ben yorum yapmsitim zaten onceki sayfada
gozunden kacmis canim
biraz dusmus ama hala yuksek
heyecanli bekleyis basladi
bu 2 gunde daha iyi anlayacagiz
ama bazilarinin adet sabahi da dusebiliyor atesi
herkesin farkli ama umarim sneinki hep boyle yuksekte kalir ve dusmez
canım yaa kusura bakma.. evet gözümden kaçmış.sen de canını sıkma lütfen..seni çok iyi anlıyorum.insan çok hassas oluyor bu dönemde.benim de çevrem de 3 tane arkadaşım hamile.insan heves ediyor.benim de olsun istiyor. ama Allahtan benim arkadaşlarım senin çevrendekiler gibi moral bozucu değiller.sen hiç kulak asma onlara, moralini bozmalarına izin verme.Allahım ne zaman yazdıysa o zaman olacak öyle düşünelim canım.
everyyyy
çatladıysam ne gündür bu çatlayış bu arada 5,30-6,00 gibiçalıştık şimdi kalktım dahaolanlar olduysa gitti heralde buay
streste de prolaktin hormonundan dolayi hep dusunuyorum
ben esimle yumurtlama donemini iyi bir sekilde degerlendirmistik ustune 4 gun daha ayni sekilde iliskimiz oldu sonra ben turkiyeye gittim (ama cok ustune dusmedik durumun nasilsa yolculuk var, telasli gunler diye)ve o arada o kadar mesguldum ki bebek dusuncesi aklima bile gelmiyordu
bir de 7 gun kala kan testine gittim meraktan negatif tamam dedim saldim kendimi, kostum gezdim tozdum cok cok rahattim ve adet gunum gecince sok olmustum sonra da belirtiler basladi zaten
kafaya cok takip ustune cok dustugumuzde stresten kaynakli prolaktin hormonunu yukseltiyor olabiliriz. sonucta bu hormon bir gun icinde bile degisiklige ugrayabiliyormus.. tabi onun yuksekligi de gebelige engel olabiliyor. ayni sekilde erkekte de bu hormon var ve biz de bazen eslerimize farkina varmadan stres yukleyebiliyoruz bebek isteme asamasinda.. hani bu durumlar da bebek olmasini sonucta etkileyecektir ve baslangicta da stres faktoru var, dogru.. ama cok haklisin karanfilce stres yapma olur diyen cok var malesef onlara kizmak da haklisin cabuk unutuyorlar neler yasadiklarini.
yani bebek calismalarina yeni baslayan arkadaslar akisina birakin biraz, cok bilmek bazen iyi olmuyor. benim 2,4, 5 yasinda cocugu olan arkadaslarim ne zaman hamile kalinir onu bilmiyorlar hatta yumurtlamanin ne oldugunun.ama konusmaya gelince tabi laf cok
bence 25.gun
ama yarinki atesini yazinca emin oluruz
onun da yuksek cikmasi lazim
ayyy son söylediğine çok güldüm
dediğinde haklısın, ama süreç uzayınca stres yapılmadığı aylar da denk geliyor.. mesela yazın tatile gittik. bayram telaşları vs.. bazen bişeyleri çok zorlamamak lazım bazen ne diyorum biliyor musun bu benim için imtihan.. ben herşeye çabuk ulaştım kpss kapısında öss kapısında senelerce beklemenin ne olduğunu bilmem. mezun oldum ilk tercih ettiğim okula atandım.. ve derdim ki insanlara çalışsınlar onlar da başarsın.. demek ki benim de isteye isteye kapısında bekleye bekleye bişeylere sahip olmam gerek ki zor elde eden insanların halini anlıyayım bazen öyle düşünüyorum..
