- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
ironi mi yaptınkötü yorum yap. "hayatim senin g.tün büyük oldugu icin bu kiyafetle gülazere benzemissin, belden bollaşan bir sey al" de. "kiyafet guzel ama cok dar senin gibi gobeklilere olmaz. anca korse alman lazim yoksa komik olur" , "canim bu elbiseyi dolduracak fizik lazim. kivrimli vücudun olsa hic dusunme al derdim ama sen giyince düz durur, tasiyamazsin" , "hahaja kiz nerede sende straplezi tasiyacak meme. sakın yapma torenin ortasinda dusuverir." , "bunu giyme senin sırtın yağlı pörtler" falan gibi yorumlar yapip onun canını sikabilirsin o senin canını sıktığı gibi daha da sanmam ki göndersin sana elbise
ya da daha net olmak istemiyorsan "of vallahi icimi baydin elbise elbise. chatgptye sorsana" diyebilirsin.
Ben böyle şeyler yapmam ki. Bohça mohça anlamam zaten. Kayınvalidesiyle 1 kelime konuşmuşluğum da yokben 10 yıllık arkadaşımla bu yüzden görüşmeyi kestim. Nişan sürecimde sizin yaptığınızın benzerini yaptı. Yakın arkadaşım olduğu için herşeyi paylaşmam zoruna gitmiş. Sürekli 3 kişi takılmak istedi. Ailecek götürdüğümüz bohçaya gelmek istedi çağırmadım diye kaynanamla yakın olup kahve içmeye çıktı. Sürekli laf sokmalı durumlar attı. Neden böyle yapıyorsun beni üzüyorsun ben çalışıyorum hemde düğün hazırlığı yapıyorum dediğim de ise mutlusun neyin var dedi. Eşimin iyi biri olduğunu söylediği kız kıza dedikodular yaptığımız için benim sayemde mutlusun diye bana saçma sapan cümleler kullandı. Çok istiyordu evlenmeyi. Düzgün ilişkileri de yoktu. sizde destek alın şuan destek almış olsaydı hayatında ben olurdum. Benim düğünüme bile gelmedi kendisi.
Ama sizin arkadaşınız gibi kıskanç tipler eşinizle aranız bozulsun diye elinden geleni yapar. İyi ki mesafe koymuşsunuz.ben 10 yıllık arkadaşımla bu yüzden görüşmeyi kestim. Nişan sürecimde sizin yaptığınızın benzerini yaptı. Yakın arkadaşım olduğu için herşeyi paylaşmam zoruna gitmiş. Sürekli 3 kişi takılmak istedi. Ailecek götürdüğümüz bohçaya gelmek istedi çağırmadım diye kaynanamla yakın olup kahve içmeye çıktı. Sürekli laf sokmalı durumlar attı. Neden böyle yapıyorsun beni üzüyorsun ben çalışıyorum hemde düğün hazırlığı yapıyorum dediğim de ise mutlusun neyin var dedi. Eşimin iyi biri olduğunu söylediği kız kıza dedikodular yaptığımız için benim sayemde mutlusun diye bana saçma sapan cümleler kullandı. Çok istiyordu evlenmeyi. Düzgün ilişkileri de yoktu. sizde destek alın şuan destek almış olsaydı hayatında ben olurdum. Benim düğünüme bile gelmedi kendisi.
valla 40ı geçtimBen anormalim herhalde, anladigim kadariyla.
30 yaşımda evlendim, bütün arkadaşlarımi evlendirdim kendi dugunume dek, ustelik 24-29 yas arasi 1 tane bile iliski yasamadim, cunku yas tutuyordum.
Ama hicbir gun su duygulari hissetmedim, gelinlik bakmaya sayisiz kez gittim, sayisiz kez nedime kıyafeti giydim, bir kez olsun ya benim canim yanıyor gelinlige bakamiyorum bile diye dusunmedim.
Ama dedigim gibi ben anormalim bence.
Bi dugune kirk tane kiyafet alan bende bi anteplileri tanidim bir de herhalde Z kusagi böyle, ben hicbir arkadasimda böyle 40 tane kiyafet alayim her evente ayri 3 kiyafetim olsun olayini yasamadim acikcasi.valla 40ı geçtim
her düğüne (sevdikleriminkilere yani) seve seve koşa koşa giderim, herkes mutlu olsun evli veya bekar
ama abiyeler çok pahalı artık anacım ben sosyete pazarından filan alıyorum artık elbiseleri, bir de zamanında aldıklarımı çevirip giyiyorum. arkdaş düğününde giydiklerimi akraba düğününde giyiyorum and vice versa. o zaman kimse mezun da olmasın ev de almasın çocuk da yapmasın herkesin bin çeşit mutlu gününde hep gidiyoruz neticede.
ama benim 1 düğüne 18 çeşit elbise alan arkdaşım yok
olmaz da öyle biriyle ben arkdaş olamam
18 çeşit elbise değil 3 çeşit de alsa bunu 28 kişiye atıp görüş alan arkadşaım da yok. en yakın arkadaşımsa ve benim görüşümü istiyorsa birlikte bakabiliriz elbette. bunda sorun yok ama hem arkdaşlarımın hem benim bunun için ayrıbileceği vakit 1 bilemedin 2 gündür. benim böyle günlerce alışveriş yapacak fotograf çekecek görüş alacak mesajlar mesajlar onlarca gün saatlerce bu işlerle uğraşacak bir arkdaşım yok. bizimkiler %80 internetten aldı, en fazla 1 tane de fazladan aldı olmayanı iade etti.
