Aynaya bakarken iğreniyorum

Eşimin fiziksel kusurlarını gördüğüm tek zaman ona karşı soğuduğum zaman..
Sevgi dolu anlarımda gayet hoş görünüyor gözüme.
Herif aynı herif.

Demem o ki, eğer sevgilinizin ya da eşinizin sizi beğenmediğini düşünüyorsanız ve bu genel olarak
hissettiğiniz şeyse..
Adam sizi sevmiyor demektir.
Uzatmanın anlamı yok.

O benden çirkin ama o yaşlı, ama şurası bozuk yine de benden çekici buluyormuş.
Anlamsız kıyaslamalar.
Leyla Mecnun meselesi.
Seversen kusursuz görünür nokta.

Kimse için şu düştüğünüz duruma düşmeye değmez.
Ne demek aynalara bakamıyorum.
Sen en güzel yaşında, taze çıtır.
Bir öküze kendini kurban mı vereceksin?
Kendine gel!

Suan yasadiklarin cok taze, uzerinden zaman gectikce, birde seni gercekten her seyinle begenen, seven bir erkekle birlikte olunca, bu insandan, siz guzel bir ani paylasirken,senin gulerken goz cevrene,kirisikligina dikkat edip, o gulmeni bogazina dizecek sekildeki elestirilerinden dolayi nefret edeceksin. Ve emin ol kendine cok cok kizacaksin, 1 yil boyunca bunu sana yapmasina izin verdigin icin.

Hic kimse icin kendini yipratma, hic kimse buna degmez. Bu hayati bu bedenle yasayan/yasayacak olan sensin, kendini sevmelisin. Burada ki tum olumlu yorumlari dikkate al, hepsi tecrube:))

21 yaşındaki bir kiza kirışıklıktan bahsediyorsa psikolojik bir sorunu var bence,kendiyle barışık olmayan takıntılı biri.Burada eşini aşağıya çeken çok konu okudum,hepsi için de aynı şeyi düşünüyorum. Bu insancıklar sizi degersizlestirip bir taraflarını bu şekilde yucelttiklerini sanıyorlar.
Bir de özgüvenli ol lütfen,o öyle dedi diye çirkin değilsin. Oyuna gelmeyip ayrıldığın için de ayrıca tebrik ederim,ayrılırken 'kendi yaşında birini bul ben fazla citirim yaşlı duruyorsun ama kirilma diye icime atiyordum'deseydin

Haklısınız ben bu muameleyi hak ettim inşallah bi dahaki sefere daha kötüsünü görürüm de içiniz iyice soğur.
Yo size ya da baskasina kin gudecek kadar ya da oh oksun diyecek kadar hayat uzun degil.bana kizacaginiza icin8zi temiz ve ferah tutun gercekten iyi geliyor

Ya başkasına çirkin yaşlı demek hoş değil tamam da görünen göz kılavuz istemez
Ortada gerçekler var
Ben 30 yaşındayım 20 yaşındaki kızla bir olamam değil mi?
Yaş kompleksim yok
Ama o yaşlarda benden 10 yaş kadar büyük ve fiziken bana göre çökmüş bir insana senden daha iyi vs derse biri açarım ağzımı.açtırmayın kutuyu söyletmeyin kötüyü Yani
Herkes haddini bilecek.onu seviyorum onu çekici buluyorum dersin gidersin zorla tutan yok ama hem benlesin hemde abuk sabuk laflar neyse koyduk kapıya zaten şimdi istediği kadar güzelliğiyle yaşayabilir.
Ben konu sahibini anlıyorum
Erkekler kıymet bilmez.bu tipler onada gitse bu sefer benim genç sevgililerim oldu diye hava atar.bunlar böyle kadınların özgüvenini sarsıp bunla besleniyor.hani bakıyorsun benden sonra dünya güzeli mi buldu diye merak iste yoo nerdeee.
Tabi ki sevgi aşk başka birşey de.başka bir kadının fiziğini bu kadar kafaya takarsan demek ki güzellik fizik senin için çok önemli derim.o zaman ona göre bir kadın bulması gerek demek bulamıyor çünkü yeterli bir erkek değil.neyse ya herkes buluyor belasını işte..

