• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

Voovvv çok ezildim :confused:
Aynen biz turkiyeden niye diplomalar aldikki..bu ileri bilgi sahibesinden almakiydik diplomayi.baksana hic birimizin seviyesi yetmiyor hepimiz cahiliz.onun gibi dusunuo ayni seylerden zevk almiyoruz diye.guya okumus ama daha insanlarin tercihlerine bile saygisi yok

Kızlar iyi akşamlar, erek kardeşim lisans son sınıf kız arkadaşı 4 yıllık bir bölüm okuyor ama ataması yok denecek kadar az öğretmenlik bölümü. Kız çalışmayı istemiyor.. Üniversiteye de gitmeyi düşünmüyormuş ama babası istediği için gitmiş... 1 aydır sevgili olarak görüşüyorlar.. kıza karşı sevgisi her geçen gün artıyor ama kafasında soru işaretleri var..

Kardeşim kızın düşüncelerini öğrenmek için sormuş. Üniversite sana bir şeyler katmadı mı, Neden çalışmak istemiyorsun diye ? Kızda cevap olarak "evet bir şeyler kattı liseden farklı olduğunu gördüm. Üniversite iyi şeyler kattı.. Hem atamam yok hemde çalışmak istemiyorum sen çalışırsın gibi bişeyler demiş gülmüş" Şimdi kız paracı birisi değil ondan eminiz. Hani tanıyoruz kızı akraba. Ailesi de düzgün efendiler... kardeşim de sosyal bir çocuk girişken de daha önceden 1 ciddi ilişkisi oldu onun dışında da 7 8 kızla tanıştı üniversiteden ama olmadı bir şekilde uyuşamadı kimseyle.. Bu kızla iyi gidiyor Duygusal anlamda.. Kız şimdilik ortama uyum sağlayabiliyor ama ilerde nasıl olur bilemiyorum abla diyor. İş ortamında arkadaşlarla yemekelr v.b şeylerde..

Ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir yandan abla çift maaş olayım daha iyi olur diyor.. bir yandan da çift maaş olsa hayırlı olmasa ne olacak o zaman diyor ? Çevremde nice çift maaşlar var ama huzur yok diyor..
Kararsız durumdayız..

Düzeltme : Kızlar kardeşim PARACI DEĞİL KIZ PARA GETİRSİN BEN YİYEYİM DİYE DÜŞÜNMÜYOR esım de calısırsa kendi çocuğumuza biseyler aldığında daha mutlu olur ve çalışan bayanlar surekli iş ortamında yeni şeyler öğrendiği için daha bilinçli olur diye düşünüyor. Evet çift maaş olursak yaşam standardımız artar diyor. Ama kızı da seviyor... sadece tum aklındaki bunlar

Abin beklentisinde çok haklı. Kadınlar çalışmayıp evde oturan erkeğe bir ton laf söylüyor, neden erkek çalışsın da mesleği olan kadın evde otursun? Şimdi ev işi yapar falan demesin kimse, evde çamaşır bulaşık yıkamakla eve para getirmek arasında fark var. Erkeğin çalışan kadın isteme hakkı neden olmasın? Tek maaşla standart yaşanır, çift maaşla hayat kalitesi bi tık yükselir. Ben bu kızın tembel olduğunu düşünüyorum. Abin bu konuda beklentilerini düşürürse bu iş olur ama hayatı boyunca maddi yük onun omzunda olur. İyi düşünsün. Dışarıda hem iyi huylu hem ayaklarının üstünde durabilen kızlar da var.

Sselin_88 isimli üye taaa öğlen bi üyeye resmen hakaret etmiş ama hala ban yememis. Forumda kayırma mı var arkadaşlar??? Yeni uyeyim etiketlemeyi bilmiyorum. Mune 'yi biri etiketleyebilir mi

Sselin_88 isimli üye taaa öğlen bi üyeye resmen hakaret etmiş ama hala ban yememis. Forumda kayırma mı var arkadaşlar??? Yeni uyeyim etiketlemeyi bilmiyorum. Mune 'yi biri etiketleyebilir mi
Canim mesajin altinda kib butonu var ona basarak şikayet ediliyor.

Sikayet etmek istediginiz mesajlari lutfen kibleyelim..
Yoneticiler online oldugunda gelen sikayetleri inceler ve gereken neyse , uye ayirmadan yapar..

Çalışan kadınların kocaları eşlerine güveniyor bu durumda? Ya da çalışmayan kadınlar eşlerine güveniyor. Ben kızlarım başkasına değil, kendilerine güvensinler diye çalışmalarını isterim. Aksini düşünemem. Siz kızınızı meslek sahibi yapmayı düşünmez misiniz? Yoksa aman kızım sakın senin parana güvenecek birini bulma mi dersiniz?

