Ateş ölçme topiği dostlarının ve hamişlerinin buluşma noktası;))))

julia sen beni rüyanda gördün ya hemde o hamileliğinin son ve zor zamanlarında
bekliyom artık güzel haberler güzel rüyanın hatırına
ha bu arada bu pazartesi eşimi doktora götürdüm
değerler normale döndü artık sadece lökosti var hala antibiyotik verdi doktor
sordum doktora bende pko var bu ay aşılama yapalımmı eşimin değerleri nasıl diye
uygundur aşılamaya dedi aslında normalden yana hocamız ama benim durumumdan
dolayı aşılamayı onayladı.
ancak lökosit bitmezse kadın doğumcum uygun bulmuyor aşılamayı :111:
yani bu ay şu enfeksiyondan kurtulursak olcak inşallah

tatlım hep kucağım da erkek bebek görüyorum ama hayırlısı artık Ali Musam gelsin :)

Ay ne güzelll. Maşallah. Kaçıncı ayda klomen kullandın? Kaç aydır deniyordunuz? Klomen kullandığın ilk ay mı hamile kaldın? Çok soru sordum kusura bakma, yeni yeni öğreniyorum bu konuları. :)

Ben bu sefer 5. ayda doktora gittim,oğlumda da kullandığımı anlattım ve direkt başladık klomene,çatlatma iğnesi olmadım.her iki hamileliğimde de klomen kullandığım ilk ayda geldi bebekler.benim yumurtam tam gelişmiordu yani,onu destekleyince bebekler geldi işte :)

Ronyacım inşallah gelir son anda dediğin gibi gördüm seni :))az kaldı ne de olsa bu kadar kısa zamanda geçer.

Hilalcim inşallah beklioruz artık haberlerinizi :)

Çok teşekkürler cevapladığın için julia. Güle güle büyüt bebişlerini. Sevgiler.

Selam hatunlar...Nasılsınız...Biz KAAN'ımla gayet iyiyiz...
Bugün 14:00 araştırma hastanesinde ayrıntılı usg vardı...Daha sıra beklerken oğluşum tekmeleyip durdu annesini...Sıramız gelincede dr. 1,5 saat çıldırttı...Rahat durmadı...Tam pozisyonunu yakaladım diyor bizimki hop dönüveriyor poposunu...Çıldırdı bu oğlan diyor dr...Yüzünü kapatıyor...Parmaklarını sayacak ama bir türlü açmıyor...Yumruk yapmış hereket ettirip duruyor...Birde almış eline kordonunu onu sıkıp sıkıp duruyor beyefendi...Usg boyunca dr. kolu ağrıdı artık ama neyseki tekrar tekrar bakıp tamamladı...
17:00 özelde randevumuz vardı...Ordada hareketliydi...Anneannemizde ilk defa gördü torununu...Herşeyi çok güzel gelişiyor dedi dr...Bu seferde kordonunu tokatlayıp duruyordu babamız çok hoşuna gitti...Kilomuz 650gr olmuş kızlar...2 hafta önden gidiyor dedi dr ve boyuda tahminen 22 cm falan dedi...Bacaklarını topladığı için boyunu ölçemiyoruz dedi ama tahminen 22 cm olmuş...Normalde 21+1 bugün ama usg göre 23+0 çıkıyoruz...Tahmini doğum adete göre 21.04.2011 ama usg göre 08.04.2011 çıkıyor...Maşallah diyeyim bari KAAN'ıma...
Bana gelince yine heray olduğu gibi 1 kilo almışım...Dr. iyi gidiyorsun dedi...

welcome benim oğlum da öyleydi,doğdu gene öyleydi:) biraz yordu bizi ama sağlıklı olmaları yetiyor iişte :)

kızlar ben resmen lohusa depresyonuna girdim,her şey kötü görünüyor gözüme hiç konuşmuyorum evde,her laf batıyor,zaten milletin çenesi de durmuyor,normalde kayınvalidem kalmıyor diye kızardım şimdi gitse diye bekliyorum.

namaza da tekrar başladım,dua da eksik etmiyorum ama kurtulamadım şu sıkıntıdan off..
patatesli börek yemedim diye süt olmayacağını düşünen biriyle akşama kadar oturup ne anlatayım yaa,kardeşime söyledim erkenden sen gel diye bakalım belki onlarla biraz açılırım.kesinlikle anneniz yanınızdaysa o baksın size başkasıyla olmuyor.

canım arkadaşım Allahım sana gönül ferahlığı versin
bende lohusa depresyonu yaşadım ama benimki çok uzun sürdü
yani antidepresan kullanacak kadar
umarım seniinki tez zamanda biter. canım belkide seninki depresyon değilde
doğum gerginliğinin üzerine kayınvalidenin çenesi insanların müdahelelerinin seni yormasıdır.
namaza başlamakla iyi yapmışın bizlerede bol bol dua et
minik kızlarını benim için boynundan koklaya koklaya öpermisin

