Merhaba estalmus, çok teşekkür ederim mesajın için.
Ne yazık ki eşime yılmadan destek olmayı göze alamıyorum çünkü ciddi anlamda kötü hissediyorum kendimi eşimleyken.
Evet, aynen dediğin gibi birlikte olmak sadece içimde huzursuzluğa sebep oldu. İkisinde de ben istemeden olduk.
Bir şey söyleyemedim eşime, yapmak istemiyorum falan diye. Sadece gözlerimi kapattım ve bir an önce bitmesini istedim.
Sonrasında da zaten iyice moralim bozuldu.
Bu arada dün eşim bana vurdu. Yüzüme iki kere...
Dayanamıyorum artık. Onun hayatını düzeltmek için yardım edeceğim diye benim hayatım da bozuluyor. Sağlığım, ruh sağlığım bozuluyor.
Yine bir anda değişti işte kocam.. hep aynı şeyler. güya geldi eve güzel sohbetler, gzel davranışlar ama iki üç gün sürüyor.
Korkuyorum vallahi korkuyorum artık.
Ben artık boşanmak istiyorum. Beceremiyorum bu şekilde yürütmeyi. Hayırlısı olsun ne yapalım...gerçekten boşanıyormusun
Boşanmak nedense artık insanlara çok kolay geliyor...Ya sonrası sonrasıda çok iyi düşünülmeli...Ben yazdıklarınızı kısmen okudum...Hamileliğinizi eşinize söylediniz mi? Eşinizle aranızdaki olanları ne kadar anlatsanız da tam olarak anlayamayız..Ama siz eksileri artıları yanyana koyarak karar verebilirsiniz.İşin içinde şiddet varsa ,hakaret varsa biz ne söylesek boş...Ama eşinizi şiddete sizmi yönlendiriyorsunuz ? Yani bazen kadınlar öyle damarına basarlar ki erkeklerin onlarda gözünü karartıp argoda konuşur,şiddete de başvurur.Hİç alttan almayı denediniz mi,yada tartışma esnasında biriniz susmayı,,yada tartıştığınız ortamdan bi bahaneyle ayrlmayı..Benim tavsiyem herşeyi deneyin,eğer olmuyorsa zorlamayın...
Eşiniz size neden vurdu?
Biraz garip gelebilir belki size ama yine sebep yokken (muhtemelen kafasında bir şeyler kurup) bana tavır yapmaya başladı. Yani bana iyi davrandı, güzel güzel sohbet ettik. Ben de biraz mesafeli olsam da hep gülümseyerek konuşmaya özen gösterdim. Düzelsin diye !
Neyse tavır yapınca kalbimi kıracak şeyler söyledi. Ben de üzüldüm ağlamaya başladım. Ama hiçbir şey söylemedim ya da yapmadım. Ağlayınca yüzüme vurdu iki kere! Yani sarılması filan gerekirken öyle bri durumda bana vurdu.
Yok canım bana garip gelmez, insanların çok değişik psikolojiler içine girebildiklerini biliyorum.
İnşallah eşin düzelir, ama biraz umutsuz vaka gibi duruyo, doktora da gitmiyomuş, bari bi sakinleştirici bişey al da içir canım benim hafif dozda
Merhaba estalmus, çok teşekkür ederim mesajın için.
Ne yazık ki eşime yılmadan destek olmayı göze alamıyorum çünkü ciddi anlamda kötü hissediyorum kendimi eşimleyken.
Evet, aynen dediğin gibi birlikte olmak sadece içimde huzursuzluğa sebep oldu. İkisinde de ben istemeden olduk.
Bir şey söyleyemedim eşime, yapmak istemiyorum falan diye. Sadece gözlerimi kapattım ve bir an önce bitmesini istedim.
Sonrasında da zaten iyice moralim bozuldu.
Bu arada dün eşim bana vurdu. Yüzüme iki kere...
Dayanamıyorum artık. Onun hayatını düzeltmek için yardım edeceğim diye benim hayatım da bozuluyor. Sağlığım, ruh sağlığım bozuluyor.
Yine bir anda değişti işte kocam.. hep aynı şeyler. güya geldi eve güzel sohbetler, gzel davranışlar ama iki üç gün sürüyor.
Korkuyorum vallahi korkuyorum artık.