şu sıralar eşim her an kpss stresinde sürekli ders çalışıyor hoş geçen sene çalışıyor muydu hayır.. nasip yaaa insan tıkanınca kısmet işini daha iyi anlıyor..
benim uyumaya gitmem gerek
iyi geceler
iyi sohbetler sizlere
canim ben de cikmistim uyumaya gidecektim bilgisayari kapadim
o arada annemi aradim uyumadan once ondan bir haber aldim ve cok garip oldum, 2.ye hamile olan bir akrabam. nedense garip oldum
sonra actim tekrar kkyi ve snein mesaji okudum hala burda degilsin sanirim ama seni cok cok iyi anliyorum. cok sukur hamilelik gecirdim hep bunu dusunuyorum ama calismaya baslayali 2.ayim ve eskiye donuyorum yavas yavas, yine acaba olmayacak mi bir daha, acaba aslinda sperm degerleriiz cok iyi degil mi, degisken mi falan filan... ustune bir de o degerli akrabamin hamilelik haberini aldim baya baya etkilendim korkuya kapildim...
acikcasi haklisin cevremizde o kadar anlayissiz akilsiz insanlar var ki
yani benim su an yok cunku biliyorsun hamile kaldim ve dusuk oldu diye sustular soranlara da asla dusunmuyorum uzun bir sure diyorum, tekrar dillerine dusmek istemedigimden
o yzuden aslinda hata basta kimseye dememek gerekiyordu biz cocuk istiyoruz diye
kkda muhabbet her zaman bize yeter cunku bizi biz anliyoruz aklimiza birsye mi takildi birbirimize sormak yeter
o hamile kalanlar cabuk unutuyorlar canim dedigin gibi benim de arkadasim 6 ay denemisti olmamisti, sonr ahamile kaldi dogurdu,ama ben 4.ayimdayken bana sen baya zamandir bekliyorsun gibi birsey demisti nasil bozulmustum, insanlar bir anda hamilelik psikoloisiyle herseyi unutuyr ve karsisindakinin yerine koyamiyor artik naislsa onlar bir adim one gecmis oluyorlar ya..yani sen kendini ne kadar yipratsan da karsimizdaki kisiler hep boyle olacaklar..her asamada.. bundna sonrasi icin yeni tanistigin insalara belki caktirmazsan daa rahat edersin!
doktorlar bile diyor strese bagli kisirlik diye, ben cok sevdigim kahvemden vazgeciyorum, cayimi azaltiyorum, zararli herseydne uzak durmaya calisiyorum kocama da ayni sekilde dir dir edip duruyorum saglikli beslenme su bu diye, ama gel gor ki. rahat rahat iliskilerini surduren bebek dusunmeyen ama korunmayan, kahvesini sigarasi lakir lakir fosur fosur icenler patir patir doguruyorlargulesem mi aglasam mi, yani bak aslinda kafamizi rahat ettirmemiz cok cok onemli..bak ben su dkya kadar oyleydim inan hic stres yapmadim bu ay, zaten ayzilarimdan da anlamissinizdir buraya da gelip ate solcerken size yazi yazarken mutlu mutlu eglenerek ve yardim etme duygulariyla yaziyordum ama su dk ben de bittim o sevdigim sahis 2.ye hamileymis :) ama adim gibi eminim ben dusuk yaptim ya hirsa gelmistir gunaha da giricem boyle dusunerek ama engel olamiyorum
hakkimizda hayirlisi canim, sen sen ol baskalairni dinleme..ben bana 'biz ilk denemede cocuk yaptik' diyen o cok degerli sahistan uzaklastigim an kafami dinledim ve diger ay da hamile kaldim.neler yapti bana sagolsun her dk bebek bebek muhabbetleriyle, kendinin dogurgan olusunu ovmesiyle! neler var ama sabir canim
Bir sure sonra oyle oluyor, bu tip haberler dokunuyor insana. Aralikta 4. Kaybimi yasadiktan sonra gercekten
sevdigim bir arkadasimin hamile oldugunu ogrendigimde ben de cok kotu olmustum. Bir cesit kiskanclik bendeki sanirim, neyse yavas yavas geciyor. Bu arada cocuk dusunmuyoruz demek insanlari susturmuyor, bu seferde ne zaman dusuneceksiniz, ne zaman olacak, bakin gecikmeyin sonra hic olmaz gibi bir suru laf ediyorlar.yani sanirim bu isten cocuk sahibi olana kadar kurtulusumuz yok.