Saol canım ya,çok şükür ağır geçmiyor benimki ama çok sıkıntılıyım,sürekli her şey batıyor gözüme
ben de efede yine böyle olmuştum ama o zaman tek başımaydım atlattım bir şekilde şimdi yanımda insanlar var o dert oldu bana :) sürekli süt üretmek zorunda olduğum,lohusa olduğum yemek zorunda olduğum söyleniyor ,ben de düzenli yemek yiyen ve yemeğine de dikakt eden biriyim yani öle boş yemem faydalı neyse seçerim sırf bebekler için ama bu kadar üstüme gelinince çıldırma boyutuna geldim,kimseyle de konuşamıorum ilk defa buraya yazdım valla dokunsalar ağlayacam.

evet juliacım zaman akıp gidiyor durmuyor yerinde :))) cumartesi hastalanmassam test yapıcam inşallah bebegim veya bebişlerim benimledir...
degişir canımya ama huyları farklı olur ee idare ediceksin artık ama çok şekerler yer onu teyzesiii

inşallah arkadaşım allahım nasip eder az kaldı farklı birşey varmı.. rüyan hayırlara çıksın gerçek olur inşallah bende kızıma hamileyken görmüştüm azra koy demişlerdi ismini ..

inşallah atlatırsında aşılaman olur ve ikinci bebegin gelir ronyacım ...

sen bak şu sıpaya doktoru oynatmış baya maşallah kaanımıza büyümüşte numaralara başlamış çok güzel bir duygu renkli usg görmek gerçek gibi insan inanamıyor benim içimdeki bunu diyeee :)) allahım kucagına almayıda nasip eder inşallah..

namaza başlamana sevindim canım hayırlısıyla allahın yardımıyla dualarızla atlatırsın inşallah içinden aglamak geliyorsa sıkma kendini insan sıkınca bogazı dügümleniyor rahat bırak boşalt içine eşin ilgilensin o ara ikiz kızlarınlarınla gerçekten dogru söylüyorsun insanın kendi annesi gibi olamaz hiç kimse anne olunca insan annesinin degerini dahada iyi anlıyor

Sağol canım...Evet sağlıklı olsunlarda yaramaz olsunlar...Eşime diyorumda böyle olursada doğunca işimiz zor...Oda olsun küçükken büyüdükçe akıllı olsun yeter diyor...

Canım seninde Allah yardımcın olsun...Ben ilk defa anne olacağım lohusalık durumunu bilmem ama geldimi başa zor olduğunu hep duyarım...Ben bile şimdiden kayınvalideme kızıyorum...Ben mantıklı bişey söylüyorum o bana çağ dışı cevaplar veriyor...Bakalım ben neler ozaman yaşayacağım...

Hemde nasıl oynattı dr... Bu velete uyuşuk diyorduk ama uğraştıracak galiba bizleri...

konuşacak kimse olmayınca da zor oluyor işte,buraya yazınca biraz rahatladım aslında.
ne söylesem tersini söylüor,her gelene yemior diye şikayet ediyor,yeni mama yemiş emmiş bebeğe emzir bu doymamış diyor,okudum şöyle yazılanları da benim gibi olan çok kişi var,anlamıorum bu ısrar niye ?
Hastanede diğer odadakileri görüp aman ne yiğit kadınlar ayağa kalkmış yürüyorlar akşama kadar diyordu,eve geldim hiç yatmadım ben hep dolandım evin içinde yatağa girmedim hiç,bu sefer de lohusalık nedir hiç bilmiyor yatmadılar ki dedi.yatacakmışım terleyecekmişim kat kat giyinecekmişim.

Gerçekten annemin olmasını çok istiyorum şimdi yanımda,o olsa böyle olmazdı işte.

Eşim Allah için çok destek oluyor bana,çok şükür o anlayışlı,lohusasın sen ondan oluyor diye daha çok ilgileniyor saolsun.

Bu arada nazarladım kendimi dün tekrar lekelenme başladı ,namaza da devam edemedim :) Ben en iyi rahatlama yönteminin namaz olduğunu düşünüyorum,Son güne kadar bırakmamıştım geri döndüm diye sevindim ama devam edemiorum :)

Melekcim inşallah canım çok dua etmiştim hepinizin ismine inşallah hayırlı haberlerini alacaz.

Merhaba. Nasılsınız?

