Zaten hic luksten soz etmedim, Dior parfüm almiyoruz vah vah demek buyuk simariklik olurdu. Ama kabul edelim dogal ve siradan ihtiyaclari karsilamak için bile 7500 tl ucu ucuna yetecek bir miktar. Yoksa hayati iyice minimalize edip, ben sinema sevmem, evimden baska yerde uyuyamiyorum o yuzden gezmeye gitmem, internete girmem, akilli telefona karsiyim, et ve et urunleri yemem, 1+1 den buyuk evde oturmam, disarda yiyip icmem, abur cubur yemem, her yere yuruyerek giderim, bakliyatim koyden gelir vs vs diyerek aylık gideri 2500 tl ye de cekebiliriz. Bahsettigim, rutin, ortalama zevkleri olan, ortalama bir ailenin giderleri, bu da zaten her ay hesaplanip ona gore aclik ve yoksulluk sinirlari belirleniyor, 2020 mayis verilerine gore 4 kisilik ailenin aclik sınırı 2438 tl olarak belirlenmis mesela, yani 4 kisilik bir ailenin sadece sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi icin bile 2.438 tl gideri olmali, eger bunun altinda alisveris yapiyorsak bu yeteli kalitede besin alamadigimizi gösteriyor.