+ yakın değilsem düğüne çağırmamıştır birisi, normal olarak buna bozulacak benim namına sinirlenecek bir arkadaşım da yok. ha bir de benim çevremde genelde herkes herkesi çağırıyor (bazı tuhaflar hariç) müsait olup çok yakın olanlar anca gidiyor, herkesin işi gücü yoğunluğu var valla çağırmasalar bari üstüne yük olmaz.
hadi ben anormal olayım tüm arkadaş çevrem de mi anormal?
evet, akraba ve ailemin tanıdıkları gibi olan çevremde daha böyle şeyleri büyüten abartan kişiler vardır (e bu kişileri hayatımda ben seçmedim ne yapayım)
kardeşi kendinden önce evlenince triplere girenler filan oldu mesela
ya da düğünlerde 3 kere kıyafet isteyip 3ünü de beğenmeyen baldızlar filan
ama onlarla benim bir muhtaplığım olmaz. bana ne, ne yaparlarsa yapsınlar. bu durumda onlar normal biz mi anormaliz bilmiyorum?
Ben evlendikten sonra kaynanamla kanka oldular. Kahveler iki gözümün çiçeği diye durum atmalar kalpler doğum günü kutlamalar. İnsanda biraz karakter olsa görüşmediği arkadaşının kaynanasına dadanmaz. Yazıklar olsun biz arkadaştık diyip görüşmeyi kestim. Annesi hala kızımda hata diyip hem annemle hem benimle görüşür. Kendisi de evlendi şuan.Ama sizin arkadaşınız gibi kıskanç tipler eşinizle aranız bozulsun diye elinden geleni yapar. İyi ki mesafe koymuşsunuz.
Mutlaka yapmazsınız ama yinede bu konuda arkadaşınızla samimiyseniz ona kötü hissettirmeyin. Sizde aynı yollardan geçtiğiniz de paylaşacak birilerini arıcaksınız.Ben böyle şeyler yapmam ki. Bohça mohça anlamam zaten. Kayınvalidesiyle 1 kelime konuşmuşluğum da yok
+1Size birşey söyleyeceğim umarım öneri kabul edip kırılmazsınız. Sizin burda flört sevgili konusunda insanlara verdiğiniz önerileri gördüm, hemen hemen hepsi fiasko. Kendi hayatınızda da bu önerilere göre davranıyorsunuzdur, bence bir az ilişkilere bakış açınızı değiştirin. Belki iyi ilişkilerinizin olmamasının sebepleri bunlar. Tabi bu benim az bir az gördüğüm kadarı. Yanlışınızın burda olduğunu düşünüyorum. İyi şanslar size.
Benimde evlendigim ilk yıl çocuğum olmadı, yeğenim hamileydi, ve çocuğumun olmadigini, tedaviye baslayacagimizi biliyordu, sürekli bana kendi bebegi için yaptığı alışveriş fotolarini atıyordu, işte zibin takımı aldık, hastane seti aldık, v.s bende hayırlı olsun deyip geçiyordum.Bir arkadaşım var baya uzun süredir arkadaşız. Zırt pırt nişan kına elbiselerini atıyor yorum istiyor. Benim de yoğunluğum vardı baya ve evlilik işleri beni üzüyor zaten kötü ilişkiler yaşadım falan hiç duymak istemiyorum. Onun bir arkadaşı var bizi de tanıştırmıştı ama yakınlığımız yok hiç. Yani 5 senede toplasanız 3 kere oturmuşuzdur. Bu yaz düğünü olacak. Haliyle sadece yakınlarını çağırmış. Arkadaşım tutturdu seni neden çağırmıyor diye. Ben de dedim ki beni neden çağırsın yakın değiliz çok normal çağırmaması. Konuyu uzattıkça uzattı benden daha çok taktı.
Her neyse, ben biraz üzülüyorum düğün dernek vs. Bazen cevap vermiyorum inatla atmaya devam ediyor. Kınaya 3-4 elbise nişana 2 bekarlığa vedaya 3 tane şey aldı hepsini yorumladım ama sıkıldım ve hep kötü ilişkilerim falan geliyor aklıma.
Arkadaşlığımı da kesmek istemem çünkü saçma yani. Öyle anlatmak istedim. Nerdeyse düğünlere bile katılasım yok çünkü üzülüyorum.
şimdi kendi açımdan düşüneyim , diyelim bi arkadaşım var ve ilişkilerinde kötü şeyler yaşadı. Ben ona habire gelinlik fotoğrafı atıyorum. Yani tamam heyecanımı paylaşmak için bir iki kere konuyu açarım da habire de gözüne sokmam yani.
Açıkçası empati kuramayan ya da bi şey dersem alınır kafasıyla ilişkiye yaklaşılan arkadaşlık zaten genelde bitmeye mahkum oluyor. Başta o biraz sizi anlayıp empati kurabilirdi ya da siz açıkça böyle hissediyorum diyebilmeliydiniz. Samimi bi ilişkinizin olabilmesi için. Bilmem anlatabildim m
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?