Bir sure sonra oyle oluyor, bu tip haberler dokunuyor insana. Aralikta 4. Kaybimi yasadiktan sonra gercekten
sevdigim bir arkadasimin hamile oldugunu ogrendigimde ben de cok kotu olmustum. Bir cesit kiskanclik bendeki sanirim, neyse yavas yavas geciyor. Bu arada cocuk dusunmuyoruz demek insanlari susturmuyor, bu seferde ne zaman dusuneceksiniz, ne zaman olacak, bakin gecikmeyin sonra hic olmaz gibi bir suru laf ediyorlar.yani sanirim bu isten cocuk sahibi olana kadar kurtulusumuz yok.
kizlar iyi aksamlar
kimse yok mu????
yokh belki 12.gun gibi catlar yumurtan buyukluklerindne tam anlamiyorum ama sen erken catliyordun sanirim, ates olcuyor musun? olcmuyorsan da zaten akintindan farkedersin sen iyi degerlendir yeter
sağol canım Allah razı olsun..
şimdiden kendini öyle şartlandırma çünkü adet belirtileri son 3-5 gün başlıyor bence şu ana kadar tespitlerim öyle.. tabi sen hamilelik geçirdin daha iyi bilirsin..
ama ateş düşene kadar problem yok bence..
every hani bi ara demişsin yaa stres yapınca bebek olmuyor biz stres yapınca bebeği daha da uzatıyoruz demiştin.. bazı arkadaşlar tepki veriyor filan demişsin yaa.. işin aslı ne biliyor musun; ben senin o sözüne sonuna kadar katılıyordum katılıyorum ve katılacacağım.. hatta bırak sebepsiz infertiliteyi doktorların hayatta çocuğunuz olmaz dedikten sonra hamile kalanları bile tanıyorum ben...
benim üzüldüğüm ve kızdığım ne biliyor musunn...
bu dış gebelik geçiren arkadaşımda da yaşadım bu olayı bana çok koyuyor bu durum.. insanlar bebeği olana kadar herşeyi yapıyor sonra hamile kalıverince amannn takma kafana diyorlar pervasızca beni üzen bu aslında biliyor musun..
bu arkadaşım hamile kalmayı düşünmeden önce iyice bi kontrolden geçti.. ve sürekli bana sorular soruyordu işte rezerv miktarı bilmem ne yani herşeyden konuşuyorduk.. ve benim tedavim süresince gittin mi doktora, test sonucun ne çıktı gibi şeyler soruyordu.. gelinlerinin çocuğu olmadığından infertiliteden herşeyden yani.. bana ne güzel siz tedavi oluyorsunuz bizim gelin hiç sallamıyor diyordu.. neyse bana dedi ki işte memlekete gitmiycez tatilde tam ovulasyon haftası filan..
tatil dönüşü oldu.. geçen hafta ben kk yı açmıştım o benim üye olduğumu filan bilmiyor. öğrt. odasında dersim boştu siz ne yapıyorsunuz diye bakıyım dedim. arkadaş arkamdaymış görmedim.. sonra dedi neye bakıyorsun dedim hiçç öylesine.. "çatlama" filan yazıyor "amann boşver onları filan" dedi gülerek.. şimdi anlıyorum ki o gün hamile olduğu için böyle rahatçaa yorum yaptı.. oysa sadece 1 ay denediler ve tatil planlarını bile çatlama haftasına göre yapmışlardı.
o an çok bişey konuşma şansımız olmadı belki de ben fazla alınganım bilmiyorum ama burda da kızlar son 1 hafta yata kalka geçiriyorlar öle bite.. hamile kaldıklarını öğrenince ben stres yapmadım bu ay ondan oldu diyorlar.. beni üzen bu oluyornispet yapar gibi...
başını da şişirdim sanırım biraz çenem düştü, dertleşesim filan geldi
*ama o arkadaşımı yine de çok seviyorum belki de benim alınganlığımdan bilemiyorum kii.. Allahım ona da acil şifalar versin... Allahım bebişleri gönderse de psikopata bağlamadan kurtulsak
canim ya bilmiyordum
insallah tez zamanda bebegin saglikla gelir
dogru diyorsun aslinda su an hersye normal ama zaman gecsin bana da derler eminim hala dusunmuyor musunuz diye
umarim gerek kalmaz sormalarina da hamile kalmis olurum o zamana
en iyisi bizim hayatta çocuğumuz olmazmış doktor öyle söyledi demek filan sanırım
olursa da halk arasında dolaşan mucize hikayelerine bir yenisi daha eklenir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?