Kardesınız cok haklı bence cift maası gectım calısmayacaktın ne dıye unıye gıdıp aılene masraf yaptırıyosun kızım yanı derdım .. Nedense kız bana cok ıtıcı geldı bırden sen calısırsın fln .. Bende calısırım tabı destek olurum vs dıyecegı yerde bılemedmmm

Çalışan kadınların kocaları eşlerine güveniyor bu durumda? Ya da çalışmayan kadınlar eşlerine güveniyor. Ben kızlarım başkasına değil, kendilerine güvensinler diye çalışmalarını isterim. Aksini düşünemem. Siz kızınızı meslek sahibi yapmayı düşünmez misiniz? Yoksa aman kızım sakın senin parana güvenecek birini bulma mi dersiniz?

kesınlıkle benım annemde aynı sızın gibi dusunur kendı ayaklarınızın uzerınde durun der cok sukur 3 umuzun de iyi bi işi var ekonomık ozgurluugumuz elımızde. Bence her bayanın da ekonomık ozgurlugu elınde olmalı

Son olarak şunu da ekleyeyim, erkeklerin para avcısı olduğunu düşünenler için: bir anne olarak kızımı mesleksiz elin evine vermeye ödüm kopardı. Denenmiştir, olmamıştır bir şey diyemem ama bakış acılarımız çok çok farklı bazilariyla

Kızlar iyi akşamlar, erek kardeşim lisans son sınıf kız arkadaşı 4 yıllık bir bölüm okuyor ama ataması yok denecek kadar az öğretmenlik bölümü. Kız çalışmayı istemiyor.. Üniversiteye de gitmeyi düşünmüyormuş ama babası istediği için gitmiş... 1 aydır sevgili olarak görüşüyorlar.. kıza karşı sevgisi her geçen gün artıyor ama kafasında soru işaretleri var..

Kardeşim kızın düşüncelerini öğrenmek için sormuş. Üniversite sana bir şeyler katmadı mı, Neden çalışmak istemiyorsun diye ? Kızda cevap olarak "evet bir şeyler kattı liseden farklı olduğunu gördüm. Üniversite iyi şeyler kattı.. Hem atamam yok hemde çalışmak istemiyorum sen çalışırsın gibi bişeyler demiş gülmüş" Şimdi kız paracı birisi değil ondan eminiz. Hani tanıyoruz kızı akraba. Ailesi de düzgün efendiler... kardeşim de sosyal bir çocuk girişken de daha önceden 1 ciddi ilişkisi oldu onun dışında da 7 8 kızla tanıştı üniversiteden ama olmadı bir şekilde uyuşamadı kimseyle.. Bu kızla iyi gidiyor Duygusal anlamda.. Kız şimdilik ortama uyum sağlayabiliyor ama ilerde nasıl olur bilemiyorum abla diyor. İş ortamında arkadaşlarla yemekelr v.b şeylerde..

Ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir yandan abla çift maaş olayım daha iyi olur diyor.. bir yandan da çift maaş olsa hayırlı olmasa ne olacak o zaman diyor ? Çevremde nice çift maaşlar var ama huzur yok diyor..
Kararsız durumdayız..

Düzeltme : Kızlar kardeşim PARACI DEĞİL KIZ PARA GETİRSİN BEN YİYEYİM DİYE DÜŞÜNMÜYOR esım de calısırsa kendi çocuğumuza biseyler aldığında daha mutlu olur ve çalışan bayanlar surekli iş ortamında yeni şeyler öğrendiği için daha bilinçli olur diye düşünüyor. Evet çift maaş olursak yaşam standardımız artar diyor. Ama kızı da seviyor... sadece tum aklındaki bunlar
Ayy sanane çalışır çalışmaz derdi tasasi sana mi kaldi yahu? Geçinecek olan onlar seven onlar . Sen bi karışma bence

İyi akşamlar hanımefendi. Yukarıdaki mesajlara alıtnı yaparak belirtmiştim ama açıklamak isterim. Kardeşim kız arkadaşım evlendiğimizde çalışsın parasını bana versin gibi bir düşüncede dğeil. Kardeşimin düşüncesi; hani 4 5 yıl emek verdi emeğinin karşılığını alsın mesela maaşını aldığında çocuğuna kendi emeği ile bir şey alırsa daha mutlu olur diyor. Mesela iş hayatı ev hayatına göre aktifdir kendisine daha çok şey katar diyor. Bunlar kardeşimin düşünceleri.
Ki

Kocasinin kazanciyla (tüm aileye ait olan parayla) çocuğuna bir şey alirsa da mutlu olur karisi merak etmesin kardeşiniz. :KK70:

