• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

Arkadaş şaka gibi yani :KK53:

Ne demek "hmm neyse olsun"

Öğretmenliğin puanları yüksekti en azından bizim zamanımızda

Mahallenin gözetleme bakanlığından birincil bakan Hatçe teyzeye göre "hmm" lık bir meslek ama :KK70:

Neyse

Ayrıca en yüksek maaşlardan birini hak eden bir meslek bana kalırsa yurt dışındaki gibi olmalı maaşları

O oda olayı en komiğime giden, rehber öğretmenin odası olmasını çok ciddi söylüyorum bazı öğretmenler bile laf yapıyor :KK70: Gizemli, yüce oda :KK70:
Ya öyle düşük puanla falan da girmedim, gayet isteyerek tercih yaptım ben :D Anlatamıyorum hala kimseye.
Yok anam valla, pdr değil benim bölüm, ben öğretmenler odasına kalakaldım artık :P
Öğretmenler odasını da daha göremedim hoş, orası da hala gizemini koruyor. :D
Ya bak yani, konu sahibinin kardeşinin isteği realist, rahat yaşamak istiyor tamam. Fakat kızla bir süredir beraber ve kızın ne istediğini bilirken arkasından iş çevirir gibi, emin olmadığı halde sağda solda bu durumu tartışması itici. Kızın vaktini alıyor boşuna.
Madem öyle bırak kızı, git atanmış bul, tak tak söyle maaşına talibim, maaşıma talip misin diye işte bu yani.

Gerçekten gece gece bu konu beni çok sinirlendirdi. "Böyle düşüncedeki kız" nedir Allah aşkına! Ben çalışan bir bayanim ama çalışmıyor diye kimseyi kucumsemedim. Yahu adamın aldığı hepi topu 3bin birşey bunu da hayat arkadaşı ile paylaşmak yiyicilik mi oluyor. Üniversite mezunu anne olmak kadar gurur verici birşey var mı? Bu zihniyet teki erkeklerin çoğu evde bir çorabını kaldırmaktan aciz ! Ama karısının parasını yerken demokrasi oluyor bilinclilik oluyor bunun adı. Demokrasi ise her zaman demokrasi! Bir kahvaltı hazırlarken bile ! Allahım sana binler şükür böyle bi eşim yok. Çocuklarım da bu zihniyet te olmasın rabbim lütfen..... Nefret ediyorum ataerkil görünüp karısının parasıyla zengin olan zihniyetlerden!

İyi akşamlar hanımefendi. Yukarıdaki mesajlara alıtnı yaparak belirtmiştim ama açıklamak isterim. Kardeşim kız arkadaşım evlendiğimizde çalışsın parasını bana versin gibi bir düşüncede dğeil. Kardeşimin düşüncesi; hani 4 5 yıl emek verdi emeğinin karşılığını alsın mesela maaşını aldığında çocuğuna kendi emeği ile bir şey alırsa daha mutlu olur diyor. Mesela iş hayatı ev hayatına göre aktifdir kendisine daha çok şey katar diyor. Bunlar kardeşimin düşünceleri.

Kiz sonuna kadar hakli.. Kardeşinin işine gelmiyorsa çalişan biriyle evlensin.kizi da oyalamasin..ne olacak hergün iş yemeğinden iş yemeğine mi koşacaklar birlikte..

İyi akşamlar hanımefendi. Yukarıdaki mesajlara alıtnı yaparak belirtmiştim ama açıklamak isterim. Kardeşim kız arkadaşım evlendiğimizde çalışsın parasını bana versin gibi bir düşüncede dğeil. Kardeşimin düşüncesi; hani 4 5 yıl emek verdi emeğinin karşılığını alsın mesela maaşını aldığında çocuğuna kendi emeği ile bir şey alırsa daha mutlu olur diyor. Mesela iş hayatı ev hayatına göre aktifdir kendisine daha çok şey katar diyor. Bunlar kardeşimin düşünceleri.
Madem "çalışsa kendi için daha iyi olur" görüşünde o zaman kız kendi için çalışmayı istemedigi vakit "evlenilmez" kız oluyorsa kusura bakmayın hanfendi ama o kardesiniz bunu kız arkadaşı için değil kendisi için istemiş oluyor

Ya bir de yeniler diyor, 1 ayda ne ara evlenmeye geçtiler :D
Kim evde oturacak, kim çalışacak tek dert bu olmuş iyi mi?
Hiç belli olmaz valla, devlet 1-2 seneye kadroları açar, pat diye atanır o kız kardeşinizden önce.
Biraz geniş düşünün, fesatlanmayın hemen. :KK14:

Ben çalışmayan insan sevmiyorum şahsen çalışmayan biriyle evlenmezdim. Ama kararı kardeşiniz verecek. Yalnız üzücü bulduğum nokta şu ben de ataması olmayan bir bölüm mezunuyum ve atanma umudum yok. Özelde çalışıyorum maaşım erkek arkadaşımdan düşük. Acaba onun ailesi de mi beni böyle görecek, keşke gelinimiz memur olsun mu diyecekler? Yeni nesil erkek aileleri böyle mi buna bir açıklık gelsin üzüldüm ya gece gece.

