Ayrı evde yaşamak ?

Valla biraz öyle olduuu:))

haklı ama .. benim yapacağım yorumları yaptığı için yazmadım ben.. 1300 le devran dönmez.. kaldı ki şimdi bile yetiştiremiyorum diyorsun.. sanki taksite girmiş gibi her ay yarısını bankaya at.. biriktir paranı evlensende evlenmesende lazım olur illa..
şimdiden ft, kira, mutfak masrafı derdine girme.. akıllı işi değil..

ekimyagmur.
umutlarınız niye tukensin . demek ki kismetiniz bekliyor sizi . birden bire çıkar gonlunuze gore biri.

Allah iyilerle karsilastirsin kardeş.maasin varsa ailenle kalip ceyiz yap. :) :) evlenince kolay olur.
peki sizi isteyenlere ya da akraba vs haber yollayanlara direk hayir mi diyonuz yoksa gorustukten sonra mi hayir dionuz.?

Çeyiz var bi sürü..daha fazla almak istemiyorum.
Görüştükten sonra bi şekilde olmuyor.

Bin tl borcum var onu bitirip hemen birikime baslicam:)

annenin evinde temizlik yapmak koymaz da arkadasla yaoinc bi noktadna sonra olmuyor. unv .de kalıyorduk biz . diyorsun anlamiyirlar pis oturamadigin icin.temizlion en.son evden ayrilion

annenin evinde temizlik yapmak koymaz da arkadasla yaoinc bi noktadna sonra olmuyor. unv .de kalıyorduk biz . diyorsun anlamiyirlar pis oturamadigin icin.temizlion en.son evden ayrilion
O benden daha temiz dir..benziyoruz aslinda birbirime..ama birimizden biri evlenip giderse diye dusunuyorum beni korkutan bu konu :)

cnm ben 30 yasımdayım senede yaklasık 6 ay kadar tek kalıyorum cunku annemler yazlıga gıdıyor. ev kıra degıl cok sukur. ama faturaları ben oduyorum o 6 ay boyunca. ve yemegımı de kendım yapıyorum :))

annemler evde ıken yemek hazır oluyor. cok da iyi oluyor :)) faturaları da aılem oduyor. bana maasımın hepsı kalıyor. acıkcası 2 durumu da bılıyorum. eger kenara para atmak ıse amacın kesınlıkle eve cıkma . aılenın yanında para bırıktır. yaza da guzel bı tatıl yap. ama ayrı eve cıkıcaksan sana kalan para azalıyor sana diyim.

Canım ben de tek başıma yaşıyorum. Arkadaş işi bana da sıkıntı gibi geldi. Ayrıca hazır yemek yapılıyor ev temizleniyor. Ailenle anlasabiliyorsan ayrı eve çıkma bence. Hem maddi hem manevi zor yani

10 yılık arkadaşım güvenim sonsuz..ama nasıl başa çıkılır hayatla

Hayatta kimseye anne babana bile 'sonsuz' güvenme, benden sana abla tavsiyesi, zaten eve çıkarsanız ne demek istediğimi uygulamalı görürsün :)
Onun dışında ben ayrı eve çıkmayı destekliyorum, gerçekten hayatı öğreniyorsun, her işle kendin başa çıkmayı öğreniyorsun, ev idaresi , para idaresi... İnsanın tek başına ayakta durmayı öğrenmesi gerek. İyi şanslar

Aile ile yasamanin zorluklari da var kolayliklari da. Su ara ben sürekli zorluklarini goren biri olarak eger ki kisitlanmis hissediyor kendinizi rahat hissedemiyorsaniz ayrilabilirsiniz. Size daha cok sorumluluk dusecektir şüphesiz..yemek temizlik vs. Ama calisan bayanlar da gayet bunun altindan kalkabiliyor. Insan yoğunluk durumuna göre ayarliyor zamanlamasini. Son olarak çıkacağınız arkadasiniza guvenmeniz şart. Malum bu devirde güvenmek coook zor. Ayni evde yasama yukumlulugunu o arkadasinizla taşıyabileceginiz konusunda supheleriniz varsa da daha ihtiyatli olun derim.

ben 14 yaşından ber ailemden ayrı yaşıyorum (önce yatılı okul sonra yurtdışında eğitim, sonra da iş hayatı) ve kendi paramı da kendim kazanıyorum (önce burs/özel dersler sonra 21 yaşından beri hep çalıştım)
32 yaşındayım ve ailemle kalmak istemezdim ben de olsam, insan bir yaştan sonra kendi evi olsun, düzeni olsun, kendine göre yaşasın istiyor. bu benim için zaten hep böyle alıştığım için çok daha fazla baskın. yine ailemden ayrı kendi evim var, aynı şehirde kalıyoruz (ankara) hep gider geliriz, çok da iyiyizdir ama herkesin kendi evi, kendi düzeni. böyle en iyisi. yani destekliyorum ben kendi evine çıkmayı.
gel gelelim 1.300 lirayla bu yapılmaz. bi kere eve çıkmadan eşyaydı, depozitoydu, peşin kiraydı, aboneliklerdi gibi şeyler için en kötü bi 7-8 bin lira biriktirmeniz lazım. sonra 2 kız ikiniz de memur değilseniz ev verecek ev sahibi zor bulursunuz, mutlaka kefil de isterler. anca bahçeli söğütözü gibi yerlerde daha rahat bulursunuz (ankara için) oralarda da kira/performans oranları düşük. üstüne işiniz garanti değilmiş hadi 2 ay işsiz kaldınız o kira nasıl ödenecek? dahası en kötü 400er belki 500er lira kiraya en dikkatli kullanımla faturalara gidecek kalanla siz nasıl geçineceksiniz?
arkadaşla çıkma meselesini hiç açmıyorum ben çok yurtta kaldım, çooook ev arkadaşıyla kaldım hiç sorun yaşamadım, uyumlu bir insanım am mesela şu saatten sonra kimseyle eve çıkmam, o kadar lüksüm olsun.
kısacası sizi anlıyorum ama bu parayla olmaz.

