- Konu Sahibi Ekimyagmur
-
Eve yardım etmediğiniz halde nasıl oluyor da geçinemiyorsunuz merak ediyorum açıkçası.Bu maaşla eve yardim etmedigim halde zor geciniyorum..ne akla hizmet bu düşünceye girdiysem
Mesela ben, kesin iki sene kadar ailemle yaşamak zorundayım, lehime çevirmem lazım mecburen, üç sene bile olabilir çünkü kredi borcum var ve nasıl ödeyeceğim konusunda kararsızım. Öğrenim kredisi bu, bu kredi olmasa okuyamazdım, düşünün. Diyorum ki acaba en iyi ihtimalle 2-3 ay kadar işsiz gezdikten sonra bi işe asgari ücretle başlasam, eve fazla katkı yapmasam, kredimin de geri ödemesini 2018'de başlatsam ama 2018'e kadar da kredi için birikim mi yapsam? Çünkü hadi işe girdim şu krediden kurtulayım deyip ödemeye başlasam ve bişey olsa işten çıkarılsam o borç ödemesi sekteye uğrayacağı için gecikme zammı falan bindiriyorlarmış. İşsiz kaldığımda da o biriktirdiğim paradan normal bi şekilde ödesem, iş bulunca devam etsem falan... Farkındayım, içiniz şişti.Ev alayım arsa alayım araba alayım gibi hedeflerin olsun
Bunlar için evlilik şart değil
Hazır ailen varken durumu lehine çevir
Aman evlenince bi dünya fatura ve ev geçimine zaten girecen, bu kadar acele etmene değmez çok hoş bi durum değil
3 kuruş maaşla nasil gecinilirkiHayatta kimseye anne babana bile 'sonsuz' güvenme, benden sana abla tavsiyesi, zaten eve çıkarsanız ne demek istediğimi uygulamalı görürsün :)
Onun dışında ben ayrı eve çıkmayı destekliyorum, gerçekten hayatı öğreniyorsun, her işle kendin başa çıkmayı öğreniyorsun, ev idaresi , para idaresi... İnsanın tek başına ayakta durmayı öğrenmesi gerek. İyi şanslar
O süreci ayrıntılı anlatabilirmisiniz rica etsem..:)28 yaşına kadar hiç ayrı almadıysanız inanın çok zor ben ilk defa 22 yaşında ayrı yaşamay başladım şimdi 27 oldum çok zorlandım yıllarca canım dedıgım insanlarla anlaşamadım sonra bir rkadasımla anlaşıp kaldık ama pskolojısını düşünmek bile istemiorum çok zordu çok ağladım sızladım şimdide evlendım çok şükür
Ailem kesinlikle kısıtlamaz..kesinlikle benden maddi anlamda hic beklentileri yok..aka daha düzenli bir hayat olmasi için istiyorum ben..bilmiyorum Cok istiyorum yaaAile ile yasamanin zorluklari da var kolayliklari da. Su ara ben sürekli zorluklarini goren biri olarak eger ki kisitlanmis hissediyor kendinizi rahat hissedemiyorsaniz ayrilabilirsiniz. Size daha cok sorumluluk dusecektir şüphesiz..yemek temizlik vs. Ama calisan bayanlar da gayet bunun altindan kalkabiliyor. Insan yoğunluk durumuna göre ayarliyor zamanlamasini. Son olarak çıkacağınız arkadasiniza guvenmeniz şart. Malum bu devirde güvenmek coook zor. Ayni evde yasama yukumlulugunu o arkadasinizla taşıyabileceginiz konusunda supheleriniz varsa da daha ihtiyatli olun derim.
O maasla tek mumkun degil gecinemem.garanti degil demek istedim ..haklısınızŞimdi ayrı eve çıkmak, düzenli bir işe sahip olmak için kamuda çalışmak zorunda değilsiniz. Özel sektörde de düzenli bir işi olan, bugün işsiz kalsa kısa süre içinde iş bulabilecek insanlar dolu. (kriz gibi durumlar hariç çünkü kriz sistematik bir risktir ve herkesi etkiler) Kamuda düz memur olsan da 2000 TL civarı maaşla öyle çok ahım şahım yaşayamayabilirsin. Yeter mi yeter orası ayrı. 1300 ile oldukça zor üstelik düzenli de değil diyorsun. Tabi düzenliden kasıt ne? Düzenli işle garanti iş aynı şey değil. Bir ay çalışıp bir ay çalışmıyor musunuz mesela, öyle mi? İnsanın apayrı bir düzeninin olması çok başkadır tabi ev arkadaşı önermem.
Ne güzel..benimde maaşım iyi olsa garanti iş olsa tek çıkarımTek yaşayacaksan olur ama arkadaşınla ıı ııh.. Ben 26 yaşındayım, 3 yıldır yalnız yaşıyorum.
Çok güzel yorum..çok teşekkür ederim..dediklerinizin hepsini yapıyorum..belkide rahat batıyo..6 senelik cok samimi iki arkadaşım aynı yere atandılar. 6 ay aynı evde kaldılar.ayrilirken çok kavga ettiler. O günden beri birbirlerinden haber bile almadılar. O derece kötü ayrıldılar! !!
Hem bence eve harcayacaginiz parayi biriktirin. Ev gecindirmek, annelerimizin gibi evi çekip çevirmek çok zor.is sadece fatura yemek bulasikla kalmıyor ki.tek bile yasasan illa sorumluluk oluyor üstünde. Ne gerek var yıpranmaya. Zaten 26 yaşında kendi parasini kazanan birine ailesi de karismaz.gezin,kurslara gidin kitap okuyun sinemaya gidin. Bırakın ev içindeki sorumlulugunuz sadece annenize yardım etmek aile bütçesine katkıda bulunmak olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?