Kardeşin ne okuyor, okudu bilmiyorum ama kızın parasına güvenipte yola çıkmasın. Çok para istiyorsa daha cok okusaymış yada çalışcak hatun bulsun yol yakınken. Ben istersem calisirim, istemessem calismam, isyerinde tepem atar birakiveririm işi... mesela. Kimse kimseyi zorlamasın yani.

su erkeklerdeki çift maas gorgusuzlugunden ve ailelerin bundan utanmayi birak buna canak tutmalarindan nefret ediyorum. umarım sizin gibi maddiyatci uyaniklardan kurtulur kiz da sadece kendisine kendi olduğu için değer verecek maaşını maddiyatini atamasını şimdiden dert etmeyecek biriyle hayatını birleştirir.
Siz de umarım calisiyorsunuzdur bu arada. Yoksa koca parasi mi yiyorsunuz(!)??

Ya öyle düşük puanla falan da girmedim, gayet isteyerek tercih yaptım ben :KK70: Anlatamıyorum hala kimseye.
Yok anam valla, pdr değil benim bölüm, ben öğretmenler odasına kalakaldım artık :p
Öğretmenler odasını da daha göremedim hoş, orası da hala gizemini koruyor. :KK70:
Ya bak yani, konu sahibinin kardeşinin isteği realist, rahat yaşamak istiyor tamam. Fakat kızla bir süredir beraber ve kızın ne istediğini bilirken arkasından iş çevirir gibi, emin olmadığı halde sağda solda bu durumu tartışması itici. Kızın vaktini alıyor boşuna.
Madem öyle bırak kızı, git atanmış bul, tak tak söyle maaşına talibim, maaşıma talip misin diye işte bu yani.

Çok enteresan değil mi ama genel olarak öğretmenlik hoş karşılanır özellikle kadınlarda, neden böyle tepki veriyorlar sana anlamadım? :110:

Ben öğretmenler odasında büyüdüm annem de babam da öğretmen :D Çok bir şey yok bol bol dedikodu :D

Ben konu sahibinin olaya dahil olmasını doğru bulmadım, zaten çocuğun kafaya uymuyorsa ayrılır diye düşünüyorum

Çok enteresan değil mi ama genel olarak öğretmenlik hoş karşılanır özellikle kadınlarda, neden böyle tepki veriyorlar sana anlamadım? :110:

Ben öğretmenler odasında büyüdüm annem de babam da öğretmen :KK70: Çok bir şey yok bol bol dedikodu :KK70:

Ben konu sahibinin olaya dahil olmasını doğru bulmadım, zaten çocuğun kafaya uymuyorsa ayrılır diye düşünüyorum
Ya eğitimin son dönemki durumu itibariyle tepkiler de bu yönde.
Zaten 2 gündür çılgın görümce konularından başımızı alamadık just. Dünkü de elaydı hatta :D

Ya bir de yeniler diyor, 1 ayda ne ara evlenmeye geçtiler :KK70:
Kim evde oturacak, kim çalışacak tek dert bu olmuş iyi mi?
Hiç belli olmaz valla, devlet 1-2 seneye kadroları açar, pat diye atanır o kız kardeşinizden önce.
Biraz geniş düşünün, fesatlanmayın hemen. :KK14:
Ben bir yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Kardeşi gözümde bize pislikmişiz gibi bakan kendini beğenmiş bazı müdür,müdür yardımcıları ve öğretmenleri hatırlattı. Gerçekten vardı böyle insanlar ayyy bak yine ifrit oldum :sinirli:

Çalışmak istemiyorsa çalışmayabilir, aslında kişinin kendini yetiştirmesi önemli, çalışmasa da kendini geliştirip bişeyler yapabilir, bu ayrılma sebebi olmamalı

Ben bir yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Kardeşi gözümde bize pislikmişiz gibi bakan kendini beğenmiş bazı müdür,müdür yardımcıları ve öğretmenleri hatırlattı. Gerçekten vardı böyle insanlar ayyy bak yine ifrit oldum :sinirli:

Ay aklıma geldi deli oldum gece gece. Bence kız çocuktan ayrılırsa çok iyi olur.

Ya öyle düşük puanla falan da girmedim, gayet isteyerek tercih yaptım ben :KK70: Anlatamıyorum hala kimseye.
Yok anam valla, pdr değil benim bölüm, ben öğretmenler odasına kalakaldım artık :p
Öğretmenler odasını da daha göremedim hoş, orası da hala gizemini koruyor. :KK70:

Kardeşim 1 aydır görüşüyor kızla svgili anlamında önceden sadece aile ortamında v.b yerlerde gördü. yaşlarıda 22 23.. fikir almak istiyor.. kızın parasında gözü yok hanımefendi. Abla iş ortamı kıza bişeyler katar her geçen gün, çocuğumuza kendi parasıyla emeği ile bişeyler alınca daha da mutlu olur diyor. Kızın kötülğüne demiyor bunları yada direk para olarak..

:( Üzüldüm tabi, bunları yaşamanıza.

Yapmayın lütfen geri vites yaptınız şuan... gayetde çalışsın parasını bana versin iki maaşla daha rahat edelim kafasında ..ha haklımı haklı iki maaşla rahat ederler ama kız çalışmak istemiyor yapacak birşey yok tek maaşla az yerler ama çok gülerler çok mutlu olurlar belli mi olur

Back
X