Başkasıyla eve çıkacağıma ailemle yaşarım.

Belli bir yaştan sonra aileyle yaşamak kolay değil, insan kendine ait bir düzen istiyor.
Ailenin tutumu da önemli ama, benim ailem böyle bir şeye gereğinden fazla üzülürdü eminim, teklif bile edemezdim muhtemelen.

Bir de kıt kanaat yaşayacaksanız hiç kalkışmayın bence.

Eger ailemle bir sorunum yoksa ayri eve cikmak bana gereksiz gelirdi. Herseyi hesaba katmak lazim, bir evin kirasi faturalari ve diger giderleri karsilayacak bir maasiniz olmasi gerekir ki siz duzenli bir isimiz yok demissin. Bir de arkadasla ayni eve cikmayi ben kesinlikle dusunmem, ne kadar samimi de olsak ayni evde hayat bambaska, kendi duzenimi isterim. Simdi okudum ki 1300 aliyormussun, o parayla ayri bir ev cok zorlanirsin. Ailenin yaninda paran hem kendine kalir almak istediklerini daha rahat alirsin ev gecindirme derdi yok. Bence her acidan iyi dusun. Ben de ailemle yasiyorum calisiyorum eve gelmem 8 i buluyor. Tek yasasam su durumda bana hicbir artisi yok.

Rahat mı battı siZe.ailenin yanı gibisi varmı.4 yıldır evliyim hala ara ara ailemin yanında olduğum zamanları özlerim.

Merhaba, ben yirmi yaşımdan beri ayrı yaşıyorum. İnsanın kendi düzeni çok başka oluyor bence. Kendi evinin kadını olmak, girene çıkana karar vermek, yani o evin kadının sen olması önemli bence, evin kontrolünün evinde olması. Ailemle aram da kötü değildi, gayet iyiydi, aynı şehirde olmamıza rağmen kendi düzenimi kurmak istediğimi söyleyerek evden ayrıldım. Biraz para yetiştirmek konusunda başlarda sıkıntı çektim ancak onu da zamanla öğrendim. Daha sonra evlilik de açıkçası çok daha rahat oldu, evim bekar evi, öğrenci evi gibi değildi, evlendiğimizde her şeyimiz hazırdı. Şimdi ailem bile olsa 2-3 günden fazla başkasının evinde kalmakta zorlanıyorum. Kendi evin gibisi yok:)

şimdi de hamileyim ve eşim askerde, dönmesine de daha 11 ay var.. evin 2 tane boş odası var, bir tanesini tanıdığım bir kız arkadaşıma kiraya verdim odalardan, ancak belli kurallar şart koştum (misafir istemiyorum, sigara balkonda içilsin vb.), diğer odayı da bir erasmus öğrencisine kiraya vereceğim. hem maddi açıdan çok yardımcı oluyor, hem de odamı kiralayan arkadaşım hamileliğimde bana epey yardımcı oluyor. 1300 lirayla zor tabii ama ek iş veya ucuza büyük ev bulursanız odaları kiralayarak geçinebileceğinizi düşünüyorum. bi yaştan sonra yuvadan ayrılmak gerekiyor:) ve evlilik tabii ki şart değil. ev arkadaşıyla ise çıkmayı hiç düşünmedim. onun yerine yalnız çıkıp odayı kiraya verince (gene bir arkadaş olabilir tabii) kontrol ve düzen tamamen size ait oluyor, başlangıçta eşyalarımı hep ikinci el almıştım, durumum oldukça yıllar içinde yeni eşyalar buldum, satın aldım. karar sizin tabii ki:) karar verdikten sonra bile uzun zaman gerekiyor, uygun ev bulmak için, evi düzmek için vs..

ayrı ayrı yazdım hepsini ama bir şey daha eklemek isterim, ben yirmi yaşında evden ayrılırken yapamazsam geri dönerim demiştim, ne olacak, annem babam sonuçta, denedim olmadı, tekrar imkanım olursa yine denerim demiştim, neyse ki yapabildim:) yani olmazsa da dünyanın sonu değil, geri dönersiniz, babanızın kapısı açıksa. kürkçü dükkanına geri döndü tilki deseler ne olacak:))

Ayrıca arkadaşların yazdığı gibi arkadaşla eve çıkmak saçma birşey bence, benim çok samimi dostlarım var ama birlikte 2 aylık tatile bile gitmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…