Merhaba estalmus ,canım yazdıklarından bildiğim kadarıyla sen çok çaba gösterdin ama eşin hep bu çabalarını reddeden oldu
düzelmeyi istese de elinde olmadan ya da kasıtlı olarak hep reddetti
yani sadece dengesiz tavırları olsa sakın bırakma derim ama işin içinde çok ileri düzeyde şiddet hatta şiddet
ötesi bi durum var eşinin yanındayken bence hiç güvenli ve mutlu değilsin hem fiziksel hem de ruhsal olarak
burdan beri konuşması kolay belki ama ayrılırsan çok daha huzurlu mutlu olursun emin ol
kısa bi tedavi görürsün sende oluşan korkuların için ondan sonra mutlu mesut yaşarsın canım yaa
kendinde suç arama kesinlikle elinden geleni yaptın ve artık yapılacak pek bişey de kalmadı sanırım
konunuzu takip ediyorum arada bir bebek yokken bence fazla düşünmeyin... hamileliğinizi duyunca üzülmüştüm ama bence iyi olmuş kurtulun
kendinize yeni bir yön çizin size şiddet uygulayan bu dengesizle uğraşmayın
Merhaba arkadaşlar,
Dini bilgisi olan birisi bu soruma cevap verirse çok minnet duyarım.
"Allah şahidim olsun ki seni boşuyorum." cümlesi dini nikahı bitirir mi? Yoksa başka şekilde mi dini nikah biter?
kızgınlık ve öfke anındaki kabul edilmiyormuş ...yürekten söylemesi gerekiyormuş..
Merhaba estalmus ,
Nasılsın? Kızın nasıl?
Ben açıkçası çok yoruldumm. Bildiğim her yolu denedim. Sadece doktora gitmek için ikna etmenin dışında evde de günlük yaşantımızda da hep iyi olması için konuşmaya çalıştım. Yanlış anlamaması içn şefkatle yaklaşmaya çalıştım.
Ama yok olmuyor artık canım çok acıyor. özellikle dün söylediği şey çok zoruma gitti biliyor musun? söylemeye bile utanıyorum ne olduğunu. hiç hak etmediğim bir şey söyledi.
Çok soğuyordum zaten iyice soğudum. Seni seviyorum bile diyemedim. Öpmek istedi eşim beni bugün hep ama öpemedim. Sonra bozuldu.
Sanki böyle olmasının sebebi benmişim gibi birde bana bozulması kendimi daha da kötü hissettiriyor.
Boşanmayı istemiyor kocam. Nasıl tek başıma becereceğim bilmiyorum. Dava açsam eşim bu şekilde yaklaştıkça zor olur mu diye çok korkuyorum. Çünkü şiddet desem kanıtlayacak bir şeyim yokki.
Bugün bunları düşünüp durdum. Bu şekilde boşanma gerçekleşir mi? >Yoksa uzayıp gider mi ?
Eşimden hiçbir şey istemiyorum. Sadece boşanalım ve yollarımızı ayıralım. O
Merhaba mesajınız için çok teşekkürler.
Son noktaya geldim artık: Kalbim bile sevmekten yoruldu. Hiç üzülmüyorum ayrılacağız diye.
İnşalah hayırlısı ile hızlı geçer bu süreç....
Eğer hiç bir talebiniz yoksa, davayı açtığınızda esiniz davayı kabul edebilir.kabul etmezse psikolojik durumu ile ilgili bir uzman raporu alinmasiniisteyebilırsiniz mahkemeden. Esiniz yaptıklarını ya da psikolojik durumunu ispatlarsanız, 3-4 celsede biter.
Hayır hiçbir talebim yok. Evimizdeki eşyaları da istemiyorum. Sadece özel eşyalarımdan başka bir şey istemiyorum.
Ama psikolojik durumu ile ilgili raporu almazsa uzar mı acaba? Bir de nereye başvurmam gerekiyor acaba?
çOk teşekkür ederim cevap için ayrıca.
Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Allah razı olsun. Çok teşekürer.Davayı karsı tarafın kabuklu edeceği inancından olduğumda bosanma nedenlerini açıklamıyorum diye ac, yani dilekçene öyle yaz. Kabul etmezse davayı, diğer dilekçelerinde eşinin durumundan bahsedip psikolojisi ile ilgili olarak uzmandan rapor alınmasını mahkemeden talep edebilirsin..
baştan sona okudum bişi kaçırmıyım diye.
kocanız doktora gitmemiş bir kere sizinle gitmiş . Nerden biliyorsunuz manik depresif olduğunu ? ki ben manik depresifim.
belirtileri çok daha fena hastalıkları işaret ediyor.
tedaviyi kabul etmiyor,şiddet ufakta olsa başlamış,huzursuzluk , mutsuzluk ..
uzatmanın cok anlamı yok.
her ayrılık kelimesi tüylerimi ürpertmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?