Ben 25.günümdeyim. 32 günde adet olduğum için 7 günüm var. Ovulasyondan sonra 9.günümdeyim sanırım. Ateşim 36.6-36.7 civarındaydı. Bugün 36.4e düştü. Bu bir günlük düşüş mü bilmiyorum. Yerleşmeden(implantasyondan) önce böyle bir düşüş olduğunu okudum. Sizce öyle olabilir mi? Kasıklarımda ara ara ağrı var, adet sancısı gibi. 1 hafta nasıl geçecek bilmiyorum ama umarım hayırlısıyla geçer. En erken ne zaman hamile olduğunuzu öğrendiniz bu arada? Ovulasyondan sonra 11.günlerde filan öğrenenler varmış. Test yapmamak için zor tutuyorum kendimi... :18:

juliacığım hepimzz aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım.. ben de o dönemde dokunsalar ağlayacak durummdaydım.. özellikle bazı kişilerin söyledikleri çok incitiyordu beni. anlamlı anlamsız konuşuyordu herkes. yok şunu ye süt yapsın inş sütün yarar bilmem ne bilmem ne işte:)) daha yeni emzirdiğim halde ayy doymuyor herelde:))) derlerdi.. halbuki çocuk gaz sancısıyla ağlıyordu...

çok hassaslaşmıştım yeni yeni o hassaslık gidiyor üzerimden. tıpkı hamilelikteki gibi nazlıydım:)))) hatta eşim kızım senin gibi nazlı olursa yandık diye şaka yapardı:))) ilk hafta ev devamlı doluydu bunalmıştım artık. her kafadan bi ses çıkıyordu
o kadar hassasdımki eşimin kızımızı çok sevmesini bile kıskanmıştım:) kısa süreli bi kıskançlığım olmuştu pabucum dama atılmıştı biz eşimle birbirimizi bebeğimiz gibi severdik bebiş gelince birbirimizi kıskanmaya başladık galiba:)))))

Son düzenleme:
ayyyy inanmıyorum yaaaa 21 haftalıkmı oldunuz:)))zaman ne çabuk geçiyo...biz hala yerimizde sayıyoruz...dualarında unutma bizleri WELCQME

Evet canım adete göre hesaplamada 21 haftalık ama maşallah paşam usg göre 23 çıkıyor...Zaman geriye dönüp baktığımda hızla geçmiş oluyor ama hamileliğin başlarında ikende biran önce geçsin diyordum şimdi ise tadını çıkarmaya çalışıorum...Dualarımız herzaman sizlerle canım...O yollardan bizde geçtiğimiz için unutulmanız çok zor canım...

Canım Allah tekrardan sabır versin sana...Hem tek bebekle değil 2 bebekle uğraşıyorsun birde oğlun var uğraşıyorsun üstünede kayınvalide ile...Zaten karışmasalar olmaz...Sanki karışınca çok iyi yapıyorlar...İstediğin kadar dediklerini yap onlar yine tersini derler yolunu bulamazsın işte...

Tuba aynen ben de şuan evde tek kalsam diye düşünüorum ,hiç değilse kimseyi dinlemek zorunda kalmam.Hele şu süt olayına bitiyorum ya,kendileri naptılar zamanında acaba,tatlı ye ki sütün yarasın diye ısrarlılar,tatlı yiyip su içecekmişim ki süt olsun ,ben akşama kadar zaten 2 litre suyu kendiliğimden bitiryorum.
hani bilgiçlik adına söylemiorum ama doktorum ve bir çocuk büyütmüşüm zaten biraz bilgim var değil mi? daha yeni anne olmuş akrabalar var onşlardan mama ve süt hakkında bilgi alıoruz ve bana bilgi veriolar,sanki kuru cahilim :)şafak 20 valla ,40ımı beklior gitmek için ben de bekler oldum napim :)

ahhh canım benm kıyamam
bilirim o çok bilmiş tipleri.
ben doğum yaptığımda teyzelerim ısrarla yıkıcaz bebeği dediler
dedim yapmayın etmeyin göbek düşmeyene kadar yıkanmaz.doktor yıkamayın dedi dedim
kimse beni dinlemedi çocuğu hemen yıkadılar göbeği hep enfeksiyon oldu bir sürü antibiyotik içti
yengelerimden biri göğsümü tutmuş sıkıyor napıyon yenge dedim yok sen karışma süt böyle daha çok aşağı iner dedi.ayyy kafayı yiyorum sanmıştım
ama bir daha doğurursam kimseyi eve almıcam
küserlersede küssünler 40 ı çıkmadan kabul etmicem

çok haklısınız kızlar... lohsalık döneminde anneler fazlasıyla anlayış ve ilgi alaka beklerken bunun tam tersi olarak bilmiş bilmiş konuşup can sıkıntıısını artıran kara cahillere söyleyecek söz bulamıyorum..
düşündükçe deliye döndüm yine ya offf

kocakarıların dediği hiçbirşeyi yapmadım 40 kırk çıkarma olayınıda yapmadım diye deli oluyorlar:)))islamda olmayan hiçbişeyi yapmayacağım Allahın izniyle... bunlar hep hurafe çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…