Asla para birikmeyen ev

Nasil yok ben sok dan alıyorum 30 lü yumurta 17 tl süt 4 e de var 5 6 ya da ama 4 lira olandan alıyorum ezine peynir 23 24 o yüzden onu pazardan alıyorum pazardan aldığım 15 liralık aynı peynir markette olan 23 liralık peynirle gramı aynı 23 vereceğime 15 veririm diyorum mesela.. tadı da aynı.. benim anlatmak istediğim birseyin daha pahalı olması daha iyi olduğu anlamına gelmez.. böyle araştırıp ufak hesaplar yapınca birikir illa.. birde ayda 2 pazara gidiyom herşeyi de alsam en fazla 130 tutuyo her hafta gitmiyorum aldıklarım iki hafta yetiyo bize.. 300 400 versem çürür birkere.. anlamdım ki biz mı az yiyoz.. herşeyden de alıyom mesela 2 değil 1 kilo az az hem yetiyo bize 2 hafta hem çürüyüp çöp olmuyo.. bir market olmaz diğeri olur illa 3 5 lira daha ucuzu vardır işte gözardı edilen o 3 5 birikip birikip aylık 100 200 olarak cebimize kaliyo

Sebzeleri, meyveleri curumemesi icin nasil muhafaza ediyorusnuz. Ozelikle meyve bizde hemen curuyor o yuzden az aliyorum.

a101 de bile 4 tl ye süt 20 ye peynir yok ama
Ya bugün eşime ezine al dedim. Bugün de bu konuda ne çok peynir konuşuldu haha. İşte bim’den 400 gramı 15 tl olan bi ezine aldı. Yemiyim mi ben bunu anlamadım sahte peynir midir acep 😁 peynirden pek anlamam açıkçası. Köyden annesinin yaptığı peyniri tüketiyoruz daha çok baya başarılı bişey o da.

elektrik ödemeyince devletten direkt yardım almış olmuyor ama kışın ısınma masrafı filan eklenince-bedava elektrik var diye ahırlarını bile ufoyla ısıtıyorlarmış- yıllık baya bir tutuyor , misal ben bu ay 370 ödiycem elektriğe,bana da bedava olsa kenara atardım negzel

Elektirik isima 100 tl geliyormus suya kuyudanmis internet wifiden. Ama o ahiri ufoyla isitanlara yaziklar olsun ne diyim.

Ya bugün eşime ezine al dedim. Bugün de bu konuda ne çok peynir konuşuldu haha. İşte bim’den 400 gramı 15 tl olan bi ezine aldı. Yemiyim mi ben bunu anlamadım sahte peynir midir acep 😁 peynirden pek anlamam açıkçası. Köyden annesinin yaptığı peyniri tüketiyoruz daha çok baya başarılı bişey o da.
400 gramı 15 se yenilebilir sanki ama kilosuysa hemen çöpeeee

1 kilo peynir en az 4 kilo sütten yapılır e bunun yapım emeği var karı var artı market karı var asla olamaz o fiyatlara biz hiç biriktiremiyoruz demiyoruz ki ayrıca herşey aşırı arttı diyoruz.misal 3 ayda 1 tlye satılan dışı kırmızı gofret var ya o bile artık 1.25 kuruş oldu ama bizim maaşa zam yüzde altıdan az bilmem anlatabildim mi
Canım işte pazar da bazı gıdaları markettekinden daha ucuza bulabiliyouz ben buluyorum en azından.. 3 kişiyiz 3 kişinin 1 kilo peynir fazla bir kere 15 liralık alıyorum marketteki 23 liralık aynı peynir ile de gramı aynı simdi ben misal 1 kilo birseye tad aynı lezzet daha iyi belki neden 3 5 lira fazla vereyim bunu demek istiyorum.. aynı peynir gram aynı bir yerde 23 24 diğer yerde 15 niye yani.. onun dışında herşeyin zamlandihinin.. sana biriktiremiyirsun demedim 100 den fazla tuttu dediğin için şaşırdım aynı 3 şeyi ben daha uyguna alınca söylemek istedim şaşırdığım için

