Aynaya bakarken iğreniyorum

Eşimle evlenmeden önceki ilişkimde bunu ben de yaşadım, çok uzun süre de kendime gelemedim.Birisi bir kez size olumsuz bir şey söylerse ya da ara ara olumsuz eleştiri alırsanız özgüven çok yara almıyor, ama sizi beğenmesini istediğiniz kişi ya da sürekli görmek zorunda olduğunuz yakın birinden sistematik olarak kötü hissettirecek şeyler duyarsanız o zaman fark bile etmeden zaman içinde ciddi bir özgüven eksikliği yaşamaya başlıyorsunuz.Hayatımdaki herkes yaşıma göre çok genç göründüğümü söyler, hatta yeni tanıdığım insanlar yaşıma inanmaz bile ama bu arkadaş benim yaşımdan çok fazla göründüğümü iddia ediyordu, sürekli beni kıyaslayıp dururdu, ben hariç birçok kadın ona göre güzeldi.Güya yüz hatlarım çok sertti, kaslı bir kadın değilmişim.Hatta birlikte dışarı çıktığımızda erkekler bana bakıyorlarmış, sinir krizleri geçirip sana neden bakıyorlar, yoksa sen kaş göz mü yapıyorsun, yoksa sana neden baksınlar gibi iğrenç bir kavga bile etmişliği vardı.

Ben o kaosun içinde yanlış bir şeyler olduğunu biliyor ama genede kendime gelemiyordum açıkçası.Sonrasında ayrıldık, beni çok seven ve çok güzel bulan bir adamla tanıştım ve evlendim.Bu sevgi bu yönden beni iyileştirdi lakin uzun süre nüvelerini taşıdım açıkçası.Kendinizi kötü hissettiren insanlardan uzaklaştıkça zamanla iyileşeceksiniz.o pisliği düşünmeyin artık ne yapıyorsa yapsın.Bir de kendinizi aynada bir bütün olarak görün her şeyinizle bir bütün.Yüzeysel güzelliğe takılırsak tonla eksik buluruz çünkü.Çağın güzelliği değişken.O güzellik anlayışına uymayan her şeyimiz çirkin gelir.

Senin özgüvenin neden yıkılıyor ki canım?
Beğenmemiş seni olabilir, zaten ayrılmışsınız.
Güzellik de zaten öznel. Sen kendini beğendiktnen sonra kime ne?

Özgüvenimi yıktı geçti resmen

Konunuzda kendimi gördüm resmen.Benim de eski sevgilim böyleydi.Hatta o işi biraz daha ileri safhaya taşımıştı ''arkadaşlarım çirkin diyor -kendisi öyle düşünüyor aslında- ama ben seni güzel buluyorum yeaaaa'' Sağolsun kendisi beni güzel bulan tek insanmış - öyle demeye getiriyordu - ve bunu birden fazla kez söyledi üstelik birkaç aylık kısa bir ilişkide.Ha bir de beni zeki bulmuyormuş arkadaşları,onu hatırladım şimdi,o daha güzeldi Hem aptal hem çirkinmişim Ne kadar zaman geçti üzerinden hala moralimi bozuyor açıkçası.Ben de diyorum kendime ''ya o ezik sırf sen onu bırakma diye öyle dedi boşveeer,niyeti iyi olsa sana bunu niye söylesin'' diye ama öyle olmuyor işte.Biri övünce ben de aynı duyguları yaşıyorum ''ya he he'' diyorum içimden,bilemedim etkili bir kurtulma yolu varsa bu özgüven eksikliğinden ben de öğrenmeyi çok istiyorum.

o ya he he durumu bende de var, düşününce bende tam iyileşmemişim galiba.

o ya he he durumu bende de var, düşününce bende tam iyileşmemişim galiba.

Cidden başkasının,kendine güvenini kırıp döken insanlar hiç olmasalar keşke...
O çocuğa sırf bu yüzden kızgınım,ettiği hakaretleri falan unuttum ama bıraktığı bu özgüvensizlik yüzünden hatırladıkça kendisini midem bulanıyor.

