Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Keşke kız burada yazılanları okusa da kardeşine tekmeyi bassa.....Şimdi kardesım soyle dusunuyor paylasmak ısterım. Abla cıft maas olursak o da cocuguna kendı emegı ıle bıseyler aldıgında daha mutlu olur.. hem calısırsa ıs hayatı ona her gecen gun bılınc katar dıye dusunuyor. Evet maas olarakda cıft maas olursak daha ıyı bır yasam standardı olabılır dıyor. Kızı da sevıyor ama bu dusuncesı takılıyor kafasına
Öğretmenlik okuyorum. Atama sıkıntısı değil mesele, atanınca o şehirde 6 yıl kalma zorunluluğu var. O kız atansa bile kardeşiniz yanına gidebilecek mi? Azıcık bilginiz olsun, doğru sorular sorun önce ki doğru sonuçlara varabilesiniz.
Ayrıca şu dönemde öğretmen denildiğinde yurdum teyzeleri kadrolu mu diye soruyor. Kadrolu değilse almıyorlar.Cazip tabi temizinden maaşlı, onlara göre yarım gün çalışan BAYANA göre en uygun meslek vs.
![]()
Off offf, evlilik bu arkadaşım, şirket evliliği değil ki mali durumumu sorguluyorsun. İleride kısmetse atanırsam, kadrolu mu sorusu sorandan fersah fersah kaçmayı düşünüyorum.![]()
Olabilir hemen hemen birçok insan geçmişte çocukluğunda bazı maddi sorunlar yaşamıştır. Ben de zor bir çocukluk geçirdim o konuda. Ee şimdi erkek arkadaşım benden daha düşük bir maaş alıyor olsa ayyy yok bu benim yanıma yakışmaz,toplum içinde şöyle böyle olur diyip bırakayım mı adamı.Çok güldüm bu dediğinize de bız bıraz maddı sıkıntılar cektık aıle olarak bır donem kredı borcları yuzunden sanırım kardesımı o etkıledı..
Önceki ilişkisinde ki kız kendisi ile aynı bölümdeydi ama inatçıydı.. Kardeşim de dayanamadı 1 yıl sonra kavgalar v.b bitti. Bu kızın huyları hoşuna gidiyor.. Sadece mantıki kariyer açısından düşünüyor bu durumu. Hani kendi kız arkadasları ve kızların sevgılılerı calısıyor cıft maas onlara ozenıyor. Bir yandan da abla ısım meslegım guzel kazanırım dıyor
Öncelikle şu tip kizlarla evlenilir bunlarla evlenilmez diye bir kural yok. İkincisi kiz calismazsa kendine kötülük yapar en fazla. Ekonomik acidan başka birine bagimli olmanin ne kadar zor olduğunu henüz fark etmemiş. Son olarak da kardeşin zaten bu konuyu anlattigin gibi ele aliyorsa hiç evlenmesin ikisi acisindan da daha hayirli. Sanki yuksek maasli birini bulsa hemen kizi birakacakmis gibi bir izlenim oluştu bende. Resmen kendi içinde pazarlik yapiyor adam.Kızlar iyi akşamlar, erek kardeşim lisans son sınıf kız arkadaşı 4 yıllık bir bölüm okuyor ama ataması yok denecek kadar az öğretmenlik bölümü. Kız çalışmayı istemiyor.. Üniversiteye de gitmeyi düşünmüyormuş ama babası istediği için gitmiş.
Kardeşim kızın düşüncelerini öğrenmek için sormuş. Üniversite sana bir şeyler katmadı mı, Neden çalışmak istemiyorsun diye ? Kızda cevap olarak "evet bir şeyler kattı liseden farklı olduğunu gördüm. Üniversite iyi şeyler kattı.. Hem atamam yok hemde çalışmak istemiyorum sen çalışırsın gibi bişeyler demiş gülmüş" Şimdi kız paracı birisi değil ondan eminiz. Hani tanıyoruz kızı akraba. Ailesi de düzgün efendiler... kardeşim de sosyal bir çocuk girişken de daha önceden 1 ciddi ilişkisi oldu onun dışında da 7 8 kızla tanıştı üniversiteden ama olmadı bir şekilde uyuşamadı kimseyle.. Bu kızla iyi gidiyor Duygusal anlamda.. Kız şimdilik ortama uyum sağlayabiliyor ama ilerde nasıl olur bilemiyorum abla diyor. İş ortamında arkadaşlarla yemekelr v.b şeylerde..
Ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir yandan abla çift maaş olayım daha iyi olur diyor.. bir yandan da çift maaş olsa hayırlı olmasa ne olacak o zaman diyor ? Çevremde nice çift maaşlar var ama huzur yok diyor..
Kararsız durumdayız..
