• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

Hersey nasip su akar yolunu bulur derler siz karismayin bence kardesiniz bilinçli bir insan anlattiginiza göre doğru karari verecektir bence ikili ilişkilerde 3. Kişinin araya girmesine karsiyim ben

Kızlar iyi akşamlar, erek kardeşim lisans son sınıf kız arkadaşı 4 yıllık bir bölüm okuyor ama ataması yok denecek kadar az öğretmenlik bölümü. Kız çalışmayı istemiyor.. Üniversiteye de gitmeyi düşünmüyormuş ama babası istediği için gitmiş... 1 aydır sevgili olarak görüşüyorlar.. kıza karşı sevgisi her geçen gün artıyor ama kafasında soru işaretleri var..

Kardeşim kızın düşüncelerini öğrenmek için sormuş. Üniversite sana bir şeyler katmadı mı, Neden çalışmak istemiyorsun diye ? Kızda cevap olarak "evet bir şeyler kattı liseden farklı olduğunu gördüm. Üniversite iyi şeyler kattı.. Hem atamam yok hemde çalışmak istemiyorum sen çalışırsın gibi bişeyler demiş gülmüş" Şimdi kız paracı birisi değil ondan eminiz. Hani tanıyoruz kızı akraba. Ailesi de düzgün efendiler... kardeşim de sosyal bir çocuk girişken de daha önceden 1 ciddi ilişkisi oldu onun dışında da 7 8 kızla tanıştı üniversiteden ama olmadı bir şekilde uyuşamadı kimseyle.. Bu kızla iyi gidiyor Duygusal anlamda.. Kız şimdilik ortama uyum sağlayabiliyor ama ilerde nasıl olur bilemiyorum abla diyor. İş ortamında arkadaşlarla yemekelr v.b şeylerde..

Ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir yandan abla çift maaş olayım daha iyi olur diyor.. bir yandan da çift maaş olsa hayırlı olmasa ne olacak o zaman diyor ? Çevremde nice çift maaşlar var ama huzur yok diyor..
Kararsız durumdayız..

Düzeltme : Kızlar kardeşim PARACI DEĞİL KIZ PARA GETİRSİN BEN YİYEYİM DİYE DÜŞÜNMÜYOR esım de calısırsa kendi çocuğumuza biseyler aldığında daha mutlu olur ve çalışan bayanlar surekli iş ortamında yeni şeyler öğrendiği için daha bilinçli olur diye düşünüyor. Evet çift maaş olursak yaşam standardımız artar diyor. Ama kızı da seviyor... sadece tum aklındaki bunlar
Tek maaasle gecınebılecekler evlensınler yok gecınemezlerse asla evlenmesınler kız çalışmıcak bellı.

Yahu her insan aynı yapıda olacak her insan aynı şeylerden keyif alacak gibi bir durum mu var? Karşılıklı saygı sevgi varsa ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar. Eşini mutlu etmekten keyif alan bir kadının eşi bunun kıymetini biliyorsa daha ne olsun? Bu neden bu kadını köle yapsın, cahil yapsın?
Bütün kadınlar dışarıda çalışıp milletin ağız kokusunu çekmek, kendini iş hayatı gerginliğine sokmak zorunda mı?
Valla bende anlamadim niye cahil oldugumu...ben bunlari yapmak istyorum kocam bunlari bekliyor ortada bi uyum var birbirimizin beklemtilerini karsiliyoruz mesele ne ozaman...

Kardeşiniz henüz bir aylık bir ilişki içerisinde çok fazla birşey demek için çok erken..
Evlilik için adım atıldığında kız arkadaşının fikirleri değişebilir.
Çalışıp eşime yardımcı olayım. Düğün gibi masraflı süreçte bende rahatça istediğimi alabilirim diyebilir..
Yada demez bunu zaman gösterir ve herkes çalışmak zorunda da değil..
Sevgi de çalışıp calismamaya göre sekillenmemeli bence.

Çalışmayan kadınlar tembellik mi yapıyormuş evde? Yıllarca kadınlar çalışmadı bu toplumda; bizi yetiştiren kadınlar, onların anneleri, onların anneleri hep tembel miydi? Tembellik yapmamak için tek seçenek bir işe girip çalışmak mıdır?