Onun sorunu senle değil bence kendiyle. Aşagılık kompleksı var onda pislik herif. Böyle bir pisliğin lafıyla mı depresyına gırdın. Ben olsam ınadına daha cok bakarım kendıme, daha guzel giyinirim daha cok makyaj yaparım, ondan daha iyisini bulurum . Sana kendını değerli hissettiren bir erkekle beraber ol, bu dülünceler gecici emin ol.

Mantik olarak direk soyle bak. Madem guzel degilmissin ne bokuma seninle birlikteymis. Ayrica erkekler gercekten guzellige bakmiyor. Yani bakiyor ama sevdigi zaman zaten sevimli geliyorsun. Bende de eskiden senin takintilarindan vardi. Senin gibi bir erkek arkadasimda oldu aslinda ama benim takintimi tetikleyen o degildi. Ama onu baz alarak sana aciklama yapayim. Yuksek ihtimalle sen herseyini idare ediyosan sorun cikarmayan kiz olarak bakiyordur sana ve seninle birlikteyken evliyken her halti da yiyebilir.
Bencw o adamdan ayrilman en guzeli olmus sakin ama sakin geri donme. Bu kendine yaptigin cok buyuk kotuluk olur. Dunyanin en yakisiklisi bile olsa bu sekilde kendine bi ..otum sanmasinin anlami yok. Cunku ben nice yakisikli tipler gordum yerin dibine soktum egolarindan dolayi. Ama senin bunu yapabilmen suan imkansiz . O yuzden once yavasca uzaklas. Zamanla o adamin igrencliginden dolayi kendini cirkin buldugun heba ettigin yillarina uzulecwksin. Cunku gercekten ama gercekten cok guzelsin. Cunku guzellik gorecelidir. Bunj sakin unutma.

Ozguvensiz etkenlerin yanındaki kadini aşağı çekmek icin burundukleri aptalca bi rol bu. Annem babamla 10 yıl evli kaldi. Annem yaşca ondan genç ve cok cok guzel bir kadindi. Evlenmeden once anneme pervane olan adam ( herkes bunu anlatır hala es dost) evlendikten sonra resmen her bulduğu fırsatta annemi aşağılar ezer diş görünüşünü kıyafetlerini saçını başını elestirirdi. Başka kadınları överdi. Su anda yuzde yuz eminim ki yanındaki genç guzel kadinin ışıltısı altında ezilmemek icin resmen annemi ezmiş yillarca. Bosanali 20 yıl oldu annem hala kendini kilolu ve çirkin bulur ama şu an yaşına gore hala oldukca guzel ve asla kimse bzm anne kiz olduğumuza inanmaz mesela. Hakikaten densiz bi adamin eleştirileri bi kadının özgüvenini cok aşağı çekebiliyor. Ayrılmakla en iyisini yapmışsın ama artık seni daha fazla etkilemesine izin verme .

Söylediği söz doğru değil mi? Beğenmemiş olsaydı niye her ortamına sokmuştu ki seni? Bana tipim değili başka anlamda söylemiş gibi geldi yaş gibi huy suy gibi falan.. diğer eleştirileri de kendi kompleksi :))

Iyi de arkadaşım çekicilik ve guzellik farkli kavramlar eminim biliyorsundur erkekler sexilik olarak bakıyor olaya senin ozguvenin neden zedeleniyor ki eminim cok guzelsindir etrafta cok kadin var her tarafi yapili bana sorsan guzel degil derim ama bir fizigi vardir cok cekici gelir ozellikle erkeklere a kişisi seni cekici bulamayabilir ama b kişisine gore cok cekicisindir
Yani kendini begenmemen guzel bulmaman yersiz bence giyin kuşan makyajini yap begenmeyen defolsun gitsin
Ayrica baskasinin sozlerine odaklanma bencil ol bu konuda sen kendini beğen guzelligine inan pozitif ol her sey cekicilik sexilik ya da guzellik degil bi dogum yaparsin saclarin dislerin kilon yuzun her seyin degisir ben dogum yaptiktan sonra beni goreydin kocam olsan bosardin kilo verdim daha bakim falan yapamadım ama bi boya kesime bakar yani velhasil karakter onemli azizim

Seni onceki konularindan hatirliyorum ailen sana dunyanin en sacma seyi icin yuz cevirdi en zor zamaninda o herife sigindin onun sana destek olmasini bekledin bu umutla eski sevgilisinden gelen hakaretlere bile katlandin arkadaslarin da pek destek olmadi sana ama sen guclu durdun ve heriften ayrildin.