Öğretmenim sırf heryerde böyle 'adam' lar dolu olduğu için evlenmek üzereyken işi bıraktım banka kartı olarak görüyorsa yol yakınken döneyim diye. Valla gayet de mutluyuz hala çalışmıyorum, yemeklere de gidiyoruz eşli toplantilara da . Bilinçli olmak maasla olmuyor.mesela birbirini sadece kendisi olduğu için sevilmesi ve evlenilmesi gerektiğini bilmek de bilinçtir kardeşinizde olmayan bilinç.Hanımefendı kardesımın demek ıstedı esım calısırsa daha bılınclı olur o da eve bıseyler katar bu hem onu hem benı mutlu eder dıyor. Bırde su var gecmıste bıraz aılevı meddı sıkıntılar cektıgımız ıcın belkı kardesımın bılıncı altında boyle bır algı olabılır yada kız arkadaslarının hemen hemen heıpsı calıstıgı ıcın..
Ben şaka yaptım ama bedava para tatlıdır iyi yerimBende yiyiciyim kanka
Varya kızda kendimi gördüm bide ben eşimde bana sormuştu bende ayni kız gibi cevap vermiştim simdi dusunuyomda kendisi o an issiz olmasa belki benimkide mantık en düşünecekti belkide tek aşık olan taraf benim o sadece mantiktan ibaret ne safim yau
İşte şu mantık yüzünden bu haldeyiz ya just. Öğretmenlik okuyorum diyorum, hım tabi şükür yine bir öğretmenlik tutturmuşsun, olsun çalışma saatleri iyi, tatili çok diyorlar ya.Ay ne çektim ondan ya
Annem babam değil, onlar okumuş etmiş insanlar ancak çevreden hep şu laf
"Oku, öğretmen ol, bak yarım gün çalışırsın, 3 ay tatilin olur, kocana çocuklarına evine bakarsın"
Ulan hayattaki tek amacım kocama, çocuklarıma, evime bakmak zaten![]()
Kardeşiniz kızı sevmiyor seven insan böyle küçük hesaplar yapmaz.Şimdi kardesım soyle dusunuyor paylasmak ısterım. Abla cıft maas olursak o da cocuguna kendı emegı ıle bıseyler aldıgında daha mutlu olur.. hem calısırsa ıs hayatı ona her gecen gun bılınc katar dıye dusunuyor. Evet maas olarakda cıft maas olursak daha ıyı bır yasam standardı olabılır dıyor. Kızı da sevıyor ama bu dusuncesı takılıyor kafasına
Okul biter bitmez evlenecek değil ya,belki ayrılacaklar.
İş hayatından birini tanıyıp evlenecek,bu konular için çok erken bence.
Bence kadında erkekte çalışmalı.O kızı da ailesi boşuna mı okuttu bence çalışmalı kimseye bağlı olmamalı.Ama istemiyorum diyorsa kardeşin ileride ilişkinin gidişatına göre karar verir
Aynen çok tatlı ama bebekten önce bende çalışıyordum simdi çalışmıyorum calismicamdaBen şaka yaptım ama bedava para tatlıdır iyi yerim![]()
İşte şu mantık yüzünden bu haldeyiz ya just. Öğretmenlik okuyorum diyorum, hım tabi şükür yine bir öğretmenlik tutturmuşsun, olsun çalışma saatleri iyi, tatili çok diyorlar ya.
Ya hu kardeşim bile isteye yazdım, idealistim ben, mesleği seviyorum olamaz mı ya?
Mezun olduktan sonra da tek amacım senin oğluna köle olmak değil. Yarım gün çalışıp ananın evini temizlemeye gitmem ben. Yazın 3 ay kabileni evimde ağırlayamam ben.
Bu sadece meslek değil benim için, artık bir yaşam stili olacak. Bu eskimiş bakış açısından bir an önce kurtuluruz inşallah ya.
Kardeşim de söyemiş hani bu kadar yıl okudun 4 5 yıl sonuçta bir emek verdin... diye.. Kardeşim gerçekten kıza karşı ilgisi var aba sevgim var diyor sadece hani evlilik basit bir şey değil. Gerçekten aşk kadar mantık da osla güzel olur diye düşünüyor..
Kardeşiniz kızı sevmiyor seven insan böyle küçük hesaplar yapmaz.
Çalışıp yerinde sayan çok insan gördüm çalışmayıp bilinç sahibi olan da çok insan var.
Yukarıda bi de o 3000 alır ben 3000 alırım gibi bi şey yazdığınızı gördüm.Kötü haber,öyle kimse kimseye 3000 lira maaş vermiyor kolay kolay.
Dediğim gibi yaşam standartı falan filan şimdiden bunun telaşına düştüyseniz ailecek kızı rahat bırakın,yazık etmeyin.
Gerçekten aşırı sinirlendim yazdıklarınıza.Müsait bi zamanınızda objektif olarak bi bakmaya çalışın bakalım nasıl görünüyorsunuz dışarıdan