Ayrıca ben de tam tersi okumak istememesini anlamam. Okumak istememek kendini geliştirmek istememek demek (bunu üniversiteye gitmeden yapmak da mümkün elbette ama zor bence). Herhangi bir alanda kendini geliştirmeyen kadın çalışsa ne olur çalışmasa ne olur?
ben üniversiteye gidip görmüş birisi olarak sizin bu dediklerinize katılmıyorum. üniversite insanların üzerine yapışan bi etiket sadece. mezun olan herkes çok bilgili, ya da çok mu adam sanıyorsunuz? önce insanın içinde olmalı kendini geliştirmek. istemediği bi bölümü zorla okuyan hiç bi insandan hiç bi şey beklemeyin zaten.

tembelliğe gelirsek eğer; evet eskiden ev hanımlığı çok zordu ama artık devir değişti, nesil değişti. evde oturan yeni nesilden bi şey bekleme ablacım sen :))

Bütün kadınların okuması eğitim alması şart. Ama ilerde çalışır yada çalışmaz kendi bileceği bir şey. Evde olunca kız kendini korlestirecek degilya. Çalışıp çalışmamasına değil bununla omur hayat gecirebilecekmiyim.Ailesiyle yapabilecekmiyim. Birbirnizi her yerde güzel temsil edebilecek miyiz ilerde çocuğumuza güzel terbiye verip iyi bir insan olarak yetiştirebilecek mi diye dusunsun . Evlilikte maddiyat önemli ama daha da önemlisi uyum

Bütün kadınların okuması eğitim alması şart. Ama ilerde çalışır yada çalışmaz kendi bileceği bir şey. Evde olunca kız kendini korlestirecek degilya. Çalışıp çalışmamasına değil bununla omur hayat gecirebilecekmiyim.Ailesiyle yapabilecekmiyim. Birbirnizi her yerde güzel temsil edebilecek miyiz ilerde çocuğumuza güzel terbiye verip iyi bir insan olarak yetiştirebilecek mi diye dusunsun . Evlilikte maddiyat önemli ama daha da önemlisi uyum
Bencede en onemlisi uyum...cok guzel yazmissiniz...evde cocuk sahibi olup onlari yetistirmekten daha kutsal ne olabilirki

Bencede en onemlisi uyum...cok guzel yazmissiniz...evde cocuk sahibi olup onlari yetistirmekten daha kutsal ne olabilirki
konu senin konuya döndü:))
açıkcası konuyla da senin durumunun pek bir alakası yok.
konu dağılıyor senin üzerinden yazdıkca

ben üniversiteye gidip görmüş birisi olarak sizin bu dediklerinize katılmıyorum. üniversite insanların üzerine yapışan bi etiket sadece. mezun olan herkes çok bilgili, ya da çok mu adam sanıyorsunuz? önce insanın içinde olmalı kendini geliştirmek. istemediği bi bölümü zorla okuyan hiç bi insandan hiç bi şey beklemeyin zaten.

tembelliğe gelirsek eğer; evet eskiden ev hanımlığı çok zordu ama artık devir değişti, nesil değişti. evde oturan yeni nesilden bi şey bekleme ablacım sen :))

Tabi ki üniversiteye giden herkes çok bilgili, çok adam değil. Ben de 2 üniversite görmüş biriyim(birini bitirmedim), ikisi de oldukça iyi okullar, ama içeriğe bakınca elbette çok boş adam var. Fakat üniversiteye gitmek insana kendini geliştirmek için oldukça fazla imkan tanıyor. Bu imkanı değerlendirip değerlendirmemek kişiye kalmış. Öte yandan üniversite okumadan da kendini geliştirmek mümkün tabi ki ama bu da yine bir şekilde "okuyarak" kendini "eğiterek" mümkün.

Ve ben ısrarla diyorum ki maaşlı bir işte tam zamanlı olarak çalışmamak evde oturmak anlamına gelmiyor tam olarak. Şahsen ben psikoloji okuyan biri olarak çoluk çocuk okul olayına geçip evde yalnız kalmaya başladığımda aldığım eğitimi gönüllü olarak değerlendirebileceğim ama sabah git akşam gel şeklinde olmayacak yerler bulabilirim kendime. Bunu birçok kadın yapabilir. Yoksa elbette evinde otur bütün gün komşu komşu, gün gün gez takıl demiyorum.

Tabi ki üniversiteye giden herkes çok bilgili, çok adam değil. Ben de 2 üniversite görmüş biriyim(birini bitirmedim), ikisi de oldukça iyi okullar, ama içeriğe bakınca elbette çok boş adam var. Fakat üniversiteye gitmek insana kendini geliştirmek için oldukça fazla imkan tanıyor. Bu imkanı değerlendirip değerlendirmemek kişiye kalmış. Öte yandan üniversite okumadan da kendini geliştirmek mümkün tabi ki ama bu da yine bir şekilde "okuyarak" kendini "eğiterek" mümkün.

Ve ben ısrarla diyorum ki maaşlı bir işte tam zamanlı olarak çalışmamak evde oturmak anlamına gelmiyor tam olarak. Şahsen ben psikoloji okuyan biri olarak çoluk çocuk okul olayına geçip evde yalnız kalmaya başladığımda aldığım eğitimi gönüllü olarak değerlendirebileceğim ama sabah git akşam gel şeklinde olmayacak yerler bulabilirim kendime. Bunu birçok kadın yapabilir. Yoksa elbette evinde otur bütün gün komşu komşu, gün gün gez takıl demiyorum.
size katılıyorum.