Ama canım şöyle düşün ten uyumu denen şey var ya o kadın ona çekici geliyor olabilir ama bu ne seni çirkin yapar ne o kadını güzel yapar..anlattığın kadarıyla ben senin çok güzel olduğunu hissettim..güzel bir cilt güzel saçlar doğal güzelsin işte ne güzel..lütfen özgüvenini kaybetmene izin verme.

Geçen akşam bir tel konuşmasından sonra sabaha kadar bu konuyu düşündüm.

Normal bir erkek arkadaşım kız arkadaşından ayrılmış bunu anlatırken bi kaç kez onun ne kadar güzel olduğunu vurgulamak için benimle kıyasladı. Aynı yaşta sayılırsınız ama o daha bakımlı, taş gibi falan dedi. Ben güldüm beni niye gömüyorsun ki diye. O da bana sen kendine bakmıyorsun ama ilerde nasıl olacaksın acaba dedi.

Ben de ilerde nasıl olacağımı düşünmeye başladım. Ama birden fark ettim ki aslında ben kendimi beğenmiyorum, ilerisinden önce bugün ne durumdayım onu anlamam lazım.

Ben kendimi severim, insanlar beni begenir ama bilinçaltımda bedenimle sorunluyum bunu anladım. Ve hatta boşanmamın üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen hayatıma uygun erkeği çekmememi de buna bağladım.

Bu durumda olmamda etkili kisilerden biri eski eşim olmalı. Yıllarca bana aşıktı , gözümün içine bakardı ama arkadaşların da dediği gibi psikolojik şiddet uyguladı, özgüvenimi yıkıp ona bağımlı hale getirmek için tabii ki boşandım ama yan etkisi demek ki devam ediyor.

Beni bir erkeğin güzel bulmasından çok benim kendimi güzel hissetmem önemli. Kendinden emin olmak için bu gerekli. Karakter özelliklerime ne kadar güvensem de fiziksel olarak yeterli hissetmedigim için hakettigim iliskiyi yaşayamıyorum bence.

Ben yapı olarak çok savaşçı bir ruha sahibim. Pes etmek doğamda yok. Acımı çekip, travmamı yaşayıp yoluma devam ederim.

Lütfen sen de aynısını yap. Bugünden itibaren kendimizi fiziksel olarak daha iyi hissetmek için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım. Yavaş yavaş, adım adım. Bunu baskalarının beğenisi kazanmak için değil kendi iç huzurumuz icin yapacağız. Eski erkeklere de tesekkür etmek lazım bize daha güzel bir kadın olmak için ilham verdikleri için.

Aklıma niyeyse M.Monroe geldi. Ne kadar etkileyici bir kadın ama sonu nasıl oldu. Yani herseyin başı sağlıklı bir zihin ve ruh. Yoksa dünya güzeli olsan anlamı var mı? Mesela senin eskisi dünya yakışıklısı olsa bu davranış şekliyle bu hayatta mutlu olma şansı var mı sence?

Hersey bu haliyle de güzel ve çok daha da güzel olacak buna inan lutfen, ben inanıyorum.

Yo size ya da baskasina kin gudecek kadar ya da oh oksun diyecek kadar hayat uzun degil.bana kizacaginiza icin8zi temiz ve ferah tutun gercekten iyi geliyor
Aynısını sizin için de tavsiye ediyorum ama bu size pek iyi gelmeyebilir belli ki siz başka insanın mutsuzluğundan beslenmeye bayılıyorsunuz

B Bremenmizikacisi az çok tanıyorum seni konularından. Sen bu adamla ciddi bir ilişkiye başlamadan önce kıpır kıpır ve flörtöz bir kızdın. Ayrıca espri anlayışın sağlam, kültürlü ve açık görüşlü bir kızsın. Ex'inden bilmemkaç yaş gençsin. İleride sahip olacağın kariyer ex'inin şuanki kariyerinden iyi. Üstüne Türkiye'desin ve kadınsın. Bu saydığım olumlu özelliklerin hiçbirine sahip olmasan bile istesen kapında kuyruk olur millet. İstediğin anda birini bulma şansın senin ex'ten daha fazla. Adam bunu bildiği için bilinçli ya da içgüdüsel olarak senin özgüvenine oynamış ki yakınlarında takıl, fazla uzaklara gitme, ona sahip olduğun için kendini şanslı hisset.

