Ama kimse otur çek demiyor ki?
Boşansın hayatına baksın o zaman. Kimin bir insana evladını annesine gönder deme hakkı olabilir?
Konu sahibi hem karnım doysun, hem pastam dursun diyor. Hayat her zaman öyle kolay olmuyor.
Saygısızlık varsa, mutsuzsa boşanabilir.
Ben seviyorum ayrilmak istemiyorum, oğlu gitsin deme hakkı var mi?
Mesela adamın durumundaki siz olsanız, eşiniz gönder babasına dese gönderir misiniz?
Ben çocuklarımı göndermezdim (yok ama :) ) ama şöyle de birşey var. Belki konu sahibi her türlü fedakarlığı yapıyor ama elde var sıfır durumu varsa, hiçbir şekilde yaranamıyorsa ne yapabilir? Ben annesine gitsin demiyorum ki. Orta yolu bulacak eşidir, başka hiç kimse değil. Ne diyelim peki kadına, sırf çocukları olduğunu biliyordu diye her şekilde ezilsin mi, her türlü saygısızlığı hak ediyorsun mu diyelim sırf evlenmeden önce çocuklarını biliyordu diye?
Daha önce de yazdığım gibi detayları bilmiyoruz çocuklar kendisine nasıl davranıyor bilmiyoruz, farazi olarak konuşuyoruz. Konu sahibi hiç detay vermemiş ki..
tamam siz haklisiniz ama ne yapılabilir? Siz çözüm sunun o halde. Adam da ezdiriyor diyelim. Ne yapsın bu kadın?
Bu durumda elbette ki boşanmalı.
Aslında öyle değil. Abim ikinci evliliğini yapacak, 6 yaşında ikiz yeğenlerim var, evleneceği insanın ilk evliliği olacak. Çocuklarından vazgeçmeyecek ama eşine de yeni hayatında bir alan açacak, denge kurmaya çalışacak, sadece çocuklarını düşünmeyecek gibi bir sürü şey sıralayabilirim.
Evet çocuklu adamlarla evlenen kadınlar da bazı şeyleri kabuk ederek evlenmeli, normal bir yeni evli durumu yaşaması zor çocuğun olduğu evde ama tek suçlu kadın değil. Kabul ettin evlendin diye konuyu kestirip atmakta yanlış olur o yüzden. Konu sahibinin eşinin tavrı nasıl bilmiyoruz, belki haksızlık yapılıyor kadına.
Aynen öyle. Hepimiz yanlış kararlar veriyoruz sonuçlarına da katlaniyoruz. Burada bulunacak bir orta yol yok. Eşiyle ne konuşacak? Bir de mesajlarından birinde annesine gitsin arada demeye getirmiş. 18 yaşında adam yahu, 5 yaşında çocuk mu bu?Ama kimse otur çek demiyor ki?
Boşansın hayatına baksın o zaman. Kimin bir insana evladını annesine gönder deme hakkı olabilir?
Konu sahibi hem karnım doysun, hem pastam dursun diyor. Hayat her zaman öyle kolay olmuyor.
Mesela adamın durumundaki siz olsanız, eşiniz gönder babasına dese gönderir misiniz?
Lakin burda soyle bir durum var, 30 yasinda bir kadin 6 yasinda cocukla aile de olabilir, basa da cikabilir. Ama burda durum cok cok farkli, 33 yasinda bir kadinin 18yasinda bir cocukla abla, anne veya aile buyugu olarak uymasi mumkun degil. Sizin konunuz apayri, cunku orda bir aile butunlugu olabilir. Bu konuda ne aile butunlugu olabilir, ne de baska turlu bir iliski, garip sekilsiz bir durum.
Ben konu sahibesinden 1 yas kucugum, evde kocamin 18yasindaki cocuguyla yasasam vallahi ne yapacagimi, nasil davranacagimi bilemem cunku o yasta yetiskin bir cocugum asla olmadi. Kucuk cocuk yetistiriken ebeveynlik yetenekleri de o cocukla buyuyor mutlaka. Ama durduk yere, sifirdan, hayatta cocuk yetistirmemis bir insanin yetiskin bir cocuga ebeveynlik yapmak mumkun degil.
Evet dediğiniz doğru, ebeveynlik yapamaz ki yapmasın zaten ama dengeyi sağlayacak bir yaş farkıda yok aralarında. Onun haricinde de eşinin nasıl bir tavır sergilediğini bilmiyoruz konu sahibinin.
Ben bu tarz konulardan çok etkileniyorum, abimin durumunu biliyorsunuz. Evlendikten sonra abimin eşi de yeğenlerim için böyle şeyler düşünür mü, davranışları ile bunu belli eder mi, ederse ne yaparız gibi bir sürü şey geçiyor aklımdan malesef. Umarım böyle olmaz.