Çalışıp çalışmamasından önce kafa yapılarının uyup uymadığına baksınlar.Kardeşinde kıza karşı aman aman öyle duygular beslemiyor belli ki.Bunları hesap ettiğine göre mantık evliliği yapacak birisi.Çalışan bir bayanla evlensin.

Bir tek o olmayacak çalışıp esi calismayan.
Birsey olmaz. Tedirgin olacak bir durum degil bu.

Sosyallik kiakanclik kismi kafasini karistiriyor sanirim. Kardesin kendini bilip kiskanmasini gerektirecek Birsey yapmazsa birsey olmaz. Ornegin gittigi yerde kizlarla redim cekilip face atmazsa onlarla mesajlasmazsa sosyallik adina...
Birsey olmaz. Meslegi neydi kardesiniz?

Benim esimin kendi isi ve oglenleri 2 3 saat evde.ve geldiginde oglen yemegini benimle yemek istiyor damak tadina cok duskun biri yemek konusundada secici ve beklentili .her oglen 1 saat uyur sana sarilmadan uyuyamam diyor illa onunla bende yatyirum her oglen.uykuya dalarken bile ya yuzuyle oynarim ya sirtini sivazlarim ya masaj yaparim bunlari istyor esim.ayni sekilde aksam eve geldigindede onu karsilarken bakimli giyinmis hazir biri olmami istyor..e sizinde dediginiz gibi adam okadar calisiyor onunda en buyuk hobisi boyle bi kadin.yapmayim mi yani :) tum bunlari calisirken nasil yapcaktim.ki bende bunlari yapmayi cok seviyorum bunlari yapmaktan mahrum kalmak istemiyrm..bugun cenaze nedeniyle eve gelip ustunu deistrip gitti o arada bile gitmis ruj almis bana bu renk yoktu sende nasil durcak diyor...oyle bi erkek bende boyle bi kadinim.onemli olan uyum.

Allah muhabbetinizi arttirsin da sIkici bi hayat degil mi ya?
ben bunalimin dibine vururdum sanirim bu sekilde..
benim cok cok yakin arkadasim esiyle ayni sizin gibiydi,nefes alamazdi esi olmadan.
hamile kaldi,dogum yapti ve resmen evlilikleri boyut degistirdi,cok zorlandilar,ozellikle arkadasim cunku alamadi cocugun sorumlulugunu,esiyle eskisi gibi de olamadi ki adamin cocugu bi emzirmedigi kaldi,o kadar ilgilendi bebekle,kac kere bosanma asamasina geldiler,suan sirf cocuk icin beraberler.
oyuzden boyle cok birbirne tutkun iliskiler beni hep korkutur cunku bu tek duzelik insanlarda sorun cozme kabiliyetini resmen olduruyor.

bilmiyorum okumak iyi hos da,insanin calisip ayaklari uzerinde durmasi cok cok guzel bisey,dunyanin binbir turlu hali var.

Kızlar iyi akşamlar, erek kardeşim lisans son sınıf kız arkadaşı 4 yıllık bir bölüm okuyor ama ataması yok denecek kadar az öğretmenlik bölümü. Kız çalışmayı istemiyor.. Üniversiteye de gitmeyi düşünmüyormuş ama babası istediği için gitmiş... 1 aydır sevgili olarak görüşüyorlar.. kıza karşı sevgisi her geçen gün artıyor ama kafasında soru işaretleri var..

Kardeşim kızın düşüncelerini öğrenmek için sormuş. Üniversite sana bir şeyler katmadı mı, Neden çalışmak istemiyorsun diye ? Kızda cevap olarak "evet bir şeyler kattı liseden farklı olduğunu gördüm. Üniversite iyi şeyler kattı.. Hem atamam yok hemde çalışmak istemiyorum sen çalışırsın gibi bişeyler demiş gülmüş" Şimdi kız paracı birisi değil ondan eminiz. Hani tanıyoruz kızı akraba. Ailesi de düzgün efendiler... kardeşim de sosyal bir çocuk girişken de daha önceden 1 ciddi ilişkisi oldu onun dışında da 7 8 kızla tanıştı üniversiteden ama olmadı bir şekilde uyuşamadı kimseyle.. Bu kızla iyi gidiyor Duygusal anlamda.. Kız şimdilik ortama uyum sağlayabiliyor ama ilerde nasıl olur bilemiyorum abla diyor. İş ortamında arkadaşlarla yemekelr v.b şeylerde..

Ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir yandan abla çift maaş olayım daha iyi olur diyor.. bir yandan da çift maaş olsa hayırlı olmasa ne olacak o zaman diyor ? Çevremde nice çift maaşlar var ama huzur yok diyor..
Kararsız durumdayız..

Düzeltme : Kızlar kardeşim PARACI DEĞİL KIZ PARA GETİRSİN BEN YİYEYİM DİYE DÜŞÜNMÜYOR esım de calısırsa kendi çocuğumuza biseyler aldığında daha mutlu olur ve çalışan bayanlar surekli iş ortamında yeni şeyler öğrendiği için daha bilinçli olur diye düşünüyor. Evet çift maaş olursak yaşam standardımız artar diyor. Ama kızı da seviyor... sadece tum aklındaki bunlar
çalışmayı düşünmeyip okuyan, ailesine bu anlamda boşuna yük olanları anlamıyorum bu birincisi..

ikinci olarak daha tanışalı olmuş bir ay kardeşiniz mezun bile değil, bunun daha askerliği vs var, hem yaş olarakta evlilik için erken bir yaşta olduğunu düşünüyorum henüz bunları düşünmesi için erken ...

üçüncü olarakta kardeşiniz çok mantıklı bir çocukmuş, bu devirde tek maaşla belli bir standartı yakalamak çok zor, hem kadının çalışması her anlamda avantajlı bir durum, sosyal anlamda da verecegı tepkıler yetıstırılme tarzına baglı aslında ama iş ortamında olan kişiler en azından üst astı bilir- hitap etmeyi daha iyi bilirler karşılarındakine karşı....

ben olsam şu aşamada evliliği düşünmek yerine anımı yaşardım, belki 3-5 yıl sonra okul bıter-askerlık engelı kalkar-kız mezun olur ve kardesınızde ıyı bır ıs sahıbı olur o zaman evlılıgı dusunurdum.. ;)

Allah muhabbetinizi arttirsin da sIkici bi hayat degil mi ya?
ben bunalimin dibine vururdum sanirim bu sekilde..
benim cok cok yakin arkadasim esiyle ayni sizin gibiydi,nefes alamazdi esi olmadan.
hamile kaldi,dogum yapti ve resmen evlilikleri boyut degistirdi,cok zorlandilar,ozellikle arkadasim cunku alamadi cocugun sorumlulugunu,esiyle eskisi gibi de olamadi ki adamin cocugu bi emzirmedigi kaldi,o kadar ilgilendi bebekle,kac kere bosanma asamasina geldiler,suan sirf cocuk icin beraberler.
oyuzden boyle cok birbirne tutkun iliskiler beni hep korkutur cunku bu tek duzelik insanlarda sorun cozme kabiliyetini resmen olduruyor.

bilmiyorum okumak iyi hos da,insanin calisip ayaklari uzerinde durmasi cok cok guzel bisey,dunyanin binbir turlu hali var.
Oglem 2 saat kocamla ekstradan ilgileniyorum diye mi bogulucam..biz 1.5 yillik evliyiz bunlar bana cok normal geliyor ve cok istekli yapiyorum cunku bende evliligi hep bu sekilde hayal etmistim.cocuk konusuna gelince kendi egitimim zaten kadin dogum uzerine ve hala daha cocuk bakimiyla ilgili kurslarda vakit geciriyorum.batiya ozene ozene aile kavramini kaynettik cocuklarimizi eller bakiyor.bi cocugu herkes bakabilir ama herkes yetistiremez benim hedeflerim bu yonde.odak noktam aile birligim.ve bunu zevkle yapiyorum girev gibi degil.oyuzden problem olmuyor aksine cok tatmin oluyorum esimden allah binkere razi olsun.dogru insanmiski benim icin herturlu hayal ettigim gibi bi yasantim var

Ben kardesinizi hakli buldum
Kizin babasinin zoruyla üniversiteye gitmesi okumayi sevmemesi kardeşinizle arasında fark yaratıyor bu ilişki olmaz bence
Üniversite okuyan kadinların çalışmaları gerektigine inaniyorum en azindan çocuk olana kadar.
Hayatta başıma gelmesini en son isteyeceğim şey eşime ömür boyu bağımlı olmak.
Tabiki evlilik bu iki taraf da birbirine maddi destek sağlamalı ama ben oturayim sen para getir demek bana ters geliyor.

Gencecik kızların evde oturmalarını anlamıyorum ben yaa :işsiz: Hem bir gelirin olur, hem ilerde emekli maaşın olur. Çocuğun daha iyi şartlarda büyür, eğitim alır. Hayatın ne getireceğini bilemezsin. Annemin bir lafı vardır, Kalıp bir yerine dar geldi der. Bu kızınki de o hesap bence. İşine gelmiyor. Ben yan gelir yatarım kocam çalışır bana bakar

Back
X