Asla para birikmeyen ev

Şey mesela cüzdanda 1 TL kaldı onu mu atıyorsunuz günlük mü atıyorsunuz
Özel olarak her gün atmıyorum. Hem eşim hem de ben bozuk paraları ve 5 liraları atiyoruz içine.
Bazen o ay elimde çok para olursa 50 lira 100 lira da atiyorum. Elime ne kadar geçerse yani.

Bazı yorumlarda 'yemeği fazla yapınca yenmiyor, dökülüyor, israf oluyor' minvalinde cümleler okudum.
Bırakın yemek dökmeyi, sebze-meyveyi çürütüp, ekmeği küflendirip atmayı
ne anlayabiliyorum ne kabul edilebilir buluyorum.
Hele bazı insanlar yiyecek lokma bulamazken.

Ekmek dahil asla, lokma atılmaz bizim evimizde.
Haftalık menü planlayıp alışverişi ona göre yaparım, çoğu zaman sayılı alırım meyveyi, patlıcan-kabak gibi sebzeleri.

Bayat ekmekleri dilimlerim peynir, domates, zeytinyağı, baharat karışımını üzerine sürerim fırınlarım oldu bruşetta.
Ya da iki yumurtayı çırpar, azıcık sütle açar kekik veya maydanoz eklerim,
ekmekleri bu karışıma batırır fırına ya da az yağlanmış teflon tavaya dizer kızartırım.
Kahvaltıda yeriz.

Her akşam mutfağı topladıktan sonra buzdolabını gözden geçiririm.
Domatesler mi yumuşamış, rendeleyip sos yaparım ertesi gün çorbaya, yemeğe kullanırım.

Rahmetli dedem 'ekmek-yemek atılan evde bereket olmaz' derdi, içime işlemiş bu söz, lokma atmam.
Lütfen israftan uzak durup her anlamda sıfır atığı destekleyelim.
Herkesin evine bolluk-bereket nasip olsun.

Niyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yani

Dalga mı geçiyorsunuz?

Bize yetiyor, kendimizce geçinmeye çalışıyoruz, idare ediyoruz deseniz anlayacağım da 3.000 lirayla her şeyin en kalitelisini yeyip en güzelini giydiğinizi nasıl iddia edebiliyorsunuz?

Muhtemelen aile desteğiyle yaşıyorsunuz ve üç bin liranızın her şeye yettiğine inaniyorsunuz.

bende tum demir paralarimi kumbaraya atarim 5 kurus dahi olsa
bu sene biriktirdigimle kizimin akulu arabasini aldim
aman 1 lira 2 lirayla 5 lirayla birikim mi olur diye dusunursek hic bir sey olmuyor.
o 1 liradan 2 liradan tamam ihya olmuyoruz belki ama en azindan bir acigimizi kapatiyoruz
Tabiki . Bu sene o parayla kurban kestim mesela.
Sonra tatil için de kullanıyorum. Yani beni araba sahibi yapmıyor. Ama çok işe yarıyor 😊

Zaten hic luksten soz etmedim, Dior parfüm almiyoruz vah vah demek buyuk simariklik olurdu. Ama kabul edelim dogal ve siradan ihtiyaclari karsilamak için bile 7500 tl ucu ucuna yetecek bir miktar. Yoksa hayati iyice minimalize edip, ben sinema sevmem, evimden baska yerde uyuyamiyorum o yuzden gezmeye gitmem, internete girmem, akilli telefona karsiyim, et ve et urunleri yemem, 1+1 den buyuk evde oturmam, disarda yiyip icmem, abur cubur yemem, her yere yuruyerek giderim, bakliyatim koyden gelir vs vs diyerek aylık gideri 2500 tl ye de cekebiliriz. Bahsettigim, rutin, ortalama zevkleri olan, ortalama bir ailenin giderleri, bu da zaten her ay hesaplanip ona gore aclik ve yoksulluk sinirlari belirleniyor, 2020 mayis verilerine gore 4 kisilik ailenin aclik sınırı 2438 tl olarak belirlenmis mesela, yani 4 kisilik bir ailenin sadece sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi icin bile 2.438 tl gideri olmali, eger bunun altinda alisveris yapiyorsak bu yeteli kalitede besin alamadigimizi gösteriyor.
7500 cok çok buyuk bir para degil evet ama cok kucuk bir parada değil.
insanlar ne kadar kazanirsa giderleride okadar oluyor.
yeme icme haric bir yerden kismadikca bu parayla ihya olmazsin kissanda ihya olmazsin da belki 3 5 bisey biriktirirsin işte.

Tabiki . Bu sene o parayla kurban kestim mesela.
Sonra tatil için de kullanıyorum. Yani beni araba sahibi yapmıyor. Ama çok işe yarıyor 😊
bende 2 sene biriktirip kayinbabamlarla buyuk bas payina girmistim hem krnara attigim paranin yoklugu bana dokunmadi hemde etimi almis oldum
gercekten cok ise yariyor

Oncelikle kredi karti kullanmayi birakin. Ikincisi de esiniz ailesine yardim yapiyor mu? Cunku kiraniz cok degil. Ben kirada degilim ama kiranizin 3 kati kadar kredi taksiti oduyorum ev icin yine de cok sukur kendimce az cok birikim yapabiliyorum. Her ay maasimi aldigimda az da olsa bir kismini altin hesabina yatiriyorum ve o parayi unutuyorum. Bu birsure sonra aliskanlik haline geliyor zaten. Asagi yukari giderlerim sabit oldugu icin geri kalanla da idare ediyorum ki ben bosanmis bir anneyim, ogluma tek basima bakiyorum. Cok fazla kiyafete para harcamiyorum. Cok gerekmedikce ama arada sirada kendimi de odullendiriyorum. Para biriktirecegim diye oyle herseyden de kismiyorum. Sadece her ay paranizin belli bir kismini unutun yapacaginiz tek sey o. Bir de kredi kartini cok cok gerekmedikce kullanmayin mumkunse hic kullanmayin.

