Ayrı evde yaşamak ?

Ekimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
776
177
73
Ankara
Merhabalar .herkese iyi pazarlar :)
Birkaç yıldır düşünüyorum ama son zamanlarda iyice beni mesgul eden bu düşünce; aileden ayrı evde yaşamak..
Ben 28 kız arkadaşım 30 yaşında madem evlenmiyoruz o zaman kendi hayatimizi kuralım diyoruz ama nasıl olur sizce?
Zorlukları neler tmm hiç kolay olmayacak eminim ama
Ben ve arkadaşım özel sektörde çalışıyoruz.(düzenli bir işimiz yok)
En önemlisi ailemden ayrı hiç bir yerde kalmadım.
Diyelimki arkadaşım yada ben ilerde evlilik vs olursa nasıl olur??
Yardimlarinizi bekliyorum..
Bu arada çevremden destekleyende var "sen bu isi unut"diyende cikmazlardayim

Yani kendi hayatımı kurmak için..nereye kadar böyle devam edecekki

Arkadaşla çıkmak daha can sıkıcı bence. Eninde sonunda arkadaşınızdan olursunuz.
Kızkıza tatil planları yapabilirsiniz, kısa süreli turlara katılabilirsiniz... sende bikac hafta ile bu isteginizi karşılarsınız. Ama şu durumunuzda zor gibi

10 yılık arkadaşım güvenim sonsuz..ama nasıl başa çıkılır hayatla
10 yıllık arkadaşlık başka, ev arkadaşlığı çok başka.
Birisinin ev içindeki düzenini, alışkanlıklarını aynı eve girmeden bilemezsiniz.

Hiç beraber uzun süreli ev tatili yaptınız mı mesela?

Ben 1300 alıyorum o da aynı şekilde..siz memurmusunuz?

Ben 1300 alıyorum o da aynı şekilde..siz memurmusunuz?
Değilim özel sektördeyim ben.

Ankara'dasınız sanırım, güvenli bir yerdeki ev kiraları nasıldır bilmiyorum ama oturup tek tek bütçe yapın.

-Kira
-Elektrik
-Su
-Aidat
-Aidata dahil değilse ısınma
-İnternet
-Cep telefonlarınız

Bunlar her aylık sabit giderleriniz. Bunun dışında mutfak alışverişi, ev alışverişi, ulaşım vs bir sürü masrafınız olacak. Eğer aylık 1.300 TL gelirleriniz sabit ve düzenli değilse ben riskli buluyorum.

Sadece hayalde kalır desenize..
1300 ile ayrı eve çıkmak..
Macera aramayın
:)

Bir sorun yok çok şükür..ama iste diyoruya kendi ayaklarim uzerinde durmak

Geleceğinize yatırım yapın ders çalışın memur olun hem atanır gider smacınıza ulaşırsınız hem yeni insanlar ortamlar görürsünüz yaşınız genç hiç mi evlenmeyi düşünmüyorsunuz

Evlenmeyi düşünüyorum ama hiç kafama göre biri cikmadi karşıma umudumu yitirmeye başlıyorum Allah korusun

Evlenmeyi düşünüyorum ama hiç kafama göre biri cikmadi karşıma umudumu yitirmeye başlıyorum Allah korusun
Yaşınız genç daha, biryerlerde sizi bekliyordur doğru insan. Bence ayrı ev düşüncesini çıkarım kafanıZdan.
Maddi imkanınız ve fırsatını varsa kendinizi geliştirmeye bakın lisans mezunuysanız Yüksek lisansa başvurun özelde çalışıyorsanız kamu için uğraşın dil öğrenin...ne bileyim kendiniz için birşeyler yapın

Hem yeni ortamlar yeni insanlar demek :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…