Yine de kaçırmış olmalısınız.
Ben eşimle doktora gitmeden önce öğrendim. Görümcem söylemişti.
Sizde nasıl oluyor bu durum acaba anlatmak ister misiniz? Ya da nasıl davranılmasını istiyorsunuz size?
Fiziksel şiddet uyguluyor muydunuz?o zaman önceden bi tedavi süreci var eşinizin.
bende ki zararsız ama hayatımdaki insanı çok yoruyordu.
ya cok iyiyim, ya çok kötü.
ama fiziksel şiddet yok çok öncelerde kaldı.
duygularım cok fazla dalgalanır. anlatmak biraz zor. ama karşımdakinin çelik gibi sinirleri olması lazım ki ben bu hastalığı taşıyan en iyilerdenim :)
ilaç tedavisi ile cok kolay kontrol altına alınıyor.
merhaba canım ya, hayır tekrar deneme fikri henüz gündemimizde yok.nasılsın canım eşinle son durumlar ne
neye karar verdin tekrar deneyecek misiniz
eşin kesin kararlı mı doktora gitmeye
Vicdanım yuvamı kurtarmaktan yana ama aklım, mantığım ve şartlar bunu kaldıramıyor ne yazık ki...Eğer yuvanızı kurtarmak istiyorsanız tek şartınız olsun, ikinizinde birlikte gideceği bir uzman..
Bu uzman desteğinden sonra, tedavi süreciniz bittikten sonra yeniden denemeniz gerekirse birlikte yaşamayı ozaman denersiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
sebep nedir?çok karışığım
Bugün eşime çok kızdım. Artık eşime karşı sesim çıkıyor galiba. Önceden hep kölesi olmuşum meğer duygularının.
Valla o tepkimden sonra sustu. Nasıl değişti anlatamam. Sesi çıkmıyor. Ne desem yapıyor. Hayırdır inşallah...
Kendime güvenim yerine geliyor sanırım.
kesinlikle öyle canım sen sustukça bağıran tepene çıkan çok olur
biraz da sen bağır o sussun at içindeki fırtınaları dışarıya içinde tutma
valla ya ne güzelmiş böyle. aylarca o korkuyla yaşamışım meğersem.
çok şükür bugün bir rahatlama geldi içime. sanki evin hakimiyetini aldım :) tabii kocamın da
Size güzel bi haberim var kızlarrr.....kocamla psikologa gitmeye başladık :)))
Super sizin adiniza cok sevindim istanbuldamisniz?bizde gitmek istiyoruz nisanlimla bu aile meselelerinden dolayi cift terapisti dimi nerde tavsiye ediyormusunuz?
Size güzel bi haberim var kızlarrr.....kocamla psikologa gitmeye başladık :)))
Başlığı epeyce bir okudum ve böyle bir yola girmiş olmanıza çok sevindim ancak şöyle bir durum var: Eşiniz bipolar bozukluk hastasıysa gitmeniz gereken doktor psikoloğun yanında bir de psikiyatristtir. Benim erkek arkadaşım da bipolar bozukluktan muzdarip ve biz 1.5 senedir beraberiz. Bipolar bozukluk psikolojik bir rahatsızlık değildir, patolojiktir. Lithium içerikli ilaçlarla kontrol altında tutulabilir ancak tam bir tedavisi yoktur. Bu ilaçları gidip kendiniz eczaneden alamazsınız çünkü eşinizin muhtemelen başka hormonal problemleri de vardır (tiroid hormonu gibi). Eğer psikoloğunuz iyi bir terapistse çok yardımı olacaktır ama sakın psikiyatriste gitmeyi ihmal etmeyin.Size güzel bi haberim var kızlarrr.....kocamla psikologa gitmeye başladık :)))
Bir depresyonun erken uyarı semptomları:Başlığı epeyce bir okudum ve böyle bir yola girmiş olmanıza çok sevindim ancak şöyle bir durum var: Eşiniz bipolar bozukluk hastasıysa gitmeniz gereken doktor psikoloğun yanında bir de psikiyatristtir. Benim erkek arkadaşım da bipolar bozukluktan muzdarip ve biz 1.5 senedir beraberiz. Bipolar bozukluk psikolojik bir rahatsızlık değildir, patolojiktir. Lithium içerikli ilaçlarla kontrol altında tutulabilir ancak tam bir tedavisi yoktur. Bu ilaçları gidip kendiniz eczaneden alamazsınız çünkü eşinizin muhtemelen başka hormonal problemleri de vardır (tiroid hormonu gibi). Eğer psikoloğunuz iyi bir terapistse çok yardımı olacaktır ama sakın psikiyatriste gitmeyi ihmal etmeyin.
