Ayrılıyoruz

Eşiniz size neden vurdu?

gerçekten boşanıyormusun
Ben artık boşanmak istiyorum. Beceremiyorum bu şekilde yürütmeyi. Hayırlısı olsun ne yapalım...

Merhaba, boşanmak çok kolay gelmiyor. Çok zor geliyor. Ama eşime bu şekilde katlanmak daha da zor geliyor. Haksız yere bu muameleyi görmekten yoruldum. Ortada sebep yokken şiddet görmeyi kim hak ederki allah aşkına? Eşimi şiddete yönlendirecek kadar çıldırmadım. Her zaman alttan alan ben oldum zaten. Ama şu an psikolojim hiç iyiye gitmiyor ve eşimin bana tavırları sürekli değişken olan tavıları dengemi bozuyor.
Hamilelik meselesi geçeli epey oldu. Hamile değilim. Eşimle hoş olmayan şeyler yaşadık.

Eşiniz size neden vurdu?

Biraz garip gelebilir belki size ama yine sebep yokken (muhtemelen kafasında bir şeyler kurup) bana tavır yapmaya başladı. Yani bana iyi davrandı, güzel güzel sohbet ettik. Ben de biraz mesafeli olsam da hep gülümseyerek konuşmaya özen gösterdim. Düzelsin diye !
Neyse tavır yapınca kalbimi kıracak şeyler söyledi. Ben de üzüldüm ağlamaya başladım. Ama hiçbir şey söylemedim ya da yapmadım. Ağlayınca yüzüme vurdu iki kere! Yani sarılması filan gerekirken öyle bri durumda bana vurdu.

Yok canım bana garip gelmez, insanların çok değişik psikolojiler içine girebildiklerini biliyorum.

İnşallah eşin düzelir, ama biraz umutsuz vaka gibi duruyo, doktora da gitmiyomuş, bari bi sakinleştirici bişey al da içir canım benim hafif dozda

Öyle gerçekten, çok değişik psikoloji içine giriyo kocam da tabi bende artık! Fobi oluştu resmen bende. Kocamın en ufak bir elini kaldırması korkutuyor artık, normal şekilde, mesela masadayken. Yada eline bıcak aldığında o kadar çok korkuyorumki... Allahım aklıma mukayyet olsun.
Birde hangi günler kötü olacağını bilmiyorum. Çünkü iyi olduğu zamanlarda çok mükemmel sevgi dolu, güzel sözler söylüyor, her istediğimi yapıyor, bana iş yaptırmıyor ama bir anda nasıl oluyorsa geliyor bir his, bütün o ruh hali tam tersine dönüyor adeta. bambaşka korkualcak bir adam oluyor. Eli de çok ağır. Evde bir sürü eşya kırdı.

Dünden beri kocamdan midem bulanıyor. Ben bu adamı nasıl sevmişim diyorum kendi kendime. Her ne yaşasak yaşayalım hala seviyorum diyordum kocamı.
Ama dün akşamdan beri çok garipsiyorum ve meğer kocam mükemmel erkeğim değilmiş benim!
Benim ona olan aşkım sayesinde bu kadar sürdü heralde evliliğimiz.
Baktım da kocam pis benim vallahi. Ben çok önem veririm kişsisel temizliğe. Bir yılı geçiyor aynı evdeyiz ama daha şimdi hatırladıkça gözümebatıyo yaptıkları.

canım yazdıklarından bildiğim kadarıyla sen çok çaba gösterdin ama eşin hep bu çabalarını reddeden oldu
düzelmeyi istese de elinde olmadan ya da kasıtlı olarak hep reddetti
yani sadece dengesiz tavırları olsa sakın bırakma derim ama işin içinde çok ileri düzeyde şiddet hatta şiddet
ötesi bi durum var eşinin yanındayken bence hiç güvenli ve mutlu değilsin hem fiziksel hem de ruhsal olarak
burdan beri konuşması kolay belki ama ayrılırsan çok daha huzurlu mutlu olursun emin ol
kısa bi tedavi görürsün sende oluşan korkuların için ondan sonra mutlu mesut yaşarsın canım yaa
kendinde suç arama kesinlikle elinden geleni yaptın ve artık yapılacak pek bişey de kalmadı sanırım

konunuzu takip ediyorum arada bir bebek yokken bence fazla düşünmeyin... hamileliğinizi duyunca üzülmüştüm ama bence iyi olmuş kurtulun

kendinize yeni bir yön çizin size şiddet uygulayan bu dengesizle uğraşmayın

Merhaba estalmus ,
Nasılsın? Kızın nasıl?