Ben bu tarz konulardan çok etkileniyorum
İnşallah hissettiğiniz gibi olur, bende haklı çıktınız herşey yolunda güzel bir aile oldular diyebilirimSiz etkilenmeyin cunku benim icime olumlu seyler dogduValla bakin gecende de baska bir uye bana yazmis ki, ona da icimde olumlu hisler var demisim, simdi her sey cok guzel gidiyormus yakinda nisanlancaklarmis
Ama kimse otur çek demiyor ki?
Maalesef okumuyor okulu biz evlenmeden önce bıraktı. Kız kardeşine yaptığı bir hatadan dolayı 4 ay ceza evinde kaldı. Ancak çok iyi efendi kendi halinde bir çocuk ama çok içine kapanık yine ne bela getircek diye panik atak oldum o hapisane sürecini yüz kızartıcı bi suc olduğu için herkesten sakladık babası ile ben çok yıprandık. Yaşadıklarım çok yıprattı beni bu çocuktan dolayı eşimi çok sevi yorum çok mücadele ediyorum ama yan binada en azından oğlumina ayrı ev açtıramadım . Eşim srn bilirsin ayrı eve koy ama o ayrı evde yapacak bir çocuk değil diyip topu bana atıyot babası istekli olmayınca bende o riski alamıyorum sonra bakıyorum tek mücadele eden benim giden benim hayatımdan gidiyorÜniversiteye şehir dışına fln gider belki, o konuda teşvik edebilirsiniz ki bence o yaşta bir erkek de ister aileden ayrı şehirde üni okumayı
Hayır beni çocukların ikiside çok seviyor bana ilk süreçte abla dediler ancak tanıdıkça kısa sürede her ikisi de kendi istekleri ile anne dediler çocukların benim ile sorunu yok ben sadece iki çocuğun sorumluluğu altında ezildim eşim çok yoğun çalışıyo annelerinin umrunda değil bir sürü halaları var ilgili değiller arada onlar da kalınca eşleri sorun yapıyor yani tamami ile bana kaldılar18 yaş ergenlik çağı sizi özel olarak sinir ettiğini düşünmüyorum annesi olsa ona da yapardı bence adı üstünde ergen...
Hayır beni çocukların ikiside çok seviyor bana ilk süreçte abla dediler ancak tanıdıkça kısa sürede her ikisi de kendi istekleri ile anne dediler çocukların benim ile sorunu yok ben sadece iki çocuğun sorumluluğu altında ezildim eşim çok yoğun çalışıyo annelerinin umrunda değil bir sürü halaları var ilgili değiller arada onlar da kalınca eşleri sorun yapıyor yani tamami ile bana kaldılar
Hem efendi, iyi çocuk hem de yüz kızartıcı suçtan ceza alıyor, başınıza bela getirir diye korkuyorsunuz? Nasıl oluyor?Maalesef okumuyor okulu biz evlenmeden önce bıraktı. Kız kardeşine yaptığı bir hatadan dolayı 4 ay ceza evinde kaldı. Ancak çok iyi efendi kendi halinde bir çocuk ama çok içine kapanık yine ne bela getircek diye panik atak oldum o hapisane sürecini yüz kızartıcı bi suc olduğu için herkesten sakladık babası ile ben çok yıprandık. Yaşadıklarım çok yıprattı beni bu çocuktan dolayı eşimi çok sevi yorum çok mücadele ediyorum ama yan binada en azından oğlumina ayrı ev açtıramadım . Eşim srn bilirsin ayrı eve koy ama o ayrı evde yapacak bir çocuk değil diyip topu bana atıyot babası istekli olmayınca bende o riski alamıyorum sonra bakıyorum tek mücadele eden benim giden benim hayatımdan gidiyor
Kusura bakmayınO halde sizin sorununuz eşinizle ama. Kendi cocuguyla ilgilenmiyorsa ne yapılabilir ki? Yani kendi çocuğuyla bile ilgilenmeyen bir adam onlar olmasa da sizinle ilgilenecek mi? Ya da ortak çocuğunuz olunca ne olacak, onun da bakımı tamamen size mi kalacak?
Ayrılmak istemiyorsunuz ama esas sorun esiniz.
Kusura bakmayın yanlış ifade ettim eşim çok ilgili evde yardımcı ama işte çok çalışmak zorunda o neden ile ilgilenemiyor art niyetli değilO halde sizin sorununuz eşinizle ama. Kendi cocuguyla ilgilenmiyorsa ne yapılabilir ki? Yani kendi çocuğuyla bile ilgilenmeyen bir adam onlar olmazsa sizinle ilgilenecek mi? Ya da ortak çocuğunuz olunca ne olacak, onun da bakımı tamamen size mi kalacak?
Ayrılmak istemiyorsunuz ama esas sorun esiniz.
Çocuk sanırım anne baba ayrılınca hem okulu bıraktı hem bu durumu yaşadı sonuçta bunları yaparken 17 yaşında idi suça sürüklenen çocuk onu suçlayamam sadece o süreç benim evliliğim ilk günleri idi beni ve evliliğimi yıprattıHem efendi, iyi çocuk hem de yüz kızartıcı suçtan ceza alıyor, başınıza bela getirir diye korkuyorsunuz? Nasıl oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?