Bipolar bozukluk hem kişinin kendisi hem de çevresi açısından tehlikeli bir hastalıktır, eğer tedavi görmezse çok kötüye gidebilir. Burada sizin anlayışınız ve ona saygı duymanız da çok önemli. Normalde bipolar hastaları tehlikeli olarak görülürler ve bipolar bozukluğun ne olduğunu anlamış insanlar pek yanına yaklaşmak istemez çünkü dürtüsel hareketleri kriz sırasında kendi kontrollerinde değildir ama bütün bunlara rağmen, tedavi görür ve kendini kontrol etmek üzere yardım alırsa kontrol altında tutulabiliyor. Ben 1.5 senedir evlerimiz ayrı olmasına rağmen neredeyse tüm zamanımı erkek arkadaşımla geçiriyorum (aynı üniversitede okuyoruz, ikimizin de bolca vakti var vs.), bütün hastalık süreci boyunca yanındaydım ve dönemsel geçirdiği krizlerde de ona elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Eşiniz size çok kırıcı davranmış bile olsa lütfen rica ediyorum anlayış göstermeye çalışın çünkü bipolar bozukluk gerçekten çok zor bir rahatsızlık. Onların neler çektiğini biz anlayamayız, ben tam olarak anlayamıyorum en azından, ama elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Lütfen siz de öyle yapın, o zaman göreceksiniz her şey daha iyi olacak. 3 gün iyi 4 gün kötü olması kendi suçu gerçekten değil. Daha fazla uzatmadan söyleyeyim, bu hastalık hakkında lütfen öğrenebildiğiniz kadar şey öğrenin. Ne kadar öğrenirseniz sorunları aşmanız o kadar kolay olur. Hem siz sebebini bildiğiniz için eskisi kadar üzülmezsiniz, hem de onun krizlerini hafifletebilirsiniz.
Umarım her şey iyi olur ikiniz için de.
Tedavi edilmediği durumda ağır bir seyir izleyebilen bir psikiyatrik rahatsızlıktır.
Bipolar Bozukluk bazı kişilerde mevsimsel bir dalgalanma gösterir. Sonbahar ve kış, depresif durumun, ilkbahar aylarıysa manik atakları gözlendiği aylardır.
Duygudurumların yoğunluğu ve süresi kişiden kişiye büyük ölçüde değişir.
Bipolar bozukluk tedavisinde ilk tercih olarak duygudurum düzenleyicisi denilen ilaç grubundan Lithuril marka adlı lityum karbonat tuzu kullanılır. Yinelenen bir pataloji olması nedeniyle lityum tabletlerinin ömür boyu alınması gerekebilir. Tedavi sırasında düzenli olarak lityum kan testleri yapılır. Serum lityum seviyesine göre psikiyatri uzmanı doktor lityum dozunu belirler. Manik atak döneminde 0.8-1.2 mEq/l, uzun dönemli idame tedavisinde ise 0.8-1.0 mEq/l serum lityum seviyesi hedeflenir. Bazı epileptik ilaçlar da bipolar bozukluk tedavisi için kullanılmaktadır.
Bir depresyonun erken uyarı semptomları:
- Yorgunluk, bitkinlik, enerjisizlik
- Bezgin ruh hali, moral bozukluğu
- Artan dinlenme ihtiyacı
- Azalan kendine güven, kendinden kuşku duyma
- Artan derin düşünce, dalgınlık ve kendinden endişe etmek
- İlgisizlik, keyifsizlik
- Uykuya dalma veya kesintisiz uyuyamama bozukluğu
- Günlük yükümlülüklerin ihmal edilmesi
- Konsantrasyon güçlüğü (düşünmenin zor gelmesi)
- Azalan cinsel ilgi
- Ürkeklik, sinirlilik
- Azalan dayanıklılık ve kapasite
- Her şeyi kendi üstüne alınma, başkalarının kendisi hakkında kötü konuştuğu duygusuna kapılma
- Günlük yaşam seyrinde değişiklikler
- Bedensel rahatsızlık
- Artan alkol tüketimi
- Gerginlik, huzursuzluk
- Aşırı duyarlılık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?