Yanı benim çocuğum yok o yüzden kenara koyabiliyorum. Çocuk olunca beziydi doktor masrafı mama vs ona çok gider. Ama siz yine de 1000 1500 koyabilirsiniz gibi yanı ben olsam öyle yapardım.
Tasarruf birikim videoları var onları izleyin.
Markette en çok neye veriyorsunuz mesela. Abur cubur ürünler hem sağlıksız hem fazla para
Mesela cayın yanına bikac bisküvi cips aldım 20 lira verdin bir akşamda bitti onlar yarın yine bunları aldım vs. biz bir ara öyleydik de.
Onun dışında bir yakınm deterjan vs çok kullanıyor yanı bir kere bi kaba temizlik maddesi dokusunu görmüştüm de aşırı fazlageldi bana. Her hafta kesin bitiyordur o malzeme..
Aylık harcamaalri yazın belki tasarruf yapacagniz şeyler olur.
Ben de çocuk olursa diye şimdiden gr altın alıp koyayım diyorum. Çünkü bebekde kontrolü ilacı derken masraf üst üste geliyor.

Paramızın değeri yok.
Neye ne kadar harcadığımızı anlamayacak kadar değeri yok hem de.
Sorun sizde değil.
çok doğru 8 yaşında ki kızıma bu hafta 50 tl harçlık verdim e okul da yok dışarda gezme de yok çocuk:hıhhh buna ne alınır ki anne hiç verme bari dedi bana:halay:

7.500 yoksulluk sınırının altında bir rakam.
Birikim yapabilmeniz için 7.800 den fazla almalısınız. (BKNZ. yoksulluk sınırı)
Dengeli besleniyorum diyebilmeniz için de 2.500 lira mutfağa gitmeli. (BKNZ. açlık sınırı)
Ötesi hikaye, kendini kandırmak ve boş şükürcülüktür.

çok doğru 8 yaşında ki kızıma bu hafta 50 tl harçlık verdim e okul da yok dışarda gezme de yok çocuk:hıhhh buna ne alınır ki anne hiç verme bari dedi bana:halay:

Okul yok, masrafı, gezmesi yok. Neden bu şekilde bakıyor şu an paraya ?

İlerde hiç beğenmez aldığı parayı öyleyse.

5 liraya bamya mı? Nerede yaşıyorsunuz siz? Ben bugün 20 liraya gördüm. Pakete çok koymuşlar alamadım. BiR yemeklik alsam 7 kiralık yeterdi. Siz 1 yemeklik bamyadan bahsediyorsunuz bence. 250grami bir yemeklik ediyor çünkü 2-3 kişiye. Imkansız ya pazarla market bu kadar fark edecek. Ya da yerinde yaşıyorsunuz bamyanin
Tohumluk bamya 5 TL idi evet.
Adamın kafasına atsam ok gibi saplanirdi.

Birikim maaştan artanlarla yapılmaz. Maaşı alır almaz 3 gram altın alın,kura bakmadan.
Zaten öyle ya da böyle bitiyor, zaten ay sonuna doğru kemerleri sıkıyorsunuz, olan kadarıyla idare ediyorsunuz. Hayatınızdan bir şey değişmiyor,ama kenarda birikiminiz oluyor. Benim gelirim sizden çok daha az,geçen sene böyle böyle 20 gram biriktirmistim. O zamanlar 220-260 tlydi gram,simdi 460 lira oldu.
Bence siz de böyle yapın.
sen benim bu site de idolümsün kuzum.az parayla avrupayı gezmek sen de bizim gibi çula çaputa para vermemek sen de insanlar ne der diye düşünmememek sen de.bize biraz daha örnekler ver bakalım da faydalanalım senden sitece nasıl para harcanmaz ve biriktirilir :KK48:

Okul yok, masrafı, gezmesi yok. Neden bu şekilde bakıyor şu an paraya ?

İlerde hiç beğenmez aldığı parayı öyleyse.
tek çocuk bir de geç doğurduğumdan o istemese de herşeyi alayım diye alıştırdım suç sadece onda değil yani.bu ay 500 tl lik barbie ve eşyası aldım mesela kendim de oynuyorum ama onlarla işin ilginci.ama ben eski oyuncaklarını ya da oynamadıklarını bir site de satıyorum 230 unu ordan çıkardım barbilerin:KK48:

Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Sigara benzin dışarda yemek yeme çok mu?

Yeni evliyiz. Eşim 3.700 ben 2.300 lira alıyorum. Toplamda 6 bin.
Eşyalarımızı dugunlerimizi Allah razı olsun ailelerimiz yaptı. Hiç borcumuz yok.
Kira artı aidat 1.500
Bize 4.500 kalıyor. Her ay 1500 lira biriktirip, 2 bin ile geciniriz diyoruz ama. Gecinemez miyiz. En azından bebek olana dek
Yaşarsınız da gezme yeme içme alışveriş işini unutun

Türkiye için çok büyük bir para değil ancak harciyorsaniz biriktiremezsiniz tabi.

Alkol ve tütün de varsa daha çabuk tükeniyor maaş.

Haftada 400 bana göre mutfak için fazla. Bir hafta 200 ise diğer hafta 400 şeklinde ayarlayabilirsiniz.
aylık 250 civarı sadece damacana suyuna harcanıyor 5 kilo sızma zeytinyağı 140 civarı tereyağ 55 tl kilosu vs.vs

Back
X