızarır, üzgünüm der halledeceğiz der...Eşime bak bimden aljsveriş yaptım, bu poşet 200 tl tuttu diyordum. Böyle dediğim için yarım saat bağırıyordu sen nankörsün diye. Her ürüne korkunç zam gelmiş,. zam yapana hiçbir söz yok, ben bu kadar zam neden dediğim için dünyanın en nankör insanıyım. Hani karısı olmasam hergün beni evde görmese sen dışgüçlerin ajanısın senin yüzünden bu fiyatlar böyle diyecek. Eski eşimden çok iyi biliyorum insanlar yoksulluklarını farkında bile değil artık. Açlık sınırının altında yaşayıp en kalitesinden besleniyorum hiçbirşeyim eksik değil modundalar.

Herşey pahalı normaldir birikmemesi. Yine de birkaç öneride bulunayım: market indirimlerini takip etmenizi ve alışverişi listeyle yapıp abur cubur çok da almamanızı öneririm.zaten hem sağlığa hem cebe zarar.babam Virüsten önce birkaç haftada bir marketleri dolaşırdı fiyatlara bakardı hangi ürünler hangi markette uygunsa oradan alıyordu bazen baya fiyat farkı olabiliyor. Pazar alışverişinizi de semtinizde köylü pazarı oluyorsa orada yapabilirsiniz biraz daha uygun olur pazarlık da yapılır. Bir de ufak da olsa bahçeniz varsa yeşilliklerinizi yetiştirebilirsiniz çok zahmetli değil.kılık kıyafet ben marka almıyorum, zaten bir süre sonra ya modası geçiyor ya sıkılıyorsun. Mağazalarda alışverişten,kılık kıyafet giyip çıkarmaktan pek hoşlanmadığım için çoğu zaman internetten orta halli şeyler alıp geçiyorum. Hem internette daha uygun oluyor. Mesela şimdiye kadar bir çantaya en fazla 120 tl vermişimdir, 100 den fazlaya aldığım pantolon hatırlamıyorum aldığım çoğu şey de hala dolapta duruyor eskimeden.Ben uğraşmıyorum ama nişanlım yapıyor kredi kartlarının kampanyalarından baya yararlanıyor yakıt, alışveriş vs. Puan indirim topluyor onları kullanıyor. Kendim de mazotumu pazar günleri indirim yapan bir petrol ofisinden alıyorum. sizin çocuğunuz var galiba ondan fazla kısamazsınız şöyle yapabilirsiniz: oyuncak bez vs. için market ya da internet sitelerinin kampanyalarını takip edebilirsiniz kredi kartlarına indirim ya da puan veriyorlar kârlı olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Valla bir ara bu ithal hatvan getirilirken çiftçi hayvan sahipleri bizim memlekette zaten hayvanimiz yeteri kadar var ama bize destek yok destek olsa ithal yerine gibi birşey söylemişlerdi haberde ki doğru bence..
Aynen doğru.
Keşke destek verilse de fiyatlar ucuzlasa.
Mesela dün 17.99 tlye muz almıştım. 1ini muzlu süt yaptim. 2 si de buzlukta. Dogal muzlu dondurma yapacağım. Bana azıcık dondurma 6 tlye gelecek. Ki iki muzla yapilan yetmez. Tahminen gene alacağım.
Bari şu meyve fiyatları ucuzlasa.. daha uygun olsa küçük anamur muzu alacağım. Onlarda aynı fiyat. 1 2 lira oynuyor. Ucuzlatmalari lazım.
Yoksa mazallah 15 20 yıla millet 5 tl lik hormonlu bamya yiye yiye kanser olacak..

Tarifi de bu.

Son düzenleme:

Onlarda emeğinin karşılığını alamıyor.
Ama elma pazarda çok pahalı.

Nolacak bu işin sonu..

artık ağzımızdan şükür dışında ne çıksa nankör oluyoruz zaten...adam açım diyor ona bile nankör diyorlar sokak röportajlarında...halbuki biz de isteriz devletimiz daha çok yol , daha çok köprü , saray yapsın, bak 2. yazlık saray da bitmiş Ahlat da, pek de güzel, şanımıza layık, gezenler pek beğenmiş, çok mütevazıymış, öve öve bitiremiyorlar maşallah, sübhanallah , allah onlara daha çok versin, biz yemek yemesek de olur , çok şükür, çok şükür

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…