Ayakta alkisliyorum guzelim seni. Belki de bunlar senin sinavindi. Simdi aynaya bak ve ben ne kadar guclu ne kadar guzel bir kizim de. Lutfen kendine gerekli sefkati vermek icin caba goster. Ben senin yasinda bunlari cidden atlatamazdim. Sen bir tanesin. Umarim bu mesajlarimiz seni biraz olsun neselendirir. Ve butun mesajlarindan o enerji yayiliyor kesin cok guzel bir kizsin sen.

Özgüvenini asagiya cekmek icin yapmış olabilir.
Yani insan beğenmedigi biriyle neden birlikte olur
Sen 21 o 31. Bence begenilemeyecek birsey varsa kendi yasina baksın.
Altta kalmasaydin be canım. Zaten söylediklerine icerleyip sen cevap vermedikce fazla fazla devam eder.

Sevginden , onu birakmayacagindan emin oldugu icin belki bu kadr sacmalayabildi..

Gencecik kizsin valla ona baktigina sukretsin bence , hem begenmeyen ogluna almasin.
Zorla sevgili olmadığınıza göre aklini basina alip ayrilsaymis.
Hep ceken birsey vardi demek ki

Ay valla biz kadinlar niye boyleyiz:)) seni begenmeyen adam nasil ? Yuz guzelligi? Vucudunda kac tane kas gozukuyo mesela:)) 6 pack var mi? 8 packte olabilir:)) bize laf eden yag tulumlari nasil bizi komplekse sokabilir? Hayatinin merkezine bu hodugu oturtmussun derhal kaldir onu

Seni sevmiyosa senle niye beraber diyenlere.. sevmek baska sevismek baska diyorum.. ben demiyorumda erkeklerin geneli bu dusuncede.. daha iyisini daha guzelini elde edemedi demekki

Cidden kafana takma canım. Yeterince takmissin artık daha fazla kafana dert etmem bu saçmalıkları de ve mazinde bırak bu durumu.

Eski sevgilinde ya hastalıklı bir sevgiye sahipmiş. Güzel olan sevgili değildir , sevgili olan güzeldir diye bir söz var. iyi ki kurtulmussun ondan. Kimse senin özgüveninden, mutluluğundan , sağlığından ve huzurundan önemli değil.

Toparla kendini ve içindeki bu negatif düşünceleri at, içinden , beyninden temizlersen bu adamı , tekrar kendi guzelligini kesfedeceksin

Adam klasik meme-popo seven bir tip belli ki. Boşversene ya o kimmiş senin güzelliğin hakkında yorum yapıyor. Lady Diana yı bşle Prens cHrles beğenmezmiş zamanında, şimdiki eşi Camilla ya bak bir de Diana ya bak. Çok da fifi ya amannn ne takıyorsun bu boş beyinli adamı

Ya koca popon sarkık memen olsa nolacak seni sen olduğun için sevsin senin onun göbeği hakkında konun vardı sanki bu kadar tipe takıntılı birinden kurtulmuşsun şükret kendi değerini bil sen insansın kalıplaşamazsın azıcık kilon var diye bunları yapan adam yarın birgün hasta olsan hiç yanında olmayacak Güzelken herkes yanında asıl seni sen olduğun için seveni bul tip fasa fiso toprağa girince hepimiz bir kemik kalacağız ha sağlığın için konuşur o ayrı ama sırf mağazadan alınan kumaş gibi tipime sipariş veriyorsa yürüsün gitsin valla uğraşma ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…