Nereden biliyorum dersen bende zaman zaman bilinçsizce ex'inin tarzında davranıyorum kendi ilişkimde. Ki asla başka yerde itiraf etmeyecek olsam da şuana kadar birlikte olduğum en yakışıklı adam ve koluma takıp eşle dostla tanıştırmaktan gizlice gurur duyuyorum.
Ha aşık mıyım değilim, aşık olsam yapamam bunu muhtemelen ama bu karşı tarafın dış görünüşündeki ya da karakterindeki bir eksiklikten kaynaklanmıyor. Aksine ağır basan + tarafları olmasa aşık olmadığı insanlarla çift olarak için mesai harcamaz kimse.

Buarada ingilizce biliyorsan elimde özgüven geliştirmeyle ilgili güzel alıştırma materyalleri var. Sana gönderebilirim.

Evet gerçekten tüm arkadaşlarının beni genç bulması çok hoşuna gidiyordu. Sanki güzel bi çantaymışım gibi yanında taşıyodu beni ama hep keşke daha iyisi olsa diye de iç geçiriyodu. Biri beni överse o zaman hayran hayran bakmaya başlıyodu yüzüme

Cok merak ettim sizi ...

Arada bariz yaş farkınız var....seni sevdigini belirtmiş ama onda da kerameti kendinde aramis.Sevilmek tamamen edilgen bir olaydir ve size ait bir durum degildir.Bunu bile isteye yaptigindan eminim...amacinin bir sekilde ilişkide üstünlük sağlayıp sana "milli piyangodan büyük ikramiye kazanmış " hissi yaratmak .... bunu seni yererek ,kötü hissettirerek ,çirkin olduğunu söyleyerek yapmış ki ondan başkası seni sevmez sanasin. Zihnin,su an ki ruh halin,mutsuzlugun _sadece erkek arkadaşınin genel tavrı değil ailenin sana yasattiklari sonucu aradığın sevgiyi,değerli olma hissini yaşayamamis olman _ aynada ki yansımanı saglikli yorumlayamamana neden oluyor.Bence bir ruh sağlığı uzmanına sen bu durumu kaniksamadan başvurman faydalı olur.Yoksa ilerde kel,alkol problemi olan,gobekli ,yaşlı adamlarının " tipim değilsin ama neyse Allah'tan ben çıktım da karsina sevisecek adam buldun " saçmalıklarıni ciddiye alirsin

Adam sizi beğenmiyor değil, sizi sevmiyormuş.

Muhtemelen önceki kadına aşıktı veya aklı hala ondaydı. İnsan birini sevince kusurlarını görmüyor, güzel olduğuna inanıyor.

Ayrıca sizin de bu dış görünüş takıntınız normal değil. Biri size göre çirkin olunca neden "yazık" oluyor ? Güzellik ya da çirkinliğe siz karar vermiyorsunuz. Bu bahsettiğiniz adam da karar vermiyor. Psikolojik destek alabilirsiniz.

Yapmayın kendinize bunu lütfen , eminim ki çok güzelsin , enerjin düşün olduğu için ister istemez yüzde çökme oluyor , kendimden biliyorum valla canım kim ne derse desin sen kendini çok sev yüzünü , saçlarını , herşeyini bak o zaman nasıl parlıyorsun

cok ama cok acil kendine gel arkadasim hemde asiri acil!!! sen KADINSIN. Allahin latif sifatinin guzelliginin temsilcisisin. bir kopek kadar olamayacak aptalin teki icin kendini ezikliyorsun sen deli misin??? hepimiz bu yollardan gectik bende psikolojik siddete maruz kaldim ama bu biz kendimizi sevmiyoruz diye oluyor. once kendini seveceksin sarilacaksin ve seni kadin yarattigi icin allaha sukredeceksin. sirf kadin oldugun icin bile dunya uzerinde5-0 ondesin kim o uzen seni hangi gerizekali erkek mi???? o bir pacoz. simdi aynaya bak ve kendini sev kendi ruhsal ve bedensel ihtiyaclarini karsila. sen sana saygi duymaz ve sevmezsen kimse sana saygi duymaz ve sevmez. TUM BUNLAR SEN IZIN VERDIGIN ICIN OLUYOR KIZ KARDESIM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…