Ben açıkçası çok yoruldumm. Bildiğim her yolu denedim. Sadece doktora gitmek için ikna etmenin dışında evde de günlük yaşantımızda da hep iyi olması için konuşmaya çalıştım. Yanlış anlamaması içn şefkatle yaklaşmaya çalıştım.
Ama yok olmuyor artık canım çok acıyor. özellikle dün söylediği şey çok zoruma gitti biliyor musun? söylemeye bile utanıyorum ne olduğunu. hiç hak etmediğim bir şey söyledi.
Çok soğuyordum zaten iyice soğudum. Seni seviyorum bile diyemedim. Öpmek istedi eşim beni bugün hep ama öpemedim. Sonra bozuldu.
Sanki böyle olmasının sebebi benmişim gibi birde bana bozulması kendimi daha da kötü hissettiriyor.
Boşanmayı istemiyor kocam. Nasıl tek başıma becereceğim bilmiyorum. Dava açsam eşim bu şekilde yaklaştıkça zor olur mu diye çok korkuyorum. Çünkü şiddet desem kanıtlayacak bir şeyim yokki.
Bugün bunları düşünüp durdum. Bu şekilde boşanma gerçekleşir mi? >Yoksa uzayıp gider mi ?
Eşimden hiçbir şey istemiyorum. Sadece boşanalım ve yollarımızı ayıralım.

Merhaba mesajınız için çok teşekkürler.
Son noktaya geldim artık: Kalbim bile sevmekten yoruldu. Hiç üzülmüyorum ayrılacağız diye.
İnşalah hayırlısı ile hızlı geçer bu süreç....

Merhaba arkadaşlar,

Dini bilgisi olan birisi bu soruma cevap verirse çok minnet duyarım.
"Allah şahidim olsun ki seni boşuyorum." cümlesi dini nikahı bitirir mi? Yoksa başka şekilde mi dini nikah biter?

Merhaba arkadaşlar,

Dini bilgisi olan birisi bu soruma cevap verirse çok minnet duyarım.
"Allah şahidim olsun ki seni boşuyorum." cümlesi dini nikahı bitirir mi? Yoksa başka şekilde mi dini nikah biter?

kızgınlık ve öfke anındaki kabul edilmiyormuş ...yürekten söylemesi gerekiyormuş..

kızgınlık ve öfke anındaki kabul edilmiyormuş ...yürekten söylemesi gerekiyormuş..

Kocam bana az önce bu şekilde söyledi. Kızgın veya öfkeli değildi ama yine o kötü hallerindeydi ve ağlama nöbetindeydi. Şimdi dışarı çıktı hava almaya (sigara içmeye!), birazdan gelecek. Ne konuşmalıyım?

Eğer hiç bir talebiniz yoksa, davayı açtığınızda esiniz davayı kabul edebilir.kabul etmezse psikolojik durumu ile ilgili bir uzman raporu alinmasiniisteyebilırsiniz mahkemeden. Esiniz yaptıklarını ya da psikolojik durumunu ispatlarsanız, 3-4 celsede biter.

Hayır hiçbir talebim yok. Evimizdeki eşyaları da istemiyorum. Sadece özel eşyalarımdan başka bir şey istemiyorum.
Ama psikolojik durumu ile ilgili raporu almazsa uzar mı acaba? Bir de nereye başvurmam gerekiyor acaba?
çOk teşekkür ederim cevap için ayrıca.

Davayı karsı tarafın kabuklu edeceği inancından olduğumda bosanma nedenlerini açıklamıyorum diye ac, yani dilekçene öyle yaz. Kabul etmezse davayı, diğer dilekçelerinde eşinin durumundan bahsedip psikolojisi ile ilgili olarak uzmandan rapor alınmasını mahkemeden talep edebilirsin..

Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Allah razı olsun. Çok teşekürer.

baştan sona okudum bişi kaçırmıyım diye.
kocanız doktora gitmemiş bir kere sizinle gitmiş . Nerden biliyorsunuz manik depresif olduğunu ? ki ben manik depresifim.
belirtileri çok daha fena hastalıkları işaret ediyor.
tedaviyi kabul etmiyor,şiddet ufakta olsa başlamış,huzursuzluk , mutsuzluk ..
uzatmanın cok anlamı yok.

Yine de kaçırmış olmalısınız.
Ben eşimle doktora gitmeden önce öğrendim. Görümcem söylemişti.
Sizde nasıl oluyor bu durum acaba anlatmak ister misiniz? Ya da nasıl davranılmasını istiyorsunuz size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…