Oglem 2 saat kocamla ekstradan ilgileniyorum diye mi bogulucam..biz 1.5 yillik evliyiz bunlar bana cok normal geliyor ve cok istekli yapiyorum cunku bende evliligi hep bu sekilde hayal etmistim.cocuk konusuna gelince kendi egitimim zaten kadin dogum uzerine ve hala daha cocuk bakimiyla ilgili kurslarda vakit geciriyorum.batiya ozene ozene aile kavramini kaynettik cocuklarimizi eller bakiyor.bi cocugu herkes bakabilir ama herkes yetistiremez benim hedeflerim bu yonde.odak noktam aile birligim.ve bunu zevkle yapiyorum girev gibi degil.oyuzden problem olmuyor aksine cok tatmin oluyorum esimden allah binkere razi olsun.dogru insanmiski benim icin herturlu hayal ettigim gibi bi yasantim var

o bati zihniyeti sizin ulkenizdekilerden daha iyi bakiyor cocuklarina merak etmeyin.
benim yasadigim ulkede annelik izni 3 sene,eger istersen 4 seneye uzatabiliyorsun.
ikinci cocuk olunca bi 3 sene daha izin aliyorsun ve devlet bu esnada senin calistigin yerde senin icin pozisyon tutuyor.
aylik cocuk basina yardim yapiliyor ki bu turkiye sartlarinda 1500 liraya denk geliyor.
turkiyede de ya kadin daha lohusayken ise suruluyor ya da vasifsiz olarak evde sadece cocuk bakiyor,emin olun turkiye aile kavramini kaybetmis hemen batiya camur atmayin.
ben 3 senedir annelik iznindeyim ,ikinci bebegim yolda nasipse ikinci bi 3 yil daha kullanicam.

siz 2 saat ilgilendiginizi soylememissiniz,surekli yemegi soyle olsun sunu soyle sever cenazeye giderken bana ruj almis vs..siz mutlusunuz ne guzel Allah daim etsin,ben patlarim cunku yapmam gereken bi suru sey var,butun gun sevgi pitircigi olamam,benim dusuncem bu yonde yoksa sizin adiniza sevindim.

yani su batiyi agziniza alirken bi dk daha dusunun bana gulme geliyor :sampiyon:

o bati zihniyeti sizin ulkenizdekilerden daha iyi bakiyor cocuklarina merak etmeyin.
benim yasadigim ulkede annelik izni 3 sene,eger istersen 4 seneye uzatabiliyorsun.
ikinci cocuk olunca bi 3 sene daha izin aliyorsun ve devlet bu esnada senin calistigin yerde senin icin pozisyon tutuyor.
aylik cocuk basina yardim yapiliyor ki bu turkiye sartlarinda 1500 liraya denk geliyor.
turkiyede de ya kadin daha lohusayken ise suruluyor ya da vasifsiz olarak evde sadece cocuk bakiyor,emin olun turkiye aile kavramini kaybetmis hemen batiya camur atmayin.
ben 3 senedir annelik iznindeyim ,ikinci bebegim yolda nasipse ikinci bi 3 yil daha kullanicam.

siz 2 saat ilgilendiginizi soylememissiniz,surekli yemegi soyle olsun sunu soyle sever cenazeye giderken bana ruj almis vs..siz mutlusunuz ne guzel Allah daim etsin,ben patlarim cunku yapmam gereken bi suru sey var,butun gun sevgi pitircigi olamam,benim dusuncem bu yonde yoksa sizin adiniza sevindim.

yani su batiyi agziniza alirken bi dk daha dusunun bana gulme geliyor :sampiyon:

batının ahlaksızlığını alacağımıza biraz şunları alsak ya... ortadoğuda filan işler süper sanki.

Ne itici bir konu.
Daha 1 aylık ilişkide hemen para, kariyer mevzusu, ayrılsak mı devam mı etsek, yok iş yemeklerinde napacakmış o kız.. Çalışmıyor ya..
Haaahh!
Sanki holding patronu olacak da kızı yakıştırmamış kendine, öyle olsa ne olur gerçi..
Aşk nerde aşk? Toz pembe olsunlar demiyoruz da, aşk nerde, 1ayda düşünülenlere bak, tek maaş çift maaş:KK70:

Ben de üniv mezunuyum ve çalışmıyorum, kendi hür irademle çalışmıyorum. Eşimin eşli yemeklerinde de gayet yakışıyorum ortama, hiç rezil etmedim kocamı (!)
Ayy pff boş yere sinir oldum. Çalışmayan kadınları aşağılama politikasından bi vazgeçin artık, herkes çalışmak zorunda değil.
Umarım o kız ayrılır erkek kardeşinizden:kahve:

artık evlilikler zaten ticari bi ortaklık gibi..
hemen soruluyor çalışıyormu yada çalışacakmı ? hele devlet memuruysa havada karada gidiyor..!!
kızın güzel ahlakı ailesi terbiyesi namusu hiç önemli değil yeterki para gelsin..
ha bu arada dinimizdede kadının çalışması gibi bi mecburiyeti yok ..

çalışıyorum, çalışan bir annenin kızıyım, kadınların herhangi bir erkeğe muhtaç olarak yaşamasına karşıyım, kocam çok zengin bile olsa çalışırdım. hayatın neler götüreceği belli olmuyor, evde oturayım kocam beni geçindirsin kafasındaki biriyle kardeşim ya da oğlum evlensin istemem, çabalayan çalışkan insanları severim çünkü. ama asla karışamam buna.
lakin, herkesin kendi tercihidir. kimse zorla çalıştırılamaz, bunun için kınanamaz.
kardeşiniz de seviyorsa evlenir sevmiyorsa evlenmez. başka hesaplar yapmak doğru değil.

Back
X