Araya girdim ama ben beş yıl önce almıştım iki dış biraz da iç bez. Önce bir kovada arındırıp sonra makineye atarsanız içiniz rahat eder. Öyle olunca daha hijyenik oluyor. İsterseniz lekeye göre sabunlu suda bir gece de bekletirsiniz. Ben ilk önce organik hazır çocuk beziyle başlamıştım, sonra bütçe olarak devam edilmesi imkansız hale geldi, dolar kuru vs sebebiyle. Bunları görüp almıştım ama çok da devam edemedim. Benim alma sebebim tamamen sağlık ve çevre konusunda biraz özen gösterme isteğimdi. Keşke devam edebilseydim. Bu bezle tuvalete geçişin daha kolay olduğunu duymuştum hem. Sürdürülebilir olması için elinizde bol miktarda iç ve dış bez olması lazım. O zamanlar her yerde de bulunmuyordu. Şimdi Türk markaları da çıkarmış, az alıp denemek lazım. Bir de tuvalet iletişimi diye bir kitap var bu kitapla daha erken bez bırakma şansı da olursa hazır bez kullansanız bile atık konusunda biraz daha ekonomik olunabilir. Büyüklerimizden duymuştum daha bebek yaşlarda çocuklarını tuvalete alıştırdıklarını, bana gerçek dışı gelmişti ama bu kitapla mümkün olduğunu az çok görüyorsunuz. Kafama en çok takılanlardan biri bebek ve kadın pedi atıklarıydı bir zamanlar. O yüzden paylaşayım dedim.
🥰🥰🤗🤗
Yazdıklarınız mutlu etti, çöp çıkarmamak müthiş bir duygu.
Çocuğunuz ek gıda alıyor muydu. Bizim bebeğimiz şimdilik anne sütüyle besleniyor ek gıdadan sonra zor olur mu acaba. Kokuyormuş vs 🙊🙊

ah ah , çamaşır benim de kanayan yaram, bekarken victorias a her ay uğrardım, dolar ucuzdu, maaş günü yapılan ufak şımarıklıklardı böyle şeyler o zaman, yıllar oldu kapısından geçemedim :KK43: artik seher yıldızı forever:rapci:
Ya ahahahaha Allah da seni güldürsn

Canım işte pazar da bazı gıdaları markettekinden daha ucuza bulabiliyouz ben buluyorum en azından.. 3 kişiyiz 3 kişinin 1 kilo peynir fazla bir kere 15 liralık alıyorum marketteki 23 liralık aynı peynir ile de gramı aynı simdi ben misal 1 kilo birseye tad aynı lezzet daha iyi belki neden 3 5 lira fazla vereyim bunu demek istiyorum.. aynı peynir gram aynı bir yerde 23 24 diğer yerde 15 niye yani.. onun dışında herşeyin zamlandihinin.. sana biriktiremiyirsun demedim 100 den fazla tuttu dediğin için şaşırdım aynı 3 şeyi ben daha uyguna alınca söylemek istedim şaşırdığım için
çok haklısın ama burda şu var hepimiz ayrı şehirde hatta ayrı semtlerde yaşıyoruz .bizim pazar mesela 25km uzaktaki pazarın 2 katı neredeyse .cafeler de öyle lokantalar da öyle toptan alışverişte gross a gidilebilir ama o da her zaman olmuyor maalesef bir kahve 14 tl en yakınımda :cry:

21 yaşındasın, 2 yaşında çocuğun var. Okudun mu, çalıştın mi, ne gibi bir hayat yaşadın da 3000 TL ile her şeyin en kalitelisini aldığını düşünüyorsun çok merak ediyorum. Küçümsemek için söylemiyorum ama sürekli azla yetinmek artık alışkanlık olmuş bence bizim insanımızda.
Kimse en kalitelisini aldığını iddia etmiyor anlatmak istediğiniz ay i tatta aynı ağırlıkta iki aynı ürünün birine neden daha fazla verilsin bu şükretmek yada azla yetinmek değil.. konu sahibinin parası fazla değil sadece biriktirmek istiyorsa bunlar bir yöntem böyle böyle birikiyor.. yahu aynı gram ikisinde tadına bakmışım aynı daha pahalı olanın artısi yok tat aynı ağırlık aynı ee simdi neden birine 3 5 fazla vereyim.. ister yarim kilo al ister 1 kilo 250 300 gr bir yerde 23 diğer yerde 15 ağırlık arttıkça o 23 olan verdiğin para daha cok artacak

5 TLlik sucuk esegin çükünden yapiliyordur. Bunlari yiyerek sukreden insanlara aciyorum ya Allah yardim etsin onlara :KK43:
Vallahi öyle. Bende üzülüyorum.
Et fiyatları uçmuş. Sucuk 5 tl olur mu.. gerçek sucuk olur mu..

5 tl ye şu an anca 80 gr cips var..

🥰🥰🤗🤗
Yazdıklarınız mutlu etti, çöp çıkarmamak müthiş bir duygu.
Çocuğunuz ek gıda alıyor muydu. Bizim bebeğimiz şimdilik anne sütüyle besleniyor ek gıdadan sonra zor olur mu acaba. Kokuyormuş vs 🙊🙊
Ah keşke devam edebilseydim, ek gıdaya geçmeden yapmıştım, sonrasında şehir değiştirmelerimiz bir kaç da ev değiştirmemiz oldu, pratiklik oluşmayınca da devam edemedim. Fakat dönem dönem yaptığım oldu. Ek gıda döneminde biraz daha fazla koku oluşumu var ama dediğim gibi tuvalete akıtıp sabunlu suya direk basarsanız önüne geçersiniz. Bir de şu anda adını unuttum, iç bezin üzerine çok ince tül gibi bir bezi var, rulo şeklinde satılıyor, onu uygun boyutta kesip koyuyorsunuz iç bezin üzerine, büyük tuvaletini yapınca o bezi kaldırıp tuvalete atıyorsunuz. Suda eriyen doğal birşey olduğu için sakıncası da yok. O zamanlar mothercare de bile satılıyordu. Muhakkak o bezlerin satıldığı yerde yine vardır. Ben bu konuya o kadar takmıştım yani o dönem. Hatta yurt dışında klozet çeşmesine takılan, tazyikli su sıkan, sadece bezleri ilk akıtmak için kullanılan hortumlardan bile almayı düşünmüştüm, şimdi eminim bizde de vardır. Ama dediğim tül gibi olan şeyden alırsanız akıtmaya bile gerek yok. Herkesten özür diliyorum bu arada ayrıntılar için ama bu konuda doğaya atık bırakmamak o kadar güzel ki, en fazla iki sene sürücek birşey için biraz daha gayretli olabilseydim diyorum. Eminim başka kolaylıklar da çıkmıştır şimdi. Dediğim gibi o dönem sadece bir marka vardı diğer seçenek de aliexpressti.

Ben T..ile başlayan bir markanın ezine klasik peynirini tavsiye ederim. Turuncu ambalajlı. Kilo 50 tl. Çok beğenerek yiyorum. Kaliteli bir peynir..

Kimse en kalitelisini aldığını iddia etmiyor anlatmak istediğiniz ay i tatta aynı ağırlıkta iki aynı ürünün birine neden daha fazla verilsin bu şükretmek yada azla yetinmek değil.. konu sahibinin parası fazla değil sadece biriktirmek istiyorsa bunlar bir yöntem böyle böyle birikiyor.. yahu aynı gram ikisinde tadına bakmışım aynı daha pahalı olanın artısi yok tat aynı ağırlık aynı ee simdi neden birine 3 5 fazla vereyim.. ister yarim kilo al ister 1 kilo 250 300 gr bir yerde 23 diğer yerde 15 ağırlık arttıkça o 23 olan verdiğin para daha cok artacak
inanır mısınız 5 kavanozu 100 tl olan balları, uzmanı bile bakarak tadarak ayırdedemiyor gerçek baldan, anca labaratuvarda analiz yaparak söyleyebiliyorlar bu gerçek bu sahte diye...gıda sektörümüzü ciddi anlamda denetleyen hiçbir kurum olmadığı için satıcının vicdanına kalmış durumdayız ama ben sizin yerinizde olsam 5 duyuma bu kadar güvenmezdim gıda alırken, öyle söyliyim

inanır mısınız 5 kavanozu 100 tl olan balları, uzmanı bile bakarak tadarak ayırdedemiyor gerçek baldan, anca labaratuvarda analiz yaparak söyleyebiliyorlar bu gerçek bu sahte diye...gıda sektörümüzü ciddi anlamda denetleyen hiçbir kurum olmadığı için satıcının vicdanına kalmış durumdayız ama ben sizin yerinizde olsam 5 duyuma bu kadar güvenmezdim gıda alırken, öyle söyliyim
tv den izleye izleye hipnozlanmış olan emekli memur annem alacaktı da zor durdurdum .efsaneydi o ballar